- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Nagyon szépen kérek mindenkit, hogy aki tud segítsen!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Digitális Állampolgárság Program
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Milyen mosógépet vegyek?
- Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Tanári fizetések: magas béremelést jelentett be az államtitkár - és a VALÓSÁG
-
LOGOUT.hu
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sigmoid
tag
Hát, lehet hogy kénytelen leszek megbarátkozni a gondolattal... meg a súllyal. XD Ahogy nézem használtan már 100k alatt egész jó dSLReket lehet szerezni.
Azt értem én hogy az optika lehetőségei behatároltak, és egy kompakt gép soha nem fog olyan éles és pontos képet adni, mint egy rendes objektíves SLR, de azért egy rohadt manual módot, TIFF mentési opciót, meg hasonlókat csak szoftver kérdése lenne beletenni egy jobbfajta kompaktba.
Láttam már kifejezetten meggyőző képeket is kis gépekből, ott tényleg nem lehet azt mondani hogy kár bele a manuál mód...Nem értem én a gyártókat... XD
...s elindulnék Nagy Szellemként rendet rakni a világban
-
johnjohn
addikt
Na végre VALAKI érthetően megfogalmazta a lényeget!Mindegyikről osztható az ész, de a lényeg amit leírtál.Igazából NEM a váz, hanem az objektív, és főleg a fotós személyisége számít./Ha egyszer el tudnám adni a Nikon cuccomat,( amire egyre kevesebb az esély,) Én is Pentaxot vennékViszont, ha már valamelyik rendszerbe belekezd az ember, akkor csak nagy anyagi áldozat, illetve veszteség árán lehet belőle kiszállni.
-
Ban_Dee
csendes tag
Meg persze a márka image...
Gondolj bele, ha x és y 'nagy nevű' fotós Z v. W márkát használja, akkor persze hogy sok, kevésbé nagy nevű is azt fogja.
Persze lehet hogy x-nek és y-nak ingyen adta a Z meg a W cég, sőt fizet érte hogy az övét használja...
A komoly fejlesztő részleg persze tényleg igaz, az anyagi helyzetet csak sejtem, de valószínűleg akkor az is.Bandi
-
Ban_Dee
csendes tag
Akkor tényleg komolyabban nyomja, mint én
(Én még hobbiként is csak mostanában mondanám - maradjunk abban hogy élvezem, ha nyaraláskor / családi alkalmakkor fotózhatok, meg persze hamar mondom azt, hogy 'fú, ezt lekapom gyorsan' és már szaladok is a gépért.)Menü: én IT-s vagyok, szóval szeretem a ketyeréket, valószínű ezért nem is tűnt fel elsőre, de így hogy írtad, azért egy-két dolog valóban lehet hogy más gépeknél egyszerűbben van megoldva. (Nincs igazán összehasonlítási alapom.)
A kijelző viszont a D60-on is nagyon tetszik, bár ott is csak a kis Coolpix az alap - ahhoz képest meg...Bandi
-
Ban_Dee
csendes tag
Ez érdekes...
Konkrétan milyen Nikon és milyen Pentax?
(Vázak, obik, stb.)
Én is 'nikonos' vagyok, bár egyszerűen annyira bevált nálam a régi kis Coolpix2200 meg persze tetszett is a belépő dslr vonaluk, hogy úgy döntöttem marad a márka.
(Csak a D40-D60 volt kérdés, D60 lett végül)
Meg nem bántam, de azért nem érzem magam elvakultnak - szóval érdekelne egy ilyen összehasonlítás.Bandi
-
őstag
Éppen azt írtam: Ő egy elfogult (hiú) Nikonos és azért se Pentax vagy más?
Aztán szerkesztetted-tetszik is neki,pénze is maradna..ebből váltás lesz előbb utóbb.Maradjunk itt,zoomobit milyet ajánlanál megtalálva a középutat ár és minőség terén 200D-hez?Akár használtan....
Tech-No-Logical World.
-
Hooper
őstag
"textílbakelit" bol nemhiszem h gépvázat fognak gyártani, valmint amellett h höre "keményedik" biztos van más amiben nemjo... nemolvastam utánna a az anyag (tulajdonságainak).
DE szerintem 1 biztos: fellehet hozni ien meg oylan szuper müanyagokat, amik erre meg arra jók, de azokbol NEM valószinű h fogunk gépvázat kapni. az 1ik az ára, a másik meg a "müanyagérzet", amit a gyártók nembizots h felvállalnának egy 500-1000000 Fts váznál.
Lehet h van ienolyan extra anyag, de a fémötvözet (olcsobban) mindenre jo.Azért én is megnéznék 1 CARBON gépházat, de állitom, h az állványmenet, zsanérok, bajonett fémalapú lenne
-meg az árára is[ Szerkesztve ]
-
Hooper
őstag
"Ezen törpölj még egy csöppet. Használhatod a wikit, a googlét. Egy dologban egészen biztos vagyok: a fémeket olvasztják..."
Ennyire hülyének nenézz! "normális körülményekre gondoltam, pl müanyag akár a napon is megolvadhat, deformálodhat. "a fémeket olvasztják"..téényleg? de hány fokon? min 600, a vas és társai meg 1500körül, ienekkle a hobbifotos nemigen találkozik a müanagy meg akár már 100fokon is, persze még ez is sok a hétköznapi használat során. de szerintem ez nemannyira lényeges szempont, hacsak nem ipari fotozásra készülsz..
de pl kohászatban biztos szivesebben mennék fotozni 1 fémvázzal.mind1,félretéve a hőmérsékleti kérdést szerintem(!) a fém "minőségibb" érzetet kelt, és ha műanyag vázam lenne akkor is ezt mondanám.
(Amugy pl az időjárás állo vázak is mind fémházas)Az életben is sok más termék, stb van olcsobb müanyag kialakításban, vagy tartosabb, drágább fémben.
lehet még vitázni, de szernitem felesleges, tény h vannak durva müanyagok, de olcsobb szerintem tartos vázat csinálni fémböl mint jo muanyagbol... pl 1 oan műanyag vázszerkezet mint pl a CASIO G-Shock karórái (ezek bizonyitottan "gyilkolhatatlanok") fényképezőben elég horror árban lenne. -
Zozzant
addikt
hát nem tudom, fz20-ban optikai stabi van k100d-ben meg ccd shift és egészen más az a klattyanás ami ezekben hallható, k10d-ben arrébb csúszik a ccd tartó mechanika ha odateszem a fülem akkor hallom, ez az. Fz30-ban egy egész határozott lötyögős könnyű kis alkatrész benyomását keltő határozott koppanás hallható forgatáskor, optikai tagról nehéz elhinni ezt a határozott hangot... csak kétkedem, nem mondom hogy biztos nincs igazad.
https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html
-
madgie
titán
"A "legkompatibilisebb bajonet" előnye: BÁRMILYEN elétartott obival van fénymérésed, és fókuszvisszajelzésed."
Ugyanez működik a 4/3 rendszerű Panasonic DSLR-ekkel. Sajnos az Olympusokkal nem, ott nincs fókuszvisszajelzés. Kicsit faramuci helyzet, mert a Pana gépeknek kicsi a keresője, a csoda E-3 keresőben meg nincs fókuszvisszajelzés, csak fénymérés
-
drkbl
őstag
Egy ismerősöm szeretne Sonyról váltani, K100 szóbakerült, szerintem ha vakuk, akkor Nikon, de őt ez érdekli, engem csak ezért érdekelne a dolog. Kicsit furcsa volt a "legkompatibilisebb" bajonetből nyolcfélét találni, úgy tűnik, azért van/lesz változatosság. Weboldal egy katasztrófa, esetleg vannak az 1-3 kérdésekhez hasonló tartalmú linkjeid?
-
wwhy
veterán
végül nem az avplanettól rendeltem, hm a Digitalplazatól, ők ráadásul nekem helyben vannak ;P remélem itt is minden OK lesz, vásároltam tőlük autóhifit, az/akkor korrekt volt.
[ Szerkesztve ]
ELADÓ <<Dell 7440 laptop>><<Újszerű, garis>><<i5-1345U, 16GB RAM, 256GB vagy 1TB SSD>>
-
Hydra SR
addikt
Nem arra céloztam, hogy nem is kéne, hanem hogy hogyan számíthatnánk spot fénymérésre az 1000D-ben, ha a 350-400-450D-ben sincs Én is örülnék, ha lenne a 400D-ben, de csak ugyanez a partial van, ami az 1000D-ben is.
Érdekes módon pár dologban viszont az 1000D jobb:
-időzített sorozat
-gyorsabb sorozat
-Digic III (ez mondjuk nem meglepő, újabb a gép)A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.
-
Degeczi
nagyúr
hmmm, érdekes gondolat
nem tudom, a RAW konverterek hogyan dolgoznak: először alkalmazzák-e az expókorrekciót, és utána a fehéregyensúlyt - vagy fordítva? illetve hány biten történik a földolgozás?
ehhez az előbbi kellene, különben a fehéregyensúly állításakor már túlcsordulhatnak az értékek - kivéve, ha 12 bitesnél nagyobb pontossággal dolgozik a konverter (nem kizárt, sőt, elég valószínű)
mindenesetre hasznos lenne egy open-source firmware, mert gyáriban ilyen opció szerintem sosem lesz
-
Degeczi
nagyúr
nade másként nem is csinálhatja...
önmagában a RAW alapján még nem lehet hisztogramot rajzolni - hiszen abban színek sincsenek...
először tehát föl kell dolgozni - ott pedig már játszanak az aktuális beállításokami zavar, h sok gépen (a Nikon D70 és hasonló kategória pl biztosan ilyen - a D300 már gondolom nem, mert különben nem lenne értelme a nagy fölbontású TFT-nek), csak kisebb fölbontású JPG, és nem a teljes méretű kép alapján dolgozik
valszeg más modelleknél is lehet ilyen, mert pl régebbi Oly-k tesztjében is gyakran lehetett olvasni, h az utolsó nagyítási fokozatok már nem adnak további valós részletet, vagy pl olyan JPG mellékhatások látszanak, amik a teljesen képen már nincsenek rajta
-
-
titán
Ezt én se tudtam. Mikor meglett a gép és itthon rányomtam az obit, meg is ijedtem, hogy milyen rohadt sötét a kép. Mondom itt meg mi a fax van. Aztán beüzemeltem és azóta nem találkoztam ezzel a jelenséggel. Biztos azért, mert akksi nélkül nem vizslattam a keresőt. Most viszont kikaptam belőle és bizony be is sötétedett.
A D40-nél mindegy volt, ott a fókuszpontok is látszódtak akksi nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
Szten Márs
nagyúr
Lcd-s micsoda?
Egymás után nézd meg amúgy közvetlen a két gép keresőjét, szépen látszik, hogy a Nikon világosabb. Persze, csak a Pentax által használt mattüveg miatt.Degeczi:
Igen, valóban, köszi a kiigazítást. A lényeg az, hogy amit a forumtárs látott állapot, az nem a kereső valós világossági állapota volt[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
-
rii
nagyúr
köszönöm! (:
azt meg tudom még kérdezni, bár lehet hogy már ptóbáltam ilyen választ kierőszakolni és akkor nem ment ... hogy egy 1/2,5" -ra mi a még elfgoagdható maximáis MPx (5-7 Mpx?) illetve egy 1/1,7"-re (8-10 Mpx)
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
Szten Márs
nagyúr
Hát számolgattam:
1/1,7"-en 12 megapixel (pl a Canon 115 ezrbe kerülő G9-ese ilyen) található. Egy elemi pixel maximális mérete 3610000 négyzetnanométer. Ha ezeket kockáknak vesszük, akkor 1900 nanométer a kockák egyik oldala. A vörös fény olyan 740-750 nm-ig terjedő hullámhosszal rendelkezik. Azért nagyságrendileg keményen összemérhető, de még belefér. Persze ez a maximális elképzelhető oldalnagysága a fényérzékeny területnek, a valóságban ennél nyilván keményen kissebb, a fennt említett okokból, még ennél az 1900nm-nél is, ha ezt vesszük, sokkal neccesebb az ügy, fene tudja mennyire necces valójában.
1/2,5"-ön 8,3 megapixel: Panasonic TZ4, mint példamodell. Egy elemi pixel elméleti maximális oldalmérete itt 1725nm-re jött ki. Egyre jobb.
Egy 22 megapixeles APS-C jobban áll, 4000nm feletti maximális oldalhosszal.[ Szerkesztve ]
-
-
Dtomi
őstag
Igen meg az 50mm mellé egy makró, egy tele, és egy nagylátó az élet nem fenékig DSLR meg ha valaki 30-60e kürül szán rá akkor meg pláne ne mondjuk neki, hogy hú de mennyivel jobb lenne dupla annyiért egy SLR
"Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."
-
Teng
aktív tag
Köszi szépen Van benne igazság viszont egy dologra felíhvom a filgyemed: "Természetesen van néhány kivétel. Ha kifejezetten veszélyes, ártalmas környezetben fényképezünk, mint pl. tengerparti sós párában, homok- vagy hóviharban, esetleg vulkáni hamuban, nos ekkor okos dolog könnyen tisztára törölhető védőszűrőt használni." A hóvihar része nekem mondjuk aktuális mivel snowboardozom, és a tengerpart is, mert pl voltam Horvátországba tavajelőtt, meg Görögbe tavaj.. De tény, hogy nem létszükség Viszont az jó kérdés hogy a 18as végén belelóg-e...
-
Szten Márs
nagyúr
-
philoxenia
MODERÁTOR
Tudtommal a Canon az úttörő a CMOS érzékelő alkalmazásában.....
Amit ők használnak, azt ki gyártja?
mod: szétnéztem, nincs itthon csak fagyasztott, meg konzerv. Melyik legyen? vagy menjek a szomszédba szemeskukoricáért?
[ Szerkesztve ]
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
Dare2Live
félisten
-
Dare2Live
félisten
-
-
adik
őstag
te azt használati kultúrának nevezed?
Egyébként face detection helyett sztm, vagy nem is tudom. Egyébként én is azt használom*, mert így autómatikusan a legközelebbit választja, akárhol is legyen a képen - ugyebár, mint legtöbbször. Itt azért megjegyezném, hogy az EOSomon jobban működött ez a sok fókuszpontos dolog, mint a Pentaxon, bár az EOSon hatszor akkora fókuszmezők - nem is mezők, felföldek! - voltak. És mint ugyebár te is tudod, jellemzően nem lelőni akarjuk az alanyt, ezért hát ritkán szerkesztünk középre...* := mármint a sok-sok fókuszpontot
[ Szerkesztve ]
Kettő, csipkebokor vessző!
-
Dare2Live
félisten
amit én néztem az egy D300on 2.8on ahogy ment a zoom fel(70en érdemes megnézni), minnél feljebb úgy a sarkokban a kissebb képkör ellenére már rendesen lágyult. (mint a sigma)
Mondjuk sigma 24-70 2.8al is már kitudja mikor fotóztam utoljára, szóval véleményem nem mérvadó de akkoris egy félmisis obitol én mást várok.
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
Ami képet látam azalapján énmég a képminőségét se tenném a 450Ks kategóriába, lehet én néztem hibás darab képeit de gyak mint egy 3ad/4ed annyiba kerülő sigma 24-70 2.8ex. hamég nemis extragyors, extrapontos.....
Ellenben a 14-24 2.8 egy álom. Kárhogy akármelyik obi majd anyiba kerül mint amit cakkpakk a gépre költöttem vázastul, 2obistul, vakustul, táskástul.
Márs: Nemsokára új Canon váz(ak), új Pentax váz(ak) lesznek álítólag bejelentve.... Ha ábrándozzunk K20D megkapja 300D szenzorát, meg a 3"os kijelzőt, meg pár finomítást és Pentax azon az áron vezetné be mint K10Dt azaz $999en azaz MOon 200K huf on.....
(Meg lehet végre Canon észrevette a szart és összerakott egy jó alapvázat 450Dnéven a kitünő új Canon kittel)[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dtomi
őstag
Mindemellett nem írtam ugye marhaságot 1* sem
"300D-nél néhány "szappantartó" (from werttzui) is ügyesebb, nemhogy egy bridge..."
Ugye ez is erős csúsztatás mint ahogy kezdődött az egész, mert ha már ráteszed a 70-200 F 4L IS USM -et már annyira nem is rossz.
Tehát tegyük meg azokat a kikötéseket amiket meg kell tenni.
Ameddíg így gondolkodik Kormi addíg gondolkodik jól, és ha leírja hogy nicns pénz és nem is biztos hogy, lesz rendes üvegekbe akkor nem szabad ráerőltetni a DSLR-vázat 1 "L" es kitobival sem legyen az canon nikon ésatöbbi.
"Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."
-
Dtomi
őstag
Ja tényleg a legjobb kitobi biztos a pentaxé ezért hívják L-es pentaxnak :LOL Csak egyet nem szabad elfelejteni. KITOBIK KÖZÖTT ide pedig igaz a mondás vakök között félszemű a király. Légyszives mutass nekem egy képet amit készítettél pentax kitobival mellette egy bridge gép képével u.a a beállításon. Én megtettem anno
-
Dtomi
őstag
Ez nem a k100D-t fényezi hanem akkor a mosst kapható bridge gépeket ha nem így van.
Ez nem marhaság ez tény!!!!!! Ideális körülmények között, ahol nincs szükség gyors AF-re nem kell ISO-t emelni ésatöbbi bizony egy bridge gépnek simán le kell nyomnia egy szar obival szerelt DSLR-t. Ha a mostani kínálatban nicns ilyen akkor a régebbiek között kell válogatni."Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."
-
Dtomi
őstag
Érdekes nekm van 300D-m azóta a 30D mellé és nem vettem észre, hogy szar lenne. A k100D hez talán gyárilag millás obirendszert adnak?? Vagy kiderül, hogy az 1D mark II N-et tették bele nanaotechnológiával, nem hiszem. Esetleg 1 centis a 18-55 közelképe 1:1 es leképzési aránnyal. Vagy ingyen megkapsz a vázhoz mindent amit akarsz?
Ez ugyan úgy vontakozott a D40-re a 350D re és az összes low-end gépre."Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."
-
Dtomi
őstag
Persze-persze most már pontosan eléxem 217 ezeé vettem anno a 828-am. És ott volt a kezembe 200 ezeé a 300D +18-55 + 512CF A 828-ba haveroktól kaptam szülinapomra egy 256mb-os MS prot 27ezer volt. Kodak táskát kaptam hozzá karácsonyra 10e volt.
Akkor utánajártam a dolgoknak most se másabb semmivel.
DSLR lehetőségek
Alapobi legyen a KIT 18-55 ~ 27-82,5 fényereje olyan amilyen de itt lehet emelni az ISO-t nagyobb baj nélkül.
Makró obi: közgyűrű, fordított obi, vagy egy komplett makró obi.
[Közgyűrű] 7500 HUF autófókusz nuku és még kell elé 1 obi legyen ez a 18-55 fényerő rajzolat meg olyan amilyen.
Fordított obi. legyen egy helios 44 5 ezeé hozzá egy 58-55 ös fordító gy. szintén kb 5e ez egy 10000 HUF
Komplett rendes makró obi ~ min 60000 HUF
Tele itt nincs vacilálás és lehetőség vagy tele vagy nem.
Kistele MF-al 25000 HUF
Nagyobb tele AF-al 42000 HUF
vagypedig mindent megold 1 üveggel 85000 HUF
Vagy egy
Ez így a legminimumabb áron számolva 160e és a minősége ideális körülmények között 100% hogy nem lesz jobb mint az FZ-50-nekKompakt: FZ-50 fényerős alapobi, jó makró, 400< nagytele képstabilizátor, külső vaku csatlakozási lehetőség, DSLR hez képest NEM IDEÁLIS fényviszonyok esetén "ocsmány" képminőség, ha már csak az érzékenységet lehet emelni. Ideális fényviszonyok esetén talán még meg is haladja azt a 160-as szettet.
Mikor eladtam a 828-am 150e-ért lett eladva a gép. Haverom aki egy héttel előbb vette a 300D-t egy héttel utáman adta el 90-ért a vázat. Tehát most azt kell mondanom, hogy "szinte semmit" nem vesztettem a dolgon ahhoz képest, hogy mennyit használtam a gépet. És mikor ugye eladod a kompakt gépet mert továbblépsz ha tovább kell lépni, nem vszítesz a sok marhaságon amit hozzá összegyűjtöttél. Vagy nem kell semmi szarságot megtartani amit kezdőként megvásároltál, és már a hátad közepére sem kívánod. És a kompakt használata közben esetleg kiderül az, hogy se alapobira, se makróra, se fényerős üvegre, se nagylátóra nincs szükséged, csak egy nagytele kell és természetfotózni szeretnél a legjobban. És miközben ez kiderül nem költöttél el egy forintot se obira.
Egy DSLR csak egy DSLR nem egy fényképezőgép rendszer. Ott egy rendszer sok-sok kiegészítő után lesz azzá ami.
-
Kormi76
aktív tag
Lehet, hogy nem jók az érveim, de nem is akartalk meggyőzni, csak leírtam, hogy nekem mi van a fejemben a témával kapcsolatban... Szóval nem érvek. Befolyásolható vagyok ilyen téren, mert laikus vagyok; csak véleményem van, nem állításaim.
Viszont kezdesz meggyőzni, az SLR felé, ugyanakkor akárhányszor meggyőzve érzem magam, beugrik, hogy az SLR-ezés: DRÁGA. Nekem. A keret 100k, és nem több, szal +30-40k későbbi optikára nem nagyon van, meg a járulékos dolgokra. Úgyis vennem kell majd egy telét 18-55mm mellé, amit adnak a géphez, meg stb...és onnan nicns megállás, egyszer csak azon kapom magam hogy 250ezer Ft kiúszott az ablakon (már ha van annyi pénzem). Szóval érted, nehéz dolog. minőség vs. pénz -
Kormi76
aktív tag
Jó, hát én nem tudom egy profi fotós szemével nézni a gépeket, meg csak digi géppel van fotózási tapasztalatom (najó annó volt egy analóg gépem is), de nekem azért sokat jelentett, hogy megkomponálhatom a képet, és látom, hogy melyik záridő sok/kevés, meg ilyesmi. Én elismerem, hogy tükrős gépek sokkal jobbak, meg nem összehasonlíthatóak, de sajnos nekem még nincs ott a tudásom, hogy megfelelően tudjak kezelni egy DSLR gépet (nemhogy kihasználni), és szerintem csak elmenne a kedvem a sok rosszul sikerült fotó miatt az egésztől... A kompaktok szerintem sokban megkönnyítik a laikusok életét és ha ott kitapasztalják a dolgokat, jöhet egy tükrös csoda. Ez az én véleményem, nem biztos igazam van. Szóval ezért félek egy kicsit az ajánlott Pentaxtól.
Álványom meg már van. (A gomb és a zseb már megvan, most jöhet a kabát... )Üdv: Kormi
Márs, hamarabb írtam a postot, mint a te válaszod, szal ez nem arra regált. Viszont tényleg különbözünk, én már az LCD világában nöttem fel, engem spec nem zavar. Viszont a DSLR-ek előnyei felett nem lehet szemet hunyni, kétsegetlenül lekörözik a kompaktokat, de itt megint jön, hogy én még csak kezdő vagyok és lehet a jobb géppel is rosszab képet csinálnék.... nemtom, tanácstalan vagyok... Kétségtelenül az SLR gépek már a profi fotózás kapuja számomra és nem tartom magam annak.
[és sajnos figyelmbe kell vennem, hogy nem csak én használom a gépet (ez nem szempont, csak megjegyzés).]
[ Szerkesztve ]
-
Hydra SR
addikt
Pana-betegség a gigantikus méretű RAW, úgy látom. werttzui FZ-30-asa is nagyobb RAW-okat gyárt, mint a 400D-m. Nekem úgy 8-9 mega/kép a jellemző, ISO növelésével, részletes témánál felkúszhat 12-ig. Egyszerűen pancser tömörítési algoritmust használ a Panasonic FZ-xx széria.
[ Szerkesztve ]
A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.
-
olli
tag
A 4GB-tal kapcsolatban: a leírás szerint a kártya formázhatósága véges, mivel adott számú könyvtár létrehozása lehetséges. Kérdés, hogy sikerül-e annyit elhasználni. Gondolom, ezért akarod mindig teleírni. Nos, 517 db 10 MP-es képet még egyszer sikerült összehozni, azóta nem érdekel a dbszám, amint összegyűlnek fontos felvételek letöltöm, és format. Árban 2 db 2 GB-os pont annyi, mint 1 db 4 GB-os, viszont RAW képek 22 MB mérete már megkívánja az utóbbit.
By cool !
-
Rakeem
aktív tag
-
Rakeem
aktív tag
köszi.
meg van a problémám.
csak 1x próbáltam megkeresni a méretezést.
akkor is az edit menüben...
hah. csakhogy nem ott van.
így hogy leírtad kimondottan kerestem a resize szót. (mert én hülye valami ilyesmit kerestem: size modify)
a toolsban van. megvan. már csak egy gyors kérdés:
1280x1024be jó lesz átméretezve?
ja igen...
jpeg kompresszió állításnál huffman kódos vagy progresszív enkódolást használjak?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
d80-at is néztem, de jóval drágább mint k10d. eredetileg a 350d, d40, k100d voltak a cél, de ezektől árban már nincs olyan messze a k10d, amit még be is tudok vállalni, de ettől többet hirtelen nem szeretnék rá költeni, éppen ezért bármit is veszek, jóideig csak a kitobi marad.
az említett 3 gépből viszont nekem egyértelműen a k100d a "legkényelmesebb", a másik kettő olyan kis játékgépnek tűnik mellette senkit nem akarok megsérteni, ez csak az én véleményem