-
LOGOUT.hu
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vandit.
addikt
válasz PazsitZ #21999 üzenetére
Oké, szerintem olvasd akkor vissza az összes hozzászólásomat és utána fuss neki újra. Te most kiragadtál több különböző hozzászólásmból részleteket és sarkítasz. Na de tényleg mindegy is. Mindenkinek jogában áll azt hinni, amit akar, úgysem ettől függ a dolog eredményessége szerencsére.
A tudatlanság nem végleges állapot, a hülyeség igen. >A világürből nézve a föld kék és fehér, NEM VÉLETLENÜL BMW>> A sors kénytelen meghajolni az erős akarat és kitartás előtt
-
PazsitZ
addikt
válasz Vandit. #21997 üzenetére
Azert nem tufom feltunt-e, hogy folyamatosan ellenmondasz onmagadnak.
Neha tuti biztos 101% a biznisz, maskor lehet benne buko, de te nem foglalkozol a negativ dolgokkal. Meg velemdnyed szerint nagy isszegnel nem johet ossze annyi buko szeria.
No, mimdegy, bocai, csak ugy feltunt, az ellentmondas sokadjara is.- http://pazsitz.hu -
-
Mercutio_
félisten
válasz Vandit. #21997 üzenetére
Provident miért nem ad neked hitelt?
A szerződést a hajára kenheti az illető, ha nem tudják rajtad behajtani a tartozást.
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Vandit.
addikt
válasz maross #21996 üzenetére
Már írtam, ha tudnék hitelt felvenni, már rég megcsináltam volna.
Egyébként magadból indulsz ki? Te ezt csinálnád ezek szerint, ha egyből ez ugrik be. Mint mondtam szerződést is vállalnék stb, de nem írom le újra. Másrészt meg a bukta esélye elenyésző, úgy van a rendszer kitalálva, de ezt is írtam már. Nem értem mit zavar az téged, hogy reagáltam neki. Neked nem volt muszáj hozzászólnod a dologhoz, pláne hogy a hozzászólásod semmilyen hozzáadott értéket nem képvisel (számomra). Nem is ismersz, de negatívan akarsz beállítani ezzel a "széttárom a kezem a fórumtársnak, ha bukta van" dumával...
Többet nem írok ide meg lehet nyugodni.A tudatlanság nem végleges állapot, a hülyeség igen. >A világürből nézve a föld kék és fehér, NEM VÉLETLENÜL BMW>> A sors kénytelen meghajolni az erős akarat és kitartás előtt
-
válasz Vandit. #21995 üzenetére
Es miert nem veszel fel gyorshitelt? Provident szivesen kihozza hazhoz neked, hetvegen is. Amilyen kamatokat igergetsz, olcsobb, egyszerubb mint itt tapadni. Vagy ugy gondolod, hogy ha bebukod, providentnek vissza is kell fizetni, a forumtarsaknak meg szettarni a kezeidet hogy hat tudtuk hogy bennevot.
[ Szerkesztve ]
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
Vandit.
addikt
válasz #24334592 #21994 üzenetére
Az én technikámmal megfelelő összeg mellett, meg is lehet élni belőle. Messze nincs olyan kockázatos mint a tőzsde és nem kell annyi időt sem foglalkozni vele. Megkérdezhetnéd tőle nem akar-e társulni.
A tudatlanság nem végleges állapot, a hülyeség igen. >A világürből nézve a föld kék és fehér, NEM VÉLETLENÜL BMW>> A sors kénytelen meghajolni az erős akarat és kitartás előtt
-
törölt tag
válasz Vandit. #21841 üzenetére
egyik cimborám van így rákattanva mint te. Számomra totál ismeretlen z osztályos meccsekre fogad és többszáz rongyot csinál pluszban, mellékesen. Viszont, ha nem j ön ki a lépés akkor 1-2ezer eurót elszór 1 hét alatt... Összességében pluszban van minden naptári év végén, de nem annyival, hogy meg tudjon belőle élni.
Én simán elfogadom, h te is úgy tolod mint a cimborám, csak nyugodtabb vérmérséklettel. De szerintem ez van olyan kockázatos mint a tőzsde, ha beszopsz egy levajazott meccset. Kivéve, ha te vajaztad le
-
válasz Dr.F.E.R.I. #21991 üzenetére
Nem kell vele foglalkozni.
Évi 600k értékig lehet magán kereskedést folytatni.
Ha csak nem vaterázol, olx-zel, hardverapro-zol ezerrel akkor no paraA tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
Dr.F.E.R.I.
addikt
Sziasztok, technikai kérdésem lenne. Egy ismerősöm szeretne netről rendelni valamit, de nincs hozzá megfelelő bankkártyája. Én tudnék rajta segíteni, de ahhoz pénzt kellene utalnia nekem. A dilemmám az, hogy noha nem nagy pénzről lenne szó - huszonezres tétel - tudomásom szerint mindenfajta pénzmozgás adóköteles, a bankszámlákat pedig jól nyomon követik (a kisemberét meg főleg). Kérdésem, hogy van valami kibúvó, amivel egy ilyen szívesség miatt nem kell a NAV-val szarakodni?
Két lehetőség közül mindig a harmadikat válaszd
-
BÁ Nutrition
addikt
youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
concret_hp
addikt
kezdek kíváncsi lenne a norbi kibocsátásra, összejön-e egyáltalán a minimális mennyiség? (gondolom, ha csak 1 kicsi hiányzik, azt betolják zsebből) de ennek kezd szabályos esettanulmány jellege lenni
vagy fullba vagy sehogy :D
-
axioma
veterán
válasz Apollo17hu #21986 üzenetére
Hat ez az ugynok dija kicsit eros... egyreszt az otp semmirolnemtud Mancika eseten eleve hulyeseg, masreszt en trivialisnak tartottam, hogy ha valaki nem meset akar a termekrol (es agybajt kapni a Rabeszelogep-hulyeseguktol), akkor NEM hivja ki az uzletkotot, hanem szepen megkoti neten, amikor meg a nyitasi a nagy kalapba kerul (ugyanoda, ahova a havi szamlavez). Masreszt mondd egy fundasnak, hogy ugynok, es - ha figyelt a kikepzesen - megsertodik
+3 ho: 48 ho [vagy 49-nel adj mindenhez egyet] megtakaritas eseten ha pl. szerzodes es befizetes (nyitasi + elso havi megtak. osszege) ma, szept. 16. lenne, akkor a megtakaritasi ev kezdete ezen ho eleje azaz szept.1, a 48. honap 2018 aug., kiutalasi ido kezdete szept.1, vege nov.30, fizikai utalashoz "adminisztracios ido" 15 nap (veletlen se lesz rovidebb), megtakaritashoz hozzajutas dec.16+ha hetvege akkor utana kovetkezo munknap.[ Szerkesztve ]
-
Apollo17hu
őstag
válasz Mercutio_ #21985 üzenetére
Minél kisebb havi befizetésre köti a szerződést, annál kisebb a szerződéses érték. A szerződéskötés díja általában a szerződés 1%-a szokott lenni. Axioma azt a kiskaput javasolja kihasználni, hogy bár 5k-ra kötné a szerződést, semmi sem akadályozza, hogy a 20k-s maxot fizesse havonta, amire meg is kapná az arányos állami támogatást. Gyakorlatilag az ügynök díját minimalizálja.
-
Mercutio_
félisten
válasz axioma #21984 üzenetére
Ezt már én se értem
Ha havi 5k-st kötök miért fizessen 20k-val?
És mit jelent a +3 hónap?Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
axioma
veterán
válasz concret_hp #21982 üzenetére
Ja, azt hittem hogy most egyszerre indulna.
Akkor nyiss egy regi tipusut, ez azt jelenti hogy olyan modozat, ahol a megtakaritasi ido alatt 3% netto kamatot + az alltamot adjak, es csak a minimalisra nyisd, marmint mondd azt hogy a legkisebb szerzodeses osszeget szeretne'd (fundanal ez tuti havi 5e es asszem 621 modozat, az otp-nel nem tudom a minimumot, de ha azota nem kevertek meg, akkor a hozam modozatsorozat), de fizesd havi 20e-rel, es a lejaratkor (+3 honapra azert ugyelj) betorlesztesz 1.3M-t. A tobbi akkor teged nem erint. -
concret_hp
addikt
-
axioma
veterán
válasz concret_hp #21980 üzenetére
Persze, de ha marad is az eredetibol is, akkor is erdemes lehet kihasznalni az ltp kedvezo lakaskolcson reszet, felteve - es itt mar bejon, hogy melyiket - hogy fel lehet ra (esetleg masik ingatlanra) tenni a jelzalogot. Vagy fundanal a 1.5M-t igenyled. Nem baj, hogy marad me'g a hitelbol, csak persze a ketto hitelt kell torleszteni. Most eppen pont nem latszik, hogy a funda 3.9+1 fix kamatozasu hitele mennyire lehetne jo, de ki tudja mi lesz itt 4 ev mulva, es mivel a 3.9+1 az a _termek_ tulajdonsaga, az akkor is fix marad (igaz, a 1.5M fedezet nelkulisege az nem, az elvben valtozhat). Ha kozben a hiteled - hasznalt vasarlasnal 5 ev mulva mindenkepp piaci - elmaszik 10% koltseg kornyekere, akkor ez me'g ugy is csokkentheti a torlesztot, hogy az ltp hitelenek a torlesztoje kicsit huzosabb mert a 4 eveshez tartozot 5 ev alatt kell letudni (ertelemszeruen a betorl. utan 5 evvel amugy is csokken). De fix kamat/kktg. es ingyen elotorl. jar hozza.
Persze ha csak megtakaritast akarsz betorleszteni, akkor jo a regi tipusu. Csak en biztos nem azon sporolnek egy ilyen nem sok kulonbsegnyit, hogy 4 ev mulva nyitva hagyjak egy lehetoseget (a regi tipusuhoz 6+1-es a kolcsonresz, es alapesetben nem 1.5x a megtakaritas csak 1x a max. hitelosszeg).
Az a baj, hogy altalanossagban tenyleg nehez ennel jobban korulirni.
Ja es esetedben lehet, hogy a minimalisan kisebb evesitett hozam ellenere - ha 5 evig olcsobb tam.hitelhez kapcsolodik - en az 5 eves modozatot kotnem.
(Es van egy tovabbi trukkozesi lehetoseg megosztasokkal, de ezt most nem kavarnam ide, sztem a lakashitelesben mar olvashattad.) -
Mercutio_
félisten
válasz concret_hp #21978 üzenetére
Lakástakarékra kedvezményes hitelt is lehet igénybe venni ami jó esetben alacsonyabb kamatú, mint a hitel amit kiváltanál vele.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
axioma
veterán
válasz concret_hp #21974 üzenetére
Kerdes, hogy csak a megtakaritas reszt-e, mert akkor eleg a minimalisra kotott regi tipusu es kb. mindegy, melyik. Mar persze ha nem kombizni akarsz (van elonye es hatranya is, helyzetfuggo hogy kombiban vagy mellette jobb).
Masik eset: ugy szamolsz, hogy majd lejaratkor szeretned betorleszteni az ltp kedvezo lakashitelet is. Ekkor viszont a funda elonyben van, ha 1.5M alatti hitelreszt igenyelsz (egy ingatlanra osszesen), nem ker jelzalogot, felette vagy otp ke'r (erste nem is tudom, van-e ma'r naluk kiutalt szerzodes ahol ilyen kiderulhetne). Na es itt mar baromira nem mindeyg, hogy melyik banktol lesz a hiteled, mert nem feltetlen engedik be az ltp-nek a jelzalogat. Mar ha persze nem teljesen vegtorlesztes lesz egyuttal.
Szoval tul sok valtozos a dolog hogy igy altalanossagban megmondhato lenne, melyiket lenne erdemes valasztani. -
törölt tag
Vett már valaki nónusz vagy prémium állampapírt erste netbrokeren? A tájékoztatókból az jön le, hogy a jegyzési ár ugyan az, mintha államkincstárnál vennék, tehát ha végig megtartom, akkor ugyan annyit fizet. Ha idő előtt akkor meg ugyan úgy működik, mint a többi állampapír, vételi/eladási hozammal?
-
Dzoli
tag
Akinek esetleg van "befektetése" a PerfectoFX-ben, annak ajánlom az alábbi blogbejegyzést.
https://forexklub.hu /Tőzsde, CFD, Forex kereskedés/
-
MaciG
addikt
Ha minimális kockázatot vállnál akkor szerintem quaestor kötvények
BANZAII
-
axioma
veterán
válasz concret_hp #21970 üzenetére
A legtobb esetben igen, bar apro kondiciobeli elteresek vannak, de neha a reszletekben van a kutya elasva. Peldaul az otp rugalmatlan, sima athidalo sincsen (van az ASZF-ben, csak nem adnak senkinek), es bar surun vannak fiokok, ez hatrany is amikor kijelentik, hogy ezt az ugyet (foleg a vegen) csak adott fiokban vegezheted, ahova szerintuk tartozol. En mondjuk utalom, hogy sokszor az a fiokonkent 1 kikepzett ember se igazan ert semmihez, ami nem a normal lefolyas (eloszeretettel szajkozzak peldaul, hogy csak a szerzodes szerinti havi befizetesre jar all.tam, ami empirikus uton is cafolva (regi 200e-es szerzodesbol amibol 100e lehetett volna a megtakaritas, 350-et vettem ki). Ugyhogy a nyitasi dij barmelyiknel lenyomhato, ha nem tervezel a hitelresszel. A regi tipusu szerzodesek (megtak. ido alatt az alltam-on felul netto [nincs kamatado ertelemben] 3% eves kamat) mostansag mar magaban sem rossz, ja barr az ujakon mar van szamlavezetesi az a nyitasin felul is koltseg.
Az erstet passzolom, otp-set csak a nagyon otp-hez kotott embereknek ajanlanek, ha meg engedik menet kozben meglevo hitelhez utolag kombizni (volt ra pelda, csak nem tudom mindig megy-e), akkor plane jo lehet. De a funda annak ellenere tud (de csak tud, nem mindig!) flottabbul ugyintezni, hogy ott az uzletkoto neha csak osszevarva kuldi fel a papirokat.
Ja otp-nel - szerintem nem felel meg a torvenyertelmezesuk - ha nem kiutalas elfogadasaval, hanem felmondassal veszi fel valaki, akkor csak a szerzodo nevere "atirva" lehet, azaz ha volt kedvezmenyezett mert magara egyszer mar elhasznalta, akkor bukta az alltam. A kiskoruakkal is szivattak, most az mar enyhult, de me'g mindig nem teljesen tiszta.
Kavaras nelkuli (4-5-x ev mulva egy szerzodesnyit sajat lakascelra) az mondjuk lehet hogy tok mindegy.[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz concret_hp #21970 üzenetére
Gondolom ha OTP-s vagy ott érdemes, mert megúszod(?) az utalási díjat, valamint időnként van lakástakarék nyitási díjkedvezmény is.
-
concret_hp
addikt
4 éves lakástakarékot mindegy melyik "szolgáltatónál" csinálok?
-
Möhe
addikt
Üdv.
Egy kis infóra lenne szükségem a hozzáértők/tapasztaltaktól,hogy jelen esetben merre is nézzek "helyet" a pénzemnek. Kb 500k az ami most hirtelen nem vág földhöz ha elrakom hosszú időre,de ha úgy alakul akkor ehhez még tudjak hozzátenni a későbbiekben.
Mik a lehetőségek?
-
_BM_
senior tag
-
_BM_
senior tag
""erre mondanal peldat is?""
"Dollár kápéban"Egy hónap alatt 4%-ot erősödött a dolcsi. Pont akkor vettem 3 ezer dollárt, amikor kínomban ajánlottam ezt a megtakarítási formát a fórumtársnak. 3 ezer dollárral persze, hogy nem nyúl mellé az ember. Ha viszont 50 ezer dollárra való szabad pénzem lenne, akkor meg tutira nem váltok dollárra (mi van, ha gyengül alapon). Teljesen másképp dönt az ember az összeg függvényében. Ezért szoktak sikeresek lenni a próba trade-ek.
[ Szerkesztve ]
-
concret_hp
addikt
no mikor ütjük ki az eurhuf ATH-t?
-
törölt tag
Na ha már ennyien vagytok itt Angliából, olyan nincs, aki programozóként dolgozik (java pl)?
-
félisten
válasz BÁ Nutrition #21958 üzenetére
Van pont ilyenem -- annyi a lenyeg, hogy nem fizetsz ra adot, viszont ha barmikor kiveszel penzt, akkor azt mar nem rakhatod vissza.
while (!sleep) sheep++;
-
törölt tag
válasz BÁ Nutrition #21958 üzenetére
Ha ennyire ráizgultál az ingatlanra, keress egy kinti ingatlan alapot. Szárnyalnak a kinti árak, csak nagoyn vigyázz, hogy ennek valószínűleg megint egy nagy pukk lesz a vége, tudd, mikor kell kiszállni. És csak a pénzed egy kisebb részével.
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz Mercutio_ #21957 üzenetére
ahhoz be kell mennem a bankba nehogy elertsek vmit
valami ilyesmi az amivel a felso 15000es keresetet adomentesse lehet tenni. holnap most mar tuti bemegyek hogy mi ez[link]
[ Szerkesztve ]
youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
Mercutio_
félisten
válasz BÁ Nutrition #21954 üzenetére
Én javasoltam valami helyi tőkegarantált bef alapot is.
-
Bati0501
őstag
válasz BÁ Nutrition #21953 üzenetére
Ezt sztem nem vetted észre ennél a hsz-énél: "Nem melóztál valaha a Sínus kft-nél?"
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz Mercutio_ #21952 üzenetére
vegulis mindegy mert tul sok alternativa nem erkezett, leginkabb h ne csinaljak vele semmit, csak rakjam be 1%ra a bankba itt. szal ennyi erovel barmit csinalhatok szinte.
-
BÁ Nutrition
addikt
"Nem tudom milyen területen dolgozol, de főiskolán is elgondolkozhatsz, ha még nincs végzettséged"
erre ment
"gépésztechnikumom vam meg cnc programozó technikusim ill gépkezelőim. ilyen területen dolgozok."[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz #95561216 #21950 üzenetére
Ha jól veszem ki legalább 1 évre való tartalék a akkor is lesz, lakást meg olyan környéken kell venni ahol nem estek számottevően az árak válság alatt, és olyan méretben ami keresett, akkor nem bukik vele.
-
_BM_
senior tag
válasz BÁ Nutrition #21933 üzenetére
ilyen területen dolgozok. egy F1 beszállító cégnél.
Nem melóztál valaha a Sínus kft-nél?
-
törölt tag
válasz BÁ Nutrition #21949 üzenetére
Az a baj semmi sem garantálja, hogy egy munkanélküliség esetén minden, vagy akár csak egyetlen lakásod is ki lesz adva, és hogy eladható pár hónapon belül komolyabb veszteség nélkül.
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz axioma #21948 üzenetére
ha a tartalékaim betolnám lakásokba, és mondjuk jó esetben hoznának havi szinten 400 fontot akkor se merülhet fel olyan eset hogy ne tudjak elmenni többszáz km-t egy interjúra, mert egyrészt az max 50 font mondjuk, másrészt minimum meghagynék 5000 fontot azonnal elérhető formában amiből így lazán elvagyok 1 évig is. de ha nem tetszik az összeg akkor duplázzuk meg, lényegtelen
szal ezt nem értettem hogy miért ne tudnék elmenni bárhováha meg beletolnám ide egy lakásba 100milliós hitellel akkor húsz évig nyakamon a hurok. szal ezt kihagyom.
ma nem volt időm bemenni a bankba, majd holnap. meglátjuk az a 15000es adómentesítő számla hogy is van
-
axioma
veterán
válasz BÁ Nutrition #21931 üzenetére
En ugy vettem ki a szavaidbol - lehet, hogy rosszul -, hogy arra kene az itthoni kiadott lakas, hogy annak a havi bevetelebol megvan a havi kinti lakbered.
Ezek utan szembeallitottam azt, hogy 1. tartalekok betolva a lakasokba, es hirtelen abbol kell megelned - ekkor OK hogy kint nem raknak ki a lakasbol, de nem marad akar arra se, hogy messzebb menj meloert
2. a tartalekok penzkent hozzaferheto formaban, nem adnak sokat, de eleg nagy tomeg, hogy nem baj ha a lakhatason kivul ilyen egyeb kiadasokra is kiveszel belole
De latom targytalan, nem ez volt a motivacio, mas kerdes hogy ebben az esetben nem is ertem, hogy miert irtad hogy 3 (N) itthoni lakasbol szerzett lakberbol pont kijonne a kinti lakhatasod. Szoval vszinu csak en nem ertem a szitut. -
BÁ Nutrition
addikt
a cam kis cégnél nem biztos h kitermeli magát+ otthon20ik alvállalkozóként már rég lefölözik a melót előtted mire odaér a megrendelőhöz. itt gyakran kapunk olyan darabokért 5-600ezer ft-ot ami otthon max 10000. de általánosságban x20-30as árkülönbség biztos megvan. így aztán jobb a felszerelés is, magasabb minőségben gyártunk. nyugisabb a munkahely és mindenki boldog
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz CriticalHit #21941 üzenetére
Mert ha mar mindenki optimista, akkor nem nagyon marad olyan, aki meg nem vasarolt be. En mindenesetre most total kiszalltam a reszvenypiacbol, szep volt ez az ev, de most turelmesen megvarom a korrekciot (es nem verem a fejem a falba, ha elkapkodtam).
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
brd
nagyúr
válasz CriticalHit #21941 üzenetére
Ez a hír azt jelenti, hogy rászabadult a piacra az olcsó kokó, ezért növekedett az optimizmus. De egyben azt is jelenti, hogy felelőtlenebbek lesznek a befektetők.
The only real valuable thing is intuition.
-
zsoltee10
addikt
Abszolút hozamú alapokba ti raktok pénzt?
Gondolom az interjút mindenki olvasta, de azért belinkelem.
-
CriticalHit
addikt
Mi az oka annak, hogy aggódni kell és összeomlást jövendölnek amikor, "emelkedett az optimizmus az amerikai befektetők körében"? Ez nem pozitív hír? Nem azt jelenti, hogy nő a részvényt vásárlók száma, vagyis emelkednek az árfolyamok?
"We are survivors. We control the fear and without the fear we are all as good as dead."
-
Ra3
őstag
válasz Mercutio_ #21939 üzenetére
Igen, azért mondtam hogy szép, kint azért sokkal jobban meg vannak ezek a szakemberek (is) fizetve, nem csak azok akikről mindig hallani, orvos-buszsöfőr-ápolónő-pincér...
Összeget nem mondok, de utoljára azért váltottam mert gépészmérnökként a fent emlegetett munkakörben 12 év tapasztalattal annyit kerestem mint egy jól megfizetett cnc marós (a főnök szerint így is bőven eleget).
Most autóiparban dolgozok, kutatás-fejlesztés területen, hiába divat a multikat szidni, azért sokkal jobb a helyzetem mint a kkv szektorban volt, pedig pénz ott is lett volna bőven, csak valahogy más volt a mentalitás.[ Szerkesztve ]
''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
-
Mercutio_
félisten
De ő nem itthon van.
És kérdés mekkora azoösszeg amire azt mondod meg vagyfizetve ?Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Ra3
őstag
válasz BÁ Nutrition #21935 üzenetére
Ez szép, kb. 8 évig nyomattam ezt a témát szerszámtervezéssel karöltve, mondjuk nem NX hanem Delcam vonalon, de itthon ha alkalmazott vagy akkor valahogy nem akarnak megfizetni, ha vállalkozol akkor meg számolhatsz egy csomó üresjárattal, plusz ezt a fajta munkát nem igazán szeretik kiadni.
Úgyhogy most a változatosság kedvéért csak cad-ezek Catia-val''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
-
-
kraftxld
félisten
válasz BÁ Nutrition #21935 üzenetére
De ez contract meló, ebből még adózni kell.
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
Ra3
őstag
válasz BÁ Nutrition #21933 üzenetére
Csak kíváncsiságból kérdem, a 35gbp-s meló az CAM programozás?
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz #95561216 #21932 üzenetére
angolom bőven elég jó ahhoz ami a munkámhoz ill az élethez kell(kivéve üzleti angol). közgáz diplomám van de nem érdekelt annyira, 10 éve végeztem. gépésztechnikumom vam meg cnc programozó technikusim ill gépkezelőim. ilyen területen dolgozok. egy F1 beszállító cégnél. előrelépési és fejlődési lehetőségem még van a szakmában, és szeretem is.
németből is van nyelvvizsgám meg angolból is, de a németet nem nagyon használom így mindig elfelejtődik. relatíve gyorsan fel tudom hozni a kreatív német könyvekkel csak valszeg pár évet anyanyelvi környezetben kéne élnem hogy megmaradjon.ha únióból kilépne anglia mi ki lennénk rúgva? vagy miért kéne más nyelvet tanulnom? négerek indiaiak brazilok stb ugyanúgy itt vannak pedig nem úniósok
pénzkeresési képességem úgy növelhetném legjobban ha megcsípnék vmi programozói állást 35 fontért
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz BÁ Nutrition #21931 üzenetére
Leginkább ülj a hátsódon, és örülj az 1%-nak, hogy legalább nem negatív Jelenleg se részvénybe, se kötvénybe nem raknám szívesen (hangsúlyozom ezek csak egyéni meglátások). Ha itthon dolgozál még mondanám, hogy prémium állampapír, de 4%-ért ne hozd haza a fontodat.
Amire a helyedben fordítanám: tanulás. Elsősorban nyelvet, ha más nem a kiejtésen biztos lehet javítani (angol), de egy másik idegen nyelv se árt, ha Anglia valami csoda folytán kilépne az Únióból. Francia, német, ha bírod utóbbit, én semmi pénzért Nem tudom milyen területen dolgozol, de főiskolán is elgondolkozhatsz, ha még nincs végzettséged, vagy egy hazai bsc-re egy kinti msc, ilyesmik. Merthogy a legjobb befektetés, ha növeled a pénzkeresési képességed
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz axioma #21928 üzenetére
de pl. azt mar nem hogy pl. penzt aldozz a munkakeresesre
itt elvesztettem a fonalat. vagy lehet nekem túl optimista a hozzáállásom. nem terveztem feltétlen 10lakást venni és mindenemet ingatlanba fektetni de az egy %os hozamok mellet ez is egy alternatíva. ezért kérdeztem van-e ötlet, legalább passzol a topichoz a téma.
-
Mercutio_
félisten
válasz axioma #21928 üzenetére
Agglóban is keresnek házat szerintem, inkább az a kérdés megbízható bérlőt találsz-e.
-
Ra3
őstag
Index cikk, elég meredek dolgok ezek, én gondolom csak hogy kuszaszem olyan mint egy majom csőretöltött puskával,vagy felesleges parázni?
BÁ Nutrition: én biztos nem hoznék haza pénzt, már most azon gondolkodok hogy az itthon lévő megtakarítást, amire egy darabig biztos nem lesz szükség átváltsam euróra, csak hogy nyugodtan aludjak
[ Szerkesztve ]
-
axioma
veterán
válasz BÁ Nutrition #21927 üzenetére
Nem a hozamabol, hanem annyival kevesebbet takaritasz meg... vagy hat majdan (mert ha jol ertem most a lakhatason felul van a megtakaritasod), amikor beut a krach es nem lesz allasod, akkorra akarod a biztonsagot hogy termelodjon a lakhatas. De minek, ha eleve fel tudsz halmozni 2 evre valot? Minek azt ennyire nem likvid modon lekotni a lakasba, ami epphogy segitene tulelni, de pl. azt mar nem hogy pl. penzt aldozz a munkakeresesre (mondjuk csak masik orszag interjura utazas jutott eszembe) - mig egy akar 0% betet tokeje igen.
Persze, te penzed, te tudod. En egyelore csak tervezem a kikoltozest, de eszembe nem jut megtartani az itthoni hazat jovedelemnek, tobbet erek vele ha eladom es az arat viszem. Tartok tole, hogy ez viszont nem lesz egyszeru mutatvany, a 2/3 koruli (marmint fenykorabanhoz kepest) ar ellenere sem. Azt se gondolom, hogy ki lehetne ertelmesen adni, igaz ez aggloban haz. -
BÁ Nutrition
addikt
-
axioma
veterán
válasz BÁ Nutrition #21902 üzenetére
Reszemrol azt gondolom, hogy jelen helyzetben az euroban (mas devizaban) levo megtakaritas a forinthoz kepest tuti ertekallobb, ha nulla a kamat akkor is. En onnan ide eyg olyan fillert se hoznek, ami forintosodik. Teszem hozza gyorsan, nem vagyok gazdasagi szakember, es eleg pesszimista vagyok az itthoni jovorol.
Elobb irtam, utana olvastam a kozben irtakat. Ha ugyis lakhatasra kell keress kint tamogatott lakastakarekossagi format (nemeteknel lattam, igaz par evtizede). Bar egyebkent elegge magyar szokas, hogy csak sajat tulajdonban jo lakni, raadasul kint az az erv is ugrik hogy sok evtizedes megszokott kornyezet miatt ugyis nehezebben mozdul az ember az ingatlanbol - te is irtad, hogy mobil maradnal. A megtakaritasbol amit befektetnel miert nem fizeted ki egyszeruen a berletet, a tobbit meg tenyleg orizd devizaban.
[ Szerkesztve ]
-
_BM_
senior tag
válasz BÁ Nutrition #21916 üzenetére
Nem szabad távolról lakást kiadni. Nem azért, mert a közvetítő leszedi az egyhavi díjat, hanem azért, mert leszarja, hogy kinek adja ki, csak kapja meg a lóvét minél hamarabb. Tovább gyengíti a bérlő fizetési hajlandóságát, ha megsejti, hogy távol van a tulaj. És megsejti, hiszen közvetítőtől kapja meg. Távolról nagyon nehéz kitenni albérlőt. Minimum fél év. A legtisztességesebb albérlők is meginognak, ha ráéreznek fél év potyára.
[ Szerkesztve ]
-
-
Mercutio_
félisten
válasz BÁ Nutrition #21918 üzenetére
Esetleg kint keress valami tőke garantált befektetési megoldást és a hozamot évente vedd ki
-
aAron_
őstag
-
aAron_
őstag
válasz BÁ Nutrition #21918 üzenetére
Ez attól függ, hogy mekkora időtávban gondolkozol, ill. mekkora a kockázatvállalási hajlandóságod. Ha 5-10 évig nem tervezel hozzányúlni, akkor már rengeteg mindent lehet vele kezdeni, normális portfóliót össze lehet állítani belőle.
What is your ikigai?
-
aAron_
őstag
válasz BÁ Nutrition #21916 üzenetére
Ebben nincs ugyan úgy komoly árfolyamkockázat?
Ilyen környezetben egyébként biztos nem fogsz találni kockázatmentes, magas hozamú befektetést nyugati devizában, ezt sajnos el kell fogadni. Tehát ha az a célod, hogy a tőkejövedelmedből fedezd fixen, minden hónapban a bérleti költségeid (minek hitel?) ahhoz már nagyon komoly mennyiségű pénz kéne.
(#21914) flimo: "külföldről biztos nem hoznék haza megtakarítást" +1
What is your ikigai?
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz BÁ Nutrition #21915 üzenetére
az ingatlanvásárlás célja az lett volna hogy 3-4 lakás otthon nagyjából kiváltja az itteni lakhatási költségem és nem kell itt lekötnöm mamam sem anyagilag(100milliós hitel) sem helyileg. szal egy még jobb munkára könnyebb rárepülni(ami helyileg lehet több 100 km is, vagy másik ország).
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz #95561216 #21914 üzenetére
nem mindenáron ingatlan, csak ha berakom a kincstárjegybe a fonton vett forintot akkor 5 év alatt a kamat jó részét elviheti az árfolyamkülönbség. és az nem vigasztal hogy közben kiszámolnak nulla %inflációt
itt meg bankban szintúgy minimális a kamat. szal abban van igazság hogy ha nem csinálok vele semmit akkor is legalább ugyanott vagyok mintha otthon lenne akármiben amiről eddig szó volt
-
törölt tag
válasz BÁ Nutrition #21912 üzenetére
Személyes vélemény, de külföldről biztos nem hoznék haza megtakarítást, én itthonról is a vésztartalékon felülit devizába rakom, vagy olyan értékpapírba, ami devizától függ (pl külföldi részvényalap). Dollár, font, ha a várható kamatemelést már be is árazták, kétlem, hogy rövid időn belül akkora gazdasági csoda lenne Magyarországon, hogy sokat gyengüljön. (Csökkenti a kockázatom, hogy jó eséllyel nem visszaváltani fogom, hanem felhasználni, ha, de inkább amikor, kiköltözök.)
De ha már mindenáron magyar ingatlan, próbálj olyan helyet keresni, ahol várható komoly értéknövekedés. Tippeket nem tudok adni, nem foglalkoztat ilyesmi, de tervezett beruházások, várható dugódíj, közlekedési és ingatlan fejlesztések alapján. Szóval először nem lakást keresnék, hanem kijelölnék egy célterületet, és azon belül keresnék. Lehetőleg egyetem közelében, vagy egyetemhez vezető közlekedési útvonal egyik megállójában, és akkor ki lehet úgy is adni, hogy nyáron, amikor hazajössz, egy-két hónapig a tiéd. Ezt ügynökséggel is lehet intéztetni, és akkor ugyan kevesebb bevétel, de futkozni se kell utána.
-
BÁ Nutrition
addikt
[link]
5 éves grafyoutu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz attiati #21910 üzenetére
anglia.
kincstárjegy és társainál elég komoly az árfolyamkockázat nem?
pl a font volt 355 is tavaly, mikor kijöttem meg kb 375 most meg 395
de lehet ezek csak pozitív negatív csúcspontokyoutu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
Mercutio_
félisten
válasz concret_hp #21909 üzenetére
Vagy jó helyen van.
90-25=65k tisztán a lakbér rezsi nélkül.[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
válasz BÁ Nutrition #21906 üzenetére
bruttó 6-7% körül vannak a hozamok
- adó
- illeték
- ügyvédi díj
- évente kb 1 hónapot üresen áll
- 1 havi bérleti díj/év az amortizáció (pl nálunk 8 évente cserélni kell a mérőórákat, amire most akciósan kiküldtek egy 6+6+45 ezer forintos ajánlatot, festés, padlókarcolás, redőnyjavítás, ez-az letörik, stb...)így a cashflow alapján kb éves 1-2% hozamfelára van a kockázatmentes hozamhoz képest. Futni kell a bérlői kockázatot, az illikvid befektetési formát, és az ingatlanbefektetés kockázatát (megváltozik az adott lokáció).
Sztem csak a hozamfelár miatt nem éri meg a kockázat. Egyedül az ingatlanfelértékelődés az érv a vétel mellett.Hova léptél le?
[ Szerkesztve ]
-
concret_hp
addikt
ha egy 8 misis kérót 90K-ért adsz ki, akkor valahol nem jó a matek (vagy nagyon hülye bérlőt találtál )
-
félisten
Sosem ujitod fel? Sosem koltesz ra? 10 ev alatt 120 honapig ki van adva, szunet nelkul?
while (!sleep) sheep++;
-
BÁ Nutrition
addikt
a lakásom értéke 8 millió körül és 90ért van kiadva rezsivel
az kb 25, az adó kb 10k
ez így nem 2%"Miert eri meg kintrol a biztosbol itthonra kockazattal befektetni?"
milyen biztos van kint?
havonta kb félmilliót tudok félretenni, annak keresek vmi befektetési módot. annak sincs értelme sok ha átrakom forintra aztán 5%ot könnyen zuhanhat az árfolyam. a lakás meg egy termelőeszköz marad akkor is ha mozog az aktuális ára[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz zharkanyi #21903 üzenetére
Állambácsinál tartani a pénzt is jelent némi kockázatot
Ez az 5 év után nincs adó azt jelenti, hogy egyéb pl. illeték /eho/stb. költség se jön már, vagy vannak azért még járulékos költségek, ha hozzá akarok jutni a Pénzemhez?5 évre tuti nem kötnék le nagyobb összeget egyben. bármi van amiért hozzá kell nyúlni ugrik a hozam, és jelenleg a gazdasági és jogi környezet sokkal kiszámíthatatlanabb annál, hogy 5 évre lehessen tervezni
Öhm, ezt a 0% inflációt ne firtassuk, akkor lenne igaz, ha az árak és a forint árfolyama is annyi lenne mint 2-3 éve.
BÁ Nutrition: Győr elég durván fejlődik ahogy hallom és sok a jól kereső mérnök, kérdés találsz - e megbízható, hosszú távra tervezőt, illetve, hogy a kiadással járó dolgokat távolról tudod-e folyamatosan menedzselni.
[ Szerkesztve ]
-
zharkanyi
tag
válasz BÁ Nutrition #21902 üzenetére
Bónusz Magyar Államkötvénnyel most 4,49% hozam érhető el, amit ha TBSZ számlán tartunk, akkor 5 év után nincs adó. Prémium Magyar Államkötvénnyel ugyanez 4,7%.
Előbbi az inflációt, utóbbi a jegybanki alapkamatot követi, így ha ezek emelkednek, akkor a hozamok is.
Jelenleg az infláció kb. 0%, így ezek egyben reálhozamok.Ehhez képest a 7% az ingatlanon már nem is olyan sok.
Ráadásul szerintem ebbe nem számoltad bele azt, hogy adott esetben egy lakás hónapokig lehet kiadatlan, ha gond van az aktuális bérlővel. Ilyenkor rezsit is fizetni kell rá. No és akkor még nem esett szó a problémás bérlőkről, akik x hónap tartozást hagynak hátra.
Megvenni és eladni költséges (ügyvéd, illeték).
No és persze felújítani is kell optimális esetben is 15-20 évente.
Nem árt ha biztosítod, amit a bérlő nem fog kifizetni. -
BÁ Nutrition
addikt
válasz axioma #21900 üzenetére
külföldön a biztosból hová éri meg befektetni?
bankban kamat itt sincs 100 millióm meg nincs hogy itt vegyek ingatlant mondjuk, de otthoni szinten gyorsan elérhetőforexra nincs időm meg biztos nincs sok értelme tapasztalat nélkül idétlenkedni
1 lakást adtam ki, az kb 7%ot hoz évente. adózva. ilyenből ha van még 2 akkor az fedezi az itteni lakhatásom
így nem kell vennem házat ill függenem a hitelektőlgyőr vagy sopron az amiben gondolkodtam
nem tudom milyen hozamai vannak a kincstárjegyeknek de olyan 3%ra emlékeztem.
bank mrg lehet gogy minuszos az adókkal, de itt kint is ilyen nagyon semmi kamatok vannakyoutu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
aAron_
őstag
válasz BÁ Nutrition #21899 üzenetére
KKJ = Kamatozó Kincstárjegy
Lakás kiadásnál nem a profit számít?
Az egy komplex kérdés, hogy mennyire éri meg ingatlan alapba fektetni, de azt biztosan gondolom, hogy egy lakás megvásárlásánál sokkal jobb alternatíva, pláne, ha külföldön dolgozol...
What is your ikigai?
Új hozzászólás Aktív témák
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- BestBuy ruhás topik
- Hisense LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- Napelem
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Akció! Dell Latitude E6220 laptop (12,5/i5-G2/4GB/128SSD/AkkuX) - 1 év garancia, 27 % számla
- CNC Fémmegmunkálás és AWI, MIG hegesztés
- Akció! Dell Latitude E6320 laptop (14/i5-G2/8GB/320HDD) - 1 év garancia, 27 % számla
- CNC Forgácsolás / 3D tervezés / Műszaki rajzolás / CNC program készítése, modernizálást
- 256GB 2400T (8x32GB) SAMSUNG DDR4 RDIMM ECC memória - 10e Ft / modul!