- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Asszociációs játék. :)
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Mindent a StreamSharkról!
- Milyen mosógépet vegyek?
- Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
-
LOGOUT.hu
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hequila
őstag
válasz Remekelek28 #24598 üzenetére
Csak utalni tudsz befele is, kifele is. És kifele csak telefonon. Állításuk szerint lesz netbank, dolgoznak rajta.
''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda
-
Because
őstag
válasz Remekelek28 #24596 üzenetére
én is csak érdeklődök, de nem merem odavinni a pénzem... nem tetszik, hogy nem tudom monitorozni netbankon és hogy csak telefonon keresztül utalhatok ki...
[ Szerkesztve ]
-
concret_hp
addikt
webkincstár ismét le van halva, biztos zsákolja a nép az állampapírt, aztán azért vna leterhelve a szerver
vagy fullba vagy sehogy :D
-
axioma
veterán
válasz #95561216 #24591 üzenetére
Regen volt olyan, hogy a visa mindig dollarban, mc mindig euroban terhelt (ha nem honos orszagban hasznaltad), de ez mar eleg reg megszunt, szerzodestol fugg (bank es kartyatrasasag kozott), raadasul letezik olyan is, hogy kameleonkodik (Mo-on forint, euros orszagban euro kozvetlenul, minden mas deviza eseten usd-n keresztul).
-
törölt tag
Arról van valakinek megbízható, friss infója, hogy egyes kártyatársaságok eurózónán kívüli vásárlásnál milyen devizában számolnak el? Eddig három banknál háromféle infót láttam, azt hittem ez kártyatársaságonként egységes..
-
Because
őstag
hogy állunk a cetelem megtakarítási ajánlatával, valaki kötött le náluk már pénzt?
-
törölt tag
válasz krisztian7 #24563 üzenetére
Nyiss egy célbetétet, és pakold arra. Fél-egy éves tartás miatt biztos nem szórakoznék másik bankkal. Állampapír vásárlásra meg már nem jár pont, szerintem.
-
viharhozo
addikt
Nagy kedvenceim a torokok, mivel altalaban minimalis korrelacioban mozognak a tobbi tozsdevel. Ha az Erdogan-buko utan vetted, es van rajta ket het alatt 8-10%-od, akkor erdemes lehet kiszallni.
krisztian7: igazabol annak sincs semmi ertelme, h a forint most jobban gyengul az euronal, ergo a penzvaltasos kerdesedre nem fogunk tudni valaszolni. Jelentos erosodesre ettol fuggetlenul nem szamitanek.
[ Szerkesztve ]
Durvasága miatt töröltem - moderátor.
-
viharhozo
addikt
Nem nagyon szoktam daytrade-elni, de ma beulok a gep ele, erre 9-kor csak a Mol-nak van nyito arfolyama, az Otp meg a Richter egyszeruen nem nyit. Mo. megint jobban teljesit.
9.05-kor nyit, a 286-osok addigra birtak kiszamolni az arfolyamot.
[ Szerkesztve ]
-
krisztian7
tag
válasz krisztian7 #24563 üzenetére
Erre esetleg valaki tud választ adni?
Másik: Jövőhéten megyünk nyaralni és ma megint elszállt az eur, várható, hogy ez addig stabilizálódik, vagy most folyamatos esés várható a görög dolgok miatt? -
attiati
veterán
válasz aAron_ #24570 üzenetére
egyelőre nem úgy tűnik a piaci reakciókból.
szerintem a politikai kockázata egyáltalán nincs beárazva (ott még csak politikai forgatókönyvek voltak, de az EU veszíthet politikailag a legtöbbet. Oroszok sorban állnak a görögökért (a törökök után), ha elengedi az EU a kezüket. Ha nem engedi el, akkor meg politikai láncreakciót indíthat (lásd spanyoloknál 1 év alatt a semmiből nőtt ki egy radikális párt). Az tény, hogy rövidtávon a görögök veszíthetnek gazdaságilag többet. -
aAron_
őstag
Ha várható valós veszély lenne, már most elkezdték volna kiszórni a magyar papírokat.
Ezt a videót ajánlom mindenkinek, aki nem tudja pontosan mit is kéne csinálnia a befektetéseivel:
Ha lenne összefoglaló, oda is jó lenne ezt berakni.
What is your ikigai?
-
vati
senior tag
válasz #95561216 #24577 üzenetére
Azt érteni vélem, hogy az "abszolút hozamú" valami olyat jelent: bármilyen necces vad termékbe teheti az alapkezelő a pénzt, a cél az, hogy megverje hozamban a biztonságos termékeket pl. rövid államkötvények.
Abból indultam ki, ez a cél eddig globálisan lehetséges volt, mivel a részvénypiac ment.
Az elmúlt időszak árfolyamai alapján pedig nem tehetségtelen emberek menedzselik az alapot, vagyis: HA nem következik be nagy változás a környezetben, erre a jövőben is lehet számítani. Tehát, a konkrét alaptól függ, mekkora a kockázat jelen helyzetben...amihez bennfentesnek kellene lenniAlternatívaként, a részvényalapokkal mindig megvan az a félelemem, hogy a nagy globális letörés előtt "sikerül" bevásárolni belőlük, ezért is nem foglalkoztam velük elmúlt években. Ezek szerint, még mindig ezt kellene?
Asus TUF Gaming A17 / Ryzen7 6800H / 16GB / 512+1024 GB SSD / GeForce RTX 3050Ti "Vízen járni is könnyű, ha az ember tudja, hol vannak a cölöpök..."
-
Remekelek28
őstag
Úgy látom,hogy már csak a k&h ad egyedül 3-4% körüli hozamot.
-
törölt tag
2. Biztos jól érted, hogy miről szól egy abszolút hozamú alap? Ha megfelelő stratégiával készülnek rá, egyenesen szárnyra is kaphat egy válság során, pl görög bankokat shortol. De ha már benne vannak egy ilyen shortban, és mégsem lesz összeomlás, akkor a pozitív hírekre fog padlót fogni. Ez nem részvény alap, hogy adott szorzóval lekövesse egy-egy index változását..
4. Nem az a lényeg, hogy mit hozott ebben a félévben, az szinte mellékes, nem is néztem meg, hogy teljesítettek a hosszú kötvényalapok. Amiért eladtam volna már januárban az az, hogy idénre várható az amerikai kamatemelés. Meg eleve, ennél lejebb már nem igen mehetnek a kötvényhozamok (illetve az év elejinél), 10 évet ülni egy alapban x% kezelési költségért meg nem érné meg nekem, hogy bankbetét hozamokat kapjak. Mindez persze, ha tíz évig maradnának a jelenlegi kamatszintek.. -
vati
senior tag
válasz #95561216 #24574 üzenetére
Köszi, én is kb. ugyanígy látom.
1. tuti nem görög Ez az egyetlen alap, amit kifejezetten hosszú távra veszek.
2. a kérdés, hogy a globális környezet mekkorát változhat a következő fél évben, mekkora valószínőséggel várható a 2008 őszivel összemérhető krízis, ha pl. a grexit miatt elkezdenek dőlni a dominók?
3. igazából csak puffernek van, a relatíve stabil árfolyam miatt
4. igen, ebben tévedhettem... fél éve gyengélkedik, és már akkor ki kellett volna szórni.Asus TUF Gaming A17 / Ryzen7 6800H / 16GB / 512+1024 GB SSD / GeForce RTX 3050Ti "Vízen járni is könnyű, ha az ember tudja, hol vannak a cölöpök..."
-
törölt tag
1. Szerintem itt semmi nem indokolja, hogy rövidtávon tartós negatív hatás legyen, bár kérdés, miféle ingatlan alap. Görög irodaházasat lehet eladnám, a magyar viszont fellendülés előtt áll.
2. Az abszolút hozam arról szól, hogy az alapkelezők a piac mozgásától függetlenül profitra törekednek. Ha ezt elhiszed nekik, akkor nincs okod eladni, ha nem, akkor eleve minek van ilyened?
3. Ez átmenetileg eshet, de ahogy lejárnak a ktövények visszaszedi. Felesleges ugrálni belőle.
4. Ezt görög válságtól függetlenül kiszórtam volna már legalább egy fél éve..Az, hogy miben jegyzik az alap árfolyamát mellékes. Csak annyit számít, hogy neked eurót, dollárt, vagy forintot kell-e adnod érte. Hogy hogy reagál a devizapiaci folyamatokra, azt az eszközök határozzák meg.
-
vati
senior tag
válasz aAron_ #24570 üzenetére
Nem 10 évre vettem a kötvényalapokat, hanem csak addig, amíg számottevően jobb a hozamuk mint a sima lekötésé vagy az állampapíré. (ezért is csak nyíltvégű alapokat veszek)
Fél-egy évig türelmes vagyok, de ha pár nap alatt bebukhatom 2-3 év hozamát, akkor inkább kiszórom, pár hónapig várok és ha látom az árfolyamon hogy padlót fogott és visszapattant, majd akkor visszaveszem.Az a kérdés, mennyire valós veszély hogy a napokan-heteken belül várható grexit bekövetkeztekor a külföldi befektetők elkezdik válogatás nélkül kiszórni a magyar papírokat? (és évekre mínuszban ragad, aki nem lépett időben)
Asus TUF Gaming A17 / Ryzen7 6800H / 16GB / 512+1024 GB SSD / GeForce RTX 3050Ti "Vízen járni is könnyű, ha az ember tudja, hol vannak a cölöpök..."
-
aAron_
őstag
válasz Malibutomi #24564 üzenetére
Grexit biztos vagyok benne, hogy már maximálisan be van árazva. Megpróbálhatsz spekulálni rá, de nem hiszem, hogy érdemes lenne. A kérdés inkább az, hogy egyáltalán érdemes-e forintban tartani bármekkora befektetést nektek. Könnyen lehet, hogy nem.
(#24565) vati: Bef. alapokat nem szabad állandóan adni - venni. Ha 10 éves időtartamra vetted, akkor tartsad is addig. Rövid távú mozgásokat megjátszani nem fogod tudni eredményesen. Alakíts ki egy számodra megfelelő portfóliót, és azon ne változtass állandóan.
What is your ikigai?
-
cattus
addikt
Hi!
Nem tudom, jó helyen van-e itt a kérdésem, remélem igen.
Úgy alakultak a dolgok, hogy szükségem lesz hamarosan egy bankszámlára és hozzátartozó bankkártyára. Ami fontos, hogy lehetőleg minél kevesebbe kerüljön fenntartani (számlavezetés pl., nem tudom, milyen egyéb díjak merülhetnek fel), valamint, hogy internetes vásárlásra teljes mértékben használható legyen. Merre érdemes nézelődni (tesómnak pl. OTP Junior volt, ha jól tudom, ott pl. nincs számlavezetési díj).Do the thing!
-
vati
senior tag
válasz #95561216 #24555 üzenetére
Nemcsak az albérletárak szálltak el, az eladási árak is.
Nemrég én is rákerestem a saját lakásom paramétereire, mi változott pár év alatt:
1) nominálisan több mint másfélszeresére nőttek az eladási árak a környéken. (1.6-1.8x)
2) felére-harmadára csökkent a kínálat pár évvel ezelőttihez képest. (ugyanúgy vannak ténylegesen üres lakások, csak eltűntek a piacról.)És ez nem a pesti belváros, csak jó adottságú külsőbb kerület, és panel.
Ha így megy tovább, lesz még itt albérlőmentő program meg rezsiharc albérletfronton...
-
vati
senior tag
Sziasztok!
Tekintve a várható görög összeomlásra, elgondolkodtam, nem kellene-e marha gyorsan kiszórni minden befektetési alapot, amíg nem késő, és cashbe menekülni ősz elejéig.
(persze... a jobb alapok majd visszakorrigálnak előbb-utóbb, de nem szívesen buknék 1-2-3 évi hozamot ha nem muszáj.)
Mit gondoltok, a következő bef.alap típusokból melyik mennyire sérülékeny?
1. ingatlanalap, közvetlen, nyíltvégű
2. abszolút hozamú, származtatott, nyíltvégű
3. rövid kötvény, nyíltvégű
4. hosszú kötvény, nyíltvégű
Mindegyik forintban denominált.Amitől tancsátalan vagyok, a 2008 őszi válság idején mind berogyott a béka feneke alá, még az is ahol az eszközöknek égvilágon semmi köze nem volt a válság okához. Mi a legjobb startégia ilyen időkben?
-
Malibutomi
nagyúr
Nem teljesen idevalo kerdes, de hatha valaki otthon van valutakban is.
Angliaban elunk, de van nemi osszeg a magyar szamlankon is, a kerdes, hogy most mielott a gorogok (lehet)bedobjak a torolkozot, es lerantjak az eurot meg ele a forintot, atrakjuk-e inkabb fontba a penzt. Jobban jarunk-e vele, vagy hagyjuk a fenebe? -
krisztian7
tag
Olvasgattam egy picit és szeretnék félretenni egy kisebb összeget minden hónapban. A probléma az, hogy nem tudom mire fogom használni (valószínűleg autó) és azt se pontosan, hogy mikor, de fél-1évig biztos, hogy nem kellene. Havi szinten 50-100ezer körüli összeget tennék félre, attól függ milyen a hónap. Mi érné meg a legjobban? Nézegettem a Féléves Kincstárjegyet, mert bankkártyáról meg tudom venni ha jól látom, így alapból kapok plusz 2%-ot Wizzair pontokban a kártyára. Mi az ami ajánlható ilyen szempontok szerint? Vagy esetleg a cetelem takarékszámlája jobban megéri?
[ Szerkesztve ]
-
Cathfaern
nagyúr
válasz concret_hp #24559 üzenetére
Tudom, ami eurós, ott a tőke is euróban volt
-
viharhozo
addikt
válasz concret_hp #24559 üzenetére
+1 az elso bekezdesre, az eurhuf az elmult ket evben nem mozdult ki egy ~10%-os savbol, tehat ennel tobbet nem modosit egy eszkoz erteken sem.
Erdemben annyit tudok meg mondani, h tokevedett alapot sose vennek. Ha nagyon beindul az a szektor, amiben aktiv, akkor is csak kicsit veri meg a magyar allampapirhozamot, de az esetek nagy reszeben alatt marad.
-
concret_hp
addikt
-
Cathfaern
nagyúr
Van pár alapom, van köztük Ft-os, és eurós is. Hosszabb távra terveztem velük, azonban úgy alakult a helyzet, hogy valamelyikhez hozzá kell nyúlnom. A kérdés, hogy melyikhez lenne célszerű. Szándékosan nem írok befektetési alap neveket, mivel nem arra vagyok kíváncsi, hogy ki szerint melyik alap hogy fog teljesíteni a jövőben (úgyse lehet megmondani), inkább egy általánosabb stratrégiára lennék kíváncsi erre az esetre.
Alapok:
1. Ft alap, tőkevédett, ennek megfelelően elég keveset is hoz (bár még mindig többet, mint jelenleg a lekötések)
2. euro-s alap, svájci frankos balhékor nagyon megugrott az értéke (sajnálam is utólag, hogy nem adtam el akkor), azóta viszont kissé lejtmenetben van, de úgy gondolom ez csak korrekció. Ez pluszban van, elég szép kamattal (az esést is beleszámítva)
3. euro-s alap, ezt pár hónapja vásároltam, és sikerült pont a letörése előtt bevásárolnom, szóval elég szép minuszban (-7% + vételi költség) van. Az alap átlagosan jól teljesít, a mostani esés inkább csak korrekció, csak rosszkor vásároltam meg
4. euro-s alap, 1 éve van meg, jelenleg kb. 0-n áll (az 1 év alatt egy szép fordított haranggörbét írt le). Jelenleg is kicsit lefele szállóba van, bár utóbbi pár napban hirtelen megugrott az értéke jelentősen, és még mindig felfele tartEzek közül valamelyikhez szinte biztos hozzá kell nyúlnom, a kérdés csak az lenne hogy melyikhez A pénz Ft-ban kéne. És nyilvánvalóan nem határozott választ, csak véleményeket várok
-
törölt tag
Hu bazzeg, most kíváncsiságból rákerestem a környékemen lévő lakásokra, én eddig 6-7 millióra tartottam, de találtam egy pöccre ugyan olyan lakást 11 milláért.. 35 négyzetméteres panel.
-
-
-
viharhozo
addikt
Altalanossagban sztem a lesz sem igaz. A Belvarosban (nagyon) tartosan maradhatnak a magas berleti arak, ami miatt egy reteg egyszeruen elmegy onnan, es vevokent/berlokent megjelenik a kulsobb reszeken azok arat is felnyomva.
Szamomra inkabb az a kerdes, tenyleg realisak-e a gyakran elkepeszto kinalati ingatlanarak. Van egy nem tul jo adottsagu lakasom a Kalvin es a Boraros kozt, ha ajanlananak erte 300 k/nm-t, nagyon viszketne a tenyerem, h eladjam, de ezt teljesen irrealisnak latom.
[ Szerkesztve ]
-
viharhozo
addikt
Hiaba mondod, h tulkinalat van alberletbol.
Ha most beutom az ingatlan.com-ba, h Belso-Ferencvaros, 65-85 nm kozott, kidob 54 talalatot, amibol ketto van 150k alatt. Harom honapja siman voltak ilyen lakasok 100-130k-ert. Es meg csak most jonnek az alberletet kereso diakok.
-
_BM_
senior tag
-
Mercutio_
félisten
Viszont palotán kevesebben akarnak albérletet mint egy frekventáltabb helyen.
Persze aki 1-2 éve fillérekért vett ott panelt kiadni az jól járt.Azt honnan lehet tudni hol (melyik kerületben) mennyi a kiadó / eladó lakás és milyen áron?
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
_BM_
senior tag
válasz attiati #24541 üzenetére
"A kiadó lakások száma gondolom attól is függ, hogy milyen a lakások tulajdonosi összetétele, mennyi a befektetésnek vásárolt lakás az adott kerületben."
Nyilvánvaló. Normális ember nem vesz Újpalotán befektetési célból lakást, főleg panelt nem, de ha valaki mégis eképpen cselekedett az elmúlt években, akkor jól járt Szelaví
Ha egy 80 ezres lélekszámú kerületben csak 20 kiadó lakás van (vagyis a gyakorlatban egy sincs), az azt jelenti, hogy kegyetlen nagy a túlkereslet. Azért nagy a kereslet, mert mindenki maga lakja a lakását, senki nem vett befektetésként kiadásra.
[ Szerkesztve ]
-
Hequila
őstag
Ezért jósoltam korábban, hogy a jó helyek (pl II-XII) kerületi ingatlanok esetében drámai áresést sem tartok elképzelhetetlennek.
Ezt levezetnéd nekem? Nem trollkodni akarok, tényleg kíváncsi vagyok, hogy milyen folyamatok mutatnak ez irányba.
''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda
-
attiati
veterán
13. kerben metró mellett vannak 300k/nm-től ugyanekkora lakások!
A kiadó lakások száma gondolom attól is függ, hogy milyen a lakások tulajdonosi összetétele, mennyi a befektetésnek vásárolt lakás az adott kerületben.
"Világbajnok elosztású a lakás, azóta még nem jöttek rá a tervezők, hogy le kell kopizni a kádári lakások alaprajzát.."
Rájöttek, csak általában egy vizesblokk van 2-4 lakásra a költségspórolás miatt és ez mind a 4 lakásban meghatározza a konyha, fürdő, wc helyét (és garantáltan nem lesz ablak egyiken se).
Az élhetetlen amerikai konyhás, egybe fürdő-wc lakásokat meg szintén a spórolás miatt csinálják, mert a nettó alapterület 1nm-el kisebb lenne leválasztó falak miatt.
Nem lenne szabad megvenni a fejlesztőtől egyetlen egybe fürdő-wc-s lakást sem, aztán akkor eszükbe se jutna, hogy egy 20-30 milliós lakásnál félmillió forinton spóroljanak.[ Szerkesztve ]
-
_BM_
senior tag
Még valami:
A II kerületben 1300 kiadó lakás van meghirdetve, a XV kerben 26!
Ezért közelednek egymáshoz az árak. Most nem a középosztály játszik, hanem a vidéki melósok jönnek a pesti kerületekbe.re_ Mercutio
Én egy szóval sem dicsértem Újpalotát. Ismétlem, most a bukott devizahitelesek és a bevándorlók a legfőbb szereplői a piacnak. Ezért jósoltam korábban, hogy a jó helyek (pl II-XII) kerületi ingatlanok esetében drámai áresést sem tartok elképzelhetetlennek.
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
Ilyen lakásom volt 5 évig. Ha használod a konyhát szopás, hogy legbelűl van, és egy lyuk. Persze ennyi m2-n praktikus a kialakítás mert nincsenek holt terek, de pl nincs szintenkénti tűzszakaszhatár a fürdő stangnál, a 3 emelettel fentebb lakó kígyója az alattam lakónál kötött ki
A 230V falon kívül csatornában, alu vezetékekkel (igaz így könnyebb cserélni, de kevésbé esztétikus)Egyébként inkább vennék káposztáson egy 40 nm-es garzont, mint a gettósodó palotán ezt. (9 ker rehabból sokan oda mentek + Ázsia center miatt kínaiak) persze ez lehet az utóbbi 3-4 évben változott.
viharhozó: A m2 ár egy dolog, a lakás ára és alapterülete/szobaszáma egy másik és lényegesebb kérdés. Akinek hitellel is csak 10 van rá az nem a rozsadombon néz. A másik dolog, hogy elvileg ez egy full rendbetett lakás aki ilyet keres gondolom nem azt kap a dombon 400-ért, illetve jóval olcsóbban kap palotán lelakottat
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
_BM_
senior tag
válasz viharhozo #24537 üzenetére
Ha 10,8-ért nem is, de 10-ért simán elmegy a kis panel, ha fel van újítva. És a linkelt lakás úgy-ahogy rendben van.
A II. kerületben 5000 darab lakás van eladó, a XV. kerületben csak 1000. A két kerület lélekszáma nagyjából azonos, tehát vagy túl van árazva a II kerület vagy csak egyszerűen nagyobb a kereslet Újpalotán. Tököm tudja.
PS: Világbajnok elosztású a lakás, azóta még nem jöttek rá a tervezők, hogy le kell kopizni a kádári lakások alaprajzát..
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!
Ennek a lakásnak kb mennyi lehet a reális értéke?[ Szerkesztve ]
-
_BM_
senior tag
válasz BÁ Nutrition #24530 üzenetére
Jövő tavasszal magasabbak lehetnek az árak a hitelezés beindítása miatt. Ha mindenképpen lakást tervezel venni akkor idén tedd meg. Fogalmam nincs, milyen hatása lesz az alacsony kamatozású hiteleknek és az esetleges állami támogatásoknak, de valamilyen hatásuk biztosan lesz, és ezek biztosan nem az árcsökkenés irányába fognak hatni.
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz BÁ Nutrition #24530 üzenetére
Tavasszal mindig élénkebb a piac, ha már, akkor január-március. Vagy rosszul gondolom _BM_?
-
-
_BM_
senior tag
válasz Mercutio_ #24528 üzenetére
Ha van valami bomba vétel, akkor érdemes venni. De az albérletezés kábé egy évig lesz "buli", ha folytatódik a trend. Szerintem...
Teljesen lefagytak az albérletkeresésre szakosodott facebook-oldalak. A népszerű oldalakon napi 10-20 keresés is volt, ma meg naponta 1. És ez akkor is figyelemre méltó, ha a nyár eleje lankadt szokott lenni.[ Szerkesztve ]
-
_BM_
senior tag
válasz BÁ Nutrition #24526 üzenetére
Szerintem semmi köze hozzá. Aki szedi a díjat, az fizet ehót (évi 1 milla bevétel felett).
Késő már kiadás céljára lakást venni. Már érződik a piacon a túlkereslet hanyatlása. Nem adok egy évet, és túlkínálat lesz.
-
BÁ Nutrition
addikt
ingatlankiadasnal az jo otlet eho elkerulesere ha haszonelvezeti jogot mondjuk szulokre iratom es ok adjak ki?
youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
concret_hp
addikt
válasz daniel2121 #24524 üzenetére
nézd meg a 10y kötvényeket, hogyan mozogtak az utóbbi 2 hónapban
vagy fullba vagy sehogy :D
-
daniel2121
senior tag
Szerintetek ha a görögök kidőlnek mi várható a kötvény és részvény piacon, a globális piacokat is befolyásolná vagy csak az európait?
-
WiZARD
addikt
Holnap délig lehet Plotinus kötvényt jegyezni, ma döbbentem rá, hogy q jó a konstrukció.
Legalábbis pont plotinus részvény vásárláson agyaltam, miután én hülye 4200 körül eladtam pár hónapja... Ugyan 5k lesz ezzel a vételi árfolyam, de 4 évig garantált, hogy nem megy 5k alá. (Persze kockázatként ott van a teljes csőd)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
WiZARD
addikt
válasz concret_hp #24519 üzenetére
Ennek köszönheti, hogy nem bukóval zárja
(bár lehet hogy egy "kockázatmentes" állampapír/banki betét többet hozott volna, szóval mégiscsak bukó)Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
Flashcash
Közösségépítő
Munkatársam 8 éve fizeti a brokernetet, a 'tanácsadója' Shanghai Expressz Kína-túlsúlyos részvény/ Maharadzsa indiai részvény alapból álló portfóliót állított össze neki. Jelenleg kb. ott tart, hogy a költségek levonása után a befizetett tőkét fogja várhatóan megkapni esetleg a teljes futamidő alatt 1-2% hozamot.
Ennyit a bonyolult konstrukciójú, sok évig fizethető, ügyféltanácsadós termékekről.
-
aAron_
őstag
válasz WiZARD #24512 üzenetére
Aktívan kezelt portfóliónál sem feltétlenül te találod ki a tutit. Sok olyan módszer van, amely például P/E alapján mondja meg a részvény, kötvény ideálisnak vélt arányát. Ez alapján X időszakonként újra allokálod, amit egyébként passzív esetében is érdemes megtenni.
What is your ikigai?
-
Rive
veterán
válasz WiZARD #24512 üzenetére
Mint az OTP részvény 10k-ról... Szerintem szimplán érdemesebb időszakonként átsúlyozni a befektetéseket.
Egyébként pl. pont SP-re nem tudok módszert, amivel lehetne számolni osztalékkal. Már, ha magunkféle kisbefektető az ember.
De DAX-ra is csak korlátozottat./// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
WiZARD
addikt
Igen, ezt én is érzem, hogy indexbe most beszállni nem a legjobb. Bár ha tartom a tervet, és fixen x időszakonként tolok rá lét, akkor szinte mind1, hogy mikor indul.
Mondjuk ez a számoló picit kevesebbeket számol, mint amit tegnap néztem. De elmúlt 20-30 évre éves 6-7-8% megvan (osztalékot újra befektetve, inflációval korrigálva).
Dax-ra sajnos nem találtam hasonlót.Most lehet hogy jobb az állampapír, mint csúcson indexet venni, de pont valami passziv portfólió szerűben gondolkozok, ahol nem én akarom kitalálni a tutit, és amit nem kell havonta-évente átvariálni.
Még ha van is kockázat az indexben, 20-30 éves távon talán nem okoz gondot 1-1 pár éves pánik. (legalábbis eddig nem okozott, és mindig újabb csúcs jött a pánik után)szerk: sőt ezt pont azt számolja amiről beszélek. Bár lehet hogy a végeredményből kéne egy jelentértéket számolni a kezdő időpontra, és úgy lenne valós kép, majd meló után megnézem jobban, hogy mit számol, és érdemes-e ilyesmit számolni.
[ Szerkesztve ]
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
WiZARD
addikt
válasz Mercutio_ #24509 üzenetére
Egyelőre nekem se jutott sok más eszembe, mint 1-2 nagyobb index.
Bár ezeknél is felmerül, hogy hol, és milyen formában érdemes megvenni, hogy minél kevesebb legyen a költség, ne kelljen átkötögetni, ne legyen összevissza görgetve, stb.Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
-
WiZARD
addikt
Egy tőlem (pár órás pozi már hosszú ) teljesen távol álló gondolat jött mostanában, ehhez kérnék tippeket, erről kérnék véleményt.
Mi az ami stabilan, hosszútávon normális hozamot ígér?
pl SP500-at néztem, elmúlt 20-30 évben, inflációval korrigálva is éves 9% körül hozott...Nem akarok ki-be ugrálni, csak felhalmozni, félévente berakni egy némi lét, és 30 év múlva élvezni.
Nem igazán akarok nyugdíjpénztárat, mindenféle kezelési költséggel és társaival.Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
BÁ Nutrition
addikt
nekem úgy tűnt hogy a dollárhoz képest a forint nagyjából együtt gyengült az euróval, szerintem ez nagyjából fordítva is így lesz. ill pont nem egyszerű megmondani előre(nekem) mi lesz az euróval, ha a görögök összeroppannak.
egyre inkább úgy látom h a németek meg az eu már xarik bele. a piac meg beárazza előtte. lehet a mostani állapotban is már vastagon benne van és elindul felfelé innen. ill ha az olajár is felfelé tart akkor a dollár nem akar erős lenniyoutu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
-
Rive
veterán
válasz BÁ Nutrition #24504 üzenetére
Hàt, hogy 230 lesz a dollàr és 1.8 az EURUSD
[ Szerkesztve ]
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
válasz Mercutio_ #24501 üzenetére
En eddig vartam, de tevedtem mar nagyobbat is. De ratettem a penzem, 308-314 kozott bevaltottam amennyi folos eurom volt.Ha neadjisten megint az ez elotti csucs kozelebe menne (322), akkor bevaltom a nem tervezettet is .
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
Mercutio_
félisten
Mit tippeltek, meddig megy az euró/huf?
Új hozzászólás Aktív témák
- Akció! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/4GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Dell Precision M4500
- Mint az új! Steam Deck 1TB SSD + 64GB SSD + műanyag tok + hordozó tok + üvegfólia + Windows 11 Pro
- Samsung 50" 4K Crystal UHD WIFI TV UE50AU8002
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla