Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1551) pzstm


pzstm
titán

nyugalom....még nincs itt :B

majd szervezek tapogatósdit ;)

iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!

(#1552) garambe válasza pzstm (#1551) üzenetére


garambe
tag

Szia!

Arra megkérhetlek, hogy egy netezős aku időt, majd mondasz nekem? Jó lenne ha tényleg bírné a 8-9 órát valós használat mellett is. Erősen gondolkodom a cserén én is.

(#1553) pzstm válasza garambe (#1552) üzenetére


pzstm
titán

A Pro3? Ha megjott persze

iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!

(#1554) garambe válasza pzstm (#1553) üzenetére


garambe
tag

Persze arról. Nekem SP1 van, de egyre jobban bosszant a 4 órás üzemidő.

Előre is köszi!

[ Szerkesztve ]

(#1555) Dave™ válasza garambe (#1554) üzenetére


Dave™
nagyúr

Power cover, +2-3 óra. De hogy 4 óra az üzemidő? Ha lejjebb veszed a cpu-t illetve a fényerőt, akkor inkább 5-6 lesz az.

(#1556) garambe válasza Dave™ (#1555) üzenetére


garambe
tag

Konkrétan 10% a fényerő nálam. CPU 50 % max., minden energia gazdon. Folyamatos internet, wifi mellett ennyi. Csak pdf olvasóként olyan 6 és félvolt.

De ahogy olvastam ez normális.

Power cover meg 50e pluszt nem ér meg. Akkor annyival többért egy SP3.

[ Szerkesztve ]

(#1557) Dave™ válasza garambe (#1556) üzenetére


Dave™
nagyúr

Nézted hány százalékos az akkud? A power cover tényleg elég drága.

(#1558) garambe válasza Dave™ (#1557) üzenetére


garambe
tag

Az a helyzet h mikor új volt akkor is ennyit bírt. Most 38v9 mA-es, de igazából most h 4 v 5 órát bír olyan mindegy. 8-tól felfele lenne az igazi, hogy egy hosszabb utazást is kibírjon.

Power cover árát meg hozzá dobom és már is kijön egy i3 as SP3... 000000

(#1559) Dave™ válasza garambe (#1558) üzenetére


Dave™
nagyúr

Mármint a Pro használt árához dobod hozzá a power cover árát és abból veszel i3-as Pro 3-at? Mert ez így még kevésnek tűnik. Au i3-as tűnik nekem is a legokosabb választásnak, abban Y-os CPU van, ami 4W-tal kevesebbet eszik, mint az i5 és i7.

(#1560) ArsenalF válasza garambe (#1556) üzenetére


ArsenalF
aktív tag

Próbáltad a Modern UI-os IE-vel a böngészést? Azért az rádob még egy kicsit az üzemidőre, legalább is nálam a chromehoz képest.

(#1561) garambe válasza ArsenalF (#1560) üzenetére


garambe
tag

Csak azt használom.

$799 az i3-as Pro.vagyis plusz az áfa ami 8%, 225-ös árfolyammal számolva az nálam 194e.

(#1562) Dave™ válasza garambe (#1561) üzenetére


Dave™
nagyúr

Ja hát ha Amerikában megveszik neked, úgy össze lehet hozni ezen az áron :) Az árfolyamnál kicsit optimista voltál, igaz az a pár forint sokat nem befolyásol a végeredmény tekintetében.

(#1563) garambe válasza Dave™ (#1562) üzenetére


garambe
tag

Szerencsere eleg surun jarnak ki ismerosok szoval csak ottani arakat nezek.

De meg igy se ertem h nektek h bir ki ennyit folyamatos net mellett.

(#1564) Dave™ válasza garambe (#1563) üzenetére


Dave™
nagyúr

Én csak kipróbáltam, amikor megvettem, hogy teszteljem mennyit tud, egyébként nekem töltőn lóg otthon, de egy ideje párom RT-je is (hordozni pedig ritkán hordozom, az RT-t vittem már párszor, de mióta a Pro megvan még nem kellett magammal vinnem, ott majd nyilván megint kiderül mit tud). Azért így használom, mert mint tudjuk nem cserélhető az akku reális költségek mellett, és ha minden nap kisütögetném, akkor elég gyorsan erodálna a kapacitása. Jelenleg egyébként a gyári adatokat tudja teljesíteni, 42000mAh a battstat szerint. CPU-t én is 50%-ra vettem le, BT kikapcsolva, a fényerő hasonló, végig neteztem, és kibírta a hat órát, még volt benne pár százalék, mikor töltőre tettem. Megjegyzem semmi külső perfifériát nem használtam, és a profilban is mindent energiatakarékosra lőttem be. Engem jobban zavar a melegedése, de sajnos valahogy el kell vezetnie azt a hőmennyiséget.

Megjegyzem pont a fogyasztás/melegedés miatt csak Y-os CPU-val venném az utódját majd (Pro 3 vagy ami követi), de még inkább a jövőre megjelenő Core M-mel, ami már közelíteni fogja az Atomot fogyasztásban, de annál remélhetőleg jóval erősebb lesz.

[ Szerkesztve ]

(#1565) Dave™ válasza garambe (#1563) üzenetére


Dave™
nagyúr

Egyébként ajánlom figyelmedbe, ha eddig nem ismerted: link

Az igazi az lenne, ha valahogy lejjebb lehetne venni a GPU órajelét 350MHz-ről, elég sokat kitesz a proci fogyasztásából a GPU.

(#1566) garambe válasza Dave™ (#1565) üzenetére


garambe
tag

Persze, ezt ismerem. Be is van állítva, de hiába. Mondjuk, ha csak töltőről megy az se hú de jó, mert akkor meg a chip van terhelve ami a túltöltés ellen véd.

(#1567) Dave™ válasza garambe (#1566) üzenetére


Dave™
nagyúr

Attól azért nem tartok :) Most ismét kedvet kaptam az akku tesztelgetéséhez, kíváncsi vagyok mik jönnek ki. A korábban említett battery status-szal [L]http://users.rcn.com/tmtalpey/BattStat/ szépen lehet monitorozni is, hogy mikor mennyit fogyaszt az adott pillanatban, illetve mutatja diagramon is hogyan alakul a fogyasztás. Ismét közel leszek a hat órához vagy át is lépem úgy, hogy az elején bő egy órát zenét hallgattam fejhallgatóval és véletlenül a BT is be volt kapcsolva.

Nem megy fejből a linkelés, bocsi :)

[ Szerkesztve ]

(#1568) garambe válasza Dave™ (#1567) üzenetére


garambe
tag

Parancsba ha beírod, hogy powercfg batteryreport, akkor elég faszán kidobja html be az eddigi eredményeket. Mindig azt nézem. Március óta van meg a pro és azóta egyszer se volt 6 óra csak repülőbe. Bár ma újra kell raknom mert sok rajta a szemét ami nem kell már.

(#1569) Dave™ válasza garambe (#1568) üzenetére


Dave™
nagyúr

Kísérleteztem az elmúlt két napban az akkuval, és a következőkre jutottam (Surface Pro):

-a 6 óra simán megvolt tabletként használva (neteztem, gyakorlatilag folyamatosan)
-az átlag fogyasztás 7W körül van, 5W alatti értéket nem láttam, 5-6 között nyugalmi állapotban mozog, terhelésnél 10W körül
-a kijelző alacsony fényerő esetén szerintem alig fogyaszt, legalábbis a legkisebb és a 10% között nincs nagy fogyasztásbeli különbség
-próbaképpen kikapcsoltam a wifi antennát egy percre, de ha jól mérte akkor 1W alatt volt a megtakarítás, tehát ez nem számottevő
-a cpu a jelek szerint nem megy 786MHz alá, tehát hiába állítasz be kisebb %-os értéket, ez a minimum ennél a cpunál

Szerintem ezek nagyon jó értékek a fentiek figyelembevételével, Ivy Bridge-el. A Haswell valószínűleg idle állapotban takarékosabb és ezért is hűvösebb a Pro 2 idle állapotban, plusz hosszabb az üzemideje. Illetve visszavonom a Pro 3-nál az Y cpus ajánlásom, mivel az olvasottak alapján ugyanaz mint az U, csak limitáltabb órajlellel és turboval, ezért alacsonyabb a TDP, ezt viszont a profilokkal is könnyen el lehet érni egy U-s cpuval.

Röviden ennyi :) A powecfg-t imsertem, de egyrészt nem "online", másrészt pl. nekem az akkukapacitást sem mutatja valamiért. A battery status viszont nagyon pontosnak tűnik.

(#1570) garambe válasza Dave™ (#1569) üzenetére


garambe
tag

Elég jó adatok. Enyém ezt nem tudja. Kiváncsi lennék, hogy a többieknek hogy bírja.

(#1571) Dave™ válasza garambe (#1570) üzenetére


Dave™
nagyúr

Akkor vagy valami plusz dolog fut nálad a háttérben/más dolgokat futtatsz, vagy nem teljesen ugyanaz a hardver van a kettőben (gondolok itt olyanra, hogy eltérő beszállítótól származó LCD panel stb.). Volt egy cikk valahol, ami a "hiányzó" akkuidőt kereste, és az ottani mérések alapján a panel 12W-ot fogyasztott, ami eszement érték.

(#1572) garambe válasza Dave™ (#1571) üzenetére


garambe
tag

Mivel tudom külön monitorozni a fogyasztásokat? Most biztos nincs semmi a háttérben mert teljes újra telepítést csináltam és azóta csak a vlc került fel kikapcsolt frissítés kereséssel.

(#1573) pzstm


pzstm
titán

Megérkezett a Pro3 :C

iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!

(#1574) WinPho válasza pzstm (#1573) üzenetére


WinPho
senior tag

Gratula hozzá! :R Milyen? (hülye kérdés, úgyis égig dicséred) :DDD

Írsz róla tesztet majd? :)

[ Szerkesztve ]

I don't believe in the moon, I think it's just the back of the sun.

(#1575) pzstm válasza WinPho (#1574) üzenetére


pzstm
titán

iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!

(#1576) =WiNTeR=


=WiNTeR=
senior tag

TypeCover2-n lehet valahogy "í"-t gépelni valami kombóval?

"I will become a true hardscoping hitmarking sample text legend."

(#1577) pzstm válasza =WiNTeR= (#1576) üzenetére


pzstm
titán

altgr-j

iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!

(#1578) Dave™ válasza garambe (#1572) üzenetére


Dave™
nagyúr

Elvileg van rá több alkalmazás is, pl. a battery optimizer is külön megméri az eszközöket, csak nem fogyasztást fog mutatni, hanem plusz időt. A battery status-szal ki tudod sakkozni, ha türelmes vagy, mivel folyamatosan mutatja (kis késleltetéssel) az aktuális fogyasztást, így pl. ha lekapcsolod a wifit vagy leveszed a fényerőt látod mekkora a változás az összfogyasztásban.

(#1579) bon válasza pzstm (#1573) üzenetére


bon
őstag

Gratula!

A számítógépnek lelke van! - ASUS Prime Z690-P, Intel CoreI7 13700, 2x16GB DDR5 5200MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Cooler Master Cosmos C700P

(#1580) garambe válasza Dave™ (#1578) üzenetére


garambe
tag

Majd tesztelgetem, már eléggé bosszant.

(#1581) pzstm válasza bon (#1579) üzenetére


pzstm
titán

Office telepítés olyan bruttó 4 perc volt...ez egy vadállat :D

és hangtalan maradt közben végig (O365 előfizu)

[ Szerkesztve ]

iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!

(#1582) bon válasza pzstm (#1575) üzenetére


bon
őstag

Én egyedül a type cover-el nem vagyok kibékülve, vastagnak tartom így a kép alapján.

A számítógépnek lelke van! - ASUS Prime Z690-P, Intel CoreI7 13700, 2x16GB DDR5 5200MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Cooler Master Cosmos C700P

(#1583) pzstm válasza bon (#1582) üzenetére


pzstm
titán

meg van döntve ;)

iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!

(#1584) Blyan válasza =WiNTeR= (#1576) üzenetére


Blyan
félisten

Német billentyúzetet kell használni :D

The ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the Force.

(#1585) pzstm


pzstm
titán

19:15-kor kapcsoltam be a Surface Pro3-t. Este fél tizenkettő van, s most vagyok 62%-on. NEtezgettem, emailekre válaszoltam, kis videó volt benne, zene, és egy cikkírás.

Nagy gonddal odafigyeltem rá, hogy Chrome-ot ne rakjak fel rá véletlenúl sem :)

Nekem ez eddig teljesen tökéletes, több mint elegendő. 6-7 órával már ki tudnék békülni. Jah, és nem hallom a hangját ;)

iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!

(#1586) pzstm válasza pzstm (#1585) üzenetére


pzstm
titán

jah és Wifin túl Bluetooth is megy folyamatosan most :B

iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!

(#1587) =WiNTeR= válasza pzstm (#1585) üzenetére


=WiNTeR=
senior tag

Az SP3 esetében is 80°C a biztonsági hőfokhatár (CPU)?

"I will become a true hardscoping hitmarking sample text legend."

(#1588) pzstm válasza =WiNTeR= (#1587) üzenetére


pzstm
titán

ha elmeséled hol nézzem meg, megteszem.

iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!

(#1589) Blyan válasza pzstm (#1585) üzenetére


Blyan
félisten

Én az BT atomos hulladékommal meg ilyen felhasználás mellett ledolgozok 10 órát. :DDD

The ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the Force.

(#1590) Dave™ válasza Blyan (#1589) üzenetére


Dave™
nagyúr

Nos, én még a közel fele akkora üzemidővel is inkább vennék használtan egy Surface Pro-t, mint egy Bay trail atomot. :) Ráadásul nem is tartom rossznak az új atomokat, de még így is nagyon más dimenziókról beszélünk.

(#1591) =WiNTeR= válasza pzstm (#1588) üzenetére


=WiNTeR=
senior tag

Az AIDA64 érzékelő menüpontjában megmondja (igazából arra lennék kíváncsi, hogy mekkora a melegedés intenzív terhelés alatt).

"I will become a true hardscoping hitmarking sample text legend."

(#1592) pzstm válasza =WiNTeR= (#1591) üzenetére


pzstm
titán

no hát ezekben nem vagyok jártas...Aida64 ingyenes? mit hol nézzek meg benne? :B

iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!

(#1593) Blyan válasza Dave™ (#1590) üzenetére


Blyan
félisten

Sosem vennék csak azért 1st gen SFP.t, hogy utána azon trükközzek hogy húzzak ki belőle 5-6 óra üzemidőt. De ez én vagyok. :P

The ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the Force.

(#1594) Dave™ válasza Blyan (#1593) üzenetére


Dave™
nagyúr

Nem kell trükközni, mint említettem erőlködés nélkül hozza az 5-6 órát, nekem ennyi elég, ahova meg mégsem lenne, oda viszek töltőt. Cserében gyorsabb, mint a céges laptopom (i5 2520M, 8GB, 120GB SSD), plusz kiváló minőségű minden szempontból. Preferencia kérdése :)

pzstm: az aida nem ingyenes, de van 30 napos trial, én is feltettem most, ez pl. megmondja a cpu fogyasztását direktben, hasznos.

(#1595) Blyan válasza Dave™ (#1594) üzenetére


Blyan
félisten

ahogy olvasom a csodaszered nem hat mindenkinél, ergo vagy igazad van vagy nem.
Ha erős HW-t akarnék, akkor meg pro 3 lenne a befutó. Legalább nem kell trükközni imádkozni.
Én a melóhelyemre töltő nélkül járok, és még a fényerővel sem kell szórakoznom.
(aláírom, nincs is szükségem i5-ös procira a melómhoz)

Na mindegy, értem én, hogy nagy a szerelem, most hogy lőttél egy használt Pro-t, de azért a szemellenzőt vegyük már le.
Jó pro 1, ahogy az utána következők is, de az utódlásban látszik, hogy erősen első próbálkozás volt

[ Szerkesztve ]

The ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the Force.

(#1596) Dave™ válasza Blyan (#1595) üzenetére


Dave™
nagyúr

Nem tudom a kollégának miért nem jön össze, sokan másoknak is gond nélkül megvan ez a tartam. A 4300U a 2-ben és 3-ban 20%-kal gyorsabb kb, cserében ezek ugye sokkal drágábbak. A sima Pro is leginkább csak azért lett ennyire olcsó, mert érezhetően gyengébb az üzemideje és ezért mostohagyerekként kezeli mindenki. A Pro 2 kb. két órával megy tovább, a 3 talán picivel még többet. De ha az a kérdés, hogy kibír-e egy munkanapot, akkor inkább vesz az ember egy plusz töltőt bentre, és arról hajtja, így kíméli az akkut is és mindig töltött. Gondolom laptopot sem mindig akkuról használsz, ha esetleg dolgozol vele :) A szerelem része már az RT-nél megvolt, a Pro ugyanazt a minőséget képviseli, csak ezúttal belül is, nemcsak kívül. Ahogy egy rendes Thinkpad vagy Elitebook sem hasonlítható egy konzumer Acerhez, a Surface is kb. ennyire más kategória. De nem csak az i5 miatt, ott van az ssd, a kijelző, a kickstand, az anyaghasználat stb. Van különbség bőven.

(#1597) Blyan válasza Dave™ (#1596) üzenetére


Blyan
félisten

Nem vontam kétségbe a Pro minőségét, sőt. ;) Am szo ami szó, az első változatnak vannak gyengesegei.
Teny, hogy cserébe jo,aron lehet hozzájutni.

[ Szerkesztve ]

The ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the Force.

(#1598) ronson válasza Blyan (#1589) üzenetére


ronson
őstag

Miféle cuccod van?

(#1599) NGA


NGA
addikt

Tud valaki segiteni RT jelszóban? Otthon van valaki a buherálásban?

(#1600) pzstm válasza NGA (#1599) üzenetére


pzstm
titán

RT jelszó? :U

iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.