Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tradeelek11
aktív tag
Üdvözlök itt is mindenkit! Nem is tudtam hogy itt is van ilyen topik
A hosszú távú befektetési stratégiánál, ez nekem USA Dividend részvényeket
jelent csak azért mert valami esik, nem adom el részvényt.Sőt annyira nem
hogy ha ez egy egész piacot érintő crash (Covid 2020 év eleje) vagy flash crash (a mostani
Orosz-Ukrán háború) más stratégiákból jóváírt nyereségből még akár bővítem is a pozíciót.
De én portfolióban gondolkodom a tőkém 15% rövid távú(max 14 nap, de általában 7 nap körül zárom) SPX opciókban, 35% Max 6 hónapra nyitott szintén SPX opciókban van,
a maradék van részvényekben természetesen opciókkal fedezve, és ez az egész még nevezzük "fekete hattyú" esemény ellen is biztosítva van. Itt amikor opciókról beszélek
természetesen nem bináris opciókról beszélek(mert az a szerencse játék).Még pár gondolat, az opciós kereskedési stratégiáim az úgy mond "market neutral"
kategóriában tartoznak, tehát én nem tudom hogy merre megy a piac, leegyszerűsítve
bekötöm majd ha valamelyik irányba elindul akkor korrigálok.Viszont nálam ez az egész ott kezdődik ,hogy az én Base Currencym az USD.
Pl. amikor elgurult Putyin gyógyszere a Részvényeim ára kb. 2,5% csökkent
az USDHUF meg 10% emelkedet egy olyan időpontban amikor már nem lehet korrigálni.
Nem is magyar bróker cégnél vagyok, mert pl. OBA egy átverés.Ha célt kellene megfogalmaznom, itt a célom az állandó pozitív Cash flow,
Az opcióimat lezárom, vagy lejárnak. A részvények pedig fizetik az osztalékot.
Az újra befektetésre pedig ezért van a fent említett %-os szabályom.
A stratégiák magukban is nyereségesek, viszont így még fedezik is egymást.Az első részvényeimet 1996-ban vettem.
2004-óta a kereskedéseimből és a befektetéseimből élek.
2012-óta ezt a portfóliót futtatom.Amikor kérdezik ki vagyok? Kereskedő és Befektető,
De angolul jobban hangzik Trader and Investor.Akkor mégis mit keresek ezen a fórumon?
Az informatika, okos otthon stb.nekem a hobbimElsőre ennyit, ha van kérdés nagyon szívesen válaszolok.
Tisztelettel
-
tradeelek11
aktív tag
Miben kérdezed? A HUFban ? Hajaj
Tréfát félretéve, ami engem jobban érdekelt 24-én az amerikai piacnyitáskor
volt benne -2,5% az hogy mi lett azt nincs ember aki az alján tudná!
Vagy amikor a covid alatt 1 nap 2 szer függesztették fel az USA futureseket,
én akkor is nyugodtan aludtam. Átfogalmazom ha úgy jobb, lehetséges flash crash.
[kép]Tisztelettel
-
tradeelek11
aktív tag
válasz batagy #66569 üzenetére
Bocsánat elírtam a másik "gitt egylet" BEVA.
pl. jól hangzik 100 000 EUR csak nem fedi a valóságot"A BEVA csak pénzben nyújt kártalanítást, amelynek mértéke befektetőnként és összevontan 100.000,- euró (több mint 30 millió forint) összegig terjed, azzal a megszorítással, hogy a BEVA által fizetett kártalanítás mértéke egymillió forint összeghatárig 100%, egymillió forint összeghatár felett egymillió forint és az egymillió forint feletti rész 90%-a."
És még van pár csavar benne.
Tisztelettel
-
tradeelek11
aktív tag
Elnézést kérek az elírásért de ez igaz az OBA-ra is.
Ott is van egy futó történetem de azt is nagyon szívesen kifejtem
ha érdekel valakit, ha lezárul valaha is!Egyszerűen 2008 óta én nem tartok komolyabb összeget magyar Befektetési cégnél,
2010 óta semennyit sőt meg is szüntettem őket. Az ok nagyon egyszerű nem kereskedek,
fektetek be magyar instrumentumokba.De ezzel szerintem nincs is gond, mert nem vagyunk egyformák,
és nem is egy forma összegekkel kereskedünk, én soha nem mondanám hogy
"csak ez a jó" sőt....(Azt meg tényleg ne nagy képűségnek vegyétek, de nekem a biztosítási összeghatár
az kevés )És ami abszolút távol álljon tőlem, nem szeretnék "eszet osztani" csak olvasgatni jöttem,
pl. stingy2 kollega (akivel egy másik tőzsdei forumon is voltunk ott ha jól emlékszem csak mint stingy) írásait öröm olvasni. De még mindig tartom magam hozzá ha kérdés van próbálok rá válaszolniTisztelettel
-
tradeelek11
aktív tag
Ügyes vagy , tedd! Te ennyire megbízol a magyar jogi környezetben?
"ugye személyenként 1x de hát egyszerre ha két vagy több befektetési cég tönkre megy akkor a legkisebb bajunk a pénz lesz'"
Ezzel a résszel maximálisan egyet értek
(mégegyszer a kérdéseim mögött semmi "él" nincs, csak egyszerűen érdekel más véleménye,
sőt már most előre elnézést kérek ha valaki annak veszi)Tisztelettel
-
tradeelek11
aktív tag
válasz julius666 #66576 üzenetére
Őszinte leszek veled a TBSZ nem nagyon fáj, cégként és nem magyarként, fektetek be
kereskedem de ez egy másik történet. Viszont vannak barátaim, "tanítványaim"
akik magán személyként szintén nem itthoni számlát nyitottak.Az opciós kereskedés, adózása pont ugyan olyan mint egy részvény adás vételé.
Az opció az egy nagy érdekes "jószág", mert mindenki általában egy irányra gondol pl.
veszek vagy eladok egy xyz. instrumentumot mondjuk 130ért. Ezzel szemben opciónál 4 féle
lábad lehet. a "Fekete hattyú" fedezésnél sem csak veszek egy PUT opciót, hanem el is adok.Abba gondolj bele légy szíves hogy 2020 márciusban aki osztalék befektető volt,
azért sírt hogy bárcsak lenne elég cash-e hogy bővítse a részvény portfolióját.
Nekem nem kellet kintről tőkét bevonnom ahhoz hogy tudjam bővíteni a sajátjaimat.
Persze ehhez az is kell ,hogy "olcsón" tudd fedezni.És még annyi azért hozzá tartozik hogy 3 féle alszámlám van.
A rövid opciók margin számlán vannak, a többi opció portfólió margin számlán,
a részvények sima cash számlán.
A kérdésedre az őszinte válasz, az opciók sokkal többet
hoznak mint a részvény, viszont részvényből lehet vagyont építeni.Tisztelettel
-
-
tradeelek11
aktív tag
válasz julius666 #66590 üzenetére
Nem magyar cégként!!!
Magyarnak tartom magam, (még ha más nem is ) és itthon élek.Tényleg holnap leírom de látom a részvényekből vagyon kérdése
felkeltette a fantáziátokat.Mint ahogy írtam a Covid parát:
Részvényt én ár/osztalékhozam alapján veszek (persze más összetevők is vannak)
ha valaki ott tudta bővíteni a részvény portfolióját akkor ezek részvények mennyivel érnek többet? Illetve szerencsés esetben az osztalék bevételek (a nagyobb darab szám miatt)
akár duplázódhattak is!!!!
És igen akkor kell vásárolni "amikor vér folyik az utcán" de ugye nekem ez már nem az első válságom volt. Mind ezt úgy hogy az opciókból származó profitból tudtam megtenni.És ez már csak hab a tortán ha ki van építve a "fekete hattyú védelmem" az opciós fedezésem, nem visz el pénzt
hanem egy kis hasznot is hoz(az tényleg elhanyagolható, inkább azt mondom ingyen van)
Na ezt Itthon az "Opciós Guruk" sem tanítják.Tisztelettel
[ Szerkesztve ]
-
tradeelek11
aktív tag
válasz Ixion77 #66644 üzenetére
Egy picit kiegészítenélek NEM CFD de az igaz hogy az S&P500 indexre.
"amelyet hasonlóképpen lehet adni-venni mint a részvényeket" ezt hívjuk annak hogy jogunk van az aktuális strikon megvenni. Illetve még hogy bonyolítsam egy picit ha eladom akkor pedig kötelezettséget vállalok az adott strikon számolunk el. Még egy kis csavar van eladási
és vételi opció. Magyarul 4 féle opció tipus van:
Long Put, Eladási opció vétele
Short Put, Eladási opció kiírása
Long Call, Vételi opció vétele
Short Call, Vételi opció kiírásaNem teljesen határidő de így van lejárata , szép "magyar" szóval hívjuk Derivatívnak,
származtatottnak aminek alap terméke maga az index.
Nem tudom hogy magyar brókernél köthető-e? Ha igen akkor sem éri meg(ne haragudj a kiigazításért de így éreztem kereknek)
Tisztelettel
-
tradeelek11
aktív tag
válasz DJMDJM #66643 üzenetére
Itt egy kicsit bővebben is kifejtettem:
[link]
Ezt Dankó Zoli barátom csatornáján adtam elő 2016ban, a második felében az egyik tanítványom mondja el véleményét, érdemes azt meghallgatni hogy abban az időben egy külsős ,hogy élte meg a dolgokat.Ha reklámnak minősül, töröljétek nyugodtan.
Tisztelettel
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Imperium Ryzen 5 Phoenix 8000 PC Ryzen 5-8600G, A620TUF, 16GB DDR5 RAM, 1TB SSD
- Garanciális be quiet! Silent Loop 2 360mm (BW012) ( Light Wings ventikkel )
- IPad Mini 4 - 128 GB - Cellular + Wifi (+ TOK + FÓLIA)
- ÚJ Lenovo Legion 5 16IRX9 - 16" WQXGA 2k 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB - RTX 4060 - 3év garancia
- 1 TB Samsung M.2 2280, NVMe, PCIe, Gen4X4, SSD /számlával / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest