-
LOGOUT.hu
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dtomi
őstag
Erről a 70-300 f2,8 ról nincs valami link vagy valami hír. mert semmit nem találtam. De amúgy sem hiszem, hogy bármikor az életben kiadnának egy 300 f2,8 végű obit 700$ ért....
"Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."
-
gabo75
csendes tag
sziasztok!segitség kéne eröl mit gondoltok milyen választás sony dsc-t200 http://www.sony.hu/view/ShowProduct.action?product=DSC-T200&site=odw_hu_HU&imageType=Main&category=DSC+T+Series
-
Mercutio_
félisten
válasz Dare2Live #8589 üzenetére
Vagy félreértettük egymást, vagy másról beszélünk.
Én nem azt mondtam, hogy az 50-200 az évszázad obija, de abban az árkategóriában ahol mozog a vinyettálás nem egy ritka dolog nemde?
70-300VR höhö, 100+fás obik kategóriájában azért mások az elvárások, egyébként jön ki a Tamron 70-300/2.8 700$-os áron, az azért elég keményen odab*sz majd[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
ottkar
addikt
Majd a környezetvédők a körmödre koppintanak ha hajkurászod a bozontosfarkúakat.
Tükröt és bármit csak akkor kell alkohollal tisztítani ha zsíros jellegű a szennyeződés és tapad.96%-os vagy abszolut alkohol kell a 70-es nem jó mert vízkövesedhet, és erősen törölni nem ajánlatos a felületeket. És antisztatikus törlővel kell törölni utoljára. -
tbs
addikt
Darenek azért itt-ott igaza van. ( )
Az 50-200 láthatóan életlenedik a szélei felé, rekeszelni kell. F4-en, 5.6-on nagyon nem az igazi. Annyira azért nem, mint a linkelt képeken, ha lesz türelmem lövök tesztábrát. Mondjuk aki többet vár egy 30eFt-os objektívtől az igen erősen el van tévedve... Az az obi az ÁRÁÉRT best.
Mutasson vki canyon, vagy nyikony hasonszőrűt.
-
Teng
aktív tag
válasz Dare2Live #8589 üzenetére
Node akkor ez a kép szélén lévő hiba, a gépnek tudható fel? És azon belül is a jpg-nek szóval rawban nem ilyen? Mert ezekalapján ahogy olvastam lehet mégsem az obi a tettes... de amugy néztem valamelyik honlapon pentaxhoz obikat és lehetett is tesztnagyítást csinálni és pl 50-200-nál a 200as végén volt ilyen probléma, viszont 70-300asnál 200on semmi gond nem volt...
-
Dare2Live
félisten
válasz philoxenia #8582 üzenetére
hápersze a JPG algoritmus... Pentaxnál direkt így van az megcsinálva... szélein jobban elmossa középen meg meghagyja jótékonyan fogalmazva nagyjábol élesnek.
Kiváncsi vagyok még milyen indok lesz megfogalmazva, hogy "nem az obi" hibája.TBS: Egyik képet direkt más helyröl linkeltem.... AF meg mivel van nagyjából éles rész a képen középen gyak kizárva.
Mercutio: Mutatsz nekem jól, sarkokon középen is jól vizsgálható képet pl 50mm körül f4 max 5.6ig ahol van részlet: jól láthatóak a szélek?
vagy egy 200mm f5.6os képet amin szintén jól vizsgálható a kép egészéebn az élesség?
Én amiket eddig láttam azok nem győztek meg legyenek akár 6MPs géppel készülve ami ugye sokkal kevésbé gyötri meg az obikat.
pl: [link] Ez ISO200 és 1/800 szoval nem bemozdult....
itt egy másik gyönygszem, hogy megent 2oldalrol is legyen link. [link]
btw zones kepek RAWbol vannak... és szivesen megmutatom milyen a 70-300VR 300a ami sokak szerint fölös mert olyan rossz: Neked borotvaéles lesz.don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
philoxenia
MODERÁTOR
Vitatkoznék veled ebben egy kicsit, a legfontosabb az, hogy valaki jól ismerje a felszerelését, a korlátokat vegye figyelembe a témaválasztásnál.Kicsit jobb kompaktokkal is lehet aránylag jó és élvezetes képeket csinálni. Amiről Te írsz, azok fotós feladatok inkább, oda kell a felszerelés persze. Ha a készített képpel csak a nézőt akarod elvarázsolni, akkor a lehetőségek végtelenek.Persze nem plakátméretekben. A probléma az inkább, hogy az univerzálisnak tekinthető bridge kategória teljesen leromlott mára, cserébe olcsóbb lett.
Azt a szintet bridgeben, amit valaha például a kor színvonalán a Minolta A2 tudott, sohasem fogják már bridgeben megcsinálni. A DSLR gépeknél meg az obik nyilván kritikus kérdés. De ha megismered a gépedet, a megfelelő olcsóbb obikat is megtalálhatod hozzá, amivel nagyon jó fotókat csinálhatsz. Az állatfotózásnál olyan állatokat választhatsz például, ami a felszereléseddel is elérhető. Az állatkerti fotókhoz azért nem kell Mark III.Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
stop
aktív tag
Köszi!
Mivel ma Ünnep van ezért nem volt nyitva semmi, elmentem hát mókust fogni...
...mondjuk nem sok sikerrel jártam! - az eredmény 0 dbtükörlap tisztítás esetleg? vmi tipp (mondjuk mittomén tiszta alkohol vagy vmi?)
"az együgyű lenézi társát, az okos pedig meghallgatja azt" P.K.11.12.
-
Mercutio_
félisten
Eltérő igényekről beszélünk
Aki 120-at szán "fotózásra" az nem esküvőn akarja a hivatásos fényképészt helyettesíteni ha makrózni akar, akkor azt egy szembefordított obival vagy egy 13ezres Raynox DCR-250-el is meg tudja valósítani ha valóban érdekli a dolog, ha nem, akkor meg nem dobott ki 80ezret makróobira, hogy rájöjjön nem megy ez neki, vagy nincs türelme hozzá, eladni pedig árában el tudja ezeket az olcsóbb dolgokat, ha tovább akar lépni.A természetfotózást én is külön kezelném, ezt írtam is
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Dtomi
őstag
válasz Mercutio_ #8567 üzenetére
Az odáig igaz, hogy a sok birkafejű technokrata unatkozó kütyüfüggő megveszi magának a fullos felszerelést, és utána "tökéletes" minőségben, sorozatszart gyárt. De azért ájjon meg a menet
Leteszem a nagyesküt, hogy 1-1 jólsikerült kép elkészítésének lehetősége 90%-ban a fotós tudásán, és csak az esetek 10%-ában a felszerelés minőségén múlik
Itt miről is beszélünk pontosan??!
1 Makró képet nem csinálsz makró obi nélkül vagy valamilyen okoskodás nélkül.
1 rendezvényt/esküvőt nem tudsz végigfotózni rendes vaku nélkül ami minimum 50e magába.
természetfotózásra alapból esélyed sincs rendes tele nélkül. itt árat nem írnék.
és még sokáig sorolhatnám.Javítva
1-1 jólsikerült kép elkészítésének lehetősége 90%-ban a fotós tudásán múlik
Miután megvan a szükséges felszerelése.Nem 2,8 as L es üvegekből hanem a minimum rendszerből!!!!!!!!!!!
A fotózást pedig ne keverjük a fényképezéssel.
"Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."
-
stop
aktív tag
Nekem 400D-m van semmiképp nem gondolom hogy ez a gép profi lenne, de még csak félprofi sem szerintem, ez egy komoly amatőr gép.
szerk:
Félprofi szerintem : 30D-tőlA Profi mondjuk az 1D - de ez 8000 Euro!!! az alapgép (váz)
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz Dare2Live #8572 üzenetére
Ennél sokkal jobb képeket láttam az 50-200-al, nem lehet, hogy egy nem egészen hibátlan obit fogtak ki a tesztelők? Különösen a képszélek gyanúsak eddig aki használta ismerős mind azt nyilatkozta, hogy hozza ugyanazt a felbontást, mint a tamron vagy sigma 70-300-ak ebben a tartományban, cserébe viszont kisebb és könnyebb.
Nem leszek vele boldog, keveslem az átfogását, most egy Tamront nyúzok, de ha az új Pentax 55-300 tesztek és márkatársak által is megfelelőnek ítéltetik valszeg arra váltok, ha nem akkor meg talán az új sdm/hsm-motoros Sigma vagy Tamron 70-300 persze csak ha érezhetően gyorsabb vele az obi.
Aztán ha egyszer majd úgyérzem, hogy sok kép az obifényerő hiánya és nem az én bénaságom miatt nem készül el jöhet egy Tamron 17-50/2.8 + 70-200/2.8 párosAllien:Nem is rád gondoltam
Teng: A nagyobb fényerőnél csökken az expóidő, ergó kisebb a valószínűsége, hogy bemozdul a kép.
stop: Rendes templomokat kivilágítják esküvőt meg ne amatőr fotózzon hanem profi, de a dolog abból indult ki ha jól emlékszem, hogy valakinek van 120-a gépre és obira, erre jött a szöveg, hogy 300 alatt úgyse ússza meg
Szvsz rengetegen sose jutnak majd el oda, hogy lecseréljék a kitobit, max. egy 18-250es túristazoomra, merthogy az egyre szélesebb belépő dslr-t vásárló réteg ugyanazokból áll, akik eddig vették az ultrazoom csodákat, csak az árak csökkenése miatt megtehetik, hogy mostmár aps-c-re kerüljön a családi fotó nem bolhap*csnyi ccd-re.[ Szerkesztve ]
-
stop
aktív tag
-
stop
aktív tag
"fotók elészítéséhez mikor kell 2.8-as fényerejű "
- a természetfotókon kívűl pl:
rendezvényen beltérben (esküvő, diplomaosztó, bérmálás) amikor nem tudod 'szájbavakuzni' a témát vagy nincs vakud, vagy nem használhatod, sata...mozgó téma (sport)
vadállat, madár fotózás (ezt főlegeg szürkületben!)
nekem nincs 2.8-as obi-m , DE LESZ
-
Dare2Live
félisten
Akkor vedd úgy, hogy DTomival értek egyet te meg nem.
És ezekkel a félamatör szetekkel már a díjazott képek 90+%a megcsinálható.
Sött kiskompaktal megcsinálható a díjazott képek tuti 50+%a.Ha meg nem látod mi a baj a Pentax 50-200al akkor én úgysem tudom megmutatni neked vedd meg boldog leszel vele.
nagyhirtelen:
báritt lehet direkte életlenül, mosottan festi a széleket.
[link]
ezt scak 3secig bírtam nézni aztána a szélek csak egy halk atyaúristent váltottak ki belöllem és copy+paste+ablak bezár
[link]
ez utobbi 50mmen ahol éles az obi 5.6ra rekeszelve 1/1250el.Rájöttem én vagyok túligényes és nem a HP735öm minőségét várom el egy DSLR-obitol, mert az SX100on lévő ultrazomm obi ehez képest borotvaéles csoda.
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Allien
veterán
válasz Mercutio_ #8570 üzenetére
Mé, kritizáltam? Nem emléxem rá. Nekem bőven elegendő lenne elvileg egy olyan bridge, amin van fókusz gyűrű, meg vakupapucs. De, akkor már inkább veszek dslr-t, amit jobban tudok variálni, és ha mondjuk mégis valamit el akarok adni a "rendszerből", aránylag hamar el is adhatom. A jelenlegi relative sok kiegészitőimet szinte esélyem sincsen (itthon) eladni, mert nagyon kicsi a kereslet bridge kiegészitőkre. Ez alól egyedül a Raynox 250-s makró előtét a kivétel, de azt meg logikus, hogy nem fogom eladni én se.
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
Mercutio_
félisten
Megyek el itthonról, így nincs időm egy rendes tesztet keresni, de ahogy a 18-55-ös kitobi, úgy az 55-200 is teljesen rendben van az árkategóriájában, mondjuk bírom, amikor úgy kritizál valaki egy obit, hogy nem is ismeri
[ Szerkesztve ]
-
Allien
veterán
válasz Mercutio_ #8568 üzenetére
Némelyik rosszul van pl szerkesztve (pl téma középen). Amúgy, azért a százalékok sosem mérvadóak, kb annyira, mint a statisztika. Mivel alap dolgokban is mások a kategóriák, mint pl bridge-dslr fénymérés, itt lehettnek pl komoly problémák. Vagy, akár a manuális beállításoknál, raw hiánya, stb...
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
-
Mercutio_
félisten
válasz Dare2Live #8566 üzenetére
Szálljunk már le a földre, aztán meséld el a manapság díjazott (kivéve talán természetfotó kategória) fotók elészítéséhez mikor kell 2.8-as fényerejű meg L-es obi?
És a legtöbben akik itt többsázezres cuccról beszélnek mint minimumról hol állnak a profik szintjéhez képest?
Leteszem a nagyesküt, hogy 1-1 jólsikerült kép elkészítésének lehetősége 90%-ban a fotós tudásán, és csak az esetek 10%-ában a felszerelés minőségén múlik
Ha mindezt az ebbe a fórumba írók, itt kérdezők tudás- és pénztárca szintjéhez viszonyítom elég nevetséges..vagy finomabban szólva "akadémikus" ez a "profi/félprofi szinthez milyen összegek kellenek" témaAz emberek nagyrészének nem a belépőszintű cucca az a korlát ami miatt egy képet nem, vagy nem úgy tud elkészíteni, ahogy szeretné, hanem a tudás/gyakorlat hiánya
-
Dare2Live
félisten
válasz Mercutio_ #8563 üzenetére
Egy profi szett nagyon messze van a DTomi által megjelölt 300-400Ktol. Ennyiből egy nagyon kompromisszumos 2obis szett hozható ki. pl 400D+Tamron 17-50 2.8 + 70-300is +táska...
"Profi/semi profi" esetben ennyibe kerül 1 váz, vagy 1 obi.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
válasz runner 125 #8556 üzenetére
Nemhinném, hogy az expo szám egy amatörnél meghatározó lenne, ha csak 60Kt bír és ez elég sanszos az nekem mint aktív fotósnak 12év. 12év múlva meg majd ha olyanom van veszek vmi nagyondurvát vagy újra egy "ocsot" 12évre.
Mercutio: Mi nem?
[ Szerkesztve ]
-
Allien
veterán
De, én meg magasról tehetek arra, hogy mi lenne a jobb, ha mondjuk nincs rá keretem. Persze, szívessen vennék mondjuk én is nikon D300-t 2-3 SB 800-l, mert egy nem elég. Csakhogy, marad a Pentax 100-s, valszeg, mert ahoz olcsóbban kapok kiegészitőket. Legalábbis, én nagyon jól el leszek egy Soligor vakuval is, kit obikkal (vagy valami használt régiséggel akár). Igaz, a jelenlegi átfogásomat nem fogom tudni elérni (36-360mm), csak kicsit késöbb, de, az is tuti, hogy kapásból jobb képeket fogok tudni vele készíteni, mint a jelenlegivel (már amire az adott obi átfogása elég lesz).
-
Mercutio_
félisten
Ez a fényképész szintjétől, elvárásaitól, és a témától is erősen függ azért , nem akar mindenki profi szinten fotózi és nem is biztos, hogy van rá ideje, vagy affinitása
-
Dtomi
őstag
Nem nagyon akarok ebbe a témába beleszólni mert ilyenkor mindíg leugatnak, de már 1000X leírtam, hogy egy nagyon nagyon minimum DSLR rendszer ha csak nem speciláis témára veszi az ember egy kit ára minimálisan 3-4K de inkább fél millió ezt lehet csűrni csavarni de ha az ember fejre áll akkor is így lesz. lehet 120 ért gépet venni sőt lehet 65ért is, de az még nagyon messze lesz egy fényképező rendszertől.
-
Tombi
őstag
Samsung NV8-at néztem ki, ez 1gb sd kártyával 40k.
Jókat olvastam a video képességiröl 640x480/30 fps
valaki tudna ajanlani olcsóbbat? mint mondtam képminöség nemszámit,
a lehetö legolcsóbb jó videós ultrakompakt gép érdekelne
+ adnak hozzá usb töltöt is (tehát szamitogépröl is könnyen tölthetö)
+ sd kártyát támogat és nem xd karit- ár
[ Szerkesztve ]
-
-
stop
aktív tag
ez 12 oldal szor mittomén 20 darab, mind 40eft alatt, nézzd meg melyik(ek) tetszenek, és akkor könnyebb lesz segíteni neked.
mindegyik természetesen nem jó, de ha van/lesz elképzelésed könnyebb neked segíteni
-
Tombi
őstag
sziasztok.
Ultra kompakt kategóriában mit tudnátok ajánlani? max 30-35k-ból kellene kihozni, bár ha a csomagban van sd kártya akkor lehet kicsit több is.
Főleg a mozgóképfelvétel fontos tényező ! -
Dare2Live
félisten
válasz runner 125 #8551 üzenetére
Nikon D80 és attól felfele, Canonnál 30D és attól felfele....
-
runner 125
nagyúr
válasz Dare2Live #8550 üzenetére
"Persze aki teheti az min pentaprizmás gépet vegyen, legalábbis nálam ott keződik a "hamár 10évre vesszük" kategória."
Csak érrdekességként..erre tudnál adni géptipust?
Köszi
Üdv"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Dare2Live
félisten
99K ért végülis nem olyan rossz az a Oly 410 + 28-90kit.
vagy a duplakit 140Kért. (esetleg e510 160Kért)
obi+stabi persze nem egy FZ50 szint de azért nemis egy pentax 55-200 és tükrös gép.Persze aki teheti az min pentaprizmás gépet vegyen, legalábbis nálam ott keződik a "hamár 10évre vesszük" kategória.
[ Szerkesztve ]
-
Teng
aktív tag
Van benne valami amit mondasz De attól is függ mennyi pénzve van az embernek, mert ha épp ennyi van amennyi a gép+cuccok, akkor a bővítés is később jön akármennyire jólenne azonnal Félreértés ne essék 120as kategórában Pentax K100D és Nikon D40 en kívől nemnagyon tudok új tükörrefis gépről, max valami Olympusról azt meg nem ajálja szinte senki...
-
stop
aktív tag
Ha jól emlészkszem e topicban többször megemlített, leírt, javasolt dolgokra, 120.000.- Ft környékén nem vagy nemnagyon lehet vásárolni olyan gépet/összeállítást/cuccot/kitet stb. amit az ember kis idő múlva nem bánna meg ill. nem gondolkodna el a vásárlást követő egy két napban ennek bővítésében.
De ezt lehet hogy csak én látom így."az együgyű lenézi társát, az okos pedig meghallgatja azt" P.K.11.12.
-
johnjohn
addikt
Mi a bajod az Eos 450D vázzal? Szerintem kevered a 400D vel,Azért ez már sokkal jobb.
-
veterán
válasz Dare2Live #8539 üzenetére
Vagy használtban egy 5500-5600.
Szerintem az 5600as még elég jó gép, ilyen van nekem is. Meg is marad valszeg raw-makró célra, dcr-250-el elég jó a hatásfoka. Kis gép, könnyű fogni, 10szeres zoomal meg jól lehet mosni a hátteret. Szerintem 35 körül már lehet kapni.A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
Teng
aktív tag
én pont a 800euros kategorában gondolkozom 1200euroért már tényleg vannak nagyon komoly gépek most így, hogy jött az akció (pénzvissazfizetés) a canonnál pl eos40D elég korrekt de ha jól emlékszem akinek tanácsot adtam 120 volt a felsőhatár... Én néztem teszteket meg miegymást nekem pl a 40d nemérné meg a +60at a K10D hez képest, a képeknél úgyis utólagosan lesz egy kis PS, mivel snowboardozom is és poszterméretben akarok nyomtatni kicsit megrenoválom és ful perfekt lesz számomra Eleve ez lesz az első tükrös gépem. És azért valljuk be a mai magyarországi helyzetben nem olyan könnyű kicsekkolni 250-et főleg kezdetnek/kezdőként... még annyit hogy pl 210e ért a Canon eos450 szép és jó de csak belépő szintű, a vázával nemvagyok kibékülve de van benne live view, meg az obija is IS-es és elég korrekt azt mondják...
-
stop
aktív tag
itt olvashatsz jót s rosszat ezekről, és sok okosság lett leírva az utóbbi egy két hétben ezekről a kopmpakt gépekről
-
stop
aktív tag
Milyen árban?
kb 1000 eur +-200 eur egészem jó összeállítást lehet (kezdetnek/kezdőként) akár nikonból akár canonból választani (igény(ek) szerint), de ez csak az én véleményem.
a személyes benyomással teljesen egytértek.
-
Dare2Live
félisten
-
péter007
senior tag
Hello mindenkinek!
Régen jártam már erre és mikor legutóbb itt voltam úgy volt hogy veszek egy d40-et kb fél éve.
Sajna akkor közbejött egykét dolog de most ismét kilátásba került adolog.
Az a helyzet hogy nemtom mennyire változtak azóta adolgok és hogy van-e/lesz-e valami ígéretes gépezet ami megfelelne az alábbi kritériumoknak:
-max 120-130K
-jó képeket csináljon gyenge fényviszonyok között is
-szintén jó képeket csináljon ha az alany gyorsan és kiszámíthatatlanul mozog (pl kisgyerek)
nem kell profi gép (mondjuk ennyiből nem is lehet azt kapni), családi események megörökítésére kell és néha taájképMég mindig jobb képet csinál egy tükörreflexes mint egy kompakt(valamit nem hoztak ki mostanába)?
Szóval a lényeg a régi a lendület viszont új. Most hogy itt a tavasz nagyon sokat használnám.
Ha megmondjátok melyik a legjobb ennyiért akkor azt veszem és lécci mindenki csak az általa legjobbnak tartott egyetlen mondja.Köszi a segítséget előre is.
-
veterán
Kevés fénynél a kompakt meghal. Igazából, ha már elmegy a Nap, akkor is. Enyhén borús (zárt felhőzet, de átszűrődő nap) időben is kell legalább 200as ISO, emiatt zajos lesz sajnos... Sok fénynél viszont elég komoly képeket lehet vele csinálni. Záridőről ne beszéljünk, gépe válogatja. De esti fotóhoz vakuval közeli (2 méter) témához jó lehet még, ha elviseled a vaku zavaró fehér fényét.
5700at ne vegyél. Ha tudsz, hajts fel egy S5600-ast, de diszkós bulifotóhoz, vagy esti képekhez... nehéz lesz... tapasztalat.
A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
M3nt0R
tag
Üdv!
Teljesen amatőr vagyok fotózás témában, ezt előrebocsájtom
Most jutottam el odaáig, hoyg elképzelhető hoyg beruházok egy digitális fénképezőbe, de szeretnék utánajárni a témának, még ha nem is egy 150k-s gépre vágyom.
A cél, hogy életem dolgait megörökítsem, de nem baj ha jól is néz ki az a kép. Tehát nem célom művészfotókat készíteni, azonban elég sok kevés fényes képek készülne, gondolok itt bulifotókra, és egyéb olyan rendezvényekre amit egy átlag egyetemista átél
A kérdésem az tulajdonképpen, hogy a 40-50k s FujiFinepix S5700 és ehhez hasonló gépek ilyen célokra alkalmasak e, illetve érdemes e a plusz 20k-t kifizetni egy ilyenért szemben a kisebb, laposabb Canon PowerShot, Sony Cyber-shot gépekkel. Tehát van e valós plusz tudás a robosztusabb kilalak mögött, ami engem érint úgymond. Mert gondolom van, és inkább az előbbi kategóriában gondolkodom. Ezt a gépet nem annyira véletlenül linkeltem, egész pofásnak tűnik. Vagy inkább ebbena kategóriában van más ami ár/teljesítményben jobb, más márka?
Az is tökéletes ha vki kisegítene egy linkel, vagy vmi 5lettel hogy merre nézelődjek, olvasgassak, ha nincs kedve hosszasabb fejtegetésbe bonyolódni. Hajlandó vagyok utánajárni a dolognak, nem lustaságból írtam egyből hozzászólást, csak nemtudom merre induljak, ha nem profi fotózni vágyom.
Köszi előre is a segítséget!
-
veterán
Ez a "fotopest" milyen bolt? Régi? Új? "Megszűnik egy év múlva" típusú? Garilevél, doboz, számla minden jön? (csak így lehet visszakérni Canonéktól a pénzt) Mitől ilyen olcsóak?
A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
ottkar
addikt
válasz philoxenia #8515 üzenetére
Én az idén vettem új 28-105-ös Sigmát és 70-300-as Tamront és mindkettő kirajzolja a kisfilm kockát. Elég sokat gyártanak, és mindegyik gyártó.
-
ottkar
addikt
válasz philoxenia #8510 üzenetére
Én közel 30 cikket vettem a Vaterán és az eladók döntő többsége tisztességes. Van olyan eladó amelyik olyan részletes képeket tesz fel hogy abból minden jól látható.
-
Mercutio_
félisten
Az lett volna korrekt, ha nem az előző generációs versenytársakkal hasonlítják össze, hanem a D300-al és a K20D-vel
Philoxenia: Itt is van utángyártott aksi, ne tévesszen meg, hogy nem Pentaxhoz készült, én is ezt használtam, teljesen rendben van
-
Zozzant
addikt
válasz philoxenia #8519 üzenetére
rendeltem, futár hozza, te tudod kell-e kettő pótakksi, nekem elég egy, szerintem neked is elég lesz egy (hacsak nem mész 2 hetes antarktiszi körtúrára ), ez arra jó hogy nálad legyen és mivel elég rapszódikusan jelzi a k10d hogy kifogy az elem, vagyis nem jelzi, csak kifogy tehát akkor berakod a pótakksit, a másikat meg lehet tölteni.
szerintem már ne offoljunk[ Szerkesztve ]
https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html
-
Zozzant
addikt
válasz philoxenia #8517 üzenetére
Ilyenem van talán kétszer ha feltöltöttem eddig, eddig jó. Filmes obikat gyártanak, de ezt pentaxra nem gyártják már.
-
Zozzant
addikt
válasz philoxenia #8513 üzenetére
dehogy, ilyet már nem gyártanak.
-
veterán
Én is féltem. De tegnap a barátőm megmutatta az új Tommi kristályt, és egyszerre kifehéredett minden. Használj PayPal-t, így ha nem azt küldenek, amit kértél/fizettél, akkor visza tudod igényelni a pénzed. Én kinntről fogom megrendelni a 40Dbe az akksit, markolatot, tisztító kittet, memóriakártyát.
Többet paypallel, mint pénzel.Ez itthon 45ezer a legolcsóbb helyen is. Most 170 a dollár kb. Akksi is van, ez 1500mha-s. 3000 forint sincs, itthon 6ezertől kezdődik.
oppá[ Szerkesztve ]
-
Zozzant
addikt
hú pedig EZ odavágna!
-
Zozzant
addikt
válasz philoxenia #8508 üzenetére
Régi SMC-A és SMC-M obik nem vészes áron vannak, [link]
persze ez apsc-n 75-nek felel meg.https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz Zozzant #8506 üzenetére
Árban gondoltam inkább, mert vannak mindkét fajta vázra alkalmas obik, más gyújtótávolsággal persze. A full frame méretet kiszolgálni gondolom nehezebb egy obinak.
A kompaktokból indulok ki, ahol bolhafülnyi frontlencsék is léteznek, vagy pláne a telefonoknál, azt hinné az ember, nem is látszik semmi majd a kész képen, aztán egész használható képek készülnek ezekkel a készülékekkel is.Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
philoxenia
MODERÁTOR
Ne tegyél ilyet! Inkább dédelgesd szegénykét, örökre megbántanád. A Z2 négy éves, de még mindig jó viszonyban vagyunk, sőt idén csaltam meg először, előbb egy Nikon kompakttal, aztán meg most a Pentaxszal. Ha létezne még Minolta azt vettem volna, mert fontos a márkahűség. Ha pedig a Tiéd lesz, igenis tessék megvédeni.
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
Zozzant
addikt
válasz philoxenia #8504 üzenetére
APSC-hez gyártott obik az APSC érzékelő méretét vetítik az érzékelőre, sokszor azt is csak majdnem, jó példa erre a digitre tervezett nagylátó obik, a sarkokban mindegyik sötétedik, ezért szoktak filmes teljes képkockát rajzoló obikat aggatni a digi vázakra, ugye ennek az obinak nagyobb a vetített képe mint az apsc érzékelő és az obi közepén alkotott képet kapja csak az érzékelő, ami azért előnyös mert a képszélek ott is gyengébbek lehetnek. Pentaxra a jó kis SMC-A és SMC-M-ek vannak.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Zozzant #8503 üzenetére
Nézd. Én nem ismerem annyira Pentax gépeket, nem akartam ezzel megbántani senki lelki világát, de ha megnézed a fenti linket, ott találsz összehasonlítást a többi géppel. Pentax K10, Nikon D200 a résztvevők, meg a 30D. Ha gondolod nézd meg, nekem a 30-40D képei jobbnak tűnnek. Vagy a K10-el van egy szinten.
5D-t meg MarkII-t nem veszek, mert nincs rá pénzem. Vagy 30D vagy 40D. Előbbi olcsóbb lenne használtban, utóbbiból meg júni 30ig visszakapok 40k-t a Canontól, és így én finghatok rá elsőként a vázra.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz Zozzant #8503 üzenetére
Volna egy kérdésem, a full frame gépekhez inkább kell a jobb obi, mint az APS-C mérethez? A fény ugye nagyobb felületen oszlik el, tehát az energiája per felületegység kisebb lesz. másrészt a leképezési hibák is jobban látszanak nagyobb méretben. Természetesen a full frame-ből eleve nagyobb nagyítással számolva.
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
-
veterán
válasz philoxenia #8501 üzenetére
Persze, ez világos, kinek mi a jó. De ha azt nézem, hogy a 30D képminősége is jobb, mint azoké, akiket beneveztek az összehasonlításra, akkor más megvilágításba kerülnek a dolgok. Mondjuk azt nem tudom, hogy használnám-e a liveview-t, de a sensorcleaning, meg a pár csiszolgatás (szenzoron, képminőségen, af rendszeren, valamint a menü, és a digic3 procc) meggyőzött szerintem. Főleg, ha a jelenlegi pénzvisszafizetéses rendszerben ugyanott vagyok árban, mint a 30D-vel.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Igazából most a 40D elég új, tehát a régebbieket ütnie is kell.
Egyébként szerintem nincs legjobb gép, legfeljebb bizonyos jellemzők alapján Neked az a legmegfelelőbb. Canonban én például nem is gondolkodtam, a Nikonnál is csak a D40 ára fogott meg, elég drágák nekem ezek a rendszerek.Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
Új hozzászólás Aktív témák
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Vezetékes FEJhallgatók
- HTPC (házimozi PC) topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- További aktív témák...