Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ottkar
addikt
válasz #27070592 #8298 üzenetére
Hát én a 300-as telémet is 80%-ban 1,7x-ezővel használom kézből főként és meg vagyok vele max. elégedve. Nekem csinálták.Attól meg herótot kapnék ha minden optikáért külön pengetnék le egy plusz összeget. Ippeg most szereztem be egy 500-as tükröst amihez már ott van a kétszerező, majd meglátjuk.
[ Szerkesztve ]
-
klepto
addikt
válasz #27070592 #8298 üzenetére
Köszönöm a tesztet, és elnézést a helyesírási hibáért
Nos a Nikon VR-el jelöli a bemozdulást enyhítő rázkódásmentes objektíveit. És a Canon ezt, hogy jelöli a típus számban?
És a külső gyártók (Sigma, Tamron, stb.)?Ha magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)
-
tpeter77
addikt
válasz #27070592 #9841 üzenetére
szia
Köszi a tippet, de újonnan veszünk fényképezőgépet. Másrészt használtan 55-60 körül már nem 6500-ast vennék.
A feleségemnek egyszerübb a gombokkal zoomolnia, mint tekerni az objektivet (a tükörrefis gépet szépen visszaadta nekem és használta a kompaktját tovább).[ Szerkesztve ]
-
-
TeeJay
félisten
válasz #27070592 #10149 üzenetére
na ha már a srác megkérdezte ezt
nekem is lenne egy hasonló kérdésemmégpedig az hogy egy DSLR géppel kitobival lehet makrozni?
tehát úgy értem mint a kompakt gépeknél hogy benyomom a makro gombot és 2centiről is tud éleset fotózni?
vagy DSLR-nél csak akkor tudok közelről fotózni ha veszek rá makró objektívet?
előre is kösz bárki válaszátMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz #27070592 #10153 üzenetére
Attól is függ, mit ért Ő a makrón, a kompaktom /NikonP50/ makro módban sem tud olyan jó közelképet mint a DSLR /Pentax K10D/ a kitobival. A leképezési arány persze jóval az 1:1 alatt marad persze, de azért a kompaktok makromódját szerintem übereli.
A régebbi Minolta Z2 szupermakrója sokkal jobb, de azért a valódi makrofotóktól nagyon elmarad. -
Reno7
senior tag
válasz #27070592 #10149 üzenetére
Nem fogalmaztam meg amit amu kérdezni akartam volna . Az a kemény 4 megpixel nem kevés egy kicsit ehez?:S Mert azért h igazán szép legyen a kép nemárt átméretezni sztem ,és nem lesz olyan nagy felbontású,ettől elveszhetnek a részletek,vagy csak én hiszem így?
My SHAMAN is so overpowerd, I once cast a frostshock in Summerspring, now its called Winterspring.
-
titán
válasz #27070592 #11526 üzenetére
Ja a hit és a tudat sokat számít, kb. ez a legfontosabb.
Egyébként melyik műanyag váz, ami össze akar roppanni meg a többi amit leírtál? Mert ez még a D40-re sem volt igaz, Canon belépőket annyira nem tapiztam.
adik: egyik váz sem fog kettétörni a másfél kilós obitól. Ott már sokszor az obi tartja a gépet, nem fordítva.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz #27070592 #11532 üzenetére
És nem műanyagból készülnek a hagyibringa-vázak?
Én ezt komolyan nem is értem, pedig megtudtuk, hogy a műanyag legalább annyira hiperszuper anyag, sőt még 10x jobban... gyorsan tájékoztasd már a bringagyártókat, hogy ne sz@ros fémötvözeteket használjanak már, hát nem haladnak a korral -
ottkar
addikt
válasz #27070592 #12130 üzenetére
Tévedni tetszik. A fényképezőgépek 1,2V-os akku feszültségnél már nem is működnek. A jól feltöltött akku üresjárási feszültsége eléri az 1,45V-ot. Ugyanis a töltők 1,4V-ot adnak csatornánként, rá is van sokra írva.Ha részleges zárlat van a gépben akkor nem működik a gép. Az igaz hogy vannak olyan gépek amelyeknek alkatrészei igénylik a 3 vagy 6V közeli feszültséget de ilyen elég kevés van ma már mert azért a tervezők is tudják az akku feszültségeket.
-
-
kano
nagyúr
válasz #27070592 #12132 üzenetére
Elképzelhető, hogy egy Samsung is ezt csinálja? Barátnőm Samsungja is ilyeneket produkál. Akkor talán CRV-3 a megoldás?
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
vzsolo2225
tag
válasz #27070592 #14851 üzenetére
Olyannyira képlékeny, hogy most már nem tudom, hogy elég Ni-Mh AA akksikat vennem, amit akár más készülékben is használhatok, vagy csak a cr-v3 a jó megoldás, ha nem akarom, hogy hamar lemerüljön majd... Kinek higgyek?
Hát véletlen semmiképp nem lehet, de szerintem inkább lehet köze az akkutöltőket gyártó cégek, és a fényképezőt gyártó cégek közötti megállapodáshoz, mint az _esetleges_ átforrósodáshoz, hisz ha az egyik fényképezőgépgyártó meg tudja oldani, hogy a gép képes legyen tölteni a gép károsodása nélkül, akkor a másik is megtehetné (ha akarná).
Ezt a gombelemes példát most nem tudom hova tenni... Mi köze van ennek a tölthető akkuk töltéséhez??? Az akku azért akku, mert tölthető, a töltő meg azért töltő, mert nem 220 V-ot küld rá a töltendő akkura, épp ezért nem is robban fel... -
vzsolo2225
tag
válasz #27070592 #14854 üzenetére
Addig oké hogy egyedi vs. AA, meg már túl is tettem magam azon, hogy nem tudják tölteni (A570, ZD710), úgyhogy mostmár csak azt szeretném megtudni, hogyha mégis ZD710-et vennék, akkor mindenképp CR-V3-as akksira kellene beruháznom, vagy vehetnék egyszerűbb, mégis sokoldalúbb AA-s Ni-Mh akksi+töltő párost, mert valaki szerint hamar lemerül vele, valaki szerint meg elviszi az is.
Na igen, a gari! Hát mondjuk beleírhatnák, hogy az akkumulátor meghibásodásából eredő károkra nem vonatkozik, vagy valami... -
BEE
addikt
-
Szten Márs
nagyúr
válasz #27070592 #14969 üzenetére
Ez nem elfogultság, hanem a saját szubjektív igényeid kivetítése másokra és ez alapján való megítélése a márkáknak - nem túl objektív és ha már gépet ajánlunk nem túl célravezető dolog.
Mindig el szoktuk mondani, hogy a Canon és a Nikon van legjobban eleresztve obikkal, valamint azt is, hogy a leendő DSLR vásárlók nézzenek szét minden márkánál objektívkínálat terén - ennyi, amit tudunk tenni, azt meg minenki eldönti maga, hogy melyik márka objektívkínálata illik az igényeihez.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest