Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Megérkezett a Android 15 és a HyperOS 2-! (EEA Stable ROM)
- Digitális Állampolgárság Program
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
-
LOGOUT.hu
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
drkbl
őstag
válasz Dare2Live #996 üzenetére
Megerősítem Dtomi-t, az a CF, amit a Canon Ixushoz kaptam, kb. 3 év után kifeküdt, képet is vesztettem vele, meg a Win is szeretett kihalni tőle a kártyaolvasóban Egy darabig használtam úgy, hogy egy képet fenthagytam a hibás területen, aztán lecseréltem egy új Sandiskre, amitől a gép is szárnyakat kapott...
De van 256MB penem is, ami 2 hónap után megadta magát.
[Szerkesztve] -
Hydra SR
addikt
válasz (Kolombusz) #984 üzenetére
Csak egy apróság, mivel tudom, hogy nagyjából mit keresel: nem biztos, hogy tükörrefist ajánlanék mert mire felszereled mindennel, amit egy 100 rugós kompakt tud, mondjuk megfelelő zoomátfogással, rámegy az alsóneműd is. (Persze ha ezt megteszed, akkor sokkal jobb minőségben fogja tudni ugyanazt.) Ráadásul a 300D-nél kritikus, hogy hány expó van benne mert szeretnek meghalni 10 000 körül. Nem véletlenül lehet kapni tönkrement zárszerkezetes 300D-t itt PH-n is, és nemrég még olyat is láttam amiben bevallottan volt cserélve a zár. Camera Kft-nél megmondják a frankót, hogy mennyi van benne, ha beviszed. Amit a szoftvere kifelé mutat az átállítható könnyen.
A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.
-
Dtomi
őstag
válasz Dare2Live #996 üzenetére
Gondolom nem sokan üldögélnek közületek egész nap a patakparton -5fokban és a terepre járás is a városi sétában merül ki... én használom a karikat ha esik ha fúj. és ha nem a gépbe vannak nem melegítí a tenyerem. +a seggem se
"Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."
-
Dare2Live
félisten
Környezetemben egy rossz memokarirol tudok deazt kimosták. Nekem mind perfekt. Mitmondhatnék vagy én/mi vagyunk mákosak vagy lehet rád alergiásak a memokarik. Nem lehetetlen.?!
[Szerkesztve]don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dtomi
őstag
válasz Dare2Live #994 üzenetére
3ból kettő. Most ölöm a 3.at. 1 Canon 128 as ami még 20 rugó volt egy kingston gigás szintén 20rugó. Most egy Twinmos ultra-x 140x es de ez még húzza az igát. kb 100* többet használtam azokat mint ezt ez még vadiúj uh nem bízom el magam. negyediknek szintén twinmost az egy 70X es
Kiegészítés.
[Szerkesztve]"Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."
-
-
Dtomi
őstag
válasz misstick #989 üzenetére
Én ha rendesen elindulok itthonról fotózni és pénzt áldozok rá, márpedig rendetlenül nem indulok el az biztos. És a terepen berosszul a cf em magamat is földhöz verem az mégjobb ha az egész anyag egy kártyára lett fotózva... Ezért viszek magammal inkább 5db gigást... nem foglal helyet ne mkerül többe.
"Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."
-
Fryskitt
addikt
válasz misstick #989 üzenetére
Nem hiszem, hogy ne lehetne megbízni a 2GB-os kártyákban, ez túlzott paranoia. Esetleg azért jó 2 db kártya, mert akkor, ha netalán az egyik tönkremegy (de nem azért, mert megbízhatatlan lenne a 2GB!, jól is néznénk ki), akkor a képeid egy része megmarad. Ha el alarsz titkolni néhány képet, akkor is jól jön, ha 2 kártyád van. Másrészt viszont könnyű elveszíteni azt, amelyik nincs a gépben. Legalábbis, én mindig kerestem, amíg nem vettem fotóstáskát meg tokot a kártyáknak.
[link]
[link]Ne vegyél élő nyulat Húsvétra! Az ilyenkor vett kisnyuszik 90%-a nem éri meg az egyéves kort!
-
Fryskitt
addikt
válasz misstick #987 üzenetére
Azt hallottam, hogy némelyik firmware nem működik együtt a Sony-n kívüli kártyákkal. Tehát Sony Memory Stick Pro Duo 2 GB a választandó.
Pl.: [link]
Esetleg: [link]
[Szerkesztve]Ne vegyél élő nyulat Húsvétra! Az ilyenkor vett kisnyuszik 90%-a nem éri meg az egyéves kort!
-
misstick
csendes tag
Sziasztok,
nem tudtam dönteni a canon s3 es a sony h5 között igy mindkettöre licitaltam ebayen es a sony megnyertem 301 euroval (uj, szamlaval)
most viszont memoriakartyat kene bele vennem es nem igazodok ki. segitenetek?
memory stick duo pro kell bele. több gyartotol is van. honnan tudom melyik a gyors es megbizhato? sandisk, sony? olvastam ilyet is h tuti nem kinai fake. miert van olyan is? szamolnom kell vele h veszek egyet es kiderül h fake? ha rajta van h highspeed akkor az az is?
köszönön szepen! -
Dtomi
őstag
[link] 85ezerért obival a fekete változatot. Google a barátod.
-
zsiga667
addikt
Szerintem igen.
-
perempe
veterán
-
(Kolombusz)
veterán
100k-ért milyen gépet ajánlanátok?
Most egy a70-es canon van, lehetőleg Canont szeretnék, mert bevált és a menüje is logikus. -
popey37
addikt
most jött meg az A540-em, tökéletes, mindent tud amit akartam, kicsi, jól néz ki, és kaptam hozzá egy pár extra cuccot is./töltő, 1gb kártya, tok,aksik, kábelek-usb és av,/ szóval megérte az árát.
ha valakinek kell róla több infó , kérdezzen, esetleg könnyebb a későbbiekben dönteni.Teló: +36302105384 SW 120/600
-
ftc
nagyúr
Nah a Canon A530 lesz megrendelve holnap remélem.
SD Hi kártyát vagy MMC kártyát...SD olcsóbb kb 4000FT-ra jön ki 1Gb SD Hi Kingston... -
doglegy
csendes tag
Sziasztok!
100.000 Ft körüli pénzösszeget szánnék digitális fénykezőgép vásárlására.
Tájékozodtam kicsit, de nem igazán tudok dönteni. Canon S3, meg G7, meg van egy Panasonic Z7 vagy ilyesmi. Persze ha ezeknél jobbat tudtok ajánlani, akkor bátran tegyétek meg, de a kijelölt összegig.
Hogy mire kell: tájképekre, portré fotozásra, makro fotozásra, mozgo tárgyak fotozására. Legyen jo a képminősége, legyen megbizható, tartós. És lehessen vele buherálgatni is, tehát legyenek kreatív lehetőségek is. Ezek nagyjábol a szempontjaim.
Én most Németországban vagyok ösztöndíjjal, de itt sem olcsobbak a boltban a gépek mint otthon. Probálkozzam ebay-en?
Hozzáértő segítségeteket köszönöm! -
Fryskitt
addikt
Bár azt hiszem született Canon párti vagyok, de az Olympus 550 megfontolandó, ha állatokat akarsz fotózni (18x zoom!), és érdekes lehet még az FZ8 a RAW képességével is. Meggondolnám a helyedben az A85 + telekonverter lencse használatát is (az 6x zoom egy 2x lencsével).
Ne vegyél élő nyulat Húsvétra! Az ilyenkor vett kisnyuszik 90%-a nem éri meg az egyéves kort!
-
Dare2Live
félisten
Kodak P850, Canon IS3, Pana Fz7/8, Fuji 6500, Pana FZ30, oly sp 550 felé nézegess.
Nálam ''nagyzoomban'' a bestbuy a Kodak P850, a kategória legjobbja meg az FZ30(fz50felejtős), legnagyobb átfogás az oly sp 550é, sokan a Fuji 6500re esküsznek príma kis gép, méret/tudás arányban pedig a Canon IS3 a legjobb.
Hirtelen ennyi kapott információból ennyi tellik tőlem.don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
tench21
csendes tag
Sziasztok!
Canon power shot A 85- ös gépem mellé, v helyett szeretnék egy nagy zoomátfogású masinát. Főleg a természetben szoktam fotózni, meg érdekel a makrótéma is...
DSLR- esre nix pénzem, meg a tudásom is kevés hozzá. Mit ajánlotok?
Köszi -
domedee
senior tag
válasz Szten Márs #967 üzenetére
Ugyan, max elmorzsol egy-két könycseppet a szeme sarkában, hogy mi lehetett volna...
De félretéve a viccet, jó kis gép az, éppen annyival tud kevesebbet, ami pont elég annak, aki nem akarja az S9600-t, de mégis valami komolyabbat szeretne.''és van a végén a városok anyja: Budapest. Csakhogy ez nem olyan anya, aki szoptatja a gyerekeit, ellenkezőleg őt szoptatják a gyerekek, s maradnak mellette örökké satnyák, kicsinyek, vérszegények.'' - Mikszáth Kálmán
-
domedee
senior tag
Én azért ránéznék a Fuji S9600/6500-ra is. Baba gépek.
''és van a végén a városok anyja: Budapest. Csakhogy ez nem olyan anya, aki szoptatja a gyerekeit, ellenkezőleg őt szoptatják a gyerekek, s maradnak mellette örökké satnyák, kicsinyek, vérszegények.'' - Mikszáth Kálmán
-
quantal
tag
Én a Canon és a Pana között választanék, a Sony-ról nem sok jót hallottam. Nemrégiben volt itt egy elég részletes összehasonlítás a H5 és az FZ7 között, a végeredmény a Pana felé billentette a mérleg nyelvét. A Canon S3 és a Pana FZ7 paraméterei nagyon hasonlóak, igazából a személyes szimpátia, és a tesztképek alapos böngészése után hozz döntést. A Canon mellett szólhat a forgatható lcd, a pana mellett pl. a Li-ion akksi, a hosszabb használható záridő.
A pixinfo-n egyébként mind a három gépet alaposan tesztelték egymás után, ez elég jó összehasonlítási alapot jelenthet.
[link].''Az amatőrnek 100-ból 99 kép jól sikerül. A profinak 100-ból 1''
-
TexT-BoY
addikt
pécét a pécé boltba, hust a hentestöl, répát a zölcségesböl.. szóval szerintem ne akard egybe használni a 2 funkciót. Webcamerának van az osanba becsomizott plugandplay kamcsi 4000Ft-ért és megvan olva... fényképezőt meg igyéneid alapján vásárolj.
HAAAAAKUNA BATATA "Mert ha nekem szar, neked jó, tipikus ember morál..."
-
attiati
veterán
azért köszönöm, hogy ennyi követ megmozgattatok a webcam funkció miatt...
csak egy 7-8k-s webcam helyett gondoltam egy 30-40e-s digi gépre, ha már úgyis digi gép is kellene -
Mercutio_
félisten
Írd le mire szeretnéd használni, milyen elvárásaid vannak, mennyire akar elmélyedni a komolyabb fotózásban, vagy legalább a lehetőségét megadni?
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
yerish
csendes tag
Sziasztok.
Szeretnék vásárláshoz tanácsot kérni. 80-120k lenne egy fényképezőre és ötleteket várok hogy mit és miért érdemes megvenni. előre is köszönöm a válaszokat. amiket néztem eddig : Canon IS3,panasonic fz7, sony H5. -
orbano
félisten
-
somé
őstag
Nem tudom miért kevered ide az 5600-ast,az 5500-ról van szó.
Steve-Digicam's: [link]
USB MODE - DSC(download to a PC)/PC Cam(webcam mode)/Pictbridge mode for direct printing.
Ott van az a webcam mód,nekem is ott volt,működött.A tárcsa video módban van a használata alatt,ez rendben is van.Tech-No-Logical World.
-
Fryskitt
addikt
Miért olyan fontos ez a webkamera dolog? Annak tényleg jó egy 3e forintos kütyü. Nem beszélve arról, ha a fényképező esik le a monitor tetejéről (mondjuk LCD-re rá sem megy), akkor a fényképezőnek biztosan lesz baja, a webkamerának meg majdnem biztos, hogy nem. Szerintem érdemes mindent arra használni, amire kitalálták (és nem egy szuperzoomot webkamerának!).....
[Szerkesztve]Ne vegyél élő nyulat Húsvétra! Az ilyenkor vett kisnyuszik 90%-a nem éri meg az egyéves kort!
-
drkbl
őstag
Kipróbáltam, (S5600) kétféle USB mód van: diszk vagy PictBridge. PictBridge módban hangsúlyozottan állókép eszköznek ismeri fel, ugyanaz a varázsló indul, mint diszk nézet esetén. XP prof. szerint minden ok, kamera szerint communication error A tárcsa video állásban volt, de nem jelentett semmit. Az MSN live hangoló varázslója sem ismert fel új webkamerát.
Google-fu ezt sugallja: ''Die Frage erübrigt sich völlig, da man die S5600, wie alle neueren Fuji-Kameras nicht als WebCam benutzen kann.''
5500-ra ezt találtam: [link] -
somé
őstag
Egy 3e ft-os webcam is tudja a 30fps-t 320-on..
Hogy adapterrel egyáltalán megy-e az s5500-as,azt nem tudom,szerintem nem.Áramforrás a gép saját akksija.Nem mlékszem arra,hogy USB-vel vagy a video kimenetet használva a tuneremmel volt-e összekötve.Az MSN-en kívül nem futott semmi,ezen belül persze be kellett állítani a megfelelő forrást,mint ahogy a fényképezőn a web funkciót (talán mégis USB-vel volt a géphez kötve)
Én 1x próbáltam összvissz az érdekesség kedvéért,működött.Tech-No-Logical World.
-
attiati
veterán
félelmetes ez a lencse, meg a 10x optikai zoom
azt írja, hogy videófelvétel 320*240-ben 30fps... az egy 5-6000 ft-os webcamnak felel meg.
De valóban nem említik paramétereknél a webcam funkciót
Mennyire volt bonyolult összehozni vele msn videocsetelést?:
1. Miről kapott áramot? Adapterről is megy?
2. Mennyire működött kevés fény mellett?
3. Hány programot kellett hozzá külön futtatni?
kösz a segítséget
[Szerkesztve] -
attiati
veterán
sziasztok!
Ha webcamera-ként is szeretném használni a digigépet, akkor azt a termék honlapján hogy szokták feltűntetni? Esetleg tudnátok ajánlani gépeket, amik viszik ezt a funkciót?
Nagy elvárás tőlük, hogy webcam-ként 30 fps-el vigye a 3xx*2xx felbontást?
kösz a segítséget!
[Szerkesztve] -
TexT-BoY
addikt
Na srácok nagyon nehéz szülés volt de megvan... Ezt már az uj foto cratorral készitettem: [link] Nézzétek az exifet
Ps: ahogy látom a nevébe is benne van de nem gáz a lényeg hogy megvan.
80k volt 9000expo körül van benne...HAAAAAKUNA BATATA "Mert ha nekem szar, neked jó, tipikus ember morál..."
-
Dtomi
őstag
-
quantal
tag
Az előzőt már nem tudom módosítani... Tehát: ha neked nem fontos a sok manuális beállítási lehetőség, magyarán csak automatán akarod használni a gépet, akkor az eredeti listából én a pana lz5-öt sem eljtenén ki, mert a 6x átfogású stabilizált objektívjével igazán jól használható darab. Az itt hozzászólók többnyire nem automatán használják a gépüket azért ajánlották a fuji-t vagy a canont, de sok felhasználónak erre nincs szüksége, mert nem akar belemerülni jobban fotózásba. Ebben az esetben nagyon jó választás a pana is.
[Szerkesztve]''Az amatőrnek 100-ból 99 kép jól sikerül. A profinak 100-ból 1''
-
quantal
tag
Szvsz a legkisebb felbontásút vedd. A +MP-elért (+zajért) kár pénzt kiadni. Az 540-esnek ugyan nagyobb a kijelzője mint az 530-nak , de - ha az adatlap nem csal - kb. ugyanakkora (nagyon kicsi 77k vs. 85k) a felbontása mindkettőnek, tehát több részletet nem látsz benne.
''Az amatőrnek 100-ból 99 kép jól sikerül. A profinak 100-ból 1''
-
Dtomi
őstag
-
London
csendes tag
Nikon L3 geprol irna valaki? A kategoriajaban a tobbi modelhez kepest pro. ill. kontra...
thx...LT
-
Dtomi
őstag
Én szidom mint a bokrot... Akik olvassák a topikot azuk tudják hogy rühellem. Most éppen szervízben van mert nem hajlandó bekapcsolni. Fél éves és kb két kezemen megszámolom hányszor lett elővéve. Ha Nem fontos a nagy zoom miatt berázni az összes képedet akkor a Canon PowerShot A540-et ajánlanám. és azt hiszem olcsóbb is most.
-
félisten
Hali!
Tényleg jó gép az 5600-as, én egyszer használtam, és a véleményem a következő róla:
Jó: jó fogás, jó menü, kezelhetőség, viszonlag jó képminőség, strapabíró állítólag, olcsó-
Rossz: kézi fókusz nehézkes.
Van még több hátrány, amit szoktak emlegetni, de ha figyelembe veszük az árát, akkor rájövünk, hogy azok a ''vádak'' egyáltalán nem jogosak.
Remélem valamit tudtam segíteni!Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
Hydra SR
addikt
Kezelhetőség szempontjából a Fujikat ajánlom, abból is az S5600, ha hobbiból szeretnél fotózgatni ezt-azt. Ár/érték szempontjából is ő a befutó.
A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.
-
orbano
félisten
válasz sandokan66 #928 üzenetére
nem tudom elképzelni, hogy egy madár távolságát olyan pontosan tudnád saccolni, hogy összevethesd a kijelzett értékkel. teszem azt ha 5-10 centivel alrébb fókuszálsz, már bukta a kép...
A vér nem válik VAZZE!™
-
Dtomi
őstag
válasz werttzui #921 üzenetére
Szép is lenne ha a 30D egy jó obival melléfogna... amúgy ha nem talál rendes pontot nem is tudsz exponálni középpontosan meg nem nagyon lehet eltéveszteni.... ha mégis sikerül nem a gép rontotta el.
-
orbano
félisten
Ha van személyes szimpátia, akkor egyértelmű a döntés. Olyan extrém szembeötlő és kihagyhatatlant egyik hasonló kategória sem tud szerintem. Persze a gépek java részét csak kikapcsolt állapotban fogdostam eddig, de szerény tapasztalataim alapján a 30d bőven egy nagyon jó kis hobbigép, és amivel különösen elégedett vagyok és nekem fontos, az az alacsony képzaj magas ISO-n.
Tele ügyben nem vagyok kompetens, majd segítenek az okosak. Én ilyen érkategóriában a 70-200-at veszem, de nyilván ez madarakhoz éppen, hogy csak elég, szóval biztosan van jobb vétel.A vér nem válik VAZZE!™
-
T_ysty
csendes tag
Azt hiszem ebben teljesen egyetértünk. Nekem is inkább a Canon a szimpatikusabb. Esetleg objektív javaslatod nincs? Van olyan tele 150 eFt körül amit érdemes megvenni madarászni? Mivel eddig csak bridge gépem volt, az optikákat nem ismerem,most próbálok tapogatózni, ezért minden ötlet érdekel.
-
orbano
félisten
D200: jobb kialakítás, kényelmesebb, szebb, okosabb
30D: kisebb zaj, olcsóbb
Szerintem ne mások véleménye alapján dünts felőlük. Két dolog alapján érdemes választani:
-Objektívek: melyik az a kínálat, amiben megtalálod a számításod, milyen van az ismerősöknek, stb.
-Személyes szimpátia: ennél nincs fontosabb. azt érdemes megvenni, amelyiket szimpatikusnak találod. Mondjuk nekem a d80 szimpibb volt mint a 30d. mégis a 30d mellett döntöttem az obik miatt. erre semmi logikus érvem nincsen, canon párti vagyok. a fotózás élményén kívül nekem sokat számít a technika érzése által nyújtott öröm, és ilyen irányban a canontól megkapom amit akarok. azt pedig nem hinném, hogy bármelyik gép tudása/nemtudása megakadályozna engem abban, hogy jó/rossz fotókat készítsek
Egy szó, mint száz, szerintem mindkét gépel ugyanolyan szinten fogsz tudni fotózni, az eltérést személyes preferencia alapján érdemes meghozniA vér nem válik VAZZE!™
-
T_ysty
csendes tag
Na igen. A gondom pont ez. Szeretnék egy olyan gépbe belenyúlni, amihez előreláthatólag mindent be lehet szerezni és lehetőleg több árkategóriából is választhatok hozzá kiegészítőt. Ezért - és most mély tisztelettel kérek minden Pentax rajongót, hogy bocsássa meg vétkem - a Pentaxot kihagynám.
Ha még annyit írnátok, hogy miért a D200 és nem a 30D, azt még szívesen venném. -
Szten Márs
nagyúr
-
Fryskitt
addikt
Most mi van a vízálló obikkal? És minek volt játékgép fogása? Bocs, de teljesen elvesztettem a fonalat, pedig már 2x végigolvastam. De lehet, hogy csak én vagyok gyenge?
Ne vegyél élő nyulat Húsvétra! Az ilyenkor vett kisnyuszik 90%-a nem éri meg az egyéves kort!
-
félisten
Vannak a pentax-nak elég jó kis obijai, csak nem (mind) forgalmazzák őket itthon. Nem azt mondtam, hogy jobbak lesznek és olcsóbbak, hanem azt, hogy lesznek. És ha lesznek, akkor az olcsóbb váz miatt jobb vétel lesz a Pentax váz+obi. (már ha így lesz) Egyik ismerősöm foto boltban dolgozik, és az importőr tavaszra ígért a boltnak sok pentax obit. Én is csak ennyit tudok. Gondolom nem csak az a bolt kap majd...
De ne érts félre, én nem állítok semmit, mivel nem ismerem személyesen sem a D200-at, sem a K10D-t, én csak annyit javasoltam a kollégának, hogy olvassa el a tesztet. Azért tartom ígéretesnek a Pentax gépeket, mert szerintem nagyon jó ár/érték arányuk van. És elöbb-utóbb úgyis lesz hozzájuk elegendő objektív.
Szten Márs: Én csak azért mondtam, hogy D200 kategória, hogy minden (általam olvasott) tesztben ezt írják róla...Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
Dtomi
őstag
Fordul a kocka??? Ezt honnan tudod??? Olyan obikat fognak kiadni amik olcsobbak jobbak mint a canon nikon eddigi obijai?? JA és egyből nagyobb választékban lehet majd őket kapni, és minden bizonnyal mindenhol forgalmazni fogják őket? Szép álom!
werttzui amíg a por nem a gombokon jut be hanem obicserélnél kutyát nem érdekel a pormentesítés. cseppmentes??? Ez tudja valaki hogy konkrétan mit takar??? Vízálló vagy nem? Nem, akkor mi az értelme?"Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."
-
werttzui
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest