Új hozzászólás Aktív témák

• p.csabi1987

csendes tag

Sziasztok!

A segítségedekre, tapasztalatotokra lenne szükségem.
    Idén augusztusban vettem egy Mercedes-Benz E300Td-t 1998. W210, OM606.962-es mocival, 378.000km van benne.
    Minden szép és jó volt az autóval teljesen addig amíg az adagoló fejszelepéből elnem kezdett folyni a gázolaj.
    Elvittem egy adgolóshoz aki orvosolta a problémát, tömítést cserélt, megszűnt a folyás.
    DE arra lettem figyelmes hogy a hazavezető úton kopog a motor, 99,99% hogy előtte nem kopogott (azért tartom fent ezt a 0,01%-ot, mert már lassan belehülyülök hogy mitől lehet ez, lehet ellőtte is volt kopogás, de erre csak 0,01% esélyt látok, tuti nem kopogott.) és ha a motor ejti vissza a fordulatot, akkor néha beremeg, ezt menetközben motorfékezésénél is tapasztalom, ill. ha kézzel adok neki gázt a motortérben akkor is, tehát nem egyenletesen esik vissza a fordulat alapjáratra.
    Mikor megvettem a kocsit mentem vele kb.: 3000km-ert probléma mentesen, aztán lecseréltem a motorolajat ENEOS 5w40-re, én cseréltem, tuti ez került bele.
    Mentem ezzel az olajjal 800km-ert kb amikor folyni kezdett a fejszelep, ugye ekkor jött a kopogás is a fejszelep javítás után.
    Egyből felvettem a kontaktot az adagolóssal, mondtam hogy mi van, visszavittem, nem tudott vele mit kezdeni. Jó, elvittem egy másik adagolóshoz, elmondtam neki a sztorit, mondta hogy megnézi a fejszelepet, visszalazítja és meghúzza ahogy kell.
    Ez meg is történt, rövid járatás után kopogás, alapjárat visszaesésnél néha remegés, vagy egyenletelen visszaesés.
    Kínomba már csak az olajra tudtam gondolni, hogy lehet vékony ez neki és ezért kopog.
    Felhívtam az előző tulajt milyen olaj volt benne, felhívta a szerelőt aki szervizelte neki (Nyíregyháza, Rozsrét, elég neves szerelő mi felénk), a szerelő elmondása szerint ezekbe a motorokba csakis Aral 10w40-enes való.
    Jó mondom akkor lecserélem az olajat, Aralt nem tudtam szerezni, de Liqui Moly Diesel Leichtlauf 10W-40-el gondoltam nem nyúlhatok mellé nagyon.
    Na ma ennek a cseréje meg is történt. Természetesen a kopogás, alapjárati szarakodás maradt (tudom az alapjáratot nem oldaná meg semmilyen olaj). Azóta kb.: 60km-ert mentem.
    Van egy videó a Youtubén az én motoromról és a hangjáról, segítsetek kérlek hogy mi lehet a baja? Hidrotőke? Még erre tudok gondolni....
    Válaszaitokat előre is köszönöm!
    Ui.: Hidegen ha indítom a kocsit, akkor kb 1 perc után jelentkezik a kopogás, tehát melegedéssel jön.

https://www.youtube.com/watch?v=JCQXyqFJizY

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés