- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- Gyere el a 9. BRSZK-ra!
-
LOGOUT
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vnorbi
aktív tag
válasz
bigdady #93896 üzenetére
A tőzsdei kereskedés úgy működik, hogy ugyanannyi eladás és vétel történik. Csak úgy lehet valamit venni, hogy valaki azt a mennyiséget eladja, és csak úgy lehet eladni, ha azt a mennyiséget valaki megveszi.
Ha az alapokkal nem vagy tisztában, és nem jössz rá, hogy valójában az ajánlati könyv tetejét nézed, akkor azt sem fogod észrevenni, ha esetleg nincs árjegyző, és a kisiklatott árfolyammal lehúz a többi szereplő.
-
Drizzt
nagyúr
Nem valtozott a kamat. MNB hatterbeszelgetes 15.00-ko a youtube-on.
-
axioma
veterán
válasz
sajtos365 #93889 üzenetére
maganszemely szamlaja (mar joregota nem sajat) kell legyen ahhoz, hogy ingyenes (tr.ado-mentes) legyen az utalas, de amugy barhova lehet utalni - nyilvan a gyujtoszamlanal a vegso tulaj maganszemely, ezt pl. usa ep.szamlarol utalasnal kulon vezetik is (szamla tulaj - vegso tulaj kulon volt a form-on), de MAK eseten errol kene valami allasfoglalast keresni (vagy kerni).
-
sajtos365
tag
válasz
Cartman023 #93887 üzenetére
MÁK-ERSTE EUR utalásnál igazából már a számlatulajdonos nevénél vérzik, azt írja csak saját névre szóló számla lehet, de eurónál csak gyűjtő van ami az Erste nevén fut, forintnál viszont már működnie kell.
-
avl
senior tag
válasz
j0k3r! #93877 üzenetére
en is hasonloan ertelmeztem, tegnap is valtottam HUF->€ iranyban
...
aztan persze majd kiderül; ha elegendöen ideges lenne a piac, mar erre is ugorhatott volna a gyengüles felé a HUF; vagy ezt eszre sem vették, vagy Bastya elvtars (szavai) mar sz.rt ér
...
rövidtavon szokásosan akármi is lehet (de ott sem latom többnek az érdemi erösödés felé mozgatókat, mint a nem), de hosszú távon nem látszik, hogy HUF mitöl erösödne éveken át (termelékenység, GDP, ...);a szerk.-esedre: mintha licit, egymas elleni dumak stb. is lenne a különbözö penzügyi "mágusok" között, Matolcsy-Nagy - Virág
-
Cartman023
aktív tag
válasz
sajtos365 #93860 üzenetére
Igen, utána szabadon utalhatsz.
A MÁK-ERSTE forint utalásnak a sima számládra (tehát nem TBSZ-re közvetlenül) működnie kellene, mert a Kellernél van a saját forintos banszámlaszámod és oda pedig a közleménybe nem szükséges semmit sem írni.
EUR kiutalásnál már baj lesz, mert ott egy gyűjtőszámlára kell beutalni és a közlemény alapján írják jóvá.
-
Ringman
félisten
válasz
concret_hp #93884 üzenetére
az utóbbi 3 ciklusban ez volt a vezérelv: [link]
a szélerőmű kinézete meg nem tetszett a miniszterelnöknek, kb. ezért tiltották be. -
-
j0k3r!
senior tag
válasz
HussarF #93879 üzenetére
"Az elismert közgazdász" LOL
Nem kellett várni 3 bekezdést sem és már jön is a Gyurcsányozás, utána meg egyenesen azt böfögi fel, amit a vezír múlt hét előtt szombaton. Közben meg sapka sapka hátán, stoppok élesítve, piacgazdaság kiiktatva, nemzethy minden
Bohócnak még jó lehet a miniszteri pályafutása után
-
atee_13
őstag
válasz
HussarF #93879 üzenetére
Mókás, valóság meg más.
A mindenkinél jobb 15 éves gázszerződés bizniszből lesz ami úgy lesz a világpaciá ár ötöde, h valójában több mint a teli ár bárki másnak és mire megépülnek a gázerőművek kb egyetlen vásárlói leszünk az orosz gáznak így az orkok annyit kérnek érte amennyit akarnak.
-
julius666
addikt
válasz
j0k3r! #93877 üzenetére
Rofl.
Ha kivezetik a 18%-os O/N kamatot az gondolom fájdalmasan fogja érinteni a halandók számára elérhető állampapírok hozamát is, mivel elég erősen elszívta a likviditást (nyilván ez is volt a célja).
1 évre a PMÁP (várhatóan) 15%-ot hoz. USA rövid kötvénynél szerintem simán lehet már 4%-al számolni költségek után is. 1 év alatt kb. 400-ig kell visszagyengülnie az USDHUF keresztnek hogy - ezen az időtávon - bukós legyen PMÁP-ban tartani puskaport. Csak a mihez tartás végett tavaly az év második felében e körül mozgott az árfolyam (+/- 5%, az októberi pánikot leszámítva), igaz akkor erősen rontotta a kedélyeket az energiakrízis para. (Ez egyelőre nincs napirenden szerencsére, de jövő télen - 1 év múlva ugye - nem kizárható azért, hogy újra előkerül)
-
válasz
j0k3r! #93877 üzenetére
Érdemes elolvasni a az index-es interjút is vele, ami ma jelent meg. Egyből azzal kezdődik, hogy "Ha az energiaárak nem estek volna vissza, bármekkora is az irányadó jegybanki kamat, feltehetően a forint árfolyama nem stabilizálódik, ezért is fontos az energiaönállóság megteremtése". Legalább tisztában vannak vele, mi mozgatja a forintot.
[link] -
j0k3r!
senior tag
Szerintem tessék lassan váltani forintot devizára, mert ez az első "nem hivatalos" jelzés a piacnak, hogy hamarosan kamatot fog csökkenteni az MNB. Szerintem az első "dezinflációs" adat(ok) után már nekilátnak még nyár előtt...
Szerk: ma MNB kamatdöntő ülés, azaz gondolom nem véletlen volt a kiszólás (hátha az újságírók majd rákérdeznek Virág Barnabásnál)
-
Sisco2
tag
válasz
Oppenheimer #93875 üzenetére
Megkérdezhetem melyik szla csomag ez az MKB -nál? thx
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
szkorhetz #93871 üzenetére
es #93872 Hi!King:
Hat igen, az mar egyeni szoc problem ha valaki fos dijcsomagban van es az illeteken felul levonnak dijat az utalasert. Akkor, hogy nektek megfeleloen fogalmazzak: nekem "ingyenes" minden utalas a K&H-s es MKB-s szamlamon is, csak a tranzakcios illeteket vonjak le. Ha nincs illetek a K&H nem von le dijat, az MKB-nal meg nem tapasztaltam ki, ott lehet csak visszateritik. -
Pharaoh
aktív tag
Hi!
Az amerikai részvények után az adózás hogy fog működni 2024 től?
Ez a cikk azt írja hogy az usa az árfolyam nyereségre is rateheti a 30%t ha rájön hogy magyar magánszemély a tulaj.
Eddig úgy tudtam csak az osztalékra fogja rátenni.https://www.portfolio.hu/uzlet/20230228/sokaknak-husbavago-lesz-a-magyar-adougyi-korlatozas-599478
-
Hi!King
őstag
válasz
Oppenheimer #93870 üzenetére
Te nem tranzakciós adót fizetsz mint banki ügyfél, hanem a számlacsomagod tranzakciós díját, amibe valószínűleg beleépítette a bank a tranzakciós adót. Ami úgy egyébként pl. az én Erstés számlám esetében magasabb a tranzakciós adónál. Teljesen mindegy hová utalok, ezt levonják.
-
szkorhetz
őstag
válasz
Oppenheimer #93870 üzenetére
De azt ugye tudod, hogy bizonyos számlacsomagoknál van utalási díj, amin felül van a tranzakciós illeték, amit Kincstárba fizetésnél elengednek, de attól még utalási (fix+százalékos) költséged lehet, számlacsomagtól függően.
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
Hi!King #93866 üzenetére
Láttad ezt a hsz-t? Itt van behivatkozva hogy az államkincstári számlára utalás tranzakciósilleték-mentes.
Úgy tűnik az információ nem közkeletű, én is akkor tudtam meg mikor a haverom azt hitte hogy neki a bankszámlájával ingyenes az átutalások. Kiderült hogy azért nem fizet illetéket, mert minden utalása az államkincstárhoz megy, lol.
-
Hi!King
őstag
válasz
Oppenheimer #93865 üzenetére
Nem. Kincstárba utalásnál annyit fizetsz, mintha bármely más forintos számlára utalnál, nyilván bank függő, hogy ez mennyi, de ettől függetlenül a bank fizeti utána a tranzakciós adót, amit valószínűleg áthárít rád, hacsak nincs valami nagyon kedvezményes számlacsomagod.
A mutatvány ott bukik meg, hogy pontosan ugyanannyi lenne az utalási költséged, ha 3-as pontnál egyből az Erstéhez utalnál.
Jelenleg egyetlen módon lehet trükközni az államkincstárnál utalással, ha már jó előre tudod, hogy utalni fogsz. Megveszed a legrövidebb vagy az utalási időhöz illeszkedő DKJ-t bankkátyával (csak neked ahhoz a számládhoz nincs), majd mikor lejár kiutalod a cél forint számlára.
Korábban eurós utalásnál működhetett hogy eurót küldtél bankkártyával és nem vettél belőle PEMÁP-ot, hanem egyből utaltad, de tudtommal ilyet már nem lehet, mert közvetlenül lehet pemápot venni.
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
sajtos365 #93863 üzenetére
Mindenhonnan illetekmentes a kincstarba valo beutalas (tudtommal).
6 kivétel, amikor nem kell az illetéket kifizetni
A természetes személyek állampapír-forgalmazási befektetései, tehát ha a Magyar Államkincstárnál lévő számládra utalsz, illetve ha a pénzügyi eszköz vétele során a befektetési szolgáltatást a Magyar Államkincstár vagy a Posta Elszámoló Központot működtető intézmény nyújtja.
A youtubeos hasonlatod nem all meg a laban. Az allamkincstari szamlat nem arra talaltak ki hogy ingyen utalgass vele, siman terms of use-ba utkozhet.
-
sajtos365
tag
válasz
Oppenheimer #93861 üzenetére
Ezt nem nevezném visszaélésnek, mert van ingyenes Youtube fiókom és ingyen nézem a videókat, ez sem visszaélés csak azért mert ingyenes.
A kincstárba ingyenes az utalás az MKB-nál és az Erstéhez nem?
-
SzGee
aktív tag
válasz
Oppenheimer #93861 üzenetére
3. Maradék pénzt átutalom az államkincstári számlámra, elvileg ez is ingyenes
Miért lenne ingyenes? Ha ingyenes, akkor az Erstére is az, nem? A kincstári utalások nem ingyenesek, csak tranzakciós illetéket nem számíthatnak fel, illetve az MKB azt is felszámítja, csak később visszatéríti a számlán
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
sajtos365 #93860 üzenetére
És olyat lehet hogy a kincstár ingyenes utalásával visszaélve utalok erstébe?
MKB-s számlámra havonta 600k-t kell utalnom, nincs hozzá bankkártya.
1. Revoluttal ingyen átutalok MKB-ra.
2. MKB-nál levonják a hiteltörlesztőt.
3. Maradék pénzt átutalom az államkincstári számlámra, elvileg ez is ingyenes
4. Anélkül hogy ezt a pénzt befektetném, egyből átutalom Erstéhez. -
sajtos365
tag
válasz
Cartman023 #93859 üzenetére
Ez hasznos infó.
Nekem az jött le ebből, ha bemegyek személyesen az Erstéhez akkor utána gond nélkül utalhatok forintot a kincstárból.
-
Cartman023
aktív tag
válasz
sajtos365 #93853 üzenetére
Ha nem voltál bent náluk azonosításon, akkor óvatosan az utalásokkal.
Más számláról utaltam be, és ezt kaptam:
Kedves Ügyfelünk!
Ügyfélszámláján nem a bejelentett bankszámlájáról érkezett utalást, vagy készpénz tranzakciót észleltünk. Ez nem felel meg a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló 2017. évi LIII. törvényben (Pmt.) szereplő előírásoknak.Ön fizetési műveletet kizárólag az értékpapírszámlája és a Random Capital Zrt. felé korábban bejelentett, saját névre szóló és a számlavezető bank által visszaigazolt bankszámla között végezhet, mivel:
Önt számlanyitáskor a Random Capital Zrt. nem azonosította személyesen,
számlanyitáskor nem küldött közjegyző által hitelesített okmánymásolatot a Random Capital Zrt. részére,
az egyesülés óta sem azonosította magát egy Erste bankfiókban.Ennek megfelelően Erste bankfiókban történő személyes azonosításig az értékpapírszámláját érintő készpénz ki- és befizetés sem lehetséges.
Kérjük, a jövőben legyen tekintettel a Pmt. előírásaira!
Ha értékpapírszámláján ismételten a fenti szabályokkal ellentétes pénzügyi műveletet észlelünk, számláját Erste bankfiókban történő személyes azonosításig blokkoljuk.
Kérdés esetén keresse ügyfélszolgálatunkat a 06 1 235 5151 telefonszámon vagy az info@ersteinvestment.hu emailcímen.
-
dugo_
veterán
válasz
sajtos365 #93853 üzenetére
Volt már téma, de senki sem igazolta vissza, hogy működhet-e.
Az Erste beérkeztetéshez viszonylag kötött közlemény kell, ha nem tudod szerkeszteni a Kincstári kiutalásét, akkor valószínűleg nem fog átmenni.
Magánszámlára ingyen kiutal a Kincstár, kártyával feltöltesz Revolutra, majd onnan mehet az ingyen utalás az Erstére.
-
sajtos365
tag
Lehet volt már téma, de nyomát sem találom a fórumon, exRandomosként lehet forintot utalni kincstárból Erste értékpapírszámlámra?
Utalási költséget meg lehet így spórolni? -
-v-
addikt
válasz
szőröscica #93837 üzenetére
Én tudod minek drukkolok
-
Pfiucska
aktív tag
válasz
szőröscica #93837 üzenetére
Varjuk a fejlemenyeket
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- DUALSHOCK 4 WIRELESS Controller PS4 / használt állapotban / 3 hónap jótállással
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 dokkoló (5TW13AA) (DisplayLink)
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest