-
LOGOUT.hu
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Terapeuta
őstag
-
johnjohn
addikt
Használtam D 50-et, Szten összefoglalta a lényeget, igazából nagyon szeretnivaló gép,főleg ha az első tükrös géped,kifogástalan képeket lehet vale lőni, főleg szabadban, beltérben elkel rá egy vaku ha nagyobb térben vagy.
Ha jó álapotban van amit linkeltél, és nincs benne túl sok/5-6000-nél több / expo, akkor a két obival megéri.Érdemes megnézni tiszta-e a kereső, por, egyebek,meg hogy Magyar garanciás volt-e, mert akkor továbbra is ingyenes a szenzortisztítás a Nikonnál.
Lehet, hogy már láttad.
Mi a maximum, amit most gépre szánnál ?[ Szerkesztve ]
-
Grizzly87
csendes tag
Sziasztok!
Fényképezőgép vásárlása előtt állok, így elkezdtem én is a fórumok tömegét böngészni...
Ide is eljutottamDSLR kategóriába lépek át a kompaktok után.
Pentax K10D és Nikon D80 között vacilálok.
Egyszerűen nem tudok dönteni!!!
Segítsetek 1-2 hozzászólással ha tudtok. MegköszönnémMagánvélemény:
Volt kezemben Panasonic FZ-30 és FZ-50 is.
Szerintem ha nincs kellően elég fény neki, kegyetlen zajos képet produkál!
(Lehet h mindkettő hibás példány lett volna?)
Szóval FZ-30 után egy tükörreflexes gép maga lenne a menyország minőség terén, valamint igazi élménnyé válna az amúgyis is izgalmas fotózás.OFF:
Szalagavatómkor egy KODAK DX6490 gépünk volt.
Az összes kép mehet szinte a kukába,mert a teremben félhomály volt (h jó hangulat legyen) és az összes kép rossz lett.Édesapámnak lelkifurdalása volt h ő rontotta el a képeket biztosan.Aztán megnyugtattam h ez a gép hibája,nem volt neki elég fény...
Egyszerűen annyira zajosak voltak,h programmal sem lehet javítani rajta.
Mindenkinek ilyen rossz képei lettek,nem csak nekünk.
Érdekes módon a fizika tanárunk Canon 350D gépével frankó képek készültek.
Na akkor fogadtam meg h ebből csere leszBocsi ha hosszú lettem!
Még 1x köszi a segítséget,tanácsokatAz út ott kezdődik, ahol az aszfalt véget ér...
-
Dare2Live
félisten
sztem is vedd az alapkittel(18-70) olyan embert még nem halllottam aki avval ne lett volna emgelégedve.
esteleg ha fényerő fontos akkor alapobinak jó és "olcsó" rá egy tamron 17-50 2.8felülre meg vagy 80-200 2.8
vagy 70-300vrMa is fotoztam egy ilyen géppel eszméletlen komoly/profi gép. Nem egy D40/400D/A100 kategória...
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Rakeem
aktív tag
oh. nagyon köszi.
már egy 15x opt zoomos képet csináltam teljes automatikus üzemmódban anyám csészéskészletéröl. kb 4 méter távolságból.
majd valahova feltöltöm és belinkelem nektek ide amint áttöltöttem a sz.gépemre.
meglepően szép lett a kép. (legalábbis az LCD keresőn visszanézve) -
Terapeuta
őstag
Jó szar dolog ez a gépvásárlás, simán bele lehet őrülni. Ha sokoldalú vázat akarsz, sztem Nikon. Függetlenül attól, hogy nekem nem annyira kényelmes, mint a canon (leszámítva a D40-et, ami szerintem nem rossz gép), a canon talán az obiválasztékban jobb, mint a többi. Tehát én úgy gondolom, hogy azért inkább az obikat nézd meg előbb, melyik választéka szimpibb, aztán utána nézd a vázakat.
A másik: a legegyszerűbb váz egy közepes obival annyira más kategória, mint a kompakt...tehát ha a sony-val meg voltál elégedve, akkor nehezen tudom elképzelni, hogy csalódni fogsz egy akármilyen tükrösben....
[ Szerkesztve ]
Egyszerűen gondolkodni nagyon nehéz...
-
johnjohn
addikt
-
johnjohn
addikt
Itt a tesztNekem van egy D 40 X -em, de pofára esett a porba obi nélkül, egyébként remek gép ,meg voltam vele elégedve.Még így porosan is jól működik, gyakorlatilag csak a kereső ment tele porszemekkel, meg a segédtükör,a képeken nem látszik semmi csak f 9 felett nagyon világos témáknál néhány nagyon halvány folt.Nálam van a pázmányon piliscsabán, ha akarod gyere át a jövő héten és próbáld ki.Ez a harmadik köröd a pázmánnyal hehe!
-
adik
őstag
obi kompatibilitás orrvérzésig, halom extra szolgáltatás, képstabis váza, sorra megjelenő obik, nekem is Pentaxom van, és még sorolhatnám az elönyeit
Kettő, csipkebokor vessző!
-
Mawyx
őstag
Köszönöm szépen
De én csak kattogok, nem tudok művészi képeket kitalálni és csinálni.
Egy kis gépem is van, imádom, csak kezd már nyavalyogni néha Canon Powershot A300. Ezzel még nem tudtam nekem nem tetsző képet készíteniEgy nő gondjait amúgy sem megoldani kell, hanem meghallgatni./Eastman/ | Ami árammal működik, vagy rá lehet tenni egy számítógép tetejére, az informatikusi munka :)
-
johnjohn
addikt
Van rajta egy úgynevezett inteligens zoom, ami a 10 Mpixeles képből nagyít digitálisan, kb 8-9 szeres lessz így a zoomtartomány, minőségromlás nélkül.Ha nem akarsz DSLR gépet ez az egyetlen jó alternatíva, hihetetlen jó az optika.Nálunk van egy a családban, nagyon jó gép.
[ Szerkesztve ]
-
adik
őstag
optikai
nagyszerű gép egyébként! Egy olyan obi, aminek van ilyen képminősége, az önmagában többe kerül. Nem alkalmas igazán nagy nagyítású makróra, és mérsékelten hülye helyen van a vakutalp. 24mm ekv. a nagylátója, ha a 120mm vég elég, akkor sztm beszéld meg az árát.vasárnap?
[ Szerkesztve ]
Kettő, csipkebokor vessző!
-
Dare2Live
félisten
Sony/Pentax/Oly/Panasonic kitünő dslr gépeket gyárt csak mindegyiknél van 1-2-3"de". pl hiába gyárt Pentax egy ár/értékben legjobb vázat, ha az obi kínálat hozzá meglehetősen szegényes.
Én anno elsőre Canonnal szimpiztem, kiprobáltam a 400Dt/30Dt és már gyüjtöttem is a pénzt egy 30Dre (400Dt sztem nemszabad venni.) amikor is kipróbáltam egy Nikon D200at majd egy D80at.
Na innen elfelejtődött vhogy a Canon 30D és vettem egy:
Nikon D80 + Tamron 17-50 + 70-300VR +SB800at.és baromi jó döntésenk tartom a mai napig, hogy így döntöttem "fél" év gondolkozás után.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
-
Hydra SR
addikt
Sony DSLR-rel talán az egyik legnagyobb baj alapszinten is már, hogy nincsenek túlságosan eleresztve objektívparkkal idehaza. Vadászhatsz rendes obit rá. Meg ahogy hallom, más baj is van vele, nem meglepő, kissé gyerekcipőben jár még a Sony a DSLR gyártásban.
A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.
-
Mercutio_
félisten
Átcimkézett Pentax, szóval nem fenyeget a Samu ''minőség''
A GX-ben pentaprizmás a kereső, mint a Canon 20D/30D, a K100D-ben csak pentatükrös, de azok között az egyik legnagyobb és legjobb képe van, és ami még mellette szól, hogy ccd-mozgatásos stabilizátor van benne, van még néhány eltérés, ha komolyabban érdekel megkeresem, egyszer összeszedtem őket.
Csillagjárásos képek készítésére egyik se ajánlott, de átlagos hosszúzáridős képeknél nem vészes a dolog.Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Allien
veterán
Mint ahogyan (helyessen) írták, a Sany Alfa inkább Minolta 5D. Egy ''kicsit'' felturbózva. Előnye, hogy az összes KM obi rámegy! Márpedig kishazánkban a minolta név nagyon ott volt. Csak, mivel kivonult, ezért sokan más márkára váltottak, és eladták az amúgy tök jó cuccaikat. Pl az Optiform is ilyen KM ''szakbolt''-nak nevezte magát, és használt cuccal is foglalkoznak. Ha a 828-hoz vannak cuccaid, mint pl vaku, akkor azt rá tudod rakni az alfára is! Ha olcsón hozzá jutsz, és nem zavar az elöttem hozzászóló kritikája (zajszint ISO400-nál már kezd aggasztó lenni), tehát mondjuk tájképeket készitesz ISO 100-on, akkor no problem!
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
Szten Márs
nagyúr
A Sony CCD-jit veszi a Pentax meg a Nikon is. Valamint a Sony CCD-k is Bayer-mintázatúak, mint a CCD-k döntő többsége. A Sigma szenved most a Foveon érzékelőkkel, meg a Nikon akar valami újat villantani, de egyelőre Bayer mintázatú gyakorlatilag az összes, szóval nem tudom mire gondolsz. -
Szten Márs
nagyúr
Vegyes. Magas ISO-n vannak bajai tulajdonképpen, nem is értem miért, hiszen ugyanaz a CCD van benne mint K10D-ben, D80-ban, D200-ban. Objektívkínálatot nézd meg, mert szűkebb mint Canon/Nikon, de simán lehet, hogy mindent megtalálsz ennél is, ami neked kéne.
Egy elég jó hatásfokú CCD stabilizáción alapuló képstabi van benne, méret és árkategóriájában korrekt fogása van és korrekt méretű keresője, tulajdonképpen nem rossz gép. Próbáld ki a lehetőségekhez mérten sok szituációban, és meglátod, ez a legegyszerűbb, vigyél laptopot, vagy nézzétek meg vmilyen gépen, mivel nem boltban tervezed venni, biztos, hogy ilyen kissé rugalmasabb eljárásokra bőven lesz lehetőséged.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gitáros topic
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Xbox Series X|S
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Opel topik
- Láncfűrész topik
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...