- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Tonnara di Scopello
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolnagy
őstag
válasz
TayRol
üzenetére
nekem is ő a szimpibb, ill. bejön a retro forma is, meg ugye az érzékelője is nagyobb ( bár nem sokkal). A mostani modellekben gondolom már a javított cmos van(?)
(elnézést a dupla hozzászólásért)#47016: az x20 az ovf-ben jelzett fokusz...stbn kívül miben jobb az x10nél?
-
válasz
TayRol
üzenetére
Rendesek voltak. Kaptam egy mintaboltit egy ottani gépről, amíg megvizsgálják a sajátom. Ezen is van egy kattanás 18-nál,amikor eltekered, de erre azt mondta az úriember, szerinte ez ilyen. Viszont nincs megszorulás a 14 és a 18-as állás közt. Azt mondja lehet bekopna, nem tudja, inkább bevizsgálják az Olympusnál. Majd értesítenek mi a vége a történetnek.
-
törölt tag
válasz
TayRol
üzenetére
Szerintem én is lövök rá egyet.
Mivel fehér vázam van, gondoltam mellé egy barna kétrészes műbőr tokot. Azzal javul ugyan a fogás, de azzal meg nem jó elázni, tehát ezért nem játszik.
Marad a Löwepro kistáska + csuklópánt kombó. Ez a gyári nyakpánt max fojtogatni jó, mint szexuális segédeszköz

-
.mf
veterán
válasz
TayRol
üzenetére
S az EM5 nem kap semmit, pedig mióta ígérnek már egy-két plusz funkciót egy közelgő fw-frissítésben

Ati, Ferq: volt már kezetekben Nikon V1? Besírtok a menütől és kezelhetőségtől. Én csak pislogni tudtam.
Phedi: mindenképp
széllelfénnyel szemben akarsz? Mert ahhoz nagy teljesítmény és valszeg HSS is kell. Az pedig minimum vagy a régi FL36R használtan (30k+) vagy az utódja, FL600R (90-100k). Vagy valami más módon (lámpával) kell világosítani, megvilágítani az alanyt. -
válasz
TayRol
üzenetére
Sajnos amikor a járókerettel kivánszorgom az erdőbe, és még a gépet is cipelnem kell, elfáradok na.

Hú annyit hozzászólást tudtok termelni, elképesztő. Köszönöm mindenkinek!

arn és Studi a 14-150 tetszik. Erre kérhetek pontos típust mit keressek a piacon?Amúgy éjszaka eldőlni látszik a dolog. Láttam egy használt E-M5 gépet. ára megfelelő lenne számomra. De olvasgattam és az Oly oldalán szétnéztem, és kiderült nem sokkal többért 3 év garival meg lehet venni a EM10-et. Aztán elolvastam Mlaca írását. El is dőlt a dolog, nem kell nekem cseppálló váz.

Tehát a következő kérdésem van mindenki felé. Hogyan tudom kihasználni a 15% kedvezményt a márkaboltban, erre, meg esetleg hozzá egy 17mm innen?
Vagy kezdésnek felhajtok a már említett 14-150-et, és ölöm é bódottá. (egyenlőre)
-
válasz
TayRol
üzenetére
Szerintem ha ND akkor minimum 8x azaz 3 stop, alatta értelmetlen! Nekem van egy minőségi ND16 csak 52mm-es és adaptereznem kell, amit rühellek. A 3 vagy 4 stop meg azért kell, mert ha esetleg videózni akarsz erős fényben, akkor 1/Xezer lesz a záridőd, ami ugye szarul néz ki 30fps mellett. Ellenben ha van ND16 szűrőd, akkor akár még az 1/30-ra is van esélyed...
Az meg ha kicsit elmegy a nap, és ne adj isten iso 400 lesz pár kép erejéig nyáron, hát nagy cucc. ND8 v. 16 kell, alatta tényleg fölösleges, akkor már egy polár (~másfél stop értékkel).
A 46 mm-rel meg az a baj, hogy csak noname fostalicska márkákból van illetve van B+W, kértem is rá árajánlatot a Fotoplus-tól, csak nem tetszett az ár
Ezért írtam, ha lenne 3 ember, esetleg lenne valami alkupozíciónk... (talán). -
jmakk
őstag
válasz
TayRol
üzenetére
Az ND8-am és a polárom is Marumi. Még nem csalódtam a márkában.
Madgie: most mondtad ki miért is vettem én az E-M10-t. Egy ND1000-rel meg pl. 30sec-es expóval Live Composite-tal akár félórás valódi expót tudok szimulálni. A zaj meg megmarad a 30sec-s expónak megfelelően. Ha ezt "FF-Ijk" kolléga megtudná!

-
Mercutio_
félisten
válasz
TayRol
üzenetére
Állítólag a 14-42 II legalább olyan jó, ha nem jobb, mint a 14-45, és méretben/súlyban is kisebb, egyetlen hátránya, hogy nincs az obin stabi ON/OFF kapcsoló. A 45-150 tuti és viszonylag emberi árban megvehető.
Bici: Érdemes még elgondolkodni a Pana 12-32-n és ha igényled a komolyabb telézést egy Pana 100-300 is érdekes lehet.
-
válasz
TayRol
üzenetére
B+W van 46 mm-es, Fotoplus tud is hozni rendelésre, de az ára nem fog tetszeni...
Esetleg ha még valaki vevő lenne rá, akkor még én is betársulnék, így ha 3-at vennénk talán valami picike alku szóba jöhetne
. Megjegyzem, 10k alá így se fogunk lemenni, ha valaki komolyan gondolja... -
Schanyee
senior tag
válasz
TayRol
üzenetére
Ha nem akarsz sokat költeni, akkor azért nézd meg a Haida ND szűrőket, nekem szerencsére ismerősöm pont jött haza németből, így 6000ft körül megúsztam, és annyiért bőven nagyon jó képet ad. Nézz teszteket róla, nyilván nem veszi fel a profikkal, de nekem jelen helyzetben bőven jó minőséget ad. Egy teszt
-
madgie
titán
válasz
TayRol
üzenetére
Annyit tudna a szenzora, de multiaspect, mint a GH1/2-é, ezért 38, illetve 34 MP rögzítése lehetséges, képaránytól függően (4:3, vagy 16:9).
Egyébként egészen más kategória, mint a többi mobil (kivéve az elődjét, a még Symbian-es 808-at). No nem kell MILC/DSLR-re gondolni, de egy tisztességes kompakt minősét simán hozza.
schawo: jogos
tudod, mennyire szoktam zoomban gondolkozni 
-
.mf
veterán
válasz
TayRol
üzenetére
Még mindig csak az első pár nap benyomásai vannak, mert azóta vagy bringa vagy motor, így csak a kisebbik összeállítás (12-32, 20, +1) jön velem, ez ritkán.
Kúl:
- építés
- ál-manuálisra állítható fókusz
- látószög
- gyors, bár az EM5-össel már a 20-as is megtáltosodott
Nemmenő:
- ezüst
- nekem nem is az élességével van bajom, az bőven elég, ellenben... Egyik éjszaka jövök haza, üres, kihalt város, egy lélek sem a Szabadság-hídon, de még nincs lekapcsolva a teljes kivilágítás. Nosza besétálok a villamossínen, komponálok-célzok, és... mi ez a sok lámpa? Oké, uv-szűrő még rajta, letekerem. Csapó kettő, és... basszus még mindig ott vannak. Megnézem, pedig már nincs rajta szűrő. Mégis... Nem túl jó kép (pont lekapcsolták a lámpákat, amíg ott tököltem, meg bejött pár autó a képbe), de ezen látszik a legjobban. Szóval ezek a a belső tükröződések kissé lehervasztottak. Esti / éjszakai obinak, aminek szántam, így már nem az igazi sajnos
-
b.vr
őstag
válasz
TayRol
üzenetére
"~115e-ért új Oly vagy keressen kb. ugyanennyiért PanaLeicat"
Lehetett ennyiért Pana 25/1.4-et kapni? Bár lehet hogy elkerülte a figyelmemet, de ha nem, akkor persze kereshet csak találni nem nagyon fog.
szerk: végülis 125ért láttam, bár kissé érdekes körítéssel, doboz, papír és garancia nélkül, de egy nd filtert is ad hozzá.
-
madgie
titán
válasz
TayRol
üzenetére
Direkt engedtem telibe rondítani ott a felhőket
Ha már Marseille felhozta: perverzió. Gyár úti lakótelep, indusztriálisan darabos felhők...Szerk: asszem ma leesett miért a temető: csak ott nincsenek emberek. Tegnap a tavon jöttek pecások beszélgetni, ma a felüljáróról akartam meglőni a lakótelep tetejét. Itt is belebotlottam pár szószátyárba, ott hagytam a helyszínt. A munkahelyen folyamatosan a duma megy, az asszony otthon karattyol, én bizony ilyenkor egy büdös szót nem váltanék senkivel

-
madgie
titán
válasz
TayRol
üzenetére
Kölcsönadtam, nem olyan állapotban adták vissza, mint kellett volna. Itt látszik a kép alján, meg még az élességállító gyűrű is olyan, mintha finoman meghúzta volna egy kombinált fogó.
Három különböző, egymáshoz nem igazán köthető emberke is használta, egyik sem vállalta a felelősséget... nem tudom bevasalni így rajtuk, csak marad a tanulság: soha nem adok többé kölcsön semmit senkinek.
-
madgie
titán
válasz
TayRol
üzenetére
Azt hát. De csak hátulra, elől maradt a régi, bevált (szintén angol ebay-es) fólia. Ezektől az extremeguard/invisible shield fóliáktól félek kicsit, a kijelző élményén sokat ronthatnak (iPad-re volt invisible shield-em, borzasztóan nézett ki egy év múlva, mikor levettem... narancsbőr, sárgulás, stb).
-
madgie
titán
válasz
TayRol
üzenetére
Nappal nem, éjszaka meg csak én nézegetem
A bevilágítása az, ami borzasztó, az meg nappal úgysem látszik (annyira). amúgy a felbontása pl. nagyon rendben van, abszolút látszik, hogy éles-e a kép (ellentétben mondjuk az E-P1-gyel, ahol lehetetlen megállítani
)Más: találtam az okostelefonos appjukban egy olyan beállítást, ahol lehet állítani az élőkép minőségét. Alapból speed priority-n van, de állítható Image Quality Priority-re, ahol ugyan beszaggathatnak a mozgó dolgok, de sokkal pengébb a kép maga.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Háztartási gépek
- Pixel plus ultra: teszten a 6K-s LG UltraFine monitor
- Ne késd le a határidőt! (Secure Boot 2026)
- EA Sports WRC '23
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Napelem
- S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone XS Max 64GB Silver -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5280
- AKCIÓ! MSI Claw A1M 512GB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- S. Mario PC! Hogy fusson a Super Mario! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- iPad felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Látom a sötét jövőt.