Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Digitális Állampolgárság Program
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Bambanő háza tája
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Építkezünk 6. rész (2024)
- Arctic MX-4 vs. Arctic MX-6. Melyik a jobb?
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vnorbi
aktív tag
válasz Bugarov #66380 üzenetére
Ha már túl vagy rajta, akkor mindegy, ha még nem, akkor esetleg azt mérlegeld, hogy ha majd elengeded a Metát, akkor mit kezdesz a pénzzel.
Ha átkerül USA tőzsdei papírba, akkor jó, ha most dollárért veszed (ennek egyébként alacsonyabb a kereskedési díja, mint az eurósnak).
Ha kiutalod a dollárt, akkor esélyes, hogy többet levesz a levelező bank a pénzedből, mint amennyit megspóroltál az alacsonyabb tőzsdei díjon (euró kiutalásában nem vesz részt harmadik fél, aki lehúzna).
Ha eurós papírba tennéd (európai részvény, vagy akármilyen ETF), akkor is valószínűleg jobban jársz, ha már most euróban fektetsz be, és nem kell majd küzdeni a többszörös devizaváltással, az elhatárolások miatti töredék összegek kezelésével...
Emellett még eltérő a kereskedési idő. Ha a saját munkaidőnkben adnál megbízást, akkor jobb az eurós, mert annak a kereskedési ideje illeszkedik az általunk megszokott "reggel nyit, délután zár" időpontokhoz, a dolláros meg délután kezdődik, és majd éjjel zár (a mi időzónánk szerint).
-
vnorbi
aktív tag
válasz Bugarov #66391 üzenetére
Nem tudom, hogy a pre-marketre bekerült-e az ajánlatod, de ha a normál kereskedést nézzük, akkor ha minden igaz, 15:30-kor nyit a tőzsde, leghamarabb akkor teljesül (a múlt héten 14:30-as nyitás volt, de most az óraállítás után elvileg megint 15:30).
Én ezt visszavonnám, aztán beadnám újra, amikor már elkezdődött a kereskedés, és látni friss árfolyam-adatokat.
[ Szerkesztve ]
-
Lex Icon
senior tag
válasz Bugarov #66652 üzenetére
Mivel PEMÁP-ot vett, így feltételezhetően a R-on átváltotta a pénzt €-ra és azt utalta vissza. Ettől függetlenül történt tranzakció, ráadásul pénzváltási tevékenységet is végzett, ami más számára engedélyköteles. A kölcsön meg attól lesz az a NAV szemében ha van róla papír és hiába 0 haszonnal ment, mivel nem rokonok, így becsléssel is megállapíthatnak hasznot. Persze ezek extrém esetek, de sajnos előfordulhat.
De nem akarok én meggyőzni senkit, mivel ez nem saját vélemény, hanem a törvény, amit sokan nem ismernek és mivel eddig nem mászott rájuk a hatóság, ezért azt hiszik, minden OK. A jóhiszeműség szép dolog csak attól még nem lesz legális.
Nekem volt 1,5 évig húzódó ügyem, ami egy nagyon ellenséges revizorral történt és nem kívánom azt a 1,5 évnyi stresszt senkinek amit át kellett élni a teljesen valós, bizonylatokkal alátámasztott ügy tanúkkal való bizonyításán keresztül, amíg 2. fokon a normálisabb központi hatóság rendbe nem rakta az ügyet. Fizettek egy valag kamatot és a revizornak is ez volt az utolsó ügye, de attól még duplán öregedtem. -
veterán
válasz Bugarov #67990 üzenetére
Mert a könyvelő javaslata, hogy nem reális és a NAV belekötött, ha úgy van bevétel, hogy senki se dolgozik a kftben... Alkalmozott nincs csak projekt szerint vannak alvállalkozók évi 2-4 kisebb / nagyobb projekt. És ezt követően ezekre havi support díj ... Cirka 12-20 m bevétel és ennek kb 80% kiadás alvállalkozóknak.
-
Lex Icon
senior tag
válasz Bugarov #68002 üzenetére
Az vonatkozik rá, hogy szinte semmilyen formában nem lehet úgy munka után jövedelmet szerezni, hogy ne kelljen TB járulékot és szochót fizetni. A nyugdíjas (kieg.fogl) esetén van eltérés (csak SZJA). A sok ügyeskedés miatt van ez már régóta. Eltérések legfeljebb a minimum járulék alapok (112,5%,...) esetén lehetnek.
Amin.bér 30% alatti eset a kivétel.[ Szerkesztve ]
-
julius666
addikt
válasz Bugarov #68465 üzenetére
Tudom, hogy viccnek írtad, de egyébként nem is annyira az, a 2000-es években pont ilyen forint kamatszint miatt terjedt el a devizahitelezés. Konkrétan sokaknak választásuk se volt, a bank nekik csak devizahitelt adott, mivel az alacsonyabb kamat miatt csak annak a havi törlesztőjéhez volt elég jövedelmük.
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy újra kezdődne a devizahiteles muri, mivel az vastagon szabályozva lett törvényileg azóta, mire lehet adni és mire nem. Hanem hogy konkrét történelmi példa van rá, a hazai lakosság nagy része ilyen kamatszintek mellett teljesen kizáródik a hitelpiacról és így értelemszerűen az ingatlanpiacról is.
-
Stanlee
őstag
válasz Bugarov #68465 üzenetére
Motva 16 eve anyukamnak svajci frank alapu hitele, kossz, nem kell. De ahogy julius666 forumtars irja, akkoriban is beszart az ingatlanhitelezes mert forint alapon vagy nem adott a bank, vagy nem tudtal maskepp ingatlant finanszirozni, mert annyira magas volt a kamat a havi torlesztoben. Most ugyanitt tartunk, es szerencsere a szabolyok miatt mar senki nem fog tudni hitelt felvenni, mert nem tudja kifizetni, welcome back 90-es evek kozepe. Latom irod, hogy neked is CHF alapu volt, amikor en eladositottam magam, akkor a banknal csak nogyon nehezen tudtam euro hitelt felvenni, mert a CHF alapu forint hitelt nyomtak, meg megvannak a szerzodeshez az elso ajanlatok, amiket szamolgattak nekem, mind CHF volt.
@robag93: ez nem az esz nelkul mar nem veszunk fel hitelt kamatszint, hanem a nem engedheti meg maganak mar szinte senki szint es az ingtalanhitezes legyen akar uj vagy hasznalt ezzel minimalisra csokken.
@Kobe: sajnalatos, hogy bejott amit mondtal, ez van. Pozicioban vagyok, igy nem erint, de azert na. A nemetek meg azon hergelik magukat, hogy 3% felett a 10 eves fix hitelkamat es mennyire draga. Nem csak a hitel a draga, hanem a kecok is.
“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany
-
Lex Icon
senior tag
válasz Bugarov #68484 üzenetére
Függetlenül attól, hogy messze az alja (vagy sem) Ray Dalio az utóbbi időkben többnyire összevissza beszél. Kb. a Mad Money kategória.
Befektetési alapkezelőknél nem szabad összekeverni az alapjuk eredményességét azzal, amit mondanak, jósolnak a médiában.[ Szerkesztve ]
-
PredatorZoli
Topikgazda
válasz Bugarov #68504 üzenetére
A valuta az ugye az, hogy beslattyog a forintjával egy valutaváltóba, és átváltja valami másra, euróra, dollárra, svájci frankra, vagy ilyesmibe és megfizeti a valutaváltó sápját. Ez nehezen értelmezhető befektetésként, ugyanis nem értékteremtő/kamatot termelő eszközt veszel belőle, mindössze egy másik pénznemet. Ez vagy bejön vagy nem árfolyamingadozás szempontjából, de a többi deviza inflációja is magas, szóval az esélyeket összességében elég rossznak nevezném. Aztán ha visszaváltja, megint meg kéne fizetnie a valutaváltó sápját, mert valami miatt nem akarja hogy nyoma legyen a pénznek, így devizaváltás nem jöhet szóba, ami ugye jóval kedvezőbben megoldható lenne költség szempontjából.
[ Szerkesztve ]
-
aujjobba
addikt
válasz Bugarov #68507 üzenetére
Értékálló befektetést keresett az illető.
Ha csak átváltja másik valutára, miközben az USA-ban és az eurozónában is dübörög az infláció, az sehogy sem értékálló.
Ha jövőre bármilyen import árut (amiből valljuk be rengeteg van) 10-15%-kal vagy fene tudja mennyivel több euróért/dollárért kap meg, akkor nem tartotta meg a pénze az értéket így sem. -
Moleman
addikt
válasz Bugarov #68516 üzenetére
+ hangszer.
6 éve vettem nagyobb értékben új és használt gitárokat (meg billentyűket, erősítőket, pedálokat, stb) saját használatra, most 70% haszonnal tudnék kiszállni belőlük, ha akarnék.
Persze ebben sem árt otthon lenni, melyik jó, melyik éri meg, melyikre lesz pár év múlva is kereslet. De nem kell brutáldrága gyűjtői hangszerekre gondolni, 100k alatt is könnyen lehet duplázni. -
.mf
veterán
válasz Bugarov #68638 üzenetére
És ezt utólag mondod? Basszus, ha ezt tudom, kiszállok belőle kis bukóval
Nem örülök neki, hogy tegnapelőtt VWCE után ma OTP is mínuszba fordult - és lehet, hogy még nincs vége. De a fundamentumok alapján visszajön ez még, csak ki kell várni.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
AcCEsS
senior tag
válasz Bugarov #68638 üzenetére
Hűűű, ne nézzetek teljesen hülyének (pedig az vagyok), de az most mi? Gondolom ez nem a sima OTP részvény (aminek most 10000 az árfolyama), hanem valami osztalékfizetős verzió, nem? Van egy pár bukós OTP részvényem és most felcsigázódtam az osztalékhíreken! Hátha ugyanaz a papír!
AcCEsS (https://www.metalenciklopedia.hu)
-
aujjobba
addikt
válasz Bugarov #68659 üzenetére
Az USDC-re írták itt, hogy biztonságos, mert valódi dollár fedezete van, szemben a Tether-rel, amiről fogalmunk sincs mi fedezi, ha egyáltalán fedezi.
‘USDC is fully backed by cash and short-dated U.S. government obligations, so that it is always redeemable 1:1 for U.S. dollars. Each month, we publish attestation reports by Grant Thornton regarding the reserve balances backing USDC.’
Az attestation nem tudom pontosan mit jelent, azt olvasom az USDC attested, de nem audited.
[ Szerkesztve ]
-
julius666
addikt
válasz Bugarov #68727 üzenetére
Ja persze, a growth vackok már akkorát estek, mint az ólajtó, tech szektor pedig vastagon ide tartozik. Általában medvepiacról ettől függetlenül akkor szokás beszélni, amikor nem csak egy-egy szegmens esik, hanem minden. Legismertebb vegyes felvágott index pedig az S&P500, azt szokták általában nézni.
Sajnos 2008-ban én még nem foglalkoztam tőzsdével (érettségi jobban lekötött ), személyes tapasztalatom nincs sok, nem tudom mennyire "normális" az, hogy már a medvepiac "hivatalos" beköszönte előtt is kb. vér folyik a sajtóban. Harcedzettebb befektetők megoszthatnák a tapasztalataikat.
-
-
M3aN
senior tag
-
-
j0k3r!
senior tag
válasz Bugarov #69840 üzenetére
Az OTP-nél sokkal nagyobb, és kevésbé kockázatosabb amerikai nagy bankok (JPM, WFC, BAC, C) sem forognak 1.5-ös P/B-n. Illetve bankoknál, biztosítóknál véleményem szerint a P/TBV jobb metrika az értékeltség mérésére, mint a mezei P/B.
some men just wanna watch the world burn...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BONTATLAN SAMSUNG ZFlip6 világoskék 512GB/12GB, HIVATALOS 3 ÉV GAROS, ÜZLETBŐL,
- Dell Latitude 5289 2in1, 12,5"FHD Érintőkijelző, I5-7300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10, Számla,
- Apple Watch S10 ESIM 46mm Jet Black ML
- ROG Zephyrus G14 GA401QM 14" QHD IPS Ryzen 9 5900HS RTX 3060 16GB 512GB magyar vbill gar
- SAPPHIRE NITRO+ RX 5700 XT 8G GDDR6
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest