Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
sziasztok
panasonic dmc-tz3 -ról mi a vélemény? megéri az árát? használ esetleg valaki ilyet? úgy álatában milyenek ezek a gépek ( a lumix -ra gondolok)? köszi
üdv -
törölt tag
sziasztok
mm-ban van 50ért nikon s10. megéri az árát, vagy ennyiért lehet találni jobbat is?
anyámnak kellene nem túl profi felhasználásra, én nem értek ezekhez, de nem szeretném ha gagyit venne. köszi
üdv -
törölt tag
sziasztok
arra jutottam, hogy digitális fényképezőgépet nem könnyű venni...
nemrég kérdeztem egy gépről, hogy anyámnak kellene valami, és azóta teszteket olvasgatok (kedvem támadt nekem is a fényképezéshez), de minnél többet olvasok annál bizonytalanabb vagyok
sok helyen 120-150eFt-os gépekről is azt írják, hogy nem készít szebb fotókat mint egy 50ezres, ezt pedig nagyon nem gondoltam volna akkor mire alapozzon az ember, ha már az árára se lehet
nem teljesen a témába vág, off-ba is teszem, de le kellett írnom.
üdv
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz sandokan66 #3376 üzenetére
most ezen vagyok, rengeteget olvasok, aztán ha valamelyest leszűkült a dolog az előzetes igények és a pénztárca alapján, majd kérdezek
a fotózással komolyabban szeretnék foglalkozni, de annyira komolyan szerintem soha, hogy százezreket költsek rá (dslr gép, és különféle objektívek, szóval az áruk miatt ezt a vonalat azt hiszem ki is zárhatom... bár ki tudja még)
utazgatok egész nap az országban mindenfelé, mindig vinném magammal a gépet, egy nap legalább 10-15 dolgot látok mindig amit jó lenne ha le tudnék fotózni
a lényeg, hogy olvasok még, aztán jelentkezem -
törölt tag
válasz johnjohn #3381 üzenetére
100-150eFt között tudnék rászánni. elsősorban épületek, tájak fotózására kellene, szuper makró képesség nem olyan fontos, bár gondolom ebben a kategóriában lehet azért szép makrókat is készíteni autóval utazok, így a méret sem lényeges szempont, persze azért nem szeretnék egy több kilós masinát
néha beltéren is használnám, de megintcsak nem az lenne az elsődleges feladata. nem tudom, hogy ezzel közelebb tudok e már kerülni konkrét gépekhez, hátha... -
törölt tag
sziasztok
újabb kérdésem lenne, mostmár valamivel konkrétabb
tükrös gép mellett döntöttem, a kérdés: nikon d40 (esetleg d40x) vagy canon 350d?
üdv -
törölt tag
válasz #35104512 #3635 üzenetére
pentax k100d is lehet, hogy játszik, bár azt még élőben nem néztem meg (elvileg holnap azt is meg tudom tapogatni). tényleg nincs különösebb jelentősége melyiket veszem? sokan mondják, hogy nyugodtan döntsek az alapjám, hogy melyik tetszik jobban, melyik áll inkább kézre, nagyot nem lehet tévedni valóban így van
-
törölt tag
sziasztok
régóta rágódom már én is fényképezőgép vásárláson, de még mindig nem jutottam semmire olyan alapvető kérdésekben sem tudok dönteni, hogy dslr vagy valami jobb bridge de nem is ez a lényeg most, hanem az, hogy régebben nézegettem a canon 350d -t és a nikon d40-et, de akkor sehol sem sikerült megtapiznom a pentax k100d -t, és ma végre láttam egy helyen és megvizsgáltam közelebbről. azoknak akik ezek között gondolkodnak, azt tudom tanácsolni, hogy mindenképp próbálják őket végig vásárlás előtt, mert nem gondoltam volna, de nekem a pentax állt kézre legjobban (elég nagy kezem van, bár az ujjaim vékonyak - mondjuk a magasságomhoz nem is olyan nagy a kezem ) aztán a d40 és a 350d, okosabb mondjuk nem sokkal lettem, mert valahogy mégis a canon a legszimpatikusabb. a végén meg lehet, hogy veszek egy használt gépet, vagy nem is dslr lesz, a lényeg az, hogy próba mindenképpen kell, mert érhetik az embert meglepetések
üdv
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
sziasztok
ha mondjuk kinéztem egy pentax k10d -t kitobival 190e -ért, ebben az árban és kategóriában van amit esetleg érdemesebb lenne megvenni?
kezemben ugyan még nem volt, csak a k100d, de hasonló méretűnek tűnik, és a k110d kategóriában nekem az esik kézre leginkább.MOD.: sőt, 176e -ért is találtam
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
d80-at is néztem, de jóval drágább mint k10d. eredetileg a 350d, d40, k100d voltak a cél, de ezektől árban már nincs olyan messze a k10d, amit még be is tudok vállalni, de ettől többet hirtelen nem szeretnék rá költeni, éppen ezért bármit is veszek, jóideig csak a kitobi marad.
az említett 3 gépből viszont nekem egyértelműen a k100d a "legkényelmesebb", a másik kettő olyan kis játékgépnek tűnik mellette senkit nem akarok megsérteni, ez csak az én véleményem -
törölt tag
köszi mindenkinek a tanácsokat, infókat, azt hiszem k10d -t veszek
üdv
-
törölt tag
sziasztok
pana fz50 -est érdemes még manapság venni, vagy van jobb is ebben az árban/kategóriában? nekem leginkább az nem tetszik benne, hogy beépített akksija van. mennyit bírhat ez kb? köszi
üdv
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
törölt tag
én is ezek miatt szeretnék ilyet. nem akarok később soksok ezret kiadni objektívekre, sőt azt hiszem nem is tudnék nagyon sokat gondolkodtam rajta én is, hogy ennyi pénzért lehetne egy d40 is vagy hasonló, de ahhoz, hogy a sz.gépen nézegessem a fotókat esetleg 10x15ös papírképeket készíttessek, elég lesz az fz50 is
üdv
-
-
törölt tag
egy d40-hez vagy k100d-hez mennyiért lehet venni normális 55-200 -as objektívet?
-
törölt tag
válasz Zola007 #10119 üzenetére
nem is olyan horror árúak, azt hittem többe kerülnek... most akkor megint ott tartok, hogy nem tudom mi legyen d40et tudnék venni 80ért (újat), plusz a vr objektív amit linkeltél 54ben lenne, és ez így nem sokkal lenne több mint az fz50
na igen, a pentax sincs rossz árban, bár azt még nem néztem, hogy egy k100d mennyi lenne újban
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
nem tudom mit tegyek, most megint úgy gondolom, hogy dslr jobb lenne, de ha már dslr, akkor melyik k100d -t lehet még újban kapni valahol? régebben már nézegettem ezt a kategóriát élőben, a canon 350d nem esett nagyon kézre, legjobb fogása talán a pentaxnak volt, de a d40 meg valahogy jobban tetszik tudom nem vagyok egyszerű eset, csak olyan nehezen döntök ilyenekben
-
törölt tag
kompaktom volt eddig csak, egy canon a60 volt a kezdet, most egy a550 -es van, de nagyon szeretnék már valami komolyabbat. holnap azt hiszem bemegyek valami boltba ahol mindet kézbe tudom venni, és újra megvizslatom őket, aztán megpróbálok dönteni. a pentax ccd eltolásos képstabija mennyire hatékony mondjuk a nikon vr -jével szemben? vagy úgy általában az obejktívbe épített stabival szemben?
-
törölt tag
válasz #35104512 #10142 üzenetére
na most fölfedeztem egy új esélyest, a sony a100 személyében. erről van valami tapasztalat? ami szóba jöhetne az a canon 350d, a nikon d40, a pentax k100d és ez a sony. ezekhez tudnék talán még egy objektívet is venni, viszont láttam még egy olyat, hogy pentax k10d. ez 150eFt kitobival, még talán ez is beleférne a keretbe, de ehhez jóideig nem lenne másik objektívem. megérné még esetleg így is? jobb annyival az előbbiektől?
-
törölt tag
sziasztok
ma meg tudtam fogdosni az összes említett gépet. mit is mondjak, amikor a k10d -hez érkeztem, abban a pillanatban elfelejtettem az összes többit viszonylag nagy kezem van, és a többi valami nagyon sehogy állt a kezemben, alig tudtam megogni őket. talán még a sony ami kézre esett, de a d40 és a 350d sehogyse. viszont a k10d -hez viszonyítva a sony sem jött be (kizárólag ergonómiai szempont alapján). jelen pillanatban ott tartok, hogy k10d kitobival 150ért tűnik a legjobbnak, de még azért rágódom rajta. ennyiből a többihez talán beleférne még egy objektív is, de a fodásuk... valaki mondta itt, hogy egyik legfontosabb szempont ez, ha csak ez alapján választok, akkor egyértelmű.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Zola007 #10176 üzenetére
persze, pénztárca szem előtt van, ez a 150 még bele is fér, csak ha ezt veszem, akkor egy jóideig nem lesz pénzem másik obira, pedig legalább egy 55-200 -as még jó lenne mellé. ez az egy dolog ami miatt még gondolkodom rajta, bár azt mondták a boltban is, hogy nincs túl sok időm, mert itt a k20d, és k10d -ből már tényleg csak 1-2 db van, az sem sokáig...
-
törölt tag
gazság van telefonálgatok, de valahogy ahol 150-160 körül van a listán a k10d, ott sehol nincs egy darab se olyan van még, hogy 16-45mm -es obival, de az már 200 fölött van, az most nem fér a keretbe. próbálkozom még, hátha ráakadok valahol egyre
mod.: a legolcsóbb amit találtam és van is raktáron, ott 180e
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
találtam egy boltot itt helyben (egerben lakom, ezért sem a legjobb választás nekem ey pesti bolt, mert még el is kellene utaznom érte ), ahol van k10d és 150eFt, viszont csak váz egy kitobi minőségű objektívet mennyiért tudok rá venni?
-
törölt tag
sziasztok
tegyük fel, hogy a k10d és a d80 egy árban van kitobival (a pentax a 18-55 -el, a nikon a 18-135 -el), ez esetben ti melyiket vennétek?
-
törölt tag
válasz philoxenia #10236 üzenetére
igen, én is fejvakarós szmájlit akartam betenni, kár, hogy nincs
visszatérve, ha bármelyiket is venném meg, nem valószínű, hogy az elkövetkező 5-6 évben vázat cserélnék. a nikonnak a kitobija csábítóbb olyan szempontból, hogy egy ideig obit sem fogok tudni venni, és annak 135mm a vége. -
törölt tag
válasz tpeter77 #10245 üzenetére
tudom, hogy szorozni kell, de tényleg nem 1,62 -vel, és valóban 7,5x optikai zoom jön ki
de most nem is ez a legfontosabb, hanem az, hogy ha tegyük fel egy árban lenne a k10d 18-55 -el, és a d80 18-135 -el, akkor melyik a jobb vétel? csak azért mondtam, hogy ezért szimpatikusabb a nikon, mert egyikhez sem tudnék hirtelenjében másik obit venni, a 135mm meg mégse 55mm azt hiszem nem fárasztalak már tovább titeket, inkább magamba szállok egy kicsit, bemegyek egy boltba és veszek valamit azt hiszem azért olyan nagyon egyikkel sem lehet melléfogniazért ha valakinek van még tanácsa, azt szivesen fogadom
-
törölt tag
artwork.hu -ról mi a vélemény? vásárolt már tőlük valaki?
-
törölt tag
tudtok mondani egy olyan budapesti nagy áruházat (mm, ew ilyesmi), ahol meg lehet fogdosni a k10d -t és a d80 -at is? vasárnap délután mennem kell pestre, és szívesen megnézném még őket egymás mellett, aztán döntök és jövő héten megrendelem valahonnan valamelyiket
-
törölt tag
válasz Szten Márs #10282 üzenetére
előre is köszönöm remélem sikerrel jársz. d80 még régebben volt a kezemben, akkor sem túl sokáig, a k10d -t végülis valamelyik nap megtapiztam, de jó lenne egymás mellett a kettő
mod.: másnak is ennyire nehezen ment egyébként a vásárlás? annyira nem bírom eldönteni, hogy mire adjak ki ennyi pénzt
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Szten Márs #10292 üzenetére
köszönöm közben úgy alakult, hogy mégsem vasárnap megyek, hanem hétfőn, de mindenképp bemegyek, megnézem őket, és döntök. csak ne lenne ilyen nehéz
-
törölt tag
sziasztok
sikerült végre megtapiznom a k10d -t és a d80 -at egyszerre
dönteni viszont még nem sikerült, nagyon egyformák (fogásra), és azt vettem észre, hogy a d80 -nak sokkal sötétebb a keresője mint a k10d -nek. ez lehetséges, vagy valami nemvolt ok a kiállított példánnyal? -
törölt tag
válasz Szten Márs #10464 üzenetére
persze a fogása a legszubjektívebb dolog, de nekem teljesen hasonlóak (na jó, a nikon valahogy jobban passzol ), jövő héten vagy utána tudok csak vásárolni, addig még megpróbálom valahol megnézni.
-
törölt tag
Sziasztok,
A segítségeteket kérném, az alábbi 3 gép közül melyiket érdemes megvenni? Szigorúan ez az árkategória van belőve, teljesen általános felhasználásra, egy megboldogult a550 utódjaként fog szolgálatot teljesíteni. Szóval a 3 jelölt: Nikon L23, Canon A800, és Sony W510S. Köszönöm
Üdv, N.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Kedvenc zene a mai napra
- Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
- Autós topik
- iPhone topik
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Elektromos autók - motorok
- Apple asztali gépek
- Házimozi belépő szinten
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.