- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
-
LOGOUT
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
aAron_
őstag
válasz
PredatorZoli #107506 üzenetére
Bárki próbálta már megbecsülni UCITS ETF portfólió esetében kb. mekkora plusz hozamra lehet számítani kölcsönadásból?
Egyáltalán TBSZ-en tartott eszközök esetében lehet ilyet csinálni? Jóváírás ilyen esetben hova érkezik? Adózást is befolyásolhatja.
-
válasz
PredatorZoli #107488 üzenetére
Így előbb be kellet adnom egy átváltási megbízást, majd utána a vételit újra.
De nem úgy volt a magyar szolgáltatóknál, hogy nem válthatnak pénzt magában, csak akkor, ha az megbízáshoz tartozik, különben az egyéb tevékenységnek számít, amire a bróker nem jogosult?
Ez akkor itt máshogy megy, itt simán lehet váltogatni? Vagy a váltás itt is csak egy beadott vételi megbízással lehetséges, csak nem csinálja meg helyetted, hanem még ezzel is neked kell szöszölnöd? -
PredatorZoli
Topikgazda
válasz
aujjobba #107500 üzenetére
Amit én hallottam mástól: A kp referal az adómentes, az IB share-ek után meg úgy kell adózni hogy a berekülési ár az a vesingelődéskori árfolyam, és utána ha eladod az alapján kell számolni az árfolyamnyereséget a szokásos módon vagyis gyakorlatilag magukért az ajándék papírokért nem kell adózni. De ez utóbbi nekem gyanús (a kp bónuszt még el is hiszem hogy adómentes)
-
aujjobba
addikt
válasz
PredatorZoli #107499 üzenetére
Ugyanitt kérdés az ajánlói bónusz adózása is.
-
PredatorZoli
Topikgazda
Volt már arról diszkusszió, hogy az IB-s welcome sharek után hogyan kéne majd adózni és mikor kell ha kell és mennyit? Ha még nem, akkor megszakérthetnénk a témát közösen.
-
ngaba
aktív tag
Már csak a nyilvános ajánlattételbe kellene beleírni, és a forint megtakarításra mehet all-in.
-
dzsentri
csendes újonc
Lenne egy elméleti kérdésem DKJ-vel kapcsolatban: ha mondjuk két hétre tennék be egy nagyobb összeget, amit előre tudom, hogy lejárat előtt adok el (nyilván, mivel két hét múlva lejáróra már nincs is eladási árfolyam), érdemes a hosszabb, akár egy évest venni? Konkrátan: a D241030-nak most 8,18 a hozama, szemben a közelebbi lejáratú 7,71-esekkel. Ebből az következik, hogy 2 hét múlva jobban jövök ki az előbbiből?
-
KIA Ceed
tag
Sziasztok, Picit szokatlan, de talán nem off...Palantir Tech 2021.12 hó után végre plusszban. Nem kell kenyérre, de azért elgondolkodtam, hogy kiszállós, cserélős. Van esetleg vélemény itt a csapatban, varázsgömb nélkül? Thx!
-
vnorbi
aktív tag
válasz
IBCE a devizaváltás jutalékát jelenleg nem vonja le a TBSZ minimum activity fee-jéből. Ha így jár el majd az IBIE is, azt már megéri szóvá tenni.
-
PredatorZoli
Topikgazda
válasz
Oppenheimer #107489 üzenetére
A honlapon bejelentkezve jobb felül a névnél a settingsbe belemenve egy jól eldugott almenüben lehet két oszlopban bepöttyözni melyiket szeretnéd, ott tudod azt is megnézni most milyen.
Vagy: Nézd meg hogy egy kicsi megbízásért mennyi jutalékot ír a megbízás benyújtásakor. Ha 1,25 akkor tieredben vagy, ha 3 akkor fixedben. Ha havi párezer eurot akar max csak betenni az ember akkor a tiered a jobb. Ha valaki egy nagyobb összeget fektet be egyszerre, akkor érdemes átszámolni melyik jön ki jobbra.
Átállítás után 1 nappal változik át. -
avl
senior tag
válasz
a tapasztalatmegosztás:
na de ílyenkor venni valamit ? :-))))) és mi(ke)t vettél ?
...en tovabbra is: jövöre nyitok ott TBSZ-t es akkor veszek ott ETF-eket
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
Honnan tudom hogy milyen árazású a számlám? Tiered vagy más
Megvan. Nem nyomkodtam még az IB-met, egy ideig még nem is fogom. Átállítottam tiered díjszabásúra fixről és cashről marginra, így lesz jó igaz? -
PredatorZoli
Topikgazda
Egy kis tapasztalat az IBIE-ről.
Itt már olyannyira hagy tetszőlegesen devizákat váltogati, hogy magától nem is csinálja meg. Volt a számlán euro is és ft is, és a kettő együtt euroban mérve ki kellett volna adja a beadott ordernek a vételárát ráhagyással is, de a rendszer visszadobja a megbízást, mert ő neki az a deviza kell amiben vásárolsz, nem lehet másban vagy vegyesen (fedezethiány miatt elutasítva). Így előbb be kellet adnom egy átváltási megbízást, majd utána a vételit újra. 500e Ft átváltás, 707 Ft jutalékot számolt fel, de ha jól tudom, ez egy fix díj öszegtől függetlenül (fixen 2 dollár). Árfolyam tekintetében 17:00 körül 378,945, ami elég jó, gyakorlatilag középárfolyam (revolutnál jóval jobb).
Viszont tehát arra kell készülni hogy a devizaváltás jutalékát fizetni kell, így nagyon kicsi összegnél lehet a revoluttal olcsóbb a váltás (nagyobb összegnél a jobb váltási árfolyam miatt az IB jobban meg fogja érni). Talán annyi, hogy ezt a váltást TBSZ-en belül is lehet, és akkor ez a jutalék beszámít a 2000-es minimum activitybe ha minden igaz.
Gyakorlatilag Tiered árazással minden hónapban a 2000-es minimum díjal kijön egy devizaváltás és 2 order, ami szerintem teljesen korrekt. -
Joe123
senior tag
válasz
Oppenheimer #107477 üzenetére
A nagy bika trendek alatt szokott menni a legnagyobb sopánkodás, hogy jajjaj nagyon túlvett a piac, jajjaj hát hova menjen már ennyi menés után, stb.
Mindig csak utólag derül ki, hogy ja hát nem is kellett volna parázni.
-
SzGee
aktív tag
válasz
Oppenheimer #107475 üzenetére
jogos, a BTC lehet 1 millió dollár/db is... igaz akkor kb 19 billió lenne a market cap
(19 000 000 000 000 dollár) de bagatell... Ha jól tudom, kb 19 millió BTC van forgalomban jelenleg
Az S&P 500 cégének a market cap-je jelenleg 36 billió dollár -
avl
senior tag
válasz
aAron_ #107482 üzenetére
ahogy látom nem is Neked szólóan:
a psziches ...a pszichen mulik
ha ATH van, örüljünk, hogy jol megy
ha beesett, örüljünk, hogy olcsobban lehet vasarolni...aki akarja nezheti forditva is (ATH: jaj, veszelyes venni, beesett: jaaj mind meghalunk, tönkremegyünk), de nem érdemes
-
nort_on
senior tag
válasz
Oppenheimer #107479 üzenetére
2025 lesz az, de ráérünk.
DTLA-t én is tervezek még venni. -
aAron_
őstag
válasz
TrollBalint #107481 üzenetére
-
TrollBalint
addikt
válasz
aAron_ #107468 üzenetére
Én bízom azért bennük annyira, hogy befektessek némi pénzt, de pár ezer €-nál többet azért nem tervezek ott kamatoztatni.
Viszont, azt jól gondolom, hogy a kettős adóztatás nem érint, akkor sem, ha amerikai részvényt veszek, mert hogy a Revolut az nem amerikai. (Ez a tőzsdei része nem tudom hol van, de úgy rémlik ez is valahol Európában)
-
avl
senior tag
válasz
Oppenheimer #107477 üzenetére
megtaláltam: [link]
-
aAron_
őstag
válasz
Oppenheimer #107475 üzenetére
Ugyanannak az éremnek a másik oldala: BTC-ben több a lefelé potenciál mint DTLA-ban, jóval. DTLA simán emelkedhet éveken keresztül. Amikor 4% volt az amerikai 10 éves hozam, sokkal kevésbé volt csábító.
-
Oppenheimer
nagyúr
Mióta befektetek mindig rohadt ködös volt a jövő, de jövőre nézve gloomybbnak néz ki az amerikai gazdaság mint eddig bármikor. Szerintem új ATH-k nem fognak jönni egy hamar, ezért lett volna jó ha kicsit "padlón" marad még a piac. 2 hete nyugodtabb szívvel vettem volna azokon az árakon.
-
avl
senior tag
válasz
Oppenheimer #107465 üzenetére
ATH ezen szempontból annyira nem érdekes
mi jön ATH után ? valamikor egy ujabb ATH :-)
az idö X1 %-aban ATH-n van
X2 %-aban korrekcioban
X3 %-aban medve
...
[all-time-highs-are-usually-followed-by-all-time-highs]
[investing-in-stocks-at-all-time-highs]van Nekik ujabb is, csak azt hirtelen nem talaltam
-
-
dzsentri
csendes újonc
válasz
vnorbi #107454 üzenetére
Szerintem ebben az esetben, ha a NAV elkaszálná az IBIE TBSZ-t, az IB felelősséggel tartozik a TBSZ számla tulajdonosok felé, hiszen a szerződésben vállalta, hogy az általa nyújtott termék/szolgáltatás megfelel a magyar jogszabályi feltételeknek. Amennyiben emiatt az ügyfelet kár éri, akár perelhető is lenne a cég annak megtérítésére. Érdekes per lenne szakmai szempontból.
-
pyxis
csendes tag
válasz
A múltkori segítséged után stílszerű lenne a google-t ajánlani, de azt ugye tudod, hogy a DTLA az all-time low-hoz képest 6% pluszban van?
Szerintem is BTC-t vegyél, az csak 27%-ot emelkedett az elmúlt 1 hónapban -
axioma
veterán
válasz
Fehérsólyom #107470 üzenetére
mivel en nem exrandomos vagyok, azert kellett egyaltalan valtani online-ra - nekem volt a futures elott allomanydij, nem a szuper befektetes miatt inditottam nyar elejen vagy hogy...
de a kesobbi valasz plane segit -
ngaba
aktív tag
válasz
Gyakorlatilag bármit vehetsz FAANG-on kívül, ha nem akarsz ATH-t, még az SP500 equal weight is kb. -10%-ban van a nyári csúcshoz képest. A small cap cuccok meg még nagyobb mínuszban, csak az USA bigtech mamutok húzzák az indexeket...
(Én DTLA-t is vennék.)
-
aAron_
őstag
válasz
TrollBalint #107462 üzenetére
-
TCr
veterán
válasz
Az év végi bónuszomnál az eget fogják verdesni.
-
Fifi
őstag
válasz
Fehérsólyom #107458 üzenetére
Az online díjjegyzék utolsó sora:
"A jelen Díjjegyzékben nem szabályozott díjtételek esetén az Erste Befektetési Zrt. mindenkor hatályos üzleti díjjegyzéke az irányadó."
Ennek ellenére felhívtam most az ügyfélszolgálatot és érdeklődtem: azt a tájékoztatást kaptam, hogy igen az online csomagban lévőkre is vonatkozik ez a kedvezmény.Ha már vonalban voltunk rákérdeztem arra is ügyfélkód alapján konkrétan az esetemben mi a helyzet, mert én 2023.03.30. napján teszt jelleggel beutaltam egyetlen alkalommal 20eFt-ot és azon automatikusan megvásárlásra került a kiválasztott instrumentum, amit már eladtam.
Tehát elindult számomra a Future program márciusban vagy nem?
Azt a választ kaptam, hogy a program elindításáról semminemű külön dokumentum, értesítés, visszajelzés nem keletkezik a szolgáltatótól, az ügyfél abból látja, hogy elindult a program, hogy a kedvezményben megjelölt díjak nem kerülnek felszámításra. Mivel Randomtól átvett ügyfél vagyok, ezért nem számítanak fel díjat jelenleg sem, így nem állapítható meg ügyfél által, hogy a program elindult-e vagy sem, de mivel egyszeri teszt jellegű beutalásról van szó szerinte nem. Ha mégis elindult volna, akkor később keresem fel őket és módosítják a program indulásának kezdő időpontját, amikortól rendszeres megbízás alapján érkezett be a havi 20eFt.
Abban maradtunk, hogy utánanéz alaposabban azért és ha mégis elindult esetemben a Future program, akkor telefonon visszahív.
-
Oppenheimer
nagyúr
Topic cimet elismetelve: mibe tegyem? Mibe?? Nasdaq, IWDA gyakorlatilag ATH-n, DTLA csomot emelkedett, faktorok nem az en asztalom, komolyan bitcoin ETF-et leszek kenytelen venni?
Dupla havi megtakaritani valom lesz a sok elvallalt ugyelet + tulora miatt, pont jokor megy fel minden a picsaba! -
axioma
veterán
válasz
Fehérsólyom #107458 üzenetére
En ugye atkertem magam szeptemberben online-ra. Futures-om megy mar nyar ota. Eltelt a teljes oktober es nincs allomanydij-terhelesem.
-
julius666
addikt
válasz
vnorbi #107454 üzenetére
+1. TBSZ-nél a vízválasztó nem az volt, hogy külföld/belföld, hanem hogy a szolgáltatónál dedikált TBSZ számla legyen.
Persze megjegyzem régebben is előtte félhivatalos NAV álláspont volt, hogy ha elbábozod magadnak a TBSZ-t, akkor "adózhatsz" úgy bármilyen számla után, mintha TBSZ lenne. Csak aztán a NAV "meggondolta magát", akik előtte elhitték a NAV tájékoztatását jól beszopták
.
Van az a mondás, hogy "az életben csupán két dolog biztos: a halál és az adó." Idehaza csak a halál...
-
TrollBalint
addikt
válasz
aAron_ #107451 üzenetére
Első körben azért a Revolut, mert oda már előfizetésem és úgy emlékszem van havi pár díjmentes tranzakcióra lehetőségem (vagy nagyon kedvezményes díjon) illetve, tervben van, hogy külföldre költöznénk pár éven belül. Ez esetben viszont úgy tudom a TBSZ adómentességét bukom. Illetve nem is tudom lehet-e egyáltalán TBSZ-em, ha külföldön dolgozok / élek.
-
Paxker315
addikt
válasz
aAron_ #107451 üzenetére
az adózás része amúgy érdekes lehet. Múlt héten beszéltem egy ismerőssel, aki rendszeresen kereskedik revon egyedi részvényekkel, osztalékfizetésekkel s felmerült a kérdés, hogy működik ezek után az adózás, amiről fogalma sem volt, nem tudja, kell-e bármit intéznie a NAV felé. Én egyelőre azért nem foglalkoztam Revos "kereskedéssel", mert a TBSZ vonzóbb jelenleg.
Szvl mi lehetne "érv" a revolutos "tőzsdézés" mellett? (nekem nem lesz terítéken, csak kérdezem) -
Fehérsólyom
aktív tag
válasz
nort_on #107446 üzenetére
Az Erste Investment honlapján a Díjjegyzék menüpont alatt találni üzleti díjjegyzéket és online számlacsomag díjjegyzeket.
Az online számlacsomag díjjegyzékben egyértelműen szerepel az, hogy a Random Capital-tól átvett ügyfelekre vonatkozó díjjegyzék.
Számomra ez azt jelenti, hogy minden volt Random Capital-os ügyfél automatikusan az online számlacsomagba került.
Ebben az online számlacsomag díjjegyzék 2) Számlavezetéshez kapcsolódó kedvezmények pontja alatt viszont nem szerepel a Future Befektetési Program indítása után járó kettő évig tartó fix és állományi díj elengedésére vonatkozó kedvezmény.
A Future befektetési program biztosan elindul, de a leírás szerint nem lesz fix és állományi díj elengedés.Miért biztos az, hogy ex-Random-os, online számlacsomag esetén jár a fix és állományi díj elengedése kedvezmény Future Befektetési Program indítása esetén (a hivatalos dokumentum szerint nem)?
-
TCr
veterán
IBKR-en hol tudom visszanézni a vásárlásaim, hogy mikor mit, milyen árfolyamon, mekkora jutaléklevonással vásároltam?
A tranzakciók (beutalások) megvannak, de a megbízások menüpont tök üres. -
noiq_nolife
csendes tag
válasz
PredatorZoli #107435 üzenetére
Én úgy emlékszem ezek negyedévente jelennek meg, payment in lieu címkével. Kvázi, mintha vestelodne a befizetésed arányában.
-
Lmh
őstag
En penteken kapok fizut, remelem addig csak erosodik a forint. Az e havi megtakaritas adag kivetelesen euroba megy nálam állampapir helyett.
-
vnorbi
aktív tag
válasz
kozeposztaly #107452 üzenetére
Én úgy emlékszem, hogy a kezdeti időkben a külföldi szolgáltatónál lévő TBSZ problematika akkor merült fel, amikor a szolgáltató nem adott TBSZ nyitási lehetőséget, de az ügyfél nyilatkozott a NAV felé, hogy az adott szolgáltatónál vezetett adott számlát TBSZ-ként kezeli. A NAV eleinte befogadta ezeket a nyilatkozatokat, nyugtázta is, hogy megérkeztek, aztán később kitalálta, hogy ez mégsem elég, a szolgáltatónak meg kell felelnie a TBSZ-vezetési követelményeknek, és csak az így kezelt számlát lehet TBSZ-nek tekinteni.
Azóta már van más külföldi szolgáltató is, ami ad TBSZ-t, pl a szlovák Finax, így szerintem az már nem probléma, ha külföldi a szolgáltató, amennyiben kínál TBSZ-t, és nem az ügyfélnek kell ráhúznia ezt valamilyen hasonló termékére.
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
kozeposztaly #107452 üzenetére
Jó kérdés, ezen már én is gondolkodtam. Saját fejemben nem jutottam semmire.
-
kozeposztaly
csendes tag
IBCE TBSZ -> IBIE TBSZ
magyarul ha átkerülnek Mao-ról Írországba a számláink, köztük a TBSZek is...akkor egy dolog a technikai szint, hogy ki tudja/akarja szolgálni a szolgáltató az ügyfeleket, ezen termékkonstrukciók kapcsán. Itt megvan a hajlandóság úgy tűnik.Másik viszont a jogi/adójogi megfelelőség. Itt korábbi években amikor kinti szolgáltatótól próbált elfogadtatni NAV felé igazolást az ember, magyarul külföldi TBSZt NAV kompatibilisnek tekintetni, az adóhatóság mindig problémázott..
Ki mit tud az IBKR esetén? Ezek a körök le lettek játszva, tiszta lesz NAV felé továbbra is a dolog?
-
aAron_
őstag
válasz
TrollBalint #107450 üzenetére
Nincs náluk TBSZ, ezért nem versenyképes. Mostanában IBKR a téma, keress vissza rá, hogy szimpatikus-e.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Android szakmai topik
- Steam Deck
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Yettel topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen NAS-t vegyek?
- Feldagadhat a Pixel 7a aksija, fizet vagy cserél a Google
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest