Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
Inkább az fogja eldönteni, hogy milyen gépet veszek, hogy meg tudok-e tanulni egy lassabb géppel is jó képeket készíteni (normális időn belül), vagy tényleg kell az 5fps. Ha úgy alakul, hogy kell a gyorsabb gép, akkor megoldható, hogy többet költsek rá, de csak akkor akarok emiatt többet kérni kölcsön, ha biztos vagyok benne, hogy szükség is van rá, és vissza is jön az ára. Erre van még pár hónapom.
Köszi a tanácsokat!Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
Hydra SR
addikt
Én is egyetértek, a tesztek és tapasztalatok alapján nem lett rossz a 6500 csak mindenki azt várta, hogy a Fuji újra csodát tesz. Most nem tett.
A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.
-
Holnap
csendes tag
Huh, feladtátok a leckét... Vegyek gépet vagy ne vegyek?
Mikor az első bejegyzésemet írtam, biztos voltam abban, hogy új gépre van szükségem, aztán perempe elbizonytalanított, hiszen senki sem ad ki pénzt feleslegesen... Mégis valahogy úgy érzem, hogy új, komolyabb gépre van szükségem, de még sok lenne egy DSLR.
Végigolvastam a fórumot, és úgy láttam, a tanácsadók két táborra szakadnak, az egyik tábor azt mondja, hogy előbb elég egy bridge gép, eztán ráér a tükörreflexes, a másik tábor viszont rögtön beledobná az újoncot a mélyvízbe egy tükörreflexessel... Magamat ismerve a kisebb lépések taktikája jobban beválna, ezért gondoltam arra, hogy a régi Oly C725 UZ gépemet lecserélném egy következő kategóriás gépre (ami ugyebár bridge)...
Ha nem lenne off, most megkérdezném, hogy hogy jutottál el a ''kis'' Oly-tól a jelenig. -
Holnap
csendes tag
Délelőtt felhívtam néhány üzletet, érdeklődtem a Fufi S 5600-ról... Elég sok helyen mondták, hogy már nem árulják (kifutó modell lévén). Rövid rágódás után úgy döntöttem, hogy inkább most veszek egy ilyen gépet, minthogy még gondolkodjak rajta néhány napot/hetet és lecsússzak róla... Most biztos sokan gondolják azt, hogy erről a gépről nyugodtan le lehet csúszni, de én úgy hiszem, hogy -ahogy Te is mondtad- kezdő/tanuló gépnek nagyon is jó lesz. Szeretném megköszönni a segítségedet, hiszen mostantól topic-ot váltok, itt már nem fogok többet felbukkanni.
-
Szten Márs
nagyúr
Labortesztben nagyon összenyomott dinamika jött ki. (Mondjuk mindig is kiváncsi voltam, hogy valós használat során mennyire szembetűnp ez) Te magad is említetted valahol, hogy kisebb jpg-ket csinál, mint az FZ30-ad, gondolom ez sem lehet véletlen. Nyilvánvalóan DSLR-es viszonylatban kell érteni ezt az ítéletet, vagy még inkább a saját RAW-jaihoz képest viszonyítva.
Milyen arányban használod a jpg-t és a raw-ot, valamint mik a személyes tapasztalataid a kettő minőségi viszonyairól a k10d esetében?
[ Szerkesztve ]
-
Szten Márs
nagyúr
Naszal: észrevetted valós életbeli használat során, hogy a jpg roszabb dinamikájú lenne, vagy életlenebb?
Nyilván a laborteszt rengetegszer túlzó, olyan dolgok jöhetnek ki, amik való használat során abszolút nem, pont ezért kérdezem, minden offense nélkül, tényleges kiváncsiságból. -
Szten Márs
nagyúr
-
runner 125
nagyúr
-
E-scapegoat
tag
Ezek 6500fd-vel készültek szupermakróval, kézből.
Persze nem etalon képek, ebből nem igazán lehet megítélni a minőséget, de hátha segít. A DCR-250 meg holnapután felkerül a gépre.
"Just freedom is only a hallucination / That waits at the edge of the distant horizon / And we are all strangers in global illusion / Wanting and needing impossible heaven"
-
runner 125
nagyúr
Úúú srácok,ezek nagyon jó képek! Csak ámulok és bámulok
Különösen BEE képei.. -nagyon tetszenek,annak ellenére h allergiás vagyok a csípésükre !
Grat hozzájuk! Természetesen a Többieknek is!
....jah és akartam már írni:Nagyon grat ehhez a forumhoz/topikhoz! Elég sok forumot bújok,de ilyen jó "közösséget" eddig sehol nem tapasztaltam! Csak így tovább!"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Szten Márs
nagyúr
Thx a véleményezést
Ha szerencsém van - bár már sokadszor hiszem azt, hogy igen közel vagyok -, akkor hamarosan visszakapok egy kevés pénzt és végre tudok gépet venni. (Bár legjobb esetben is vizsgaidőszak végeztével, addig örülök, hogy lyuk van a seggemen )
Erősen gondolkozom ezen a felálláson, bár az a helyzet, hogy végtelenül rühellem a CA-t...
Nem ide tartozik, de RAW konverterek némelyikébe ha jól tudom van CA eltüntető, annak a hatékonyságával van valakinek tapasztalata? Utólagosan PS-ben legyúrni van valami értelmes módszer rá, vagy klónozó bélyegző, kicsi mintavételek a CA melletti helyekről és végignyomogatom, miközben vígan beleőszülök?[ Szerkesztve ]
-
Szten Márs
nagyúr
Azért szerencsére amikor van időm, elég sokat tudok fotózni kölcsöngépekkel, van, hogy jelentkezik (kedvencem egy villamosos kép, ahol az áramszedő szép lila lett, pedig nem az MKV csinált új designet a villamosokra ) és valószínűleg jobban zavar, mint amilyen zavaró valójában, bár eddig valóban viszonylag kevés helyen láttam real life képeken.
Ha a PS RAW konvertere jól elbánik vele, akkor viszont minden kifogás megszűnik ennek az összeállításnak a best buy-sága ellen -
ottkar
addikt
Egy hapi nekem egyszer azt mondta nézzem meg ilyen szemét optikát nem láttam még ekkora CA-ja hogy lehet. Nézem nézem 100%-ig viszem nem látok szinte semmit. Azt mondja hát csak nagyítsam tovább legalább 300% .ig!? Szumma szummárum egy elképesztően CA-ra jó optikáról mondta azt hogy szemét.Nem CA-t hanem rémeket látott.
-
Hydra SR
addikt
-
Teng
aktív tag
BEE a lineken nemtaláltam utángyártott aksit. Azért én ha elmegyek valahogy legalább 2 garnitúra aksit viszek a biztonság kedvéért A képeket megnézem amikor elkészültek 1-2 alkalommal és annyi, bár az tény hogy kb 4-500képet elbír egy aksi és 1-200nál nemnagyon lövök egy nap többet. Még annyit megjegyeznék ha esetleg a K10D-t venném elég szükös lesz utánna a kassza és azért is nézek körül, hogy aksitéren ha találnék megfelelő áron utángyártottat kapásból vennék még egyet hozzá. Ígyis ha veszek hozzá memkarit még meg táskát meg ami kell már majdnem 200e Ft-ba lesz nekem. Ha véltelen válallkozó lennék könnyebben venném meg mert legalább az áfát visszaigényelhetném...
-
Hydra SR
addikt
Természetesen, nem volt komoly az egész, csak jót mosolyogtam a keretezés funkción és most felelevenítettük az élményt Hirdetni nem itt hirdetem, hanem az apróhirdetések között (meglepő módon nem ugyanazok az emberek járnak ide, mint oda). A hirdetésben is úgy írtam, hogy az eladás oka az, hogy nekem ennél lényegesen jobb gépem van és amellett nem tudok ezzel mit kezdeni. No meg hát aki 17000-ért vesz digit. gépet az nem a szuper képminőségre és a manuális kezelhetőségre megy, csak legyen valami nála amivel el lehet kattintgatni és nem böki az oldalát de azért mégis jobb, mint egy telefon. Ennek a gépnek az igazi előnyei a mérete és az ára. És ebben a kettőben sokkal jobb a tükrösöknél
[ Szerkesztve ]
A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.
-
klepto
addikt
Egyre jobban hajlok a K10D-re, bár ma találtam egy Olympus képet, amit az egyik új vásárló készített, és leesett az állam tőle: [link] Ha jól látom, a kép ráadásul eredeti méretben lett feltöltve. Szóval ismét az a bizonyos motoszka, és a kérdés; vajon a kép élességi gondja JPG kódolásnál nem a beállítások hibájából fakad-e (minden tesztben a néha túlzott képélességet emelték ki, a csapnivaló dinamikáról, a kontraszttalanságról senki nem tett említést, és a belinkelt kép sem tűnik dinamikátlannak, vagyis kontrasztszegénynek, holott JPG formátumban van feltöltve az oldalra)?
Szóval a K10D élőképes LCD-vel van felszerelve?[ Szerkesztve ]
Ha magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)
-
klepto
addikt
Ha ez így van, akkor miért preferálja mindenki a nagyobb felbontású gépeket, és miért ajánlják elsősorban minden fórumon a K10D-t a K100D helyett?
Miért jobb egy nagyobb felbontás, ha közben romlik a kép minősége?
Mekkora méretet lehet max., minőség romlás nélkül nagyítani egy 6Mp képről, és egy 10Mp képről, és hogy én is megértsem, egy mezei celluloid alapú negatív filmről?Ha magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)
-
Dare2Live
félisten
érdemes megnézni pár D80 vs D50/D70... képet gyak észrevehetetlen a zajbeli difi a két gép között: "Lényegében ennyit fejlödött a Sony CCD gyártása".
szerk: jamár írtad mind1 marad.más: fotoznál nekem "távolrol" egy villanykörtét Evaluativen és kiraknád a netre? Kérlek!
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Allien
veterán
Na, ez itt a lényeg. Ha mondjuk 1-2s-nél még nem vészes, szinte észre vehetettlen, akkor nincs akkora problemo.
Pontosabban, továbbra is kérdés, hogy miért vegyek inkább Nikon D40-t, Pentax K100D helyett.[ Szerkesztve ]
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
molnigee
aktív tag
-
Szten Márs
nagyúr
Igen, a képstabi egész bizonyosan jobb lett benne
Zajosodást viszont én tudtam nézni, próbálgatni K20D-vel és nekem úgy tűnt/tűnik, hogy egyáltalán nem zajosabb ugyanakkora méretben nézve, mint a K10D.Dorian:
Na igen, nekem is erős a gyanúm sajnos. K200D viszont biztosan lesz. Belülről ugyanaz, mint a K10D, illetve néhány dologban még jobb: erősebb vaku, nagyobb méretű és nagyobb felbontású LCD, dinamika-kiterjesztés funkció, minden másban meg K10D, még a zöld gombot is megkapta. Ami miatt mégsem olyan jó, mint a K10D, az a kissebb váz, kissebb és pentatükrös kereső, egy vezérlőtárcsa. Ennek ellenére kifejezetten jobb, mint ebben az árkategóriában a konkurensei.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Mini PC
- Milyen processzort vegyek?
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Házimozi belépő szinten
- Projektor topic
- Formula-1
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest