Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Microsoft Office és Office 365 topic (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#6001) Taci válasza hdtomi (#6000) üzenetére


Taci
addikt

A leírása szerint ez online védelemre készült, nem helyettesítője, csak kiegészítője a normál antivírus szoftvereknek (pl. Windows Defendernek).

Könnyen használható biztonsági app egyéni felhasználóknak és családoknak, amely segít megvédeni az identitásokat (csak az Egyesült Államokban), az adatokat és az eszközöket az online fenyegetésektől.
- Egy egyszerű irányítópulton könnyedén ellenőrizheti a védelmet, és intézkedhet az online biztonság érdekében.
- Gyorsan ellenőrizheti a családtagok és önmaga védett eszközeinek biztonsági állapotát.
- A riasztások áttekintésével elvégezheti az ajánlott műveleteket.
- Megtekintheti a családtagok és az Ön által használt egyéb víruskeresők állapotát.

Tehát önmagában nem képes vírus(ok elleni)védelemre, csupán monitorozza az általad használt víruskereső állapotát. Viszont valószínűleg plusz segítséget ad az online csalások, átverő weblapok stb. ellen. Ha valaki nem érzi biztonságban magát az online térben, akkor ez egy hasznos kiegészítő lehet.

(#6002) hdtomi válasza Taci (#6001) üzenetére


hdtomi
senior tag

Köszönöm szépen a válaszod!

Mi 8 & Mi Band 6 (+ Lumia 950) - Windows 10 Home 64-bit - Philips 52PFL9606 & Panasonic DP-UB824EGK

(#6003) user12


user12
őstag

Sziasztok!
Egy olyan problémám van, hogy van egy céges O365 accountom, amivel fel van telepítve a gépre a programcsomag és ezzel is van használva.
A programcsomagot a céges fiókból elérhető telepítővel a szokásos módon feltelepítettem, majd amikor kérte a bejelentkezést, megadtam a cégest. Ezután a saját privát fiókommal használt OneDrive accountot beállítottam, hogy elérjem az ott tárolt fájljaimat.
Látszólag nincs is semmi probléma, viszont a Word, Excel, stb alkalmazásokban a kezdőlapon lévő "Legutóbbiak" listában vegyesen megjelennek a céges és privát előzőleg megnyitott dokumentumok.
Valahogy meg lehet oldani, hogy ne így legyen és ne mixelje össze a saját és céges dokumentumokat? (azon kívül, hogy 0-ra állítom az elemek számát :D )

Előre is köszönöm!

Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen

(#6004) cidalain


cidalain
veterán

MS word problémám van.
Adott egy Office 2019-ben írt docx kiterjesztésű dokumentum.
Ezt átküldve szerkesztére egy Office 2007 progiba, szétesik az egész doksi:
Random kiesnek space-ek (és ilyenkor összecsúsznak a szavak), illetve a táblázatok is random elmásznak. A docx tudomásom szerint egy standard forma, mindkét érintett verzió hivatalosan kezeli.
Tapasztalt már más is ilyesmit?
(És volt még egy harmadik fél is, aki szerkesztett bele, ott is módosultak dolgok az eredeti dokumentumban, csak azt nem tudom hogy ő milyen verzióval szerkesztett bele)

>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<

(#6005) Taci válasza user12 (#6003) üzenetére


Taci
addikt

Ennek ez a normál működése. A kapcsolt fiókok/szolgáltatások (mint az a képernyőfotódon is megtalálható) legutóbbi fájljait listázza. Ha nem akarod ott tudni valamelyik, akkor le kell választanod onnan. Aztán maximum böngészőből külön használod. De ha az appnak azt mondod, hogy tessék, itt a céges fiókom, és mellé még itt a privát fiókom is, akkor szerintem az általad leírt működés a normál és elvárt.

(#6006) Taci válasza cidalain (#6004) üzenetére


Taci
addikt

Biztos vagyok benne, hogy folyamatosan fejlesztik a formátumot, ami így csak akkor maradhat 100%-ban kompatibilis, ha a szoftver is naprakész. Egy Office 2007-től nem lehet elvárni, hogy a 2019-es formátum minden újítását ismerje - valószínűleg innen ered a problémád is.
Megoldási javaslat: Mentsd el doc-ban docx helyett - persze csak ha nincs benne valamilyen formázás/funkció, amit így elvesztenél.
Vagy helyette használd az ingyenes Word online változatát, amivel minden problémád megoldódik: megnyitja gond nélkül a 2019-es docx-et, és a közös szerkesztés is sokkal kezelhetőbb és nyomon követhetőbb vele.

(#6007) cidalain válasza Taci (#6006) üzenetére


cidalain
veterán

Közben utánagugliztam, a probléma már az Office 2010->2007 esetén is fennállt. Answers.ms oldalon is olvasni bejegyzéseket erről, persze megoldás nincs rá.
Ebből valszeg az lesz, hogy az asztali gépre is veszek egy 2019 licenszet a régi helyére...
A docx helyett a doc kiterjesztéssel még futok egy kört, köszi a tippet.

>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<

(#6008) user12 válasza Taci (#6005) üzenetére


user12
őstag

Köszönöm a válaszod! :)
Csak azért nem akarom böngészőből használni a saját OneDrive-omat, mert rendszeresen nyitok meg és mentek doksikat oda (is).

Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen

(#6009) martonl


martonl
senior tag

Sziasztok,

Telekomtól vásárolt M365 Business standard-ben nem tudok a Onedrive-ba bejutni. Folyton a Delve jön be helyette. A felhasználói profilban engedélyezve van a személyes oldal létrehozásának jogosultsága, de ez alapból így is volt. Korábban már állítgattam M365-öt, akkor sosem volt ezzel probléma, kapásból be is jött a Onedrive. Tudná valaki vezetni a kezemet, mit ronthatok el?

(#6010) TheSaint válasza kammler (#5973) üzenetére


TheSaint
aktív tag

"Szóval ezekből a kulcsokból van több féle. Van amelyik egyszer aktiválható, de újra már nem újratelepítésnél, van amelyik többször újrarakható, van amelyik meg microsoft fiókhoz köthető"

Ezek az "egyszer aktíválható/nem átvihető" licenszek mennyire nevezhetők validnak, főleg céges környezetben ezek megállják az eredetiség próbáját? Csak pár webshopban láttam, de még a saját GYIK-ben sem szerepel mik is ezek, csak a szokásos OEM/Retail/MAK szépen le van írva, hogy EU-n belül másodlagosan is értékesíthetők, átvihetők. Mi akar lenni ez a licensz típus?

(#6011) cidalain válasza cidalain (#6007) üzenetére


cidalain
veterán

@Taci
A .doc formátumban nem esett szét a doksi Office 2019 -> Office 2007 között. Köszi

>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<

(#6012) kammler válasza TheSaint (#6010) üzenetére


kammler
senior tag

EU-ban igy termékkulcsok újra eladhatók, úgy eladhatók. Én, ha cég volnék, alaposan utánakérdeznék szakembertől, az biztos. Egy business standard hova nem elég egy 5-10 fős cégnek. Igaz, még vannak plusz költségek, ha valakinek saját céges mail kell. De alapból belekerül egy business standard 45-60 ezer forintba. Hát, ha annyit egy cég nem bír el. Én biztos, hogy megvenném rendesen, nem ilyen másodlagos értékesítésből valót. Privát célra más talán.

(#6013) TheSaint válasza kammler (#6012) üzenetére


TheSaint
aktív tag

Sajnos már eső után köpönyeg van, állítólagos "szakember" már eladta pár éve a cégnek ezt a változatot, most egy bővítés elött kell ezzel foglalkozni. Van számla (serial, semmi nincs rajta...) meg egy szekrény tele COA matricákkal, telepítve meg többnyire 5-6-7 gépre ugyanaz a serial van... és akkor most felteszi a kérdést a vezetőség, hogy ez kóser-e..? Ráadásul ahogy nézem ezek olyan 3-4e/licenszért mennek, számlába meg pár éve 20e-ért került...
Amúgy igen, a felhő is egyértelműen célkeresztben van, egyéb IT anomáliák miatt is.

(#6014) kammler válasza TheSaint (#6013) üzenetére


kammler
senior tag

Ez úgy hangzik, mintha MAK key volna. Multiple activation key. Igen, a számlát is mindig emlegetik, mint adu ászt. Hát, azt biztos bizonyítja, hogy egy cégtől lett véve az a termék. Nem lennék a helyetekben.

(#6015) cidalain válasza kammler (#6014) üzenetére


cidalain
veterán

Ha az eu-ban jogszerűen eladható egy használt kulcs, akkor a vásárló jogosan használhatja. Nem kell ezt túlgondolni.
Miért kellene új dobozos sw-t venni 45-60-ért, ha egy régebbi verziós használt is tökéletesen megfelel a feladatra 20-ért számlával? (Hiába bírja el a költségvetés, de minek?)

>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<

(#6016) kammler válasza cidalain (#6015) üzenetére


kammler
senior tag

De. Túl kell ezt gondolni ha cég vagy. Aki normális, az nem maga dönti el, hanem megkérdez egy olyant aki szerzői jogi kérdésekkel foglalkozik. Ha rákeres valaki neten, pl.

"A határozatlan idejű szoftverekkel szabadon lehet kereskedni = a tulajdonjog átruházható egyik vásárlóról a másikra.
A gyártó terjesztési jogai a szoftver első értékesítésével kimerülnek. Azok a vásárlók, akik a szabad piacon vásároltak egy számítógépes programot, jogosultak a megvásárolt szoftvert használni, majd továbbértékesíteni (mondjuk egy szoftverbróker, például a Forscope számára), feltéve, hogy azt eltávolítják a régi gépről és nem használják tovább.
Még ha a gyártó (= a szerzői jog jogosultja) és az első vásárló közötti licencszerződés kifejezetten tiltja is a szoftver továbbértékesítését, a gyártó nem tiltakozhat a másolat továbbértékesítése ellen. A licencszerződés az európai jog hatálya alá tartozik, és az európai joggal ellentétes pontok érvénytelenek."

Aztán ha tovább kutakodok rögtön van olyan is, hogy igen, DE:

"Az úgynevezett másodkézből származó szoftvereknek azonban a következő feltételeknek kell megfelelniük:

A szoftvert eredetileg az Európai Gazdasági Térségen belüli értékesítésre kellett forgalmazni a szerzői jog tulajdonosának hozzájárulásával.
A szoftvert olyan díj ellenében engedélyezték, amely a jogtulajdonosnak a mű gazdasági értékének megfelelő díjazást biztosít.
A szerzői jog tulajdonosa a szoftver egy példányának korlátlan ideig tartó használatára adott engedélyt az eredeti vásárlónak.
Az eredeti tulajdonosnak a másolatot az eladáskor használhatatlanná kell tennie."

Szóval a 3000 ft-os, lehet hogy jó, de akkor mondja bolintson rá egy szakember annak tudatában, hogy cégnek lesz. Ilyen MSDN kulcsok felejtősek. Mondjuk azt írta, hogy van számla.

Otthonra volt nekem is 3500 ft-ért office. Most már microsoft 365 van. Volt akció, vettem több évre. Egy ideig el vagyok látva.

[ Szerkesztve ]

(#6017) kammler válasza cidalain (#6015) üzenetére


kammler
senior tag

Na, ezt kerestem, ennyit arról, hogy van számlám róla.:

[link]

[ Szerkesztve ]

(#6018) zsoltip


zsoltip
őstag

Google Contacts szinkronizálás Outlokkal, teszem azt 3rd party alkalmazás, vagy szogáltató nélkül miként lehetséges?
Jelenleg az LDAP lehetőséget mókolom, eddig nem sikerül...

(#6019) cidalain válasza kammler (#6016) üzenetére


cidalain
veterán

Mindkét véleményre van ezer példa a neten, annak nincs értelme, hogy én olyanokat linkelgessek, ami szerint legális, te meg olyanokat linkelgetsz ami szerint aggályos.

>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<

(#6020) hdtomi válasza zsoltip (#6018) üzenetére


hdtomi
senior tag

Nem vagyok egy szakértő, de van az a Microsoft program, gépen Telefon-kapcsolat, mobilon, Windows-kapcsolat néven fut. A mobil appnál be lehet állítani, hogy a névjegyzéket feltöltse és meg is jelenik az Outlookban, legalábbis a webes Kapcsolatok felületre felkerül. Annyi, hogy ugye duplán látszik mindenki és most, hogy kikapcsoltam, ugyanúgy bent maradtak.

Mi 8 & Mi Band 6 (+ Lumia 950) - Windows 10 Home 64-bit - Philips 52PFL9606 & Panasonic DP-UB824EGK

(#6021) zsoltip válasza hdtomi (#6020) üzenetére


zsoltip
őstag

Google Contacts szinkronizálás Outlokkal, nem export és import. :U

(#6022) TheSaint válasza zsoltip (#6018) üzenetére


TheSaint
aktív tag

Jó ideje már nem használtam, de anno nagyon jól működött: [link]
Esetleg a hivatalos google féle megoldás: [link]

(#6023) kammler válasza cidalain (#6019) üzenetére


kammler
senior tag

Megegyezhetünk abban, hogy alapvetően amúgy teljsenen legális. Tovább értékesíthetőek, le van írva, néhány fontos kritériumot betartva.
Csak a honnanra kell vigyázni.
Van jópár magyar oldal, amúgy webshopok, ahol nehezen tudom elképzelni, hogy "vackot" adnak el.

[ Szerkesztve ]

(#6024) zsoltip válasza TheSaint (#6022) üzenetére


zsoltip
őstag

GO Contact Sync Mod: Köszi. Ha nem lesz jobb, kipróbáom.

Privát accounttal próbálkozom, így a hivatalos google féle megoldás nem ok:
"Az admin.google.com weboldalra csak kezelt Google-szolgáltatások – például a Google Workspace vagy a Cloud Identity – adminisztrátori fiókjával jelentkezhet be."

Egyéb javaslat, pl. LDAP, de úgy hogy működjön? Mert eddig ezt nem tudtam jól konfigurálni, nem jelenik meg Outlookban.

(#6025) Peace


Peace
nagyúr

Office 365 Enterprise-ban Excel egy idő után nem hajlandó a mentés másként funkciót végrehajtani. Ilyenkor egy online repair megoldja, de ez már kicsit unalmas. Nincs erre valami végleges fix? Gugli nem nagyon segített eddig.

(#6026) zsoltip válasza zsoltip (#6024) üzenetére


zsoltip
őstag

A rangváltás is megérne önmagában egy külön bejegyzés (ŐSTAG :DDD :DD :)) lettem :B ) , de most a MS Support válaszát írom le a saját kérdésemre, miszerint:
Nincs MS által támogatott megoldás a szinkronizálásra, és szinkronban tartásra. Exp-Imp, vagy 3rdparty alkalmazás, ami viszont nem támogatott általuk, marad, mint lehetőség.

Viszont ha nincs támogatott megoldásuk, akkor az LDAP micsoda???

(#6027) merqree válasza zsoltip (#6026) üzenetére


merqree
őstag

Vess egy pillantást az emclient programra, tudom, nem kérdeztél 3rdparty alkalmazást :R
Nem outlook, de a saját tapasztalatom az, hogy hasnzálható: outlook fiókkal, gmail fiókkal és icloud fiókkal.
Ezekkel zökkenőmentesen dolgozik/szinkronizál (naptár, névjegyzék).
Sőt, másolni is lehet vele (CTRL+C CTRL+V) a naptárak, kontaktok között, vagy "áthúzható".

(#6028) zsoltip


zsoltip
őstag

OK. Go Contact Sync MOD megoldotta. Ezzel szinkronba került a Google-MS.
Most a cél, hogy az MS Outlookban lévő kontaktokat egy másik, ugyanazon szervezeten belüli kolléga is lássa, sőt tudja kezelni, szerkeszteni, ha kell.
Ebben tudnátok segíteni?
A szimpla megosztás lehetőséggel nem jelennek meg a kontaktok a szóbanforgó másik MS acoountban...

(#6029) TheSaint válasza zsoltip (#6028) üzenetére


TheSaint
aktív tag

Szerintem ez már MS Exchange server kategória vagy felhős előfizetés kellene mindkét fiókra.
A pontos hátteret nem ismerve, ilyen feladatokra esetleg egy költséghatékony NAS megoldást tudok ajánlani.

(#6030) zsoltip válasza TheSaint (#6029) üzenetére


zsoltip
őstag

Van előfizetés mindkettőre. :F

(#6031) TheSaint válasza zsoltip (#6030) üzenetére


TheSaint
aktív tag

Akkor Outlookban People - Share Contacts részben lehet ilyen megosztást menedzselni. Ezt csak emlékezetből írom, már nem azt használom.

(#6032) Lujza1979


Lujza1979
újonc

Sziasztok!
Találkoztatok már olyannal, hogy az Excel (Magyar nyelvű Üzleti Microsoft 365 ) lefagy, ha pl. Outlookból illesztetek be egy adatot? Illetve nem teljesen fagy le, csak éppen a kurzor tűnik el. Ha szerencsém van (általában nincs), a szerkesztőlécben látom még, hogy mit írok és néha még jobb egér gombbal is tudok tovább dolgozni, de alapvetően az a "megoldás", hogy be kell zárnom minden Excelt és újra megnyitni. Ilyenkor menti, amit "láttatlanban" beírtam, de elég nehéz több sort is vakon kitölteni, és nagyon idegesítő minden másolás után az összes file-t bezárni és újranyitni.

Azt mondták, hogy túl sok képlet van a táblázatomban, illetve, hogy magában a táblázatban van hiba és ez okozhatja a problémát, de nem csak egy bizonyos táblázatnál fordul elő.

Először azt gondoltuk, hogy az Excel táblázatban van a hiba, de ha pl. Acrobat Readerből Outlookkal akarok egy levelet elküldeni, az is megbolondul. Konkrétan az Acrobat Readerben nem lehet utána szöveget kijelölni, illetve csak egy szót (azt is dupla kattintással). Ilyenkor ezt is úgy lehet "gyógyítani", hogy bezárom és újra megnyitom.

Ez a hiba azóta van, hogy a HP laptopom frissítette magát. Próbáltuk Office javító programmal javítani, újra is lett telepítve, de a hiba továbbra is megvan.

Van valakinek ötlete? A neten nem találtunk semmi használhatót.

(#6033) cidalain válasza Lujza1979 (#6032) üzenetére


cidalain
veterán

Próbálnám sima üres excel doksiba is a másolást, ekkor ebben még biztos, hogy nincs túl sok képlet...

Én kipróbálnám azt is, hogy az outlookból egy notepadba másolnám a szöveget, majd onnan formázatlanul tenném az excelbe. persze ez csak akkor járható, ha maga a szöveg a lényeg, és az outlookban meglévő formázás nem.

>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<

(#6034) zsoltip válasza TheSaint (#6031) üzenetére


zsoltip
őstag

Nem sajna.

(#6035) tylerddd


tylerddd
veterán

Üdv! PowerPoint-ban csinálok képekből gyakorlatilag egy slideshow-t. Zene is menne alatta. A diáknál beállítottam, hogy újra és újra kezdje elölről, ha a végére ér, 5 másodpercenként váltanak a diák 1-1 képpel. Ez rendben is van. De a zenét hogyan kell beállítanom, ha azt szeretném, hogy menjen végig és utána induljon elölről, DE ne induljon elölről, amikor újra az első dia jön? Mert most így csinálja és ez így nem a legjobb. Köszönöm!

Csak egészség legyen, meg térerő!

(#6036) zeorsdfd válasza tylerddd (#6035) üzenetére


zeorsdfd
senior tag

Megduplázod, triplázod a diasorozatot, addig, amíg olyan hosszú nem lesz mint maga a zene, utána jöhet a loop;-)

(#6037) cidalain válasza zeorsdfd (#6036) üzenetére


cidalain
veterán

Ötletes megoldás :)

Wordben lehet olyat, hogy az oldalszámozás a 4. lapon kezdődjön 4-essel?
Azt be tudom, hogy az első oldal lábléce más legyen, így azon nincs oldalszám, de ennyi. De én az előlapon kívül, az előszó, és a tartalomjegyzék oldalára sem akarok oldalszámot tenni, viszont oldalszám nélküli számozott oldalnak tekinteném.
A jelenlegi megoldásom: a 2. és a 3. oldalon a láblécben az oldalszámra teszek egy fehér téglalap alakzatot, és így takarom ki... Kérdés, hogy ennél van-e korrektebb megoldás?

>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<

(#6038) wwhy válasza cidalain (#6037) üzenetére


wwhy
veterán

Persze, szakasztöréssel mindent is meg lehet oldani ;)

ELADÓ <<narancs Honor Magic5 Ultimate>> <<Újszerű, doboz, minden kellék>>

(#6039) Zola007


Zola007
veterán

Sziasztok Egy olyan problémám lenne hogy Onenote 2016ban ha szerkeszteni vagy megnyitni akarok egy munkafüzetet akkor kilép vagy újraindul.
Ez a hiba ma jelentkezett, utánanéztem gugliban, cache törlés, beállítások törlése, regisztrációs adatbázis turkálás megvolt de a hiba továbbra is fennáll
találkozott már valaki ezzel?

Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs

(#6040) cidalain válasza wwhy (#6038) üzenetére


cidalain
veterán

Na holnap meglesem mire gondoltál, ha nem jutok dűlőre, akkor majd kicsit bővebb infót kérek

>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<

(#6041) Louro


Louro
őstag

Sziasztok!

Nem találtam releváns topikot. Mivel a Teams az Office csomag része (, ha jól emlékszem), így lenne egy kérdésem. Hátha valaki belefutott már.

Egy dokumentumtárat akarnék a csoportomnak készíteni, ahol az eddig Word-ben tartott anyagokat emelnénk át Teams-en belül OneNote-ba. Mivel több száz ilyen dokumentumunk van, így van arra lehetőség, hogy valahogy beimportáljuk a dokumentumokat?

Amit eddig találtam:
- Word-ben nyomtatás, majd Send to OneNote. Ekkor a sajátomba importálja és gondolom onnan kellene valahogy tovább lökni a Teams-esbe.
- Feltöltöm a Teams OneDrive-jára a dokumentumokat és a Printout-ot beimportálom. De ekkor képként illeszti be, ami nem jó, mert akkor a kereshetőség lehetősége csorbul.
- Word tartalmát vágólapra téve, majd beillesztve OneNote-ba. Ekkor a képeket nem másolja át.

A Teams-ben található Wiki app kapcsán azt találtam a Microsoft oldalán, hogy azt nyugdíjazzák. Használja mindenki a OneNote-ot.

Van ötletetek miként lehetne kevesebb kattintással beemelni normálisan a dokumentumok tartalmait OneNote-ba?

Mess with the best / Die like the rest

(#6042) cidalain válasza wwhy (#6038) üzenetére


cidalain
veterán

Sikerált szakasztöréssel (új oldal típusúval) megoldani, hogy bizonyos oldalakon ne legyen oldalszám. Nem csak a doksi elején, hanem persze a közepén is megy ez.
Kösz

>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<

(#6043) lanszelot


lanszelot
addikt

Hello,
Van egy A4 -es öntapadós lapom, ami 16 label-ből áll :függőlegesen 8 vízszintesen 2 .
Online Office 365 van nekem.
Hogyan tudok pontosan a label-ekre nyomtatni?
Képet, és szöveget szeretnék nyomtatni.

(#6044) merqree válasza lanszelot (#6043) üzenetére


merqree
őstag

Gyakorlatilag sehogy, mert attól függ az eredmény, hogyan tudja a nyomtató majd "felhúzni" a papírtálcából a lapot.
Én táblázatot készítenék, középre igazítva, és beállítanám a sor magasságot és szélességet.

[ Szerkesztve ]

(#6045) tylerddd válasza lanszelot (#6043) üzenetére


tylerddd
veterán

A legegyszerűbb, ha olyan öntapadós A4-et veszel, ami nincs felosztva. Táblázat formában megcsinálod, ami kell és valami gyenge (pl. pontozott) vonalat állítasz be szegélynek, aztán kézzel kivágod. Csináltam már ilyet, a kivágáshoz kell inkább biztosabb kéz, hogy szépen meg tudd csinálni.

Ami macerásabb, hogy beszkenneled a lapot, amit beszúrsz képként és úgy szerkeszted meg a dokumentumot pl. Word-ben, szövegdobozokkal. Ha kész, a beszkennelt/beszúrt képet törlöd. Én így már csináltam gyári, fényes lapos oklevelet, amin volt keret, logó stb.

Csak egészség legyen, meg térerő!

(#6046) lanszelot válasza tylerddd (#6045) üzenetére


lanszelot
addikt

Először is köszönöm szépen a válaszokat.

Közben megtaláltam hogyan kell: [link]

(#6047) tylerddd válasza lanszelot (#6046) üzenetére


tylerddd
veterán

Én is köszi! Nem tudtam, hogy már ilyet is tud a Word.

Csak egészség legyen, meg térerő!

(#6048) cidalain válasza tylerddd (#6047) üzenetére


cidalain
veterán

Címkéket már az Office 2007 is tudta. Ráadásul van egy csomó előre definiált gyártó, és típuscímke, kiválasztod ami neked van, és megcsinálja a táblázatot.
Persze arra figyelni kell, ha nem szegélyes a címke, és a nyomtatód nem tud faltól-falig nyomtatni, akkor úgy kell tervezni, hogy a szöveg ne lógjon a nyomtatási szegélyen kívülre. És ahogy mások is mondták már, a legtöbb nyomtató random húzza be a papírt, nem lehet miliméterezni, mert tuti nem lesz jó.
Van tapasztalatom 20 mm átmérőjű körcímkékbe nyomtatással, 70 db van egy A4 íven. Kerestem egy darabig, amíg tudtam olyan lézert venni, amivel nagy pontossággal rá tudok nyomtatni a címkére.

>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<

(#6049) zsoltip


zsoltip
őstag

Üdv Fórumtársak!

Outlook, Naptár, esemény meghívó küldése után lesz egy levél az Outlookban erről.
Majd arról is, ha elfogadják a meghívást.

Ha törlöm ezen az üzeneteket, törlődik az esemény is.

Nem szeretem az ilyen sallang feleslegeket. :N
Le tudom tiltani, ki tudom kapcsolni, hogy nekem ezekről ne küldjön felesleges leveleket? :F

(#6050) zsoltip válasza zsoltip (#6049) üzenetére


zsoltip
őstag

Mást még nem zavart ez a sztori? :D

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Microsoft Office és Office 365 topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.