- Chosen: Canon 30D vs 50D színösszehasonlítás "pilot test"
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kalandor: SYNTHONY - Darude Sandstorm (Live from Melbourne)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 ajánlható?- Puskill PSK-D5M6400BH-16G
-
LOGOUT.hu
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovaax
őstag
válasz
velizare #132845 üzenetére
Mivel este elhagyom az országot egy időre (és az internetet is), az imént gyorsan eladtam az összes VUCF-omat, és XDEM-et vettem belőle, mert ilyen olcsón még sosem vettem korábban (tavaly kezdtem el XDEM-et venni csak, de akkor is már 58 fölött volt valamivel). Szóval ez egy jó vásár volt, bármeddig is menjen még le a távollétemben.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
velizare #132365 üzenetére
Miért lenne az? Így is hasznos, bár nyilván nagyobb volt a füstje, mint a lángja. De tényleg megkönnyíti az állampapírok cseréjét másikra a kamatcsökkenések idején. De persze össze is tud zavarni, mert ha szépen hozam szerint csökkenőbe teszi az ember, akkor a nemsokára forduló PMÁP lesz legelől, azt meg már nem feltétlen sejti a user, hogy 1 hónap és megy 4% alá.
-
Simia
junior tag
válasz
velizare #130874 üzenetére
fent vannak a számok az eurostat oldalán, ha érdekel, megkeresed. én nem fogom.
Ha minden igaz ez az adattábla.
12 havi átlagos infláció. Szerény megértésem szerint ennek a decemberi adata az ami az átlagos éves inflációval összevethető.Ez az EUROSTAT módszertana szerint ez 3.7% volt, ami nem tér el a magyar adattól.
Esetleg valaki aki otthonosabban mozog ebben mint én, az esetleg ránézhetne, hogy jó táblát linkeltem-e, csak hogy ne a levegőbe vitatkozzunk itten.
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
velizare #130863 üzenetére
Olyat adj, hogy az éves átlagos ami 2014-től 2024-ig a KSH-nál:
0,00 0,40 2,40 2,80 3,40 3,30 5,10 14,50 17,60 3,70%
Ezek mennyik az EU számítása szerint?
Mert nekünk ide az kellene, hogy a 19,1%-os PMÁP az reálkamat-e, a 6,5%-os fixMÁP az reálkamat-e.Ami egyébként semmit sem bizonyítana, hogy a KSH csal, mert ugyanúgy az EU-s is csalás lehet. Lehet, hogy az EU-s a csalás, és a KSH-s a jó.
Az újságírós, és az X és Y saját mérése, akik elmentek a boltba, és vettek tejet, kenyeret, hűtőt, temetési szolgáltatást, stb., és másik hónapban megint ugyanezeket... na az övéket szerintem kizárhatjuk, hogy az jó. -
torma99
aktív tag
válasz
velizare #128633 üzenetére
Először meglódult, aztán látszott, hogy nincs világvége így lekövette a korrekciót. Akkor még kisebb volt a nyomás az aranyvásáró országok részéről. 2022 óta latszik, hovy a nyugaton tartott zsozsót, ha rossz fiú vagy a lassú és nehézkes demokratikus csapat is könnyedén befagyasztja. És lőn vásárolnak a rosszfiúk ezerrel.
-
avl
senior tag
válasz
velizare #127816 üzenetére
"január végén fogja megadni a ksh a hivatalos inflációt 2024re. valószínűleg 3,6-3,8% között lesz majd."
a 3.8% kb. lehetetlen, ahhoz decemberre 5.7% kellene
decemberi 4.5%-kal lenne az eves 3.7%; es decemberi 3.9%-kal 3.65% ...lehet lefele akarnak kerekiteni
szoval 3.6% lesz ...esetleg 3.7% 2024-re
-
-
TomMusic
őstag
válasz
velizare #125058 üzenetére
Mindkettő
Lesz egy számlám, amihez nem tartozik kártya meg semmi, csak a hitel ketyeg róla. Viszont arra érkezik minden. Aztán a maradékot el kell juttatni a másik számlámra, amihez tartozik kártya (meg egy csomó jó dolog, ami nincs a hitelt fizetős banknál).
Ha fizetős lesz, akkor lehet jobban megéri visszatérni az utalásra. Persze kérdés hogy mennyi lesz, de ez rémálom lenne nekem.
Egyes számlacsomagoknál már most brutál magas utalási díjak (pl. most amivel most szemezek 1%) vannak.#125059 Llew:
Na ja, ettől tartok. Most így belegondolva lehet nem mondogatom ezt az ismerősöknek.Szerk.:
#125062 Llew:
Ú na ez hasznos infó, köszi! -
válasz
velizare #123543 üzenetére
Nem igazán. A MÁP+ pont, hogy az elején gyenge, utána növeli a kamatot. Sztem #123534 arny14 következtetése is téves, hogy a MÁP+ lenne a legjobb. Ha pont az 1 éves kamatfordulókor venné ki, akkor lehet. De egyébként egy FIXMÁP többet hozna addig. Meg a FIXMÁP a 3 éves futamideje alatt végig veri a MÁP+ -t, annak kamatfordulóit leszámítva. Ha meg fél év után venné ki, nem is kérdés. Akkor még talán PMÁP is jobb lenne, az április kamatforulóval meg a 7.9%-ával.
-
Ixion77
addikt
válasz
velizare #123181 üzenetére
Az infláció pedig ezen holnap szerint, ami KSH & MNB adatokból dolgozik:
2001-2024: 297% (növekmény: 197%)Hogy ez azt mutatja hogy nekem van igazam, vagy azt hogy az inflációszámítás - hogy is mondjam - tökéletlen, azt jó kérdés.
Az is, hogy az átlagbér változás és a medián bér változás mennyire hasonló.
Logikusan azért az átlagbér és az infláció ennél közelebb kellene legyen egymáshoz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ KIJELZŐVEL ! Samsung Galaxy Flip 4 DS 128 GB Grafitszürke.
- Nintendo Switch OLED Mario Red Limited Edition Garanciális
- Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/1TB FHD IPS
- Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Eladó ritkaság! Honor Magic 4 Ultimate!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest