Hirdetés
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Notepad++
-
LOGOUT
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
kepe1977
csendes tag
válasz
Uyuarasy #114336 üzenetére
Én azért fentartással kezelném az Erste Future bármely alapját. Nem csak 100 Ft-os költség van ott ha megnézed a kiemelt befektetői információkat pl a save alapnál, van egy folyamatos alapkezelői költség amire 0,72%-ot + ügyleti költség 0,02% = 0,74 % ez évi 240 ezer Ft-nál 1776 Ft. Nem is beszélve az elvesztett kamatokról, ha sima magyar állampapírba teszed tuti 2-3%-al jobban hoz. Ha 2%-ot nézek akkor 1 év alatt 4800 Ft veszteség. Nem beszélve a IB-vel összehasonlítva a jóval magasabb kereskedési díjak 7 euro vs 1,25 Euro talán. Nyilván mindenki saját maga számolja ki ezt. De nekem korántsem tetszik, hogy rá akarnak kényszeríteni egy termék vásárlására, amit egyébként biztosan nem vennék.
-
donat_sz
senior tag
IBKR-hez, hogy lehet szerintetek € kp-t a leggazdaságosabban bejuttatni, ha deviza számla csak Fintechnél van. Új folyószámla (pl. rafi gold) nem annyira opció, mert már más bankoknál vagyok elkötelezve más pü-i termékek kapcsán és így macerás lenne biztosítani a minimum követelményeket.
-
Sisco2
tag
válasz
sunavlys #114365 üzenetére
Sokféle papírod, ETF -ed van sok TBSZ -en?
Mit fogsz tenni?Fura hogy ezt mondták hogy menj el, és nem ajánlottak semmilyen kompromisszumot. Ekkora állományon ők most évi 90e Ft -ot keresnek rajtad csak az állományi díjjal, a transzfer is rúghat ekkorára de az csak egyszeri bevétel lesz nekik ha elmész. Helyükben valamit engedtem volna, állományi díjból, esetleg a 0,35% -os kereskedési díjból is hogy maradj.
-
Yager01
senior tag
Mióta a KH-nak van ez a webtrader alkalmazása utálok belépni. Egy őskövület átláthatatlan vacak. Szerettem volna vhol megnézni, hogy milyen ktsg-ket vonnak havonta a TBSZ-en de nem találok semmit csak egy "Havi kivonatok" részt. Ott csak a 2024 Jan látható nem lehet időszakra szűrni. A januáriban van egy 466.54 HUF-os tétel Január elsején ami "utalás indítása" címszó alatt szerepel. Nem tudom mi ez, be sem léptem egy ideje. Hol tudok szűrni korábbi hónapokra illetve hol lehet kideríteni, hogy mi ez?
-
sunavlys
senior tag
válasz
werszomjas #114348 üzenetére
Tegnap írtam én is, egyből jött a válasz, menjek el.
Javában én is b&h vagyok, havonta jön egy kb. 6-10 ezres számla 50.000.000 Ft allomanyra.
-
superg
senior tag
Sziasztok!
IBKR tbsz szàmla ha jól tudom csak cash account lehet margin account nem.
Ez erösen limitàlt verziónak tünik.
Shortolni nem lehet.Tökeàttétel nincs.
Kérdésem hogy CFD van e?
Illetve mennyire igaz hogy ha eladsz egy papírt meg kell várni a tényleges elszámolást (T+3nap)hogy újat vehess?
Gondolom itt nem viccből irják [link] -
aujjobba
addikt
-
pictigjis
őstag
válasz
stingy2 #114359 üzenetére
pedig a legutóbbi screenshotod olyan ígéretes volt, bezzeg most
azért nézegetem majd
-
AMD Power
titán
A Magyar Államkötvénynek 2029/B elég jó a mostani kamata! Ennél is 1% a bünti ha idő előtt eladjuk?
-
Paxker315
addikt
válasz
user112 #114351 üzenetére
Nem lenne egyszerűbb mindig hagyni aprót az ép -számlán? Vagy elindítani egy futures csomagot és így mentesulni az allomanyi és fix szamladijtol?
Pl minden hónapban 25k befizetés future save-be, parhavonta eladod és kiutalod magadnak. Vagy csak simán lépni le az erstetol? Mikor jár le a tbsz?
-
user112
senior tag
Sziasztok.
Az Erste megterhelte az ÉP számlámat, amin nincs pénz, igy negativ az egyenleg (volt RC).
TBSZT nem terhelteti? Eztán minden hónapban az ÉP számlára utaljam a díjat? Sikerült valakinek valami kedvezményt kicsikarni? -
Lmh
őstag
Úgy néz ki már marad febr 21-ig legaláb a 7%kos fixmáp, ugye? Én abba raknám a kamatot. 3 évig fix 7%-kal elégedett lennék. Pláne h negyedévente kamatos kamatozhatom valamibe majd a kamatot.
-
Freeman11
csendes tag
Szoktatok "munkaidő" (talán 16:30) után vásárolni az IBIE honlapján keresztül?
Én nemrég 19 óra körül akartam vásárolni, de nem igazán úgy zajlott ahogy vártam. A HUF euróra váltása az EUR.HUF limites vásárlással nem működött. A vétel leadása még ment, de folyamatosan csak pending státuszban volt. Végül a currency converterrel tudtam váltani, de ott meg nem tudtam a teljes összeget átváltani a ráhagyás miatt.
Miután pedig leadtam a vásárlási igényem az ETF-re kiírta, hogy ez csak holnap reggel fog teljesülni, és másnap ránézve valóban csak akkor történt meg a vétel. Én úgy tudtam, hogy a gettex tőzsde 22 óráig nyitva van, és a smart routing is engedélyezve van alapból. Ezek miatt nem kellett volna megvennie azonnal a kért ETF-et a gettex-en? -
werszomjas
addikt
válasz
sunavlys #114343 üzenetére
Én írtam egy emailt konkrétan azzal, hogy túl magas a havi díj, ezért ha nem tudják a továbbiakban is biztosítani a Randomos állományi és havi díj mentességet, akkor kénytelen leszek transzferálni IB-hez.
Rá pár órára már hívtak is, hogy rendben, további 1 évig ingyen van a számla.
Ja és b&h vagyok, utóbbi 1 évben semmi tranzakcióm nem volt.
2 TBSZ számla + normál számlán is kis apró. -
Emod
kezdő
válasz
sunavlys #114343 üzenetére
Amiket fentebb kérdeztél az is az erste brókerre vonatkozik.
Igen, future kedvezménnyel elengedik a teljes fix és állományi díjat is.
És a dőlt betűs rész is valós, rá lehet kérdezni az Ersténél, többeknél volt hasonló.
Egyébként hónapok óta erről szól a topik, szóval további részletekért érdemes visszakeresni. -
sunavlys
senior tag
Reddit-ről:
Prohardver fórumán (Mibe tegyem a megtakarításaimat c. topik) két fórumtárs most transzferált Erste-től IB-re. Egyiküknek már meg is történt a transzfer, a másikuknál jóváhagyták. Kb. másfél hetes folyamat, ha rendben vannak a papírok. Egyiküket fix díj és állományi díj mentességgel próbálták maradásra bírni, szóval ha ténylegesen nem is akarsz átmenni, érdemes lehet bemenni és megpróbálni lejjebb faragni a díjakat.
A dőlt betűs sikerült valakinek? -
sunavlys
senior tag
válasz
PredatorZoli #114332 üzenetére
OK, de az Erstebroker (nem jutott eszembe a neve) díjait nem, ugye?
Mert az durva volna.
-
zsero
aktív tag
Na visszaolvastam az előző kb. 1000 hozzászólást IB transzferes részét.
Néztem julius666 kalkulátorát is, köszi szépen hogy megcsináltad!
Ami nem világos, a devizákkal mit lehet kezdeni? Konkrétan maradt sok USD eladásból, amin még nem vettem értékpapírt. Ennek a transzfer díja 0.45% de ha vennék rajta valamit az is 0.45% lenne. Magyarul kb. ingyen vehetnék (+ az 5000 Ft transzfer). Van más lehetőség? -
vans?
őstag
válasz
PredatorZoli #114281 üzenetére
A Revolutnal nem volt olyan, hogy egyszer csak zarolnak osszegeket a szamlan, es kerdezoskodnek? Persze tiszta penzrol beszelunk, de akkor is lassithatja a folyamatokat…
@Ixion77: regisztralni sikerult, de tovabb nem enged a kviz nelkul. ChatGPT nem jutott eszembe, az csalas
-
Ixion77
addikt
válasz
zsero #114337 üzenetére
Igazándiból nem kell a 240e-t ott tartani, mert miután befektetted, rögtön el is adhatod és kiutalhatod.
De a helyzet ettől még természetesen az, hogy az Erste nem egy liga az IB-vel. Hozzáállás tekintetében sem. Ahogy írod is:"Egyébként meg igenis egy szabad piacon nem akarok olyan brókert választani aki ennyire eldugja a részleteket és rákényszerít hogy ilyeneket keresgéljek."
Ez csak egy apró jele annak, hogy a bank fő célja az hogy a lehető legtöbb pénzt akasszon le rólad.
Ez nem csak az Erste-nél igaz. A KH-nál se tudom hogy sírjak vagy nevessek amikor havi sokmilliós forgalmat kell generálnod ahhoz, hogy a kereskedési díjad 0,34%-ről akár 0,24%-ra is csökkenhessen, és ne szedjenek be tőled még állományi díjat is. Fölöttébb "gáláns" az IB 0,05% tranzakciós díjához és állományi díjmentességéhez képest.
-
Uyuarasy
tag
válasz
zsero #114335 üzenetére
Ha havonta utalsz be min. 20 vagy 25 ezer forintot az Erste Future programba, elengedik az allomanyi dijakat es a “Save” alapnal csak a 100 forintos veteli dijat kell kifizetni.
Ez honapokon keresztul tema volt (azota is feluti a fejet neha), ha visszakeresel parszor leirtak mar szerintem a letezo osszes permutaciojat ennek (George/nemgeorge/normal/tbsz stb.)
-
zsero
aktív tag
válasz
PredatorZoli #114330 üzenetére
Erre gondolsz?
Akciós feltételek új számlanyitó ügyfeleknek:
Azon ügyfelek számára, akik 2023. október 1. és 2024. március 31. között értékpapírszámlát nyitnak Társaságunknál – és a számlanyitást
megelőző hat hónapban nem rendelkeztek értékpapírszámlával –, a számlanyitást követő két évben a Díjjegyzék szerinti fix és állományi díj
100%-a elengedésre kerül minden értékpapírszámlára vonatkozóan azokban a hónapokban, amelyben legalább 20.000 forint utalás érkezik
normál, TBSZ vagy NYESZ-R számlára, bármelyik rendszeres befektetéscsomag megvételére. A kedvezmény csak azon hónapokra vonatkozik,
amikor beérkezik a feltételeknek megfelelő legalább 20.000 forint. A kedvezmény további feltétele az értékpapírszámlához kapcsolódóan e-
mailes értesítési csatorna választása.
Én a Randommal olvadtam be, 2022 okt 1-én, tehát ez nem vonatkozik rám.
Megtaláltam a weblapon jól eldugva a Random-os ügyfelekre vonatkozó részt, ezt írják:
Az egyesülést követően a Random Capital Zrt. ügyfelei számára az Erste Befektetési Zrt. Online számlacsomag díjjegyzéke lesz irányadó valamennyi díjtétel esetében. A Random egyesüléskori ügyfeleinek 2023. december 31-ig számlavezetési díjkedvezmény kerül beállításra a fix és állományi díjakra az egyesülést követően is*.
Jelentem még nem találtam meg hogy lehet 100 Ft. Egyébként meg igenis egy szabad piacon nem akarok olyan brókert választani aki ennyire eldugja a részleteket és rákényszerít hogy ilyeneket keresgéljek. De tényleg érdekel, hol van leírva mivel lehet megúszni. -
Drizzt
nagyúr
válasz
David89 #112299 üzenetére
[MNB: engedély nélkül gyűjt magyar befektetőket amerikai olajkutakhoz egy portál]
Rohadekok biztos maguknak akarjak az osszes olajat!
-
sunavlys
senior tag
válasz
PredatorZoli #114321 üzenetére
Ez mennyiben segit? Azt irja elengedi az állományi dijakat. Csak a Future díjait vagy az összes erste befektetes allomanyi dijait?
-
zsero
aktív tag
válasz
PredatorZoli #114323 üzenetére
Illetve az IB-nek, meg a transzfernek nyilván alaposan utána olvasok, amibe nem akarok energiát fektetni az a hazai folyamatosan felvásárolt brókerek változásai.
-
zsero
aktív tag
válasz
PredatorZoli #114323 üzenetére
Most 8900 Ft a havi díjam Erste-nél, KH-n még nem látok semmit, de gondolom az is hasonló lesz. Erste-nél nemrég eladtam nVIDIA-t, az önmagában 150 USD volt.
Ennyi díjból megvan az IB évekig.
Ugyanitt: IB kódot tud küldeni valaki?
-
PredatorZoli
Topikgazda
válasz
zsero #114322 üzenetére
Hát azért a transzfer sem olyan egyszerű, mint gondolnád
Ha mindent jó alaposan elolvasol és mindent elsőre tökéletesen csinálsz akkor kb 1 hónap
Ha meg nem olvasol utána akkor valszeg nem is fog menni.
Te dolgod hogy ez neked menyire fontos, azért szerintem pár oldalt elolvasni nem annyira húzós, de ez nyilván a te pénzed, a te döntésed. -
zsero
aktív tag
válasz
PredatorZoli #114321 üzenetére
Annyi idő alatt inkább átmegyek az IB-hez, mint hogy végigolvassam. Hogy ez lett a Randomból az szerintem elég gáz.
-
zsero
aktív tag
Sziasztok, miért kaptam brutális állományi díjat az Erste-től? Ez mostantól ilyen havi szintű dolog lesz? Simán bevezették úgy hogy eddig nem volt, meglévő szerződésre?
-
-
Nxn908xxx
őstag
-
peetie1
aktív tag
válasz
PredatorZoli #114313 üzenetére
Én megtaláltam nagy nehezen, a beállításokban a profilodnál az "i" feliratra ha rányomsz, ott előjön az oldal ahol meg lehet nézni a mostani adó nyilatkozatot. 7-es pontban van, be is van ikszelve hogy élvezzük az amcsi előnyöket. Sztem át kell majd állítanunk.
-
válasz
Oppenheimer #114303 üzenetére
köszi, valamiért most jutott eszembe, hogy ezt megkérdezzem
-
peetie1
aktív tag
IBKR-ről redditen olvastam egy ilyet:
"A Portal kliensben érdemes csekkolni a profilod alatt az adónyilatkozatodat: W-8BEN
Magyarok esetében frissíteni kell, mert 2024-től ugye már nincs adóegyezmény az USÁ-val."Szerintetek kell ezzel foglalkozzunk, vagy hülyeséget írt a csóka?
-
aujjobba
addikt
válasz
S-eye #114301 üzenetére
Az alap portfoliója döntő részben rövid hátralévő futamidejű hazai állampapírokból, jelzáloglevelekből, egyéb kötvényekből, kisebb részt betétekből áll. - [link]
Befalap nem vehet lakossagi papirokat, pl. PMAP-ot se, szoval esetleg DKJ lehet, vagy egyeb intezmenyi papir (nem tudom mik vannak meg).
Az ismerteto szerint az A sorozat eves folyo koltsege 1.11%, a B sorozatnak 0.64%, plusz mindkettonel portfolióügyleti költségek 0.1%, nem tudom nektek melyik van.
Ezen felul az allomanyi dij es egyeb lathato dijakat nem tudom.Ezek nyilvanos infok, fent vannak az alap honlapjan, doksijaiban, plusz gondolom azokban a papirokban amik ala lettek esetleg irva.
#114305 vnorbi
Ez amugy fasza, azt irja a honlap, hogy donto reszben rovid allampapir, kisebb reszt betet.
Ehhez kepest amit betettel ide, abban 42.6% a betet (ez lenne szerintuk a kisebb resz?). -
vnorbi
aktív tag
válasz
S-eye #114301 üzenetére
"elsősorban rövidebb lejáratú magyar államkötvényekben, vállalati kötvényekben és jelzáloglevelekben forgatja az alap vagyonát"
És itt van ez a tájékoztatóból, ha a lehetséges arányok érdekelnek:
A havi jelentésekből lehet kicsit többet kiolvasni az előző hónapban tartott eszközök arányáról:
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
bandus #114296 üzenetére
Be nem fizetett ado (kb 5.5M) + kesedelmi kamat (kb 1M).
Volt mar egy szabad felhasznalasu hitelem es egy jelzalog hitelem 2 kulonbozo banknal, mar igy is 2 szamlara kerem a fizetesem, egy harmadik hitel felvetele mennyire lett volna zokkenomentes vajon?Es milyen kamattal kaptam volna? Nem jonne ki a matek jora sztem.
-
ERSTE-nél, TBSZ-re van a DTLE-n kívül hosszú kötvény alap? Nem találok acc-t.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tőzsde és gazdaság
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- Subaru topik
- Linux kezdőknek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- BMW topik
- Politika
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- További aktív témák...
- ThinkPad P53 15.6" FHD IPS i7-9850H T1000 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ROG Strix GX601 Helios Black
- Oppo Find X7 Ultra 16/512GB 100% aksi újszerű!
- Latitude 9430 2-in-1 27% 14" QHD+ IPS kihajt érintő i5-1245U 16GB 512GB ujjlolv IR kam 4G LTE gar
- 27% Számla, Fóliás! RTX 4090 XTREME WATERFORCE 24GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest