Hirdetés
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Öregszem
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Keldor emlékére
- Asszociációs játék. :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
biga
őstag
Mert a magyar rendszer pénzbehajtásra épül! Régen egyértelműen igazolt tény, hogy nem a büntetés mérete az igazán elrettentő, hanem az, ha biztosan nem úszhatod meg a büntit! Tehát nem akkor fog hatni ha csillió Ft a bünti, de az akkor, mikor életedben egyszer nem vettél észre egy otthagyott 30-as táblát, hanem ha kis bűnért csak kicsi összeg, de azt szinte biztosan megkapod, ha megérdemled. Na persze ehhez rendőri munka kell, állandó jelenlét (zaklatás nélkül). Az meg ugye macerás, na meg mi van, ha elkezdenek az emberek szabályosak lenni és nem lenne elég bevétel!
Itt Fr-ben nem nagyon úszhatsz meg egy gyorshajtást. K. sok trafi van mindenütt. A rendőrök ott vannak mindenütt és ha hülyeséget csinálsz, hamar kiszednek akárhonnan, de ha szabályos vagy észre sem veszed őket. A büntik egyébként összegben nem nagyok, de 3-4 gyorshajtás bőven elég, hogy ugorjon a jogsi is! (jelentősnél 1 is!). Nem véletlen, hogy itt nagyon elvétve látsz gyorshajtót.''Fiatalok! Tiétek a jövő! Régebben úgy volt, hogy a miénk lesz. (Sándor György)'
-
biga
őstag
És - ha a példát felhoztad, bár nem tartozik szervesen ide, de hadd legyen itt egy kis demagógia is - az vajon fair, hogy a trabantos egy havi fizetését fizesse ki ugyan azért a bünért, mint a mercis az esti bulira szánt pénzét?
''Fiatalok! Tiétek a jövő! Régebben úgy volt, hogy a miénk lesz. (Sándor György)'
-
biga
őstag
Nincs tökéletes rendszer. De még mindig ez lenne a leg életszerűbb. Egye fene, ő arányosan nagyobb büntit kapjon.
De ez még mindig normálisabb, hogy akkor e miatt legalizáljuk a részeg vezetést. (Megjehyzem: szerintem ez manapság nem annyira általános, hogy nincs jogsija a klasszikus biciklinek. Gyk az öreg parasztbácsi/néni a réteg, akiről beszélünk, a nagyon fiatalok (de ha az részegen bringázik az már eleve más kérdés) és az a nagyon kevés gyéb, akinek nincs)
''Fiatalok! Tiétek a jövő! Régebben úgy volt, hogy a miénk lesz. (Sándor György)'
-
MaciG
addikt
"A büntetés a jogsival nem rendelkezőnek is jár ám! Csak neki nincs mit elvenni."
Azért diszkriminatív, mert a büntetés egy adott dologra mindenkinek ugyanaz független színtől, hittől, anyagi helyzettől,stb.
Vagy akkor ilyen alapon egy trabantos áthajt a piroson 100k, ha egy merci akkor 200k?
Vagy ha valakinek nem csak B van hanem több kategória is az megint többet fizet, mert magasabbak a kresz ismeretei?
Remélem érted mire akarok kilyukadni most már ezzel. Én nem védem az ittas kerékpárost, mert igen is büntessék meg, de mindenkit ugyanúgy.BANZAII
-
biga
őstag
Differenciálni kell, persze. Ezért írtam, hogy elfogadható lenne egy határérték, amivel már nem vezethetsz, de még biciklizhetsz. A felett gyalog.
A vadállat vagy a gyerek rossz példa. A részeg biciklis tudatában van annak, hogy ha ittasan közlekedik, az veszélyes (gondatlan veszélyeztetés). Nem egyenlő egy vaddal, vagy egy kisgyerekkel.
Lauda: sajnos jelenleg nem vehetik el...
-
Zozzant
addikt
https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html
-
titán
Marhasagot irtal. Egy reszeg kerekparos embereket olhet meg. Kiteker valami ele, az felrerantja a kormanyt, hogy ne usse el es barmi megtortenhet. Vagy kelebolal ossze-vissza, elutik, megserulhetnek a kocsiban ulok, de vegtelen a lista. Egy gyalogos reszeg nem sok vizet zavar, de egy kerekparos iszonyat veszelyes tud lenni.
Egyebkent nem vehetik el semmilyen jogsidat, ha ittasan kerekparozol.
[ Szerkesztve ]
-
biga
őstag
Nagyon nem így van. Olvass vissza a saját személyes élményem pl ezzel kapcsolatban pár hsz-al korábban. Ott pl közvetlenül saját magán kívül még minimum 2 embert veszélyeztetett, és akkor az esetleges szembejövőt nem is számoltam. Na persze ha bevezetjük azt a szabályt, hogy az ittas biciklist inkább üssem el, minthogy - az élete megmentése érdekében - akár magamat is veszélyeztessem (ösztönösen), akkor ok De ugye ennél jóval normálisabb lenne, ha inkább az okozónál igyekszik, preventív módon büntetni. Szerintem egy 30 napra bevont jogsi épp elég visszatartó erővel rendelkezik.
-
Ijk
nagyúr
Azért van egy óriási különbség. Csatak részegen gyalog, vagy kerékpárral legfeljebb magadat veszélyezteted, gépkocsival pedig másokat is. Tehát nagyon nem mindegy hogy az ivással milyen fajta felelőtlenséget vállalsz.
A jogosítványom személygépkocsira szól, nem értem milyen logikával vehetnék el egy kerékpárral történő szabálysértés miatt.
Majd ha bevezetik közútra a kerékpárra kötelező kreszt, amiről kapok egy igazolványt, akkor azt elvehetik azt.[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
biga
őstag
Na de nem ez lenne a normális?
Máshol egyébként ezt eleve úgy kezelik, hogy van némi tolerancia (autóra is). Így ha egy sört vagy egy pohár bort iszol akár kocsival is hazamehetsz. Sok országban van némi engedélyezett maximum szint, ami mellé kerékpárosoknál kicsit magasabb is. Itt Fr.o.-ban is így van. A németeknél pl megkülönböztetik a sima ittas vezetést (ami asszem 0,8 ezrelék, de pl ha balesetet okozol, akkor már 0,5-nél büntetnek! A gond tehát nem azzal van továbbra is (és szerintem innen a félreértés), hogy nálunk egy korty pia is lehet ok jogsi elvételére. Ez kocsinál még csak-csak tartható álláspont, de azzal én is egyet értek, ha valaki megivott egy sört, az még nyugodtan hazatekerhessen, de fél liter tömény után már gyalog se nagyon közelítse meg az úttestet! És ismerjük el, nem is az egy sört megívók a probléma, de míg nem lesz engedélyezett szint, addig ők húzzág a rövidebbet.''Fiatalok! Tiétek a jövő! Régebben úgy volt, hogy a miénk lesz. (Sándor György)'
-
biga
őstag
Diszkriminatív elvenni a jogsival rendelkező ittas bringás jogsiját? Miért lenne az? Épp az a diszkriminatív, ha az övét nem veszik el, míg mondjuk smkp-tól felfelé mindenkiét elvennék hasonló esetben. A büntetés a jogsival nem rendelkezőnek is jár ám! Csak neki nincs mit elvenni.
Nem nagyon értem, néhányan miért véditek a védhetetlent. Ittasan vesz részt a közlekedésben? Igen. Ez tilos? Igen. Ezt ő is tudja? Igen (hisz van jogsija).
Nem akarom elhinni, hogy szerintetek normális, hogy valaki, akinek papírja van róla, hogy ismeri a szabályokat, ennek ellenére tudatosan, saját akaratából azt megszegi, akkor az megtarthatja ezt a jogosítványát a közlekedésre.''Fiatalok! Tiétek a jövő! Régebben úgy volt, hogy a miénk lesz. (Sándor György)'
-
Sotho
őstag
[link]
De segítőkészek az emberek. Babakocsi elé a zebrán még befordulunk oszt kész, lehet továbbmenni. -
MaciG
addikt
Bringásokról jut eszembe, amit megint nem értek, pedig már elég sok ilyen történt.
Városban biciklis kijön elém, én még messzebb vagyok tehát ki tud jönni szabályosan, majd kis idő múlva közel érek hozzá, biciklis hátranéz és leugrik a bringáról és ott áll az úton, de nem a járdára fel vagy az út szélére a fűbe, hanem ott ahol tekert is, pedig nem vagyok ijesztő. Vagy a nagy járműtől fél? De akkor mért jön ki elé? Vagy ha már leszáll mért nem megy fel a járdára egyből. Szóval vannak fura fazonok...Azt meg ,hogy ittas bringásnak azért vegyék el a jogsiját ,mert ismeri a kreszt? Akinek nincs jogsija ,de bringázik annak is ismerni kéne... Elég diszkriminatív lenen.
BANZAII
-
biga
őstag
válasz jerry311 #30374 üzenetére
Ha tolod is vezető vagy. Részt veszel vele a forgalomban és nem vonatkozik rá a kivétel. Tehát ne told pl a megengedett sebesség felett és ittasan sem tolhatod Egyébként az elakadt járművel kapcsolatos szabályok is le vannak írva.
Ha hárman toljátok és szabálytalanok vagytok, akkor - az objektív felelősség alapján (ha helyszínen mindenki letagadja, hogy ő a "vezető") - a tulaj a hunyó
-
mephi666
nagyúr
válasz jerry311 #30374 üzenetére
hát a kresz "amit nem tilos, azt szabad" logikája alapján igen... vagy mégsem? akárhol olvasom, nincs konkrétabb megfogalmazás erre... józan paraszti ész alapján kocsit, ha vezetsz, akkor vezetőnek minősülsz, tolás esetén meg ugyanaz lehet, mint motornál/biciklinél
[ Szerkesztve ]
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
jerry311
nagyúr
válasz mephi666 #30372 üzenetére
Vezető: az a személy, aki az úton járművet vezet, vagy állatot hajt (vezet). A segédmotoros kerékpárt és a kerékpárt toló személy nem minősül vezetőnek. A gépkocsivezetés oktatása és az azt követő gyakorlati vizsga során vezetőnek az oktató minősül.
Tehat a fenti kivetelektol eltekintve, mindenki mas aki jarmuvet tol az jarmuvezeto?
Pl. az is aki a lerobbant autojat betolja egy parkolohelyre? Es ha harman toljak? -
biga
őstag
válasz #64791808 #30369 üzenetére
Természetesen legyen figyelembe véve a súlyosság. Írtam is, hogy vegyék el 30 napra miatta vagy akár rövidebbre. Mindegy, a lényeg az aktus visszatartó erje lenne!
Nem biztos, hogy kocsiba is ült volna úgy, de ez nem is számít. Nem volt alkalmas (se a járműve) arra, hogy részt vegyen a forgalomban. Ha van jogsija ezt tudnia kell, hisz ezt tanulta a jogsi megszerzésekor. Tehát jogos a (valamennyi időre) bevonás. Ha nincs jogsija simán bünti (ő - "hivatalosan" - ezt nem tanulta, nem vizsgázott belőle - na ezért vezetném be, hogy alaptanterv része lehessen a kresz. ). De a bünti ettől neki is jár, mert azon a területen (úttest pl) ez a szabály, amit ő nem tartott be.''Fiatalok! Tiétek a jövő! Régebben úgy volt, hogy a miénk lesz. (Sándor György)'
-
mephi666
nagyúr
a vitátokhoz:
Járműnek nem minősülő közlekedési eszközök:
emberi erővel tolt vagy hajtott kerekes szék
gépi meghajtású kerekes szék (sebessége max. 10 km/h)
gördeszka
roller
gyermekjátékok
babakocsi
talicska /egy kerék/Vezető: az a személy, aki az úton járművet vezet, vagy állatot hajt (vezet). A segédmotoros kerékpárt és a kerékpárt toló személy nem minősül vezetőnek. A gépkocsivezetés oktatása és az azt követő gyakorlati vizsga során vezetőnek az oktató minősül.
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
Möhe
addikt
te jöttél a talicskával,én meg a táskával, ez neked most öngól
szerk: amúgy ha van jogsid akkor gondolom tanultad a kreszt,és ott le van írva hogy milyen állapotban mehetsz ki a forgalomban
a vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt nem áll, és szervezetében nincs szeszes ital fogyasztásából származó alkohol.
erről neked papírod van hogy tanultad és tisztában vagy vele,így ezzel nagyobb a felelőséged mint a "civilnek" jogsi nélkül
hülyeségnek tartom én is hogy így elvegyék,de egy kis ideig nyugodtan bevonhatják ha már elcsípték aki be volt szippantva,ha csak nem a bicikli úton közlekedett,egyéb esetben pénzbírság
písz[ Szerkesztve ]
-
mephi666
nagyúr
"És akinek nincs jogsija, és úgy biciklizik részegen, annak mijét vennéd el?"
...ha szép lány, akkor lenne tippem de mindenesetre le lehetne ellenőrizni, hogy van-e neki "elvennivaló"
-
törölt tag
És akinek nincs jogsija, és úgy biciklizik részegen, annak mijét vennéd el? Ahogy elnézlek, az életét, de komolyra fordítva a szót, a jogegyenlőség hogyan valósul így meg? Másik kérdés, hogy milyen etikai norma alapján? Mert feltételezed, hogy autóba is ült volna? A cselekmények súlyát is illik figyelembe venni a büntetés kiszabásakor.
Amúgy mi a következő? Ha valakit BKV bliccelésen kapsz, akkor azt autólopásért és betörésért is leülteted? Ne vedd cinizmusnak, a te logikád szerint ezt kellene.
Möhe: hát ennyi erővel ha valaki a nagyi kerekestáskájával részegen közlekedik, az is veszélyes, rátolhatja a lábomra, stb, tehát az ő jogsiját is el kell venni. Sőt, 30 méterről tarkón kell lőni a rendszeresített nagyitáskátrészegenvezetőellenalkalmazandó nagykaliberű vadászpuskával.
[ Szerkesztve ]
-
Möhe
addikt
Lehet én meg is téptem volna a bicajost,hogy még neki áll feljebb. Sem láthatósági,vagy valami fényvisszaverős ruhadarab vagy macskaszem nélkül éjjel a vak sötétben külterületen csalingázik. Amúgy sem csípem a bicajosokat,de ott lehet elszakadt volna a cérna.
szerk:
Cerebellum
akkor a nagyi kerekes táskája is az? gondolkodj egy kicsit[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz MasterMark #30359 üzenetére
Mért ne lenne a talicska jármű? A roller az?
-
mephi666
nagyúr
válasz Dluinet #30365 üzenetére
én is kaptam egy kisebb sokkot kedden: este 7körül zuhogó esőben mentem haza, kocsik vakítottak ezerrel, egyik zebránál meg kb 2-3percet álltam, meg rajtam kívül egy fickó is, mire megállt valaki balról... ürge tőlem jobbra megindult, én is... láttam, hogy úgy 50méterre jobbról közeledik egy suzukis, nem is épp gyorsan... ahogy áttettem a lábam a túloldalon, hallom, hogy satufékkel csúszik át mögöttem centikkel, a fickó meg (akivel egyszerre indultam), lemaradt és a felezővonalnál áll... szépen közöttünk átcsúszott a paraszt... ha egyikünk kicsit gyorsabb, másikunk lassabb, akkor valakit ott elkennek rendesen... nemondjam, hirtelen azt sem tudtam hol vagyok és utána otthon még percekkel később is remegett mindkét karom: egy rohadt cigit alig bírtam sodorni... barátnőmnek mondtam, mi volt, kérdezte, hogy leugattam az ürgét? abban a helyzetben azt sem tudtam mi van, úgy lefagytam... (máskor gyengébb helyzetben simán anyáztam bárkivel, aki rászolgált, de ez durvább volt, mint az összes ilyen összeadva) úgy érzem szabályosan csak át akartunk menni és az idióta meg cseszett foglalkozni azzal, hogy ott gyalogosok vannak, akik már megkapták az elsőbbségüket és neki is meg kellene adni...
[ Szerkesztve ]
-
mephi666
nagyúr
most azt nem tudom, hogy aki ittasan állatot hajt, annak elvehetik-e a jogsiját? mert az állathajtás már vezetésnek számít, amíg a bicikli/smkp tolása nem
kicsit azért vicces lenne, ha a részeg pásztortól elvennék a jogsiját azért, mert egész napos pálinkázás után tereli haza a birkáit
-
biga
őstag
válasz #64791808 #30356 üzenetére
A talicska nem jármű, de egyébként jogos szerintem is a jogsi valamennyire időre elfüggesztése ittas kerékpározásért is. Bár ahhoz konkrétan nem kell jogsi, de - ha egyébként van neki (igazából ha nincs akkor is) - pontosan tudnia kell, hogy a forgalomban bármilyen járművet csak vezetésre alkalmas állapotban vezethet! Betegen (mármint valami komolyabb) sem illik vezetni. Na ezen alapszabály megsértéséért KELL elvenni az ittes kerékpáros jogsiját is egy kis időre (mittomén 30 nap).
Személyes tapasztalat: pár éve megyek haza kicsiny falucskámba este munka után. Hátul ott ül a gyerek. Kifejezetten óvatos sofőr vagyok, a biciklisekre/gyalogosokra pláne figyelek, így eleve csökkentett sebességgel haladtam azon a szakaszon, mert előfordul néha, hogy este mennek haza a külterületről a melósok. Így kb olyan 70 körül mehettem (országút), mikor egyszer a semmiből került elém egy biciklis (valószínű az útpadka legszéléről csalinkázott hirtelen elém, ahol a susnyás, bokros terület kezdődik). Azonnal erőteljes fékezés és kitérés. (ez még ABS nélkül zajlott). Jobb oldalról csattanás, majd a kocsi megállt nagyrészt a szemben sávban. Remegő kézzel álltam félre és álltam félre, ekkor ment (volna) el mellettem a biciklis, mint ha mi sem történt volna. Kiderült, hogy a csattanás a jobb tükrömtől vol, ami megütötte a nyergét (pont oda esett) és az csapódott be és esett le a burkolata. A biciklis ÉSZRE SEM VETTE A DOLGOT, pedig annyira nem is volt ittas! Igazából fel volt háborodva, hogy minek zaklatom. Egy rohadt macskaszem nem volt egyébként a bringáján, akkor sem láttam volna, ha egyenesen megy az út szélén. Jeleztem neki, hogy egyrészt majdnem meghalt, másrészt csak azért nem maradtam én is ott a gyerekkel, mert valami óriási rohadt nagy szerencse miatt épp abban a fél percben nem jött szembe semmi (egyébként egy viszonylag forgalmas út). Hőzöngött még nekem, aztán továbbállt. Én meg még vagy 5 percet hűtöttem magam félreállva, hogy a kezem remegése leálljon és magamhoz tértem.
Na pl ezért (is) támogatom teljes mellszélességgel, hogy mindenkinek bevonják a jogsiját, aki közlekedésre alkalmatlan állapotban, vagy hasonló állapotú járművel közlekedik! (felőem talicskával is)
-
mefistofeles
addikt
válasz mephi666 #30361 üzenetére
Jó jó de értsd meg ha valaki meg akarja mutatni, hogy ő az utak királya ahhoz aztán (mint ahhoz is, hogy meghaljon vele) elég a fiatal őrülteknek egy trabi vagy "koppánylada" is és ha nem tudja mennyivel lehet egy kanyart bevenni akkor azt egy suzukival sem tudja nem csak egy audival vagy bmw-vel. 100 km/h-val mamár minden talicska tud menni és ennél a sebességnél pont úgy meg lehet halni mint 200-nál!
...nehogy azt mond, hogy felétek a fiatalok csak 10 milliós autókkal halnak meg az utakon....
Aki hülye az szegényen is hülye.......Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
mephi666
nagyúr
válasz mefistofeles #30358 üzenetére
akármivel el lehet szállni, nem is konkrétan az a6 volt itt a lényeg, hanem az, hogy sok esetben az vezet tragédiához, hogy frissjogsis fiatal kap egy nagy dögöt és meg akarja mutatni, ki az utak királya, közben pedig semmi rutinja nincs még millió eset van... itt kecskeméten is rengetegszer nyomtak már ki táblákat a kiskörúton és a nagykörúton is... egyértelműen az volt az ok minden esetben, hogy nem volt tisztában a sofőr a saját és az autója "képességeivel" és azzal, hogy melyik kanyart mennyivel lehet beszedni (kamiont is borítottak már a nagykörúton, ott se hiába van 40es tábla)
-
mefistofeles
addikt
-
Calogero
addikt
-
Möhe
addikt
válasz mephi666 #30350 üzenetére
kocsiban a vételár a határsáv, itt elég nehéz lenne "korrekt" csoportot kreálni
motornál azért a súly/lóerő arány jóval "kifinomultabb" mérce,mert szinte csak a blokkon ülsz és szevasz (sarkítva persze)
de mindkét esetben igaz: a pénz nem jár együtt a ésszel,sőt sok esetben kerülik egymást -
mephi666
nagyúr
+#30348: az meg a másik, szerintem erről is leírtam a véleményem valahol korábban csomó baleset volt itt is a közelben, ami abból adódott, hogy 18körüli srác elvitte mondjuk apuka a6osát és kanyart egyenesített az első fáig... (még beláthatatlan kanyarban előzés sem kellett) autóban ülő 16-18éves utasai túl sem élték simán lehetne ide is határokat húzni, hogy szép sorban engedélyezzék neki a nagyobb kategóriákat a jogsi megszerzése után...
[ Szerkesztve ]
-
Möhe
addikt
válasz mephi666 #30341 üzenetére
Autóval szintúgy előznek kanyar előtt ne adj uram erős jobbosban ahol nem látsz előre 50m-t. Nem feltétel a motor ahhoz hogy hülye legyen az illető.
Én is előzök kanyarban,de csak ott ahol nem fák vannak az árokparton hanem simán belátni az egészet és jó hosszan tiszta az út. Egyéb esetben maradok nyugton a seggemen és kullogok a traktor vagy mittomén mi mögött. -
zsid
senior tag
Megint áll az M0 és környéke:
<tRucKdriFteR>
-
Motion_Blur
félisten
Körforgalom megközelítése ideális sebességgel: [link]
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
mephi666
nagyúr
válasz jerry311 #30342 üzenetére
de talán benőne ennyi idő alatt a feje lágya és nem menne bele értelmetlenül olyan manőverbe, amiben könnyen ottmaradhat... inkább orosz rulettezzen az ilyen: szebb+gyorsabb halált is hal, mintha elkapna pl egy kamiont szemből és leszakadna keze-lába, mellesleg másokat sem veszélyeztetne fölöslegesen
-
mephi666
nagyúr
talán nem azért kenik fel beláthatatlan kanyarban azt a záróvonalat, mert az előző faluban kimaradt kis festék a zebrák után
esküszöm nem 2 év után kellene engedélyezni a korlátlan megszerzését, hanem beosztani: először 2évre smkp 50köbcenti alatt... aztán balesetmentes +1-2év után ismételt vizsga (ha akar a páciens) nagyobb kategóriára, majd megint pár év után még nagyobbra... így kellene vagy 6-8év rutin elvileg, hogy 600-700köbcentis dögökkel mászkálhasson az ember... esetleg kötelező vezetéstechnikai tréning sem ártana hozzá, mert aki nagymotort vesz, általában nem 50nel akar mászkálni a városban meg 90nel a főútvonalon
-
titán
Egri motorbaleset: lángtenger, borzalom
philoxenia
-
nagyúr
válasz philoxenia #30333 üzenetére
Előre megrendezett, vagy nem?
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
titán
válasz philoxenia #30333 üzenetére
Az nem is tunt fel senkinek, hogy no es milyen ugyesen beparkolt oda?
-
zsid
senior tag
-
philoxenia
MODERÁTOR
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
Zozzant
addikt
Most egyenesen, a következőnél jobbra.... ..... neem, BALRA!
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=AbTUXoKUDsshttps://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html
-
Möhe
addikt
Nálunk van a román,urkán határon teher/busz kontroll? Vagy ide boldog boldogtalan bejöhet túlhajszolt sofőrrel,műszakilag alkalmatlan kamionnal,busszal,kocsival? Nem lehet az ilyeneket kiszűrni? Okozzon máshol balesetet,vagy aludja ki magát rendesen,és jöjjön kifogástalan gumikkal/fékkel/lámpával. Ausztriába bezzeg lassan csak téli gumival lehet átmenni.Itt meg dodgem van a főutakon az ilyenek miatt.
-
MaciG
addikt
válasz Calogero #30327 üzenetére
Egy román kamion balesetet okozott... a suzukiban utazók közül valaki meghalt...
Valahogy én az ilyeneken nem lepődök meg. Románok mennek mint az állta a suzuki meg egy kartondoboz. A héten volt egy koccanás, egy suzuki nekiment azt hiszem egy fordnak hátulról. a ford éppen hogy megkarcolódott a suzukinak meg elég durván összetört az eleje. Ha nem látom el sem hiszem...
BANZAII
-
Calogero
addikt
Egy kék Suzuki haladt Földes belterületén az Ady Endre utcán, amikor zöld jelzésen akart átmenni a 42-es számú főút átvezető szakaszán. Ezt azonban figyelmen kívül hagyta a főúton Berettyóújfalu felé közlekedő román kamion vezetője, s a piros lámpa ellenére behajtott a kereszteződésbe, ahol összeütközött az ott szabályosan közlekedő Suzukival. A személyautót vezető 26 éves fiatalember a helyszínen életét vesztette, a kamionos és utasa könnyebben sérült.
-
mezis
félisten
Üdv.!
Debrecen Délen mentem le az autópályáról. A 33-as útra balra nagy ívben (város felé) lámpás kereszteződésen lehet fordulni. (Jobbra kis ívben -Hortobágy- is.)
Már 6-7 perce vártunk a zöldre (közben jobbra kis ív kapott legalább két zöldet), amikor hátulról egy tapasztalt sofőr előrement az első autóhoz és megkérte, hogy álljon előrébb, mert az aszfaltba ott van a detektor. Ezután szinte azonnal kaptunk zöldet.
Kérdésem: Nem lehetne legalább útburkolati jellel vagy egyéb módon jelezni azt, hogy meddig menjen az autós ahhoz, hogy a detektor érzékelje a jelenlétét ? (Vagy valahová egy jelzőlámpa, ami visszajelezne úgy, mint a "nyomkodós" zebránál szokás ?
mezis
-
adalbert1
veterán
válasz mephi666 #30322 üzenetére
A bringás ténnyel annyira vitatkoznék, hogy ugyan az igaz, hogy nagyobb valószínűséggel csak magában tesz kárt a delikvens, viszont ha te elcsapod úgy, hogy ő a hibás, akkor attól még neked kell életed további részében együtt élni ezzel a ténnyel...
Persze ezzel nem azt mondom, hogy bringán 1-2 sör nem férne bele, főleg nem valami zsák faluban, de a nagy többség úgyse állna meg annyinál.A külső váci úton mennyire jellemző, hogy a záróvonalon előznek (annak ellenére, hogy 2 sávos az út)? Mert már másodjára találkoztam ilyennel, egy német rendszámú Ferrari, és egy Q7 is így találta gyorsabbnak a sor mellett elhaladást.
-
mephi666
nagyúr
sokan vagyunk azon a véleményen, hogy: "inkább biciklire üljön a paraszt, ha iszik, mint hogy kocsit vezessen" (arról nem is beszélve, hogy mondjuk kamiont 24tonna teherrel) ...biciklin normál esetben csak a saját egészségét veszélyezteti az ember és legyen akkor az ő felelőssége, ha baj éri... viszont egy személygépkocsival, vagy motorral is könnyen képes lehet másokban is kárt tenni: azért részegen könnyebb húzni/nyomni a gázt, mint tekerni a pedált
saját példa: 3-4éve bringával járok munkahelyre, ami kb 5km-re van... városban szó szerint kb annyi idő alatt érek ide, mintha kocsival jönnék (kisebb utcákon jövök, 2helyen kell megállnom lámpánál, autóval meg vagy 8helyen kellene) ...nyugodtabban fogok meginni év végi céges banzájokon 2-3felest meg néhány sört (amit egyébként ha normálisan kajálok meg sem érzek) és nem kell attól rettegnem, hogy lemeszelnek a rendőrök és 10ezrekre vágnak
-
MaciG
addikt
Jogos , csak gyors átfutottam é s kissé összefolytak a mondatok.
mephi666 Nálunk is napi rendszerességgel van szondáztatás munka előtt és van ,hogy munka után is, szóval ha vezet az ember nem érdemes inni, de a bringa más tészta egy mondjuk egy kis faluban, ott azért szerintem annyira nem vészes ha valaki iszik pár sört és úgy teker haza. (Nem azokra gondolok akik felülni se tudnak a bringára pl. egy kiadós disznóvágás után. )
BANZAII
-
mephi666
nagyúr
sofőrről jut eszembe, hogy egy 25-30körüli srác fuvarozott hozzánk és egyik nap nem láttuk többet: más járt utána a gépével... kiderült, hogy névnapoztak és másnaposan ment be a vasműhöz... portán dolgozók közül sokat szondáztatnak befelé menet, sofőrök közül meg random... nála ki is mutatott a szonda egy szép értéket, ami miatt hívták asszem a vámosokat (?), hogy komolyabb műszerrel is végezzék el a mérést... ők mértek egy akkora értéket, ami miatt már bűncselekménynek számított az eset, hivatalból hívták a rendőröket, feljelentés, 400-500ezres büntetés, jogsi bukó kapásból x időre... ha újra le akarja tenni, akkor pszichológiai vizsgálat és fizethet újra mindent szerencsétlen hülye volt és irgalmatlanul megszívta... azóta talán biztonsági őrködik valahol
amúgy bringára nem lépett még életbe az a rendelet, hogy kevésbé forgalmas utakon, enyhén ittasan nyugodtan lehet közlekedni?
[ Szerkesztve ]
-
titán
Az azonos kategoria szamit. Kerekparnal nem vesznek el semmit. Segedmotornal ha van kulon segedmotoros, akkor azt veszik el, ha a B-vel vezeted, akkor beszivtad, mert elveszik. Meg kulon a gepjarmun belul is bonthatjak kategoriakra, emellett ha ez a munkad, meguszhatod jo nagy penzbirsaggal is es akkor meghagyjak a C/E/D kategoriat.
-
Möhe
addikt
Kiderült az is, hogy ha valakinek van B kategóriás vezetői engedélye, és kerékpárral követ el szabálysértést, nem veszik el a jogosítványát, mivel nem azzal a járművel követett el szabálytalanságot, amire az engedélye szól. Egy segédmotoros például hasonló esetben elveszítheti jogosítványát, mivel erre a járműre kötelező a KRESZ-vizsga letétele.
forrás,én nem így tudtam de ez nem számít
-
atomanti78
újonc
Új bmw is elhasalt a pályán..
200 feletti sebesség, teherautó meg mehetett vagy 100-al.
A különbség 100 feletti: [link] -
MaciG
addikt
Ha valakinek van jogsija és elkapják ittasan biciklizni akkor a jogsiját is bevonják, vagy csak a pénzbüntetés van és jogsit nem érinti?
BANZAII
-
Sotho
őstag
Hasznos lehet. [link]
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz mefistofeles #30300 üzenetére
Az a baj, hogy utólag ez nem segít az áldozatokon...
Minden kocsiba kellene alkoholfigyelő rendszer, ami kiiktathatatlan és jelez... Rendőrségen, stb. esetleg le is tilt... filléres dolog manapság...Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest