Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Victoryus: Westland survival
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
Batman2
őstag
Feltámadt az Öreg, múlthéten sikeresen vizsgázott, 3 év pihenés után!
Közben fékrendszer felújítás (összes féknyereg + új főfékhenger) és teljes kaszni renovació történt.
Sajnos a motorja az most sem az igazi, a besült motor után beépített, bontott motor nagyon gyenge, lomha, 100km/h-nál többre nem képes padlógázon sem.
Jól indul hidegben is, szép hanggal, egyenletesen jár alapjáraton, de pörögbi, gyorsulni azt nem szret.
Már 90km/h-ánál közel 100fokon van a vízhőmérséklet, mint régen mikor tartósan 120-125-ön nyüstöltem.
Az adagolóját már cseréltem, mert tesztelés során kiderült, a 3-as adagoló elemnem, vagy alig működik, ezért mozdítani is alig bírta a kasznit a motor.
Ez az adagoló cserével rendbe jött, de így is gyenge a motor.
Persze ez az adagoló is lehet hibás, csak másképp, mint az előző.
Mértünk benne kompressziót, ami 24-27 között van, egész jó egy ki tudja mennyit ment motortól.
Viszont előtöltés méréskor azt tapasztaltuk, hogy ingadozik, nem követi a fordulatszám emelkedést, így lehet ez a hiba oka.
Sajnos nincs szerencsém a motorokkal.Üdv.
-
blake11
csendes tag
Sziasztok!
A multikormányon levő beszélő fejecske gomb mire szolgál?
pontosabban -
szilchi
őstag
Szép estét.Végre átvehettem az E500-as Mercedest,A hazafelé tartó kb. 250 km-es úton kicsit össze is ismerkedtünk.Az utolsó egy évben ahogy láttam nem kapott túl sok törődést.Az elmaradt szerviz,amire figyelmeztet minden indításnál,egy "F" szerviz volna és 330 napja esedékes.Igaz ahogy néztem az utolsó évben nem is mentek vele többet 1-2 ezer km-nél.A levegő-szívócső,amit említettem,így néz ki
Hozzáérek és darabokra hullik.Ez se mostanában került ebbe az állapotba
.Átnéztem még egyszer a szervizkönyvet és a számlákat.Az első tulajnál ~11 évig volt,ő nem is sajnálta rá a pénzt.Az utolsó kettő évben viszont már nem a Pappas-nál volt az autó szervizelve.Ez magyarázza a kicsit elhanyagolt állapotot és a néhány nem vagy csak nem rendesen működő részegységet.Motorikusan szerintem jó állapotban van,igaz haza felé menet kapásból kért egy liter olajat
.Igaz azóta mentem kb. 500 km-t és mindig megfelelő az olajszint.Valamennyire biztos csipegeti az olajat,mert 17 éves és szívóbenzines.De majd meglátom mennyire vészes a dolog.Amit még felfedeztem hibát,hogy nem kapcsol be hátul a klíma,a napfénytető egyik tömítésében repedést találtam,meg a GPS nem talál jelet.Motorikusan jó állapotban van,a váltó is megfelelően dolgozik.A karoszérián vannak hibák de egyik sem vészes.
Majd azért kell egy rendes diagnosztika is,hogy van e esetleg valami nem látható hiba.Fogyaztása 10-11 liter között variál,ami elfogadható.A gumik 2013-as évjáratúak,így azok is cserére szorulnak.Ahogy valószínüleg az akksi is.Meg még sok minden
.Lesz vele még munka,de megéri mert jó kis gép
.
A motorháztető orrán csak egy Mercedes embléma van,de már rendeltem egy csillagot.Az valahogy "pofásabb" szerintem
.
-
ttothiimre
újonc
Sziasztok!
Sziasztok!
Tudja-e valaki milyen típusú és specifikáció szerinti váltó olaj való ebbe a modellbe?
Mercedes C200 CDI W204 ( 2011 végi évjárat )
OM 651.913
100KW
6 sebességes manuál váltós...Semmiféle pontos adatot nem találok a manuál váltósról, annyi a biztos, hogy 1,8 liter kell bele.
Köszi!
-
DrDobos
őstag
Sziasztok!
2007-15 koruli C Mercit szeretnenk elorelathatolag vasarolni, automata valtosat. Ez ugyben lenne par kerdesem, remelem ertheto lesz a gondolatmenet
Viszonyitaskeppen, hasonlo kategoria kornyeken van két Audi A4-ünk, egy B5 es egy B8. A hasonló evjaratu Audiktól (2007-15) mennyivel jobb egy ilyenkoru Merci, vagy mikben van nagy elteres a ket auto kozott?
Van az adott evjaratban olyan Merci motor ami pl megbizhatosag vagy egyeb okok miatt nem ajanlott?
Illetve meg egy aprosag: a B5ben egy viszonylag konnyen kezelheto es kormanyozhato autot ismertunk meg, viszont a B8ban egy sokkal kemenyebb kormany van. Ez akkor a Mercikre is hasonloan igaz?
Elore is koszonom a segitseget, udv!
-
-
prannk
őstag
hali. Lenne egy Mercedes Benz B180 W245 2010 es gyártású kocsi ehez keresek navigációs szoftvert dvd re.
nCore ról letöltöttem egyet de nem olvasta be.
Az se biztos,hogy jót töltöttem.
-
-Solt-
veterán
Urak!
Van ugye ez a rejtett menü amit a 0-s gomb 30 másodpercig tartó nyomásával lehet előcsalni. Itt lehet nullázni a szerviz intervallumot, akku feszültséget nézni, stb.
Ezzel képben van valaki, hogy az itt található almenük, számok mit jelentenek? Létezik valami leírás esetleg?
W639
-
aero.
veterán
Sőt, még a közlekedés és az utak is jobbak.
Köszönöm. Az ML-ről láttunk már képet? Nem emlékszem.
bucihost: A motor jóféle, rozsdára figyelj, főleg a kerékíveknél. Gyújtáskapcsoló is szokott elromlani ezekben. Október óta van egy itthon, igaz benzines, de eddig minden oké vele.
-
bucihost
senior tag
Sziasztok!
W203 C270 CDI 2001, manuál 6 sebesség. Vélemények, típus hibák, tanácsok?
Lehet ő fogja váltani a Baby-Benzt ha minden összejön...
-
Puma K
nagyúr
Szerintetek ez a W203 mennyire emészthető az ott szereplő adataival és árával?
Vagy ez a másik C osztályos?
-
-
szilchi
őstag
Szép estét.Bőrülések tisztításához/ápolásához mit javasolnátok?
-
-Solt-
veterán
Üdv Urak,
Részecskeszűrős 116 CDI-hez milyen motorolajat ajánlotok? (OM651) Tudja az MB 229.51-t és ennyi?
-
szilchi
őstag
válasz
szilchi #12876 üzenetére
Mercedes Benz W211 E500 Luftansaugrohr
bi-bi-bi-bi-bi-bi-bingo
-
szilchi
őstag
válasz
szilchi #12866 üzenetére
Szép napot.Ma voltam Pécsen megnézni az E500-as Mercit és miután megnéztük és mentünk vele le is foglalóztam
.Elvileg,meg sztem gyakorlatilag is két hét múlva megyek is érte.Addig lesz rá friss műszaki is.A megtekintésből és próbakörböl ezeket tudtam leszűrni
-a külseje szép,bár van pár apróbb karc.A vonószem takarója tényleg hiányzik.És valóban AMG kites,amit utólag tett fel az akkori tulaj.Első hátsó lökkös,kipufogók meg a felnik.Küszöbb azt hiszem még gyári.A festékréteg mindenhol körben ,ahol mértük,90-140 között volt.Mivel alumínium,rozsda nincs.Alvázt nem láttam.
- Belseje is jó állapotban van,itt-ott azért kisebb repedéseket találtam a bőrön,de nem vészes.Színe lehetne szebb is,de ok
.Ülések nagyon kényelmesek,lehetett minden irányban állítani őket.Ablakok is rendesen jártak.Klíma is működött.Rádió is,CD lejátszó is.Navi kérte a CD-t.De az nem volt.Könyöklőben benne volt a régi telefonokat,talán Nokiát,fogadó konzol.De teló nem volt benne
.Hibalámpák nem égtek,egy hibaüzenet volt miszerint 2-300 km-el ezelőtt szervízbe kellett volna vinni.
-A kocsi 2002-2004 között Németországban volt,tehát mégsem hazai.Majd 2004-től Magyar honba került.Onnantól rendesen szervizelték,az utolsót leszámítva a Pappas-nál volt.Megvannak a szerviz számlák is.Váltóolaj 100.000 km-nél cserélve volt,most 196-nál már épp esedékes lesz megint
.Meg 2017-ben az egyik hátsó légrugó is cserélve lett,van számla róla és 2020-ig garancia.Motorja szépen jár,könnyen indult.Hűtőfolyadék tiszta volt,nem volt nyoma olajnak.A blokkon sem véltem felfedezni.Viszont az egyik légbeömlő cső
,nem tudom mi a neve
,szét van málva.A képen a bekarikázott rész
De ahogy próbaúton észrevettem,nem volt befolyással a motor működésére és teljesítményére.Fékek teljesítménye alapjám az SBC is rendben van.Igaz max fékerőhöz be kell teljesen nyomni a fékpedált,fékbetétek cserések.Tárcsak minimálisan vállas csak.Nem volt bejegyzés,hogy gond lett volna az SBC-vel.Próba út alatt igyekeztem figyelni a váltó viselkedésére.Felengedett féknél szépen lassan elindult az autó előre.Semmi rángatózás.Sebességváltásokat nem érzékeltem,szépen egyenletesen gyorsult.Nagyon érezni a V8 erejét,még ilyen nehéz doboz esetén is.
Első két szervízkor ezeket akarom megcsináltatni
-olaj,olajszűrő,légszűrő,pollenszűrő,hűtőfolyadék,fékfolyadék,fékbetét,szervó folyadék,klíma tisztítás/töltés ha kell,szíj+görgő csere,gyertyákat is,váltóolajat is (esetleg egy mosást is kap).Kell majd 4 új gumi is.
Szerintem ez így kb. 5-600 környékén megvan.De majd beszélek a veszprémi Jász-Plasztikal,hogy mikor hogy és mennyiért.Ők elvileg a legközelebbi márkaszervizesek.Szóval azért lesz vele munka,de nagyon boldog vagyok
.
-
Puma K
nagyúr
válasz
bucihost #12874 üzenetére
Nekem volt egy 1987-es W201-öm 2000 benzin (K-Jetronic-os...
), 4 seb kézivel, napfénytetővel ami nem ázott be, de egyszerűen úgy tönkrekúrták az előző tulaj-tulajok motorikusan az autót, hogy én már hiába locsoltam rá a pénzt és toltam egyik műhelyből a másikba, egyszerűen kuka volt az autó úgy ahogy volt... aztán a kasztnija sem volt "patika"... javítani kellett volna de sokat, viszont ahhoz nekem nem volt már kedvem a vége felé a történetnek...
Sajnos tudni kell elengedni...
Pedig vettem hozzá 4 ajtót, bontott szép belső kárpitokat, váltógombot és váltószoknyát meg miegymást... de ezek is mentek mind az autóval...
-
szilchi
őstag
válasz
Mulderpapa #12872 üzenetére
Igen,mondjuk az sem hátrány,hogy 2004 óta 2 tulajdonos volt csak.Néztem olyan E500.at vagy CL500-at,aminek 8 tulaja volt.Szintén lehet akár pozitívum,hogy az eladó cég nem egy fél éve alapított kereskedés hanem már pár évtizede működő cég.De hogy megtudjam valójában milyen az autó,ahhoz csak 3 órát kellene leautóznom.
-
Mulderpapa
aktív tag
válasz
szilchi #12870 üzenetére
A szüf lekérdezés azért ilyen hiányos, mert csak 2db tulajdonosa volt összesen és valószínűleg még a 2000-es években cserélt gazdát és ugye csak az eredetvizsgák eredményeit töltik fel, meg képek is csak ott készülnek.
Ettől még persze lehet kamu a km állás és a vezetett szervizkönyv. -
szilchi
őstag
válasz
szilchi #12870 üzenetére
Hmmm...nem hagyott nyugodni ez az AMG felirat és kicsit gugliztam.A német wikipédián ezt találtam
Darüber hinaus wurde ab März 2005 wahlweise ein Sportpaket angeboten....... Sportpaket AMG bot zusätzlich Fahrer- und Beifahrersitze mit ausgeprägter Seitenführung, ein AMG-Ergonomie-Sportlenkrad, das AMG-Aussehen mit anderer Frontschürze, Seitenschwellern und Diffusoren im Heck.
Vagyis 2005-től a széria E500-hoz lehetett sportcsomagot rendelni.Meg volt egy AMG sportcsomag is ami AMG külsőt adott a kocsinakA sima sportcsomag része a 4 küllős kormány,a 18-as alufelni meg ovális kipufogóvégek.Viszont hogy ez mind hogy került rá a 2002-es modellre azt mondjuk nemtom.Igaz 2002-es de ha jól láttam 2004-ben volt először forgalomba helyezve.
-
szilchi
őstag
Újfent köszönöm szépen az észrevételeket
.Sajnos az én szemüvegem ezek szerint túl rózsaszínben mutat mindent és sokmindent nem úgy látok,ahogy kellene
.Ez az AMG felirat nekem is fura volt.Az AMG-s Mercik mindig erősebbek motorikusan is,tudtommal,mint széria társuk.Többek között.Ez meg ugyan annyi.A 7Gtronic lehet elírás is,viszont a háttértörténete tényleg hiányos Magyar autóhoz képest.Van szervizkönyve elvileg.De lehet két héttel ezelőtt töltötték ki...
Így már nem vagyok annyira biztos benne,hogy "kihagyhatatlan" ajánlat lenne.
-
-
Mulderpapa
aktív tag
-
szilchi
őstag
válasz
szilchi #12853 üzenetére
Mondjuk ez a szépséges E 500 is tetszik.Külsőre szebb mint a másik kettő.Bár nem tudom itt a felniken kívül mit takar az AMG (kit)..
Első spojlernél ki van törve egy kis darab.Ez már 7 sebességes,mintha az lenne a kicsit problémásabb.Vagy a régebbi 5-ös?A kilométert kicsit keveslem.Bár magyarországi és van szervízkönyv is.Igaz le nem lett fényképezve.Ez lehet tényleg megérne egy megnézést.
-
válasz
MBenzGyuxi #12864 üzenetére
Ezt ne itt, ez nem adok-veszek csoport.
Arra ott van a Facebook, vagy jófogás.
Topicban itt tilos hirdetni.
-
MBenzGyuxi
újonc
Sziasztok!
W202 C klasse - limuzinhoz keresek gyári plüss szőnyeg garnitúrát és 4db gyári 15 ös acél felnit,ET 37 est.
Akinek van eladó kérem jelleze.
Köszönöm! -
-
freaghill
őstag
Sziasztok!
Úgy alakult, hogy édesapám egészségügyi okok miatt vásárolna egy Mercedes Benz B-osztályú, első generációs autót.
Használtautó piacot tekintve, a legtöbb automata váltóval szerelt, illetve édesapámnak is az lenne most már a jobb, sok rövid táv, benzines viszont kizárt (soha nem volt automata autóval még vele tapasztalat).Ahogy nézem ez egy autotronic szerkezettel szerelt típus (már, ha nem néztem valamit félre). Mennyire megbízható ez, mennyire szerelhető, vannak-e típushibái, ajánlott-e vagy sem, és miért?
Vétel úgy lenne, hogy elvinnénk egy márkaszervizbe és ott megnézetnénk, ha látjuk, hogy nem csinálták meg a kötelező olajcserét benne, akkor ott is hagynánk.
Köszi!
-
szilchi
őstag
Laptimingnál Mercedes nap van
. Az a 123-as nagyon jól néz ki
.
-
Formaster
addikt
Adott egy GLK 220CDI 2009-es évből. Az olajszűrőház tömítése kiöregedett, persze rám akarnak tukmálni egy komplett házat, holott tudtommal lenne tömítés szett is. Ezen ugye jól látom, hogy nincs olajhűtő egység? Némelyik 220CDI-n van, de itt vagy jól el van takarva és nem látom, vagy nincs is. Mennyire kell lebontani hozzá mindent? Első blikkre úgy látom az összes csavar hozzáférhető anélkül, hogy bármi mást kellene bontani.
-
szilchi
őstag
Igen ,tényleg.Bal oldalon elöl is el van csúszva a dolog.Lehet hogy törve volt?Meg jól tudom itt minden karosszéri elem csak cserés és nem javítható?
Az a 300 csak a szokásos autóvásárlási utáni dolgokat fedezné,olajcsere/szűrők/szíj/vízpumpa/gyertyák/váltó olaj stb.....Azon kívül még 1-1,5 millót amit ki lehet rá adni a következő 1 évben,ja és persze csak akkor ennyi ha nem megy semmi sem tönkre.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB RAM / 1 TB SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest