Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mm779

    tag

    Sziasztok!

    A HUF-ban lévő megtakarításaimat átszeretném váltani EUR-ra és abból P€MÁP-ot venni. Akik esetleg jártasak ebben vagy csináltak már hasonlót korábban azoktól kérdezném, hogy mi a "legköltséghatékonyabb" módja annak, hogy a HUF-os megtakarításomból EUR-ós P€MÁP-ot tudjak venni? Jelenleg a megtakarításom OTP-s HUF bankszámlán csücsül.

    Igazából csak két módszerről tudok, amivel talán megoldható (de lehet, hogy ezeket is rosszul tudom):
    1. OTP-s bankkártyával vásárlok P€MÁP-ot a HUF számlámról a Webkincstárban. Erről gondolom, hogy nagyon költséges lenne a bankos devizaváltás miatt.
    2. Transferwise-al / Currencyfair-el utalnék egy EUR devizaszámlára a HUF számlámról, ehhez viszont kellene nyitnom egy devizaszámlát valahol. A devizaszámlához tartozó bankkártyának ugyan van éves díja ami pár ezer forint, de úgy számoltam, hogy még így is sokkal jobban megérné mint a közvetlen devizaváltás.

    Tudtok esetleg ezeknél jobb módszert? Mire érdemes ilyenkor figyelni?

    Tudom egyébként, hogy nemsokára kijönnek az új Nemzeti Kötvények illetve hogy azok kamatadó-mentesek lesznek, de úgy hallottam, hogy az inflációkövető papírokat lehet, hogy megszüntetik és ezért szeretnék még most venni belőle amíg lehet.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés