- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gerner1
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
-
LOGOUT
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Simia
junior tag
válasz
zsola400 #133634 üzenetére
Mert azok a nagyszülők más korban, életkörülmények között nőttek fel.
Nem biztos hogy olyan fundamentálisan mások voltak azok a körülmények...
Volt egy rövid szakasz a II. VH után, amikor a "generációs" gazdagságnak kevesebb szerep jutott, de szerintem ez válotzik megint. Jól látszik a mindenhol csökkenő társadalmi mobilitáson, az ingatlanárakon, hogy az egyéni erőből meg szerezhető vagyon arányaiban egyre kevesebb. Megint a bevételek egyre nagyobb része tőkejövedelem, és egyre kisebb része munkajövedelem. Ha ez így marad, akkor bizony saját erőből egyre kevesebbet lehet majd elérni.
Gyerekeim sikere azon múlik majd, hogy mennyi a vagyonuk, illetve mennyit tudok beleinvesztálni az ő fejlődésébe, gyarapodásába én, az előző generáció. A vagyonukat pedig már én elkezdhetem felhalmozni (pl. azzal hogy nem költöm el FIRE-re, utazásra, szellőztetett bőrülésre, egyéb hivságokra), és ha nem halmozok fel nekik, ezzel hátrányba hozom őket.Ez szerintem pontosan a nagyszüleink modellje.
Szóval alapból én támogatáspárti vagyok. Nekem a dilemma kicsit máshol van. Ha a gyerekeimet támogatom erősen, akkor nem fognak annyira igyekezni. Végülis nem kell meggebedni; kutyaidomárként is boldog lehet az ember ha van egy jó lakása, meg valamennyi passzív jövedelme. Nehéz (lesz majd) megtalálni azt az egyensúlyt a támogatásban, ami már segít, de még nem öli el teljesen az egyéni motivációt. Sajnos túltámogatásra is is láttam példát, 45+-os rokon, sosem dolgozott, megint otthon lakik mert mindenét elbukta, csak az örökséget várja, amit szintén szét fog csapni pár év alatt... Neki pl. tök sokat segített volna, ha kibasszák otthonról amikor abbahagyta a középsulit.
Új hozzászólás Aktív témák
- Büszke apukák és anyukák topikja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Call of Duty: Black Ops 6
- Autós topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- LG LCD és LED TV-k
- Spórolós topik
- Windows 11
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5420 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Felújított laptopok / PC-k Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost! 05.03
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Beszámítás! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest