-
LOGOUT.hu
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dare2Live
félisten
Szerintem fundamentális tévedés hogy pont feltalálót hozol plnek. Főleg óriási hatalommal kombinálva. Végignézek az elmúlt 100éven és nem látom a hipergazdag azért mert feltalált akármit óriási hatalomra szert tevő feltalálókat. Szerintem az US/Világ top1000 leggazdagabb/"legnagyobb hatalmú" emberében vszeg egy feltaláló sincs. Szóval szerintem nem a "feltalálókat" kéne a vagyoni egyenlőtlenség vonalon frontba cibálni mert baromira mellé megy.
Szerintem....Ez az egyik. A másik ha te mint feltaláló feltalálod a rák ellenszerét engem személy szerint k*nem érdekel, hogy azért még az ükunokáid is baromi gazdagok lesznek. Mondom ezt úgy, hogy csak 1 időskori (88éves) rákban elhúnyt van a tág családi környezetben. Az is könnyen szűrhető szóval igazából engem és családom kb nem érint.
A harmadik, hogy azért ömlenek dollár billiárdok R&Dbe mert van szabadalmi rendszer. Ha már gyógyszeripar, egy "gyógyszer" kifejlesztése 5-30év. Ha azt bárki másolhatja ingyen akkor onnan nem éri meg fejleszteni és leáll az az elképesztő fejlődés ami az elmúlt ~100+évet jellemzi. Mindenki csak nézi a másikat és ha az kitalál vmit (nem fog) lekoppintja. Mondjak betegségeket amikbe 10éve akár fiatalok meghaltak, megvakultak, 20évig jártak 2hetente kezelésre... most meg kapnak 3szurit aztán viszlát? Jahát a 3szuri össz kerül 1700eurba. És már elnézést de baromi jó üzlet gazdaságilag is. Még a minimálbéres is befizeti 1éven belűl adóba egy jobb ITs meg 1hónap alatt. Elképesztő a nemzetgazdasági haszna. Még 20évig fizeti az adót és nem rokkantnyugger/halott.
Én megértem, hogy nem lelkesedsz a kapitalizmusért. De mutass olyat ami működik és jobb. Mondom mindezt úgy, hogy rémítően látom, hogy környezetvédel a kapitalizmus a 8+milliárd ember... nagyon nem fér össze. Ha tetszik az idei év volt életünk egyik vagy talán leghűvösebb nyara, az esővíz emberi fogyasztásra alkalmatlan és hát az hullik a földekre és...
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
Új hozzászólás Aktív témák
- Eternal Strands teszt
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Mozilla Firefox
- Okos Otthon / Smart Home
- Kiegészítőt kap az Everspace 2
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- EAFC 25
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest