Hirdetés
- Digitális Állampolgárság Program
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Asszociációs játék. :)
- Tökéletes töketlenség
- Szólánc.
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Filmek / Sorozatok 2024/2025
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
biga
őstag
Nem nagyon lehet ezt így számolni. Valójában igazabb lenne, ha 2 gyorsulásnak számolnánk ilyenkor az egészet (egyszer 70-ről 0-ra rugalmasan, hisz ilyenkor gyűrődés van, és az energia jó része elnyelődik, bár ennek van nagyobb energiája az ütközés pillanatban), és egy 0-ról mondjuk (egy folyamatosan, erősen lassuló) 40-50-re. Ez utóbbi már nem nagyon rugalmas, de cserébe jóval kisebb energiájú, mint az első.
De mint mondtam, a konkrét video esetén csak spekulálunk, hisz minden adatunk az, hogy látjuk a testek mozgását és a kocsi gyűrődését. Szerintem eleve nem mennek 70-el (a kamion szerintem nem ment, a másikat nem tudom), de természetesen erről semmi infom nincs, csak szerintem csalóka a sebesség látszata hóban. Másrészt a testek ha valóban nagy sebességgel mentek volna (kikapcsolt övvel) simán kirepülnek a szélvédőn is akár. A testek ehhez képest nem mozdulnak ekkorát, még a hátul ülő sem. És ismétlem: a kocsi frontális energiaelnyelő része a lehető legideálisabb (vagy ahhoz nagyon közeli) szögben érte a kamiont, gyakorlatilag 100%-os fedéssel. Ilyenkor nagyon hatékonyan nyeli el az ütközés erejét az autó eleje és ez jól látszik is.
''Fiatalok! Tiétek a jövő! Régebben úgy volt, hogy a miénk lesz. (Sándor György)'
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DIGI kábel TV
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- TCL LCD és LED TV-k
- PlayStation 4
- Übergyors Samsungnak próbál látszani egy hamisított NVMe SSD
- Autós topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja