- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Mindent a StreamSharkról!
- Milyen mosógépet vegyek?
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Szivat a ONE. Digi és követeléskezelő (Második rész)
-
LOGOUT.hu
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Remekelek28
őstag
válasz Because #24614 üzenetére
Szerintetek az mennyire éri meg,hogy pl mkb magánnyugdijpénztárba tegyem a pénzem ? Volt náluk 8 évig 24 ezer ft -om és tavaly valami 70 ezret tudtam kivenni adózás után. Persze itt nem tudnak fic kamatot garantálni,de pl tavaly is 10% hozam lett.
Szerintetek itt lehet,illetve érdemes nagyobb összeget betenni ?
Bár mintha itt lenne egy olyan kikötés,hogy csak 10 év után nyulhatok a pénzemhez. Ha jól tudom előzőleg is igy volt.
Akkor azért vettem ki és szüntettem meg,mert Varga fontolgatta,hogy lenyulják ezeket a pénzeket. -
Remekelek28
őstag
Úgy látom,hogy már csak a k&h ad egyedül 3-4% körüli hozamot.
-
Remekelek28
őstag
válasz looser #24383 üzenetére
Emailben €n is kaptam,de állitólag egy múlt heti info szerint postán is kapunk,a q honlapján is ott van.
És azzal kell bemenni a kormányablakhoz. Az ismerősöd még hivatalosan nem mehetett ez ügyben sehova,mivel csak holnaptól fogadnak minket. És szerintem semmilyen névsor nem lesz. -
Remekelek28
őstag
A Quaestrorosokat kérdezném,hogy kaptatok már postai értesitőt? Elvileg azt kell majd bevinni a kormányablakhoz.
-
Remekelek28
őstag
válasz Cathfaern #24126 üzenetére
Ja már leesett,kicsit nem is tudtam hova tenni a kérdést
Egyébként mi a véleményetek a paypassos vásárlásról? Szabályos az,hogy vásároltam többször is pár ezer ft -ért áruházakból és csak úgy lehúzzák a kártyát és ki is van fizetve. Személyit nrm kértek sose
Nos,ha pont rlhagyom,megtalálja valaki,akkor bevásárolhat a kártyámmal -
Remekelek28
őstag
válasz viharhozo #24110 üzenetére
Igaz,hogy tullendültünk,de a kettő együtt üti egymást,mert az általam irt esetben az önrész sem tud 20% lenni.
Pl egy 8 milliós lakásnak hiába 20 % az önrésze,ha a többi részt nem adnák ki hitelre egy minimálbérhez.
Otp legalábbis nem. Van olyan bank,mely nem a felét kéri el önrészként ez esetben ? -
Remekelek28
őstag
Na 160 milliárd már megvan a Q nál. Vagyonként lefoglalva. Legalább már remény,hogy nem a nulláról kell kiindulni.
-
Remekelek28
őstag
válasz WiZARD #23939 üzenetére
De mi ám arra vállaltunk kockázatot,hogy esetleg a hozamot bukhatjuk,nem az egész bentlevő pénzünket. Nem tippmixre tettem fel,hogy tadatában lettem volna annak,h elbukhatom az egészet. Ahogy Vágó István is közölte az Atv ben, a kockázatban nincs benne a csalás. Ennyi.
-
Remekelek28
őstag
válasz concret_hp #23932 üzenetére
A baleset előtt is ott a választás,hogy kimegyek e az utcára vagy sem,kocsival megyek e vagy busszal stb.
MaciG: +1 -
Remekelek28
őstag
Jaja,még érdekesebb,hogy utólag tud minden olyan tag okos lenni,akinek nincs benn pénze. Amikor pár hete rákérdeztem,hogy a Q szerintetek milyen cég,egy árva értelmes mondatot nem tudtatok leirni,még ki lettem nevetve,hogy hogy kérdek ilyen hülyrséget. Most meg mindenki okosabbnál okosabbat játszik. Legalább,ha annyi le lett volna irva,hogy nem beva tag és ez mit takar,már előrébb vagyunk páran.
De azt,hogy mi a kft,azt mindenki tökéleztesen tudja. -
Remekelek28
őstag
válasz #95561216 #23856 üzenetére
Nyilván a beva csak akkor fog fizetni,ha már felszámolás alatt lrsz a Q. De itt még nem járunk,viszont,ha kiderül,hogy nem tudnak kifizetni minden tagot,akkor krzdődik a felszámolás. De ez vélhetően elobb utóbb igy lrsz. Akkor már az egész csoport vagyonát kártalanitásra kell forditani,plusz az akkotra megszülető törvény szerint a magánbagyont is.
-
Remekelek28
őstag
Na
Hogy mindenkinek világos legyen
"Binder szavai szerint jogilag alaposan meg kell vizsgálni, hogy ez a „pult alól kínált" eszközállomány – ahogy fogalmazott: a „kötvénynek látszó tárgyak" – minősíthetőek-e a Quaestor Értékpapír Zrt.-nél (tehát nem a kft.-nél) lévő ügyfélvagyonnak, értékpapírszámlának. Amennyiben ilyenekről is szó lehetett, a zrt. esetleges felszámolása esetén vonatkozhat rájuk a Beva kártalanítási garanciája – erősítette meg –, de az MNB nem kezdeményezte jelen pillanatig a felszámolást – tette hozzá a szóvivő. Ha mégis kötvénynek minősülne a fiktív kibocsátás, akkor is szó lehet „valamekkora kifizetési lehetőségről", mégpedig a Quaestor-csoport vagyonának erejéig. Itt nemcsak a 12 milliós kft.-ről van szó, hanem az egész csoportról – hangsúlyozta Binder István." -
Remekelek28
őstag
A beva akkor is fizet,ha nem létező kőtvényeket adott ki a Q. Annyiból gondolom,hogy nem csak nyugtatásként mondta,hohy amikor rákérdeztem arra,hogy akkor 90 nap múlva tudjuk meg mi lesz,azt mondta nem,addig tart a csődvédelem,kb 1,5-2 hét múlva lezárulnak a vizsgálatok és akkor a weboldalukon közlik a tényeket.
Szerintem,ha nem akarnának fizetni,akkor ki se nyitnának ezek az irodák,nyilván menekülés lenne meg káosz
De ez esetben ilyen nem áll fenn. Egész készségesek voltak.
A kifizetés egyébént automatikus lesz,tehát nem kell mindenkinek berohangálni,kérvényeket irni stb. -
Remekelek28
őstag
válasz concret_hp #23833 üzenetére
Az ETO parkot rögtön megkörnyékezték az arabok és ,ha jól tudom az oroszok..
Nekem kellene negativnak lennem,mivel több millióm forog veszélybe,errefel olyan valakik valóban negativ hozzáállásúak,akiknek lehet,hogy nem is veszett el a pénzük Felettéb érdekes.
Én a svájci frankból is időben kimásztam,holott talán még kevesebb esélyt láttam arra,hogy attól megszabadulok,minthogy itt pénzt látok.
És mégis több millió feleslegesen kidobott pénztől mentett meg a sors. Bizni kel abban,hogy itt is pozitivan jön ki a legtöbb ember. -
Remekelek28
őstag
2 héten belül derül ki,hogy mi lesz a Quaestor kötvényeseivel,ezt tegnap mondták ott. Elvileg a fiktiv kötvényeseknek a beva fizet,a valós kötvényeseket pedig a Quaestor vagyonából fedezhetik.
-
Remekelek28
őstag
válasz WiZARD #23725 üzenetére
Az átlagembernek honnan kell tudnia,hogy mi az a beva meg egyebek ? Nehogy már annak legyen kés szoritva a torkához,aki kissé naivabb az átlagnál,de tisztességesen él,aki meg lop csal,meg nem végzi jól a munkáját,azok meg megúsznak mindent.
Irtam,hogy nem is azokon kell segiteni,akiknek 6 bankba van pénzük és azt sem tudják mennyi,hanem aki pontosan tudja,hogy hány évig dolgozott azért a kis pénzért.
Nem is az állam pénze kellene,hanem,hogy követelje,hogy a questror minden vagyonát összeszedve legyen kártalanitás. Ha 40 milliárdot tudnak összeszedni akkot,ha 100 ezer tag van 4 millió jusson mindenkinek. Ne az legyen majd,hogyha pénzosztásra kerül a sor,hogy akinek 100 milla van benn az megkapja,akinek 2 az meg nem. -
Remekelek28
őstag
válasz kraftxld #23723 üzenetére
Nem főleg Rogánnak nem. De legalább kis esély,hogy felröppent a hir,hogy foglalkoznak az üggyel,bár egyelőre még inkább csak egymást szapulják,aminek semmi értelme. Az mnb-s ember csak hebegett habogott amikor kérdezték tőle a Morning showban,hogy a fiktiv kőtvényeket ki felügyelte. Magyarul ők is lufasok,tegyék csak helyre a dolgot. Ne akkor alkossanak olyan törvényt ami a biztoságosabb felügyeletet garantálja a brókereknél,amikor már a 2 legnagyobb cég csődbe megy. A többi is csődbe megy úgyis. Ki az aki ezek után még bennt tarta a pénzét ilyen helyeken
1 és 5 millió között[ Szerkesztve ]
-
Remekelek28
őstag
Én azt értem,a stadionok épitése,a múzeumok épitése,a családi pótlék stb is a mi pénzünkből van,mégse használom egyiket se.De van,akiknek sokat jelent,ugyanigy lehet érvelni a bebukott cégeknél is. Nem kell,hogy 20 30,meg százmilliókat is kifizessenek,de legalább egy x összegig. Hogy a kispénzesek meg legyenek mentve.
Attól mert ilyen helyen van pénzem még nem vagyok gazdag,meg milliomos,hanem lakásra gyüjöttem az évek során. És most oda mindenem. Ez olyan,mintha felépitel egy kis házat az évek során és másnapra leég. És nincs biztositás.
Most ott állok,hogy vagy kezdem előlről az egészet,vagy felkötöm magam. -
Remekelek28
őstag
válasz kraftxld #23702 üzenetére
Korábban megfogadtam,hogy bármilyen ügyben,csak olyan ügyvédet keresek,akinek csak akkor kell fizetmni,ha megnyerte... Lehet igy lesz..
Bár kétlem,h elvállalja igy valaki
Mindegy,a pereskedést egyelőre nem erőltetem.
Amúgy az ingatlanjaik,utazási irodáik kinek a nevén futnak? -
Remekelek28
őstag
válasz concret_hp #23699 üzenetére
A Quaestornak nagy vagyona van.. Ők nem csak értékpapirokkal foglalkoztak. Kb 5 ágazatban vannak jelen. Többek közt ingatlanokkal is foglalkoznak.
Azt nem tudom pontosan de ilyen peres ügynél már szerintem a személyes vagyonával is felelnie kell a quaestor vezetőinek. -
Remekelek28
őstag
válasz concret_hp #23695 üzenetére
A Quaestor az Zrt nem? de egyébként mire szeretnél célozni?
tény,hogy még sose volt pereskedésem,igy nem akarok tudatlanul belevágni..[ Szerkesztve ]
-
-
Remekelek28
őstag
Te követted végig az irásomat ? Senki nem mondta ,hogy az a gond,hogy tudott e a csalásról,vagy nem.. itt az a gond,hogy azt állitotta,hogy most volt kinn az mnb és mindent rendben talált... Rá 3 napra kiderült,hogy csőd a questornál és az mnb is sok bajt talált...
A nő a questor személyében,mindenképp félretájékoztatott .. ezen van a lényeg.. az ügyvéd is egyetértett. -
Remekelek28
őstag
Nem kapkodom el,de amennyiben nem fizetnek és törvényi kötelezettség se lesz a questorral szemben,hogy fizessenek ki mindenkit,akkor jöhet majd jól az általam vélt átveréssel szembemenni,mert ott szerintem a tulajdonos már személyes vagyonával is felel.. Feltéve,ha ideadják a hangfelvételt...(erre is van törvény)
Közölte velem az ügyvéd,hogy az mindenképp döntéshozó lehet a perben.Viszont mondhatják azt is hogy megsemmisült stb,az ügyvéd szerint. -
Remekelek28
őstag
válasz concret_hp #23672 üzenetére
2 Lehetőség van.Vagy addig kell még perelnem,amig létezik a quaestor..mert hovatalosan még nincs felszámolás alatt,csak az mnb felügyeli.
A másik várni,,hogy mi lesz 90 nap múlva és,ha van látszatja,hogy visszakaphatjuk a pénzt,akkor várni,de,ha abszolút reménytelen,akkor perelni,a hanganyaggal együtt.
Feleslegesen én se akarok pereskedni ügyvédre költeni stb.. Már beszéltem ügyvéddel,közölte,hogy vállalja az ügyet,szerezzem meg a hanganyagot..
Árról nem brszélze az ügyvéddel,de egy ilyen ügyet mennyiért vállalhatnak és előtte vagy utána kell fizetni,ha mrgnyertük ? -
Remekelek28
őstag
Amikor beszéltem az ügyintézővel,közölte,hogy bármikor kivehetem a pénzt akár most is. Ez volt pénteken.
(#23652) Rolly: Telefonos hangfelvétel alapján.amit kötelesek kiadni 1 évig
Ha kirugták ha nem,a cég felelőssége,amit elmondott. Engem az hol érdekeljen,hogy ő milyen pozicióba volt akkor amikor beszéltem vele.[ Szerkesztve ]
-
Remekelek28
őstag
Egy telefonos beszélgetést szerintetek honnan lehet kikérni ,visszahallgatni?
A questornál ragadt a pénzem,de én még múlt pénteken beszéltem az ügyintézővel,hogy rendben van e a pénzem,nyugodt lehetek e...azt mondta minden rendben van és az Mnb is nemrég volt ellenőrzésen,mindent rendbe talált.
Ennek tudatába nem vettem ki a pénzem és a következő munkanapon csődöt jelentett a cég. És mint kiderült nem volt rendbe mindenaz Mnb ellenőrzése során.
Szerintetek itt van lehetőségem perelni bárkit is ? És ehhez kellene a telefonos beszélgezés visszahallgatása,ahol az questoros ügyintéuő hazusgága vitte el a pénzem.. -
Remekelek28
őstag
válasz daniel2121 #23424 üzenetére
Nekem se volt,de figyelgettem,hogy több lábon is állnak,mert egy hosszú ideje működő utazási irodájuk is van,illetve tőzsdéznek is..
Az első pénzletétemnél egy 10perces beszámolót kértem az ügyintézőtől ,a cég működéséről..
Az a baj,ha gond van azt ő sem látja,arról csak fenn tudnak.
Én bevallom,ha bankba tenném a pénzem,csak az otp lenne az,valahogy a többibe nem bizok...Főleg látva azt,hogy hány bank akart mostanság kivonulni,illetve hányat vásárolt fel az állam..[ Szerkesztve ]
-
Remekelek28
őstag
válasz attiati #23420 üzenetére
Értem én,de nem az volt a kérdésem,hogy ugyanazon hibákat követik e el. Hanem,hogy ugyanúgy értékpapirokkal kereskednek stb,mert pl egy átlagos ban,ha jól tudom nem ilyen módszerrel ad hozamot,pl az otp,ők azért nem tudnak 6-7százalék hozamot adni..
Amit még viszonylag biztonságosnak mondanak,h vásároljak állami kötvényt... mert erre az állam garantálja a blablabla..
Szerintem májusig nem veszem ki,de nem is teszek be pénzt.. -
-
Remekelek28
őstag
Sziasztok
A Questor,az ugyanazon elven működik,mint a Buda cash ? Magyarul ott is lehet mutyi a háttérben ? Nemrég majdnem átvittem a pénzem az előbbiből utóbbiba. Szerencsére nem tettem... Májusba jár le a lekötésem,kibirja addig a questor ? Mibe érdemes fektetni ?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Hisense LCD és LED TV-k
- Autós topik
- Posta, csomagküldés
- Tőzsde és gazdaság
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- SSD kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Mint az új! Steam Deck 1TB SSD + 64GB SSD + műanyag tok + hordozó tok + üvegfólia + Windows 11 Pro
- Samsung 50" 4K Crystal UHD WIFI TV UE50AU8002
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Logitech G305 2év garancia.
- ASUS Zenbook 14X UM5401QA-L7208W használt garanciás notebook