Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Megérkezett a Android 15 és a HyperOS 2-! (EEA Stable ROM)
- Digitális Állampolgárság Program
- Fűzzük össze a szavakat :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
-
LOGOUT.hu
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Florentes
csendes tag
Sziasztok!
Nagy segítséget szeretnék Tőletek kérni:
Most szeretném újrakezdeni a fényképezést, bár 10-15 éve azért Zenit XP12-vel, korábban pedig az azt megelőző más típusú orosz gyártmányokkal játszottam gyerekként. Nagyon érdekelt, de a digitálisok megjelenésével gyakorlatilag abbamaradt. A digitális fényképezéstől az ismerőseim őrült csattogtatása nagyon elvette a kedvem. Volt egy szappantartós HP gépem a szükséges képek elkészítéséhez, de az tönkrement.
Jelenleg nem tudom, hogy milyen komolyan akarok vele foglalkozni, de a hétvégét már kitűztem időpontként, nem halasztom tovább, úgyhogy a héten szeretném megvenni a masinát.
A fórumokat-, teszteket- és leírásokat elolvastam, de nem tudok dönteni. Leszűkítettem két gépre, mert anélkül úgy tűnik sohasem lesz. Nagyon örülnék, ha azok is hozzászólnának, akik mindkettőt a gyakorlatban is kipróbálták.
Ez a kettő a Fuji S9600 és Fuji S6500fd.
Mindkettőről olvastam, de konkrétan nem láttam az én szempontjaimnak megfelelő összehasonlítást (Az S6500fd topic azért elfogult lehet, s nem is ''friss'').
A szempontjaim:
- az ára nem számít, az alábbiaknak jobban megfelelőt szeretném megvenni
- általánosan szép képet szeretnék vele egyszerűen is készíteni, de azért ki szeretném magam próbálni, hogy a későbbiekben megéri-e beruháznom egy tükörreflexesbe, és ezt átadhatom családi képeket készítő, abszolút amatőrnek megmaradó családtagomnak.
- a ''specialitásokat'' pl. makrózás elsőre csak alapszinten próbálnám ki, ha megtetszik jöhet egy DSLR. Azért tudjam eldönteni a képek alapján, hogy érdemes-e továbbmennem
- jelenleg nem tudom, hogy mennyire akarom bővíteni, de ha újra rákapok a fotózás ízére, akkor inkább elkezdek gyűjteni egy DSLR gépra. Ha nem, akkor is maradjon egy általános fotózásra jó gépem.
- viszonylag évekig jó gép maradjon, ne legyen szériahibája
- ''férfi kézben'' is kényelmes legyen, s a hordozása se legyen extra nehéz a másikhoz képest
- óvodás- és alsó tagozatos unokaöcséim növekedését szeretném nyomon követni, tehát embereket is szeretnék fényképezni (az ''fd'' marketing, vagy tényleg sokat számít kezdőként).
- az általános hibáját egyszerűbben lehet szoftveresen (Photoshopra vagy valami egyszerűbbre gondoltam) korrigálni, ha egy-egy képben nagyon szeretnék elmerülni
- strapabíró legyen és az aksikat se merítse le pillanatok alatt
Tudom, hogy ez így nagyon általános, de hátha...
Elnézést a hosszú leírásért, de nagyon számítok a véleményetekre.
Előre is köszönöm segítségetek! -
DarkLyrics
csendes tag
válasz Szten Márs #2998 üzenetére
hello ujra.
tanult kollégám a k100D helyet javasolja a canon 350D jét.
erről vmi vélemény? dpreview.com on van összehasonlítás, nekem élénkebbnek tűnika pentax, de zajosabb mint a 350D.
érvnek hozta még fel, hogy a 350D használt-alkatrész és obi piaca nagyobb.
köszi a választ''Hiszek a tiszta észben, mint ahogy mindenki hinne benne, ha véle élni nem volna fáradságos'' - József Attila
-
Szten Márs
nagyúr
''hát azért szerintem 5megapixel a minimum''
Miért is?
Mókusvillantóval akarsz A/3-as nyomatokat?
Na meg szerinted akár egy 1/1,8''-as szenzorra képes egy mókusvillantó optikája 5 megapixelnyi feloldást létrehozni? Nagyon valószínűnek tartom, hogy 3 megapixel felett már csak üresnagyítás megy, mert nem képesek jobb feloldásra ezek az optikák.
Amúgy igen, a fejlesztés iránya lehetne ez, de ezzel kevésbé lehetne marketingelni... Bár ha eleve úgy kezdik a gépeket kihozni, hogy igen nekünk x nekünk meg y vonalpár / mm-re képes az optikánk, akkor ez is lehetett volna a szent grál a megapixelek helyett, csak nem így alakult.
[Szerkesztve] -
Chris_T
tag
Aha most néztem, tulajdonságai alapján nagyon jó gépnek tünik (én az S3-at nézegettem, dehát az is már tényleg túl van a keretösszegen (meg a 6Mp még belefér, mint a Kodak Z612nél), ha lenne annyi akkor egyébként vennék egy S3-at (vagy hozzá tennék még egy kicsit és akkor már valami belépöszintü DSLRt)
-
Chris_T
tag
Helló
Sokat keresgéltem a gépek közt ultrazoom gépet, manuálís állíthatósággal, nem tul sok fölösleges mpixellel (4-5), 8-10xes optikai zoommal, kiegészihetö szürömenettel+lehetöleg optikai képstabilizátorral igy maradt a Panasonic FZ5 amit már sajnos nem árulnak az FZ7 meg drága... Sony H1-H2 jók, de azok is kifutott modellek..:/ Fujit illetve Kodakot láttam még egykét helyen ami elfogadható áron van(40-70E) Ezek közül is a Fujifilm S5600, Kodak Z612 és P850 amik jónak tünnek,
A 3 közül melyik lenne jó válaztás? (figyelembe véve a kodakok képstabilizátorát - már ha tényleg ér annyit amennyit..:S ) Vagy esteleg egy másik márka/gép? -
TeeJay
félisten
válasz Szten Márs #2929 üzenetére
hát azért szerintem 5megapixel a minimum persze 1/1,8 vagy nagyobb érzékelőn
ettől semmiképp se kellene nagyobb felbontás
inkább az érzékelő méretét meg az obi minőségét tuningolják
marha kíváncsi vagyok jövőre mi lesz a trend
10megapixel lefogadom 1/2,5''-raMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
-
-
A Nikon D40-et nem is említettük Most 22500.-pénzt visszafizetnek (regisztráció után). Így 115-120e körül megkaphatod.
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Dtomi
őstag
válasz DarkLyrics #2982 üzenetére
''jo obi miat szélén mosódik'' Ez mi????????
"Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."
-
DarkLyrics
csendes tag
válasz Szten Márs #2985 üzenetére
hű hát ez asszem jo valasztas
ezer köszönet, nyugodtabban fogok aludni... de most már mennem kell 5kor keltem
nagyon hálás vagyok köszi még1x
''Hiszek a tiszta észben, mint ahogy mindenki hinne benne, ha véle élni nem volna fáradságos'' - József Attila
-
Dare2Live
félisten
válasz DarkLyrics #2984 üzenetére
Én mindenhol 135-145K ért látom a K100D KIT et.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Szten Márs
nagyúr
válasz DarkLyrics #2984 üzenetére
-
DarkLyrics
csendes tag
hűha. ez 200eFt?
nem értem az edigitalon meg 140? ez hogy van''Hiszek a tiszta észben, mint ahogy mindenki hinne benne, ha véle élni nem volna fáradságos'' - József Attila
-
Szten Márs
nagyúr
Úgy gondolom jól döntöttél
-
DarkLyrics
csendes tag
válasz Szten Márs #2981 üzenetére
hát a pixinfo-n a k100D tesztfotók egyszerűen hát űber!
ennél jobbat eddig nem láttam, kristálytiszta éles képek, jo obi miat szélén mosódik, fain színek pf hát ez durva van stabi, cseréhető ojjektív. mi kell még.
spórolok
''Hiszek a tiszta észben, mint ahogy mindenki hinne benne, ha véle élni nem volna fáradságos'' - József Attila
-
Szten Márs
nagyúr
Az idézett cikked nem az ára miatt mondja, hogy ez mennyire a legűberebb váz, hanem úgy ettől eltekintve, egyébként.
Amúgy nem tudom... én gyűjtenék még 26%-nyi plussz pénzt, ami ez esetben pont 26 ezres, de ezt kihagynám. Belenézek az Oly keresőjébe és elsírom magam egy Pentax után, tudom mert próbáltam
A Sigma obival meg nem tom mit lehet kezdeni igazából... sztem úgy lehet venni ezt az ajánlatot, hogy van egy E400-as vázad 99 ezer HUF-ért, ami önmagában végülis nem rossz, ha mégis vmiért ezt a vázat akarja vki megvenni, de hogy objektívet nehéz szerezni rá, az hót sicher.
[Szerkesztve] -
válasz Szten Márs #2975 üzenetére
Hát per pillanat Ő képezi egyedül, a 100e alatti DSLR-ek táborát.
Az rendben, van, hogy talán ez az1ik leggyengébb DSLR, de összevetve modjuk egy S3-al, vagy 9600-al mire jutunk?
[Szerkesztve]Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
DarkLyrics
csendes tag
ehhez talán jobb is az objektív ellátottság, ha pl venni akarok mint az oly-hoz nem?
pf most már 2 hete ezena témán lógok és annyira összezavarodtam mint atom
[Szerkesztve]''Hiszek a tiszta észben, mint ahogy mindenki hinne benne, ha véle élni nem volna fáradságos'' - József Attila
-
válasz DarkLyrics #2974 üzenetére
Sokat. Ha nagyon ráközelíteszsz (kb 6x zoom felett), ill. ha Te magad is mozgásban vagy, pláne, ha zötyögsz is hozzá kincset érhet.
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
DarkLyrics
csendes tag
válasz Szten Márs #2975 üzenetére
jah nem ugy
azé a pentax bizalomgerjesztőbbnek tűnik.''Hiszek a tiszta észben, mint ahogy mindenki hinne benne, ha véle élni nem volna fáradságos'' - József Attila
-
Szten Márs
nagyúr
válasz DarkLyrics #2974 üzenetére
A gyerek rohanását nem fékezi meg a képstabi, bár sztem te sem így értetted
Cigam: érdekes link, csak tudnám mitől titulálják a kategóriája egyik legjobb 10 megapixeles gépének?
Ez max akkor lehetne igaz, ha ő maga egyedül alkotná a kategóriát, bár valszeg ez így is van Mindenesetre én leírtam mit gondolok a vázról
[Szerkesztve] -
DarkLyrics
csendes tag
válasz Szten Márs #2972 üzenetére
kérdés mennyit dob a képstabi a cuccon.
nem vagyok egy alkesz, de majd ha agyerek elkezd rohanni...''Hiszek a tiszta észben, mint ahogy mindenki hinne benne, ha véle élni nem volna fáradságos'' - József Attila
-
válasz DarkLyrics #2967 üzenetére
Najó csak poénkodtam...
Viszont E400-ról: [link]Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Szten Márs
nagyúr
válasz DarkLyrics #2971 üzenetére
dpreview K100D tesztjét nézd meg, a K110D ugyanaz, csak képstabilizátor nélkül, szóval a képek is ugyanazt fogják hozni.
K100D amúgy 140 ezerért van kitobival. -
DarkLyrics
csendes tag
válasz Szten Márs #2970 üzenetére
eza k110D jonak tunik. kár h dpreview.com on nincs róla tszt, kíváncsi lennék mit tud fotókon..ugye
[Szerkesztve]''Hiszek a tiszta észben, mint ahogy mindenki hinne benne, ha véle élni nem volna fáradságos'' - József Attila
-
Szten Márs
nagyúr
válasz DarkLyrics #2969 üzenetére
Nem tudom, így fejből tudnék e mondani jelenleg kapható nála gyengépp DSLR vázat. Ha pedig a Sigma 18-55mm F3,5-5,6 obis változatra gondolsz 100ezerért, attól meg nem tudom tudnék e mondani gyengébb objektívet így fejből, de sztem nem Magyarul első megközelítésben a jelenleg leggyengébb váz a leggyengébb obival.
Ha olcsó DSLR kell, akkor Pentax K110D 126 ezerért.
Ahogy mondod, a gyújtótávokat kétszeres szorzóval kell beszorozni, az pedig ellenérv volt, hogy sok MP van a legkisebb DSLR érzékelőn.
[Szerkesztve] -
DarkLyrics
csendes tag
hű akkor eltévesztettem. az olympus e-400 ról vélemény?
mediamarkt.hu -n reklám az elején. jah és vmi 2x es szorzó is van ennél vagy mifene h telének számít az objektív rajta. emellett érv volt ég az is h kis ccd-re zsúfol rá sok mpixelt
-
Szten Márs
nagyúr
válasz DarkLyrics #2967 üzenetére
Tárcsahibától ne félj, az S9500 sorozathibája volt, nem az S9600-é.
-
DarkLyrics
csendes tag
tévedés: nem szülés KÖZBEN szeretném használni, hanem -nem közvetlenül- utána ahogyan csepredik a pici hehe
egy fotós kollégám is a 9600at ajánlotta, neki volt már kiállítása is
sztem ez lesz. a keréktárcsás elromlástól viszont félek egy kicsit.
talán 1-2 hónap múlva valamelyest átalakul a piac és könnyebb lesz a döntés.
az eddigi válaszokat is nagyon köszi.
JAH! és a álleesés: olympus e-400 at adnak mediamarktba 99.990 ért edigitalba meg 176eFt
erről lebeszélt a kolléga, mert iso400 on má zajos mint a bűn,és nem gyári ojjektív van hozzá dehát mégiscsak tükrös
-
Melafoto
senior tag
válasz Szten Márs #2964 üzenetére
Köszi a választ.
Egy külsővaku megoldaná a problémám?
[Szerkesztve]-Mela- -Tudatlanság a legnagyobb fegyver- Mi Mix 2s Black (EUStock) +Mi Band 3
-
Szten Márs
nagyúr
válasz Melafoto #2963 üzenetére
Hátööö...
Mindkét gép remek képességekkel megáldott fényképező, a 400D-vel szembeni legfőbb érv a ''játékgép-érzet'', az igen rossz ergonómia szokott lenni. Ezen kívül a D80-nak a keresőképe is jelentősen nagyobb a 400D-jénél, ez is előnyt jelenthet.
Ami viszont legalább olyan fontos mint a váz, vagy fontosabb is: Milyen objektívvel akarod megvenni a gépeket? A 18-55mm-es Canon kitobi közel-távol nem hozza azt a minőséget, amit a 18-70-es vagy 18-135-ös Nikon kitobi. Ezen kívül belső/esti fényképezésre nem ártana valami fényerősebb objektív, így ezt is érdemes lenne átrágnod. -
Melafoto
senior tag
Mostanában szándékozom a Fuji S7000-es gépemet lecserélni, de tanácstalan vok.
Olvasgattam a teszteket és forumokat, de hol ez hol a másik volt jobb.
Két tipus között gondolkodom:
-Nikon D80
-Canon EOS 400D
Nekem esküvői fotózásra kellene, tehát szabadtéri és benti vmi esti képkészítésre.
Ha esetleg segítene vki az jó lenne, na és hogy miért az.Nem vagyok profi fotós tehát nem olyan szemmel fogom nézni a képeket.
Köszi
Mela-Mela- -Tudatlanság a legnagyobb fegyver- Mi Mix 2s Black (EUStock) +Mi Band 3
-
válasz kicsitomi88 #2960 üzenetére
Ok, akkor nem azt olvastam ki a szavaidból.
Sztem egy kezdőnek többet segít a stablizátor, mint a PASM üzemmód.
Általában (legalábbis velem így van) nem a gép miatt nem sikerül jól egy kép. Túl a műszaki paramétereken magán a kompozíción is rengeteg múlik. Hiába lesz neki Sony R1, ha nem látja meg a pillanatot, ha nem tud a képeivel másokra hatni. Vagy csak egyszerűen számára kedves pillanatokat megörökíteni.
Pl. [link] ennek a képnek a bal oldalán a fehér ruhás rendezővel szembe megy két hostes csajszi. A rendező (suta?)mozdulata, és ahogy lányok (sikkesen?) közrefogják... Ez az a pillanat sztem amit nehéz meglátni, megörökíteni még nehezebb (nekem is csak véletlenül sikerült. Sikerült?).Perrsze másnak nem mond semmit a kép, egy szappantartóval készült tucatfotó.
[Szerkesztve]Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
kicsitomi88
őstag
-
válasz Szten Márs #2957 üzenetére
Had ismételjem magam:Álmodozni szabad!
Lehet csak marketing, de van 1-2 keresőportál, ahol nem csak az árakat lehet összehasonlítani, hanem az elmúlt pár hónap árgörbéjét is megnézhetjük. Pl.:
Nem rossz tendencia. A D40 esetén is 2-3 hónap alatt 10ezrest esett az ára.
-
válasz kicsitomi88 #2950 üzenetére
Akkor ez a mondat mire utal?
''A TZ1et nem tartom jó választásnak az 5600 ellenében mivel ahogy priusz is irta nincs manualis beallitasi lehetoseg ami nelkul egy echte ultrakompaktnal jobbnak tartott gep nem nelkulozhet sztem.''
Nekem ebből az jön le, hogy PASM nélkül nem lehet jó gépet venni, ergo jó képet készíteni.
Az a 20% persze.
Akinek szüksége van manuál módokra, az kb tisztában van a záridő, blende, ISO, reciprokszabály és tsai fogalmakkal. Aki pedig eljut erre a szintre, és konkrétan tudja majd mire használja a gépet, az már eltudja dönteni milyen gépet szeretne (kb), és nem olyan tanácsot kér, hogy adott összegből melyik a legjobb gép. Akinek meg komolyabb elvárásai vannak, az jelzi is, hogy később szívesen bűvészkedne a géppel. Nekik ''Performance'' gépek és PASM mód kellenek.
Már neharagudjatok meg, de az itt kérdezők többségének lövése nincs mire jó a PASM mód. (Fél éve még nekem sem volt, de azóta folyamatosan kupálódom. 1 könyvön már túlvagyok, de kell még 1-2 hogy tényleg képbe kerüljek, és itt a fórumon ill. fotós oldalakból is rengeteget tanultam) Készítenek vele pár teljesen sötét/világos fotót, és örömmel visszatekerik a gépet automata üzemmódba. Nekik találták ki a sztem nagyon találó ''Point and Shoot'' kategóriát.
-
Szten Márs
nagyúr
''Én meg arra tippelek, hogy addigra olyan gépek is képbe jönnek mint a Nikon D40, Pentax110, ill. megjelenik ezeknek a gépeknek a follytatása, olcsóbban.''
Márhogy a K110D, meg a D40 utódjai kijönnek addigra és olcsóbbak lesznek?
A D40 utódja kijött, a D40x és nem épp olcsóbb. A K110D a K100D-vel együtt nem olyan régi, ennek ellenére a K110D-t már nem sok helyen lehet látni, a K100D viszont sztem egy darabig fog maratni helyette. Ha jön is utód a belépőszintű kategóriába, olcsóbb nem lesz az tuti itt sem, elég képtelen helyzet lenne. -
válasz DarkLyrics #2952 üzenetére
Sztem várj. mint írtad még van 1-2 hónap a nézelődésre. Én meg arra tippelek, hogy addigra olyan gépek is képbe jönnek mint a Nikon D40, Pentax110, ill. megjelenik ezeknek a gépeknek a follytatása, olcsóbban. Oké oké álmodozni még szabad nem?!
OFF/
Azért Én szülés közben sokminden mással lennék elfoglalva, de nem vagyunk egyformák
/ONFreeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
kicsitomi88
őstag
Nehany helyen meg lehet rendelni S3ISt, én elsosorban azt vennem, aztan 9600,
90 87.5 87.8 87.5
-
Szten Márs
nagyúr
Ezek közül egyértelműen S9600... a két Canon elég felejtős sajnos a megapixel/CCD méret arány miatt. Ha mégis Canont akarsz akkor csapj le az S3 IS-re amíg még kapni.
-
kicsitomi88
őstag
A maradék 20%ban viszont nincs ott a manual amikor pedig lehet h kéne. Semmi bajom az ultrakompaktokkak de a ketto kozul inkabb az 5600 ilyen arban. A manualis lehetoseg beallithatosaga egyarban levo gepeknel sztem a manualos fele dolti a merleg nyelvet.
90 87.5 87.8 87.5
-
DarkLyrics
csendes tag
hello.
mostanában (augusztus végéig) gondolkodom egy masinában
100eFt a határ, ezeken agyaltam illetve tanácsolták:
fuji s9600
pana G7, mer kicsi
canon hasonlója, plsu canon S5IS de az még friss nincs teszt
nekem olyan kell, amivel le tudok gyorsan fotózni bármit, bárkit ( a születendő kislányomat pl
de emellett ha ''kicsit'' művészkedni támad kedvem, az se legyen gond. nem profi gép kell ,csak ''elkezdeni'' fotózni, kicsit gyakorolgatni ezt azt.
köszönettel.''Hiszek a tiszta észben, mint ahogy mindenki hinne benne, ha véle élni nem volna fáradságos'' - József Attila
-
sulep
senior tag
válasz kicsitomi88 #2947 üzenetére
Én amúgy megkérdeztem 1-2 kutató szakembert akik ilyen jellegű optika meg ilyesmivel tevékenykednek hosszú évek óta és Ők meg azzal kezdték hogy nehogy megvegyem a Fujit. Tehát úgymond itt is van egyik és másik oldal aki így vagy úgy gondolja.
-
válasz kicsitomi88 #2947 üzenetére
Mert a manuális beállításokat nélkülöző gép csak rossz képeket készít?
Szegény FujiF40fd ha ezt tudná, biztosan elszégyelné magát. Ezentúl csak rossz képeket lenne hajlandó készíteni.
Amikor nincs idő beállításokkal játszani (az esetek 80%-ban) automatán(P,Auto,Scene) használom a gépet.Így lenne ez akkor is ,ha Fuji 5600-as, vagy nikon D40-esem lenne.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
kicsitomi88
őstag
Igen erről szól, de amikor időt és energiát ölünk abba h neki segítsünk akkor én elvárnám azt h amit legalabb eddig leirtunk a kerdesere valaszolva azt megjegyzi és nem kérdez rá egy hét múlva ugyanarra ugyanabban a topikban. Nem veszem támadásnak és nem a rosszindulat vezerel de ha mar egyszer írunk neki és segítünk akkor értékelje azzal h figyelembe veszi és talán még el is mélyétí a dolgokat magaban.
sulep: A TZ1et nem tartom jó választásnak az 5600 ellenében mivel ahogy priusz is irta nincs manualis beallitasi lehetoseg ami nelkul egy echte ultrakompaktnal jobbnak tartott gep nem nelkulozhet sztem.90 87.5 87.8 87.5
-
priusz
aktív tag
válasz kicsitomi88 #2945 üzenetére
Bocs, hogy beleszólok de ez a topik erről szól. Vacillálni lehet mert nem egy hétre vesz gépet az ember. Ha téged zavar, hogy sokat kérdez ne válaszolj, megteszi más.
Ne vedd támadásnak! Peace
Sulep: A TZ1 egy jó kis turistagép manuális beállítások lehetősége nélkül, el kell döntened, hogy meddig akarsz elmélyülni a fotózásban.Könnyu dolog bölcsnek lenni. Csak gondolj valami butaságra, aztán ne mondd ki!
-
kicsitomi88
őstag
Valoban nem hozzam szolt hanem ugy feltetted a nagyvilagba ami okes is de mar tobb mint egy hete volt h leszukitetted a lista kettore, de amint meglátsz egy gepet vhol ilyen arban akkor rogton beirod h meseljunk róla ami nem baj, de a tolunk kapott informaciok alapjan mar magad is tudnal ertekelni egy gepet sztem, és nem itt nyafognal h nem tudod mit csinalj meg minden. A Kodak is ki lett targyalva mar tobb mint egy hete es most megint rakerdezel. Ez a bajom.
90 87.5 87.8 87.5
-
sulep
senior tag
válasz kicsitomi88 #2942 üzenetére
Már bocs de ha nem vetted volna észre akkor 99%-a a kérdésemnek nem hozzád szólt. ha meg nem akarsz hozzászólni akkor ne tedd. Amúgy meg a Pana TZ1-ről nem is kérdeztem még. Vagy ha igen nem válaszolt rá senki.
-
Igen, de legalább van
Sztem a TZ1-el sem lesz nagyy problémád. Nézz meg az adott géppel készült fotókat (Ne csak tesztoldalak fotóit!)
pl. [link] vagy [link] Biztos van még 1-2 hasonló oldal.
Más
Érdekes statisztika: [L] http://www.flickr.com/cameras/[/L]Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
-
Goose-T
veterán
Megvettem a Fujifilm f40fd-t. Nagyon jó kis kompakt gép. A kezelhetősége elsőre egyértelmű, a képminősége király. Kis ízelítő: [link].
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
BoGyo[ME]
tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy ki mit gondol az Olympus mju 770 SW-ről (a nyaraláshoz terveztem egy ilyen vízálló masina beszerzését, egyébként második gép lenne egy Canon S3IS mellett...)?!? -
válasz tomiee85 #2936 üzenetére
Akkor majdnem jó lesz
Tulajdonképpen van benne minden földi jóbol egy pici(DIGICIII, optikai stabilizátor, PASM), de néhol túlzásokba is esik(DIGICIII,1/2.5-es érzékelőn 7Mpixel, 4xzoom).
Ha új, és 50e alatt van, akkor nem szabad kihagyni.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
-
-
tomiee85
senior tag
Hali!
Úgy adódott hogy húgom kapott egy jó ajánlatot erre a gépre (Canon A570 is) (részletekbe ne menjünk..)
Szóval erről a gépről mi a véleményetek???
THX -
sulep
senior tag
Sziasztok!
Panasonic TZ1-be mekkora a legnagyobb beletehető SD kártya? 1; 2 vagy4 GB? -
Ramius
őstag
válasz Szten Márs #2926 üzenetére
Az én Canon A75-ös gépem is szép képeket csinál, a mai napig is.
gyakorlat teszi a mestert...tönkre...
-
acstati
csendes tag
válasz Dare2Live #2923 üzenetére
Hallo,
köszi a segítséget, holnap reggel rendelem a fujimat.
Franciaországba járok ki koncertre (1 évben egyszer biztos, az idén 2-szer) csak azért, mert a kedvenc énekesem francia és itt Mo-on nem ismert, tehát ide nem is jön. Tudod: ''Ha a hegy nem megy Mohamedhez...... ''
K -
TeeJay
félisten
válasz Szten Márs #2926 üzenetére
ja csak valahogy a 3,2megapixel ma már nem tűnne túl soknak
inkább úgy lenne a penge ha 5-6megapixelnél megállnának de nagyobb érzékelő+jobb objektív
én is csináltam a héten pár fotót a Sony V1-el meg egy Canon A460-al
mindkettő 5megapixel csak a Sony-ba 1/1,8'' a Canon-ba meg 1/3'' az érzékelő
meg hát a Sonynak 20x jobb objektíve van
hát a Canon A460 milyen tré fotókat csinál a Sony-hoz képest
pedig a Canon vadiúj kiadás a másik meg már 3-4évesMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Szten Márs
nagyúr
Egyébiránt egy ismim küldött át pár fotót (csak annyit tudtam h valami nagyon régi digitális mókusvillantója van) és igencsak nagyokat néztem, mert iszonyat jó minősége volt. Megnéztem az exif-et: [link] - ő lenne az, 2000-ben (!!!) úgy tűnik még tudtak gépet gyártani, 1/1,8''-as CCD és 3,2 megapixel, meg is látszik a képeken, nem mosott-tészta, hanem tényleg képre hasonlít... kicsit sírok megnézve a mostani gépeket...
-
TeeJay
félisten
tessék itt a Sony DSC-H9 teszt úgyhogy nézd nyugodtan a H7 csak abban különbözik hogy kisebb LCD van rajta nem tudja a NIGHTSHOT módot és nincs hozzá távirányító úgytudom. minden egyéb dolog egyezik benne
nézd meg a tesztfotókat is
teszt link--> [link]
[Szerkesztve]Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
-
acstati
csendes tag
Szia,
most egy kis Fuji E510-esem volt, de eladtam. Volt rajta kézi állítás. Próbálkoztam vele, de valahogy nem jött össze. Tudom, én is béna voltam.
Valaki írta, hogy gyűjtsek tovább. Naja, de a koncertútra is gyűjteni kell, mert nem 2 fillér az sem. Így marad a Fuji és lesz, ami lesz.
Köszi:K -
sulep
senior tag
Sziasztok!
Ajkán és Veszprémben is több boltot felhívtam. Több helyen mondták hogy pénteken vitték el az utolsót és már nem rendelnek ilyen típust csak az újabbat (S5700).
Aztán tesóm azt mondta hogy inkább akkro vegyünk valami kisebb méretűt amit könnyen lehet vinni kirándulásokkor. Ezért gondoltam a Pana TZ1-re mert kicsi de mégis 10X optikai zoomos és 50-ből kijön.Vagy ennyire nem nyerő gép a Pana TZ1? Mert ilyen árba nincsen másik 10X optikás. -
adik
őstag
-
skippyfx
csendes tag
-
Szten Márs
nagyúr
válasz skippyfx #2912 üzenetére
Bár adik nem tudom mit akart linkelni, mert valószínűleg nem jött össze egészen biztos, hogy arra akart célozni, hgy a fényképezőnek csúfolt samsung izé helyett vegyél egy valódi fényképezőgépet és még olcsóbban meg is úszod. Canon PowerShot, Fuji FinePix - ezek amik között érdemes nézelődni.
A Deer tápodat meg cseréld le minnél hamarabb -
-
Joy001
tag
pixinfón elolvastam az S9600 tesztjét. Hát erről sem áradoznak. pl. Sarkok életlenedése a fotókon, Zavaró mértékű színhiba. szerintem egy papír alapú képen ez inkább lehet zavaró, mint felnagyítva a kép zaj nem ?
-
skippyfx
csendes tag
sziasztok.kinéztem magamnak most a samsung új gépét. a digimax s730-ot. nem profi szinten szeretnék fotózni, hanem mint pl családi nyaralások, barátokkal délután erre arra hülyülni, kattintgatni. photohallba most 45k, + adnak hozzá egy 2 gb-os sd memória kártyát. megéri az árát? előre is köszi a válaszokat !
-
adik
őstag
H5-ös nem szimpatikus
aztán mié? (szóse róla, nekem se, de az újabbak még úgy se.)
6500 mié nem gyere be?
Canon s5 is valszeg nem lesz egy nagy durranás, legalábbis a gyári tesztképek alapján, akkor már inkább az s3, legalábbis ha meg tudsz lenni a vakupapucs nélkül (a többi gépből kiindulva: igen)Kettő, csipkebokor vessző!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest