Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Szólánc.
- Megérkezett a Android 15 és a HyperOS 2-! (EEA Stable ROM)
- Digitális Állampolgárság Program
- Fűzzük össze a szavakat :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
-
LOGOUT.hu
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoli bácsi
őstag
Én is a Fuji-ra szavazok. Oly FE-t semmiképp. Persze hogy érezhető a külömbség a 3x és az 5x-ös zoom között. De (szerintem) az 5x-ös zoomot kézből már nehéz kitartani, jó fényviszonyok, és biztos kéz kell. Vagy állvány. Esetleg stabilizátoros gép, de a stabi sem mindenható. Mióta megvan a tükrös gépem (D50), és van az obin 18mm-es nagylátószög, azt mondom, hogy sokkal sűrűbben használom, és hasznosabb, mint a másik végén az 55mm. Meghát van gyalogzoom, jó, nem mindig lehet...
-
T-Nagyon
tag
Sziasztok!
Megvettem a Fuji A700-ast. Nagyon tetszik, meg vagyok elégedve azzal amit tud.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Közben egy ismerős is szeretne venni egy gépet. Jelenleg egy Fuji S5600-as tart favoritnak. Mi a véleményetek a gépről?Fotóim: http://flickr.com/skublics_gergely
-
bandus
veterán
Már kicsit kiestem a szekérből, mióta beleástam magam a fényképezőkbe, így az újabb típusokkal kevésbé vagyok tisztában. AZ oly felejtős szvsz, marad a fuji és a pentax. Én elfogult vagyok és a fujit venném, nameg a pentax gépeiről nem is tudok sokat, inkább scak slr-téren. De majd mindjárt szolgál valaki pontosabb információkkal is
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
Uzmany
őstag
Sziasztok, a döntésben kérném a segítségetek:
- Fujifilm FinePix F650
- Olympus FE-240
- Pentax Optio T10
Teljesen kezdő vagyok a témában, igy még az lenne a kérdésem, hogy a 3x vs 5x zoom között érezhető a különbség?
Köszönöm előre is.® visions created with passion
-
_seth_
veterán
Első digitgépem egy HP M22 volt, én rosszat nem mondanék róla mert amire kitalálták arra jó is volt az a kis gép.
Menüje hülyebiztos volt szal abban eltévedni vagy valamit nem találni nem lehetett, igaz nem is volt túl bonyolult főleg, hogy azon beállítani szinte semmit sem lehetett.
Akksi: 128-as kártyám volt a 4MP-es géphez és ha sokat szórakoztam mire megtelt a kártya le is mertült a 2300mah-es akksi persze semmi gond ott a másik kettő beteszem.... gondoltam én... betettem és nem kapcsolt be... hagyni kellett, hogy álljon egy kicsit és csak utána lehetett bekapcsolni. Firmware frissítés után az akksis probléma javult egy kicsit de megmaradt.
Igénytelen gép volt abból a szempontból, hogy be volt állítva AUTO módra és akkor bárhol/bármikor lehetett vele képeket csinálni
HP gépek hmm... ha csak arra kell, hogy kattintgasson valaki megfelel de drágák és semmi extrát nem nyújtanak.Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
bandus
veterán
válasz Szten Márs #1591 üzenetére
Ő nevezte ''jellemezhetetlennek'' a hp-t, minden területen.. én csak megvédem a nyomim
Ez a szilvás viszont magaslabda volt, és nagyon üt"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
Zoli bácsi
őstag
válasz Szten Márs #1588 üzenetére
Csatlakozom. Ismeretségi körben vannak (Voltak) sulinetes HP-k. Tulajok negatív tapasztalatai: Aksizabálás, képminőség, és kb 10.e. expo után bexart mind.
-
bandus
veterán
válasz TexT-BoY #1585 üzenetére
ezzel vitatkoznék.. az én hp nyomtatómmal semmi baj már 4-5 éve. notiból is hp-t veszek majd, vagy lenovo-t. de abban igazad van, hogy hp fényképezőgépet semmiképpse
mod.: pupu: ez nem jó eszmefuttatás. sokan olvassák a ph-t és ők lehet megfogadják, hogy ne vegyenek hp fényképezőt
[Szerkesztve]"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
Mercutio_
félisten
válasz pepepupu #1584 üzenetére
Ennyiért kapsz Pana LS2-t, ami klasszisokkal jobb abban a kategóriában (Auchanban 24.900.- 10 havi kamatmentes részletre)
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
pepepupu
csendes tag
A HP ennyire szar lenne? DE nincs valakinek tapasztalata a HP 850nel? Sztem megveszem 25 ért sztem megéri. Ha meg nem jó max eladom nem?
-
Mercutio_
félisten
válasz Mosómedve #1581 üzenetére
A pixinfo annyira független, hogy a cikkíró Canon Hungáriás emlékeim szerint....
A pixmánia meg garancia téren rosszabb, mint az e-digital, neked kell kipostázni a hibás cuccot, ez eleve a te költséged....de már maga a megrendelt cucc is lehet, hogy később érkezik, mint gondolod...szóval ott nem nézelődnék.
Egyébként az én S5600-am épp eladó, DSLR-re váltottam a hirdetések küzütt megleledEladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
TexT-BoY
addikt
válasz Mosómedve #1581 üzenetére
Hát szerintem a Fuji 5600 nagyon jó masina. A suliba van egy srác aki ilyet használ és a sajátommal összehasonlitva kit obival nem mindig az én képem a jobb, lehet hogy közre játszik az is hogy a srác régebb óta hazsnálja és ismeri a gépet, de szerintem abszolut jók a képek.
Ahogy irják itt az elöbb: a képstabi hiánya ne agasszon, nem lesz igy sem rossz a minőség, és közelre a vaku segit, esetleg majd a vaku fényét deirted ha nagyon közelre kell fotózni.
Szerintem az A530 és a s5600 közül ha a méret nem számit akkor egyértelmüen az utobbi. Minden elérhető és van RAW is, pl hydra SR is 5600 után vett EOSt és mind 2 géppel lenyügöző képeket készített.HAAAAAKUNA BATATA "Mert ha nekem szar, neked jó, tipikus ember morál..."
-
Mosómedve
tag
válasz Mosómedve #1580 üzenetére
Azonban most találtam egy független tesztet a Fuji-ról:
http://pixinfo.com/cikkek/fps5600.1
És azért annyira nincsenek hasra esve tőle: a gyenge sorozat-funkciót meg képstabilizátor hiányával még tudok aludni nyugodtan, de a gép optikáját is eléggé lehúzzák (erős kromatikus aberráció, stb.). Akkor végső soron: nyíltan és egyenesen : melyik csinál szebb képet? Vagy egy szinten vannak és a Canon optikája sem tökéletes? -
Mosómedve
tag
válasz as_Rock #1574 üzenetére
Nos, igen: akkor a Fuji máris egy körrel vezet!
Ha valaki nem tud nyomós okot mondani, akkor ez lesz a Canon helyett, azért még várom a véleményeket...
Köszönök minden eddigi segítséget! Én áldozatnak az Extreme Digital-t néztem ki, de állítólag zűrös a garancia náluk, akkor rendeljem inkább a PixMániá-tól?
[Szerkesztve] -
TexT-BoY
addikt
válasz pepepupu #1577 üzenetére
HP-t soha többé nem veszek?! azon kivül más nem.
Volt HP fényképezőm--> ette a 2500as aksit etc SZAR volt. aztán volt HP nyomtatóm --> meghalt.. azóta csakacanon /rendre A530 aztán 300D, nyomtatóbol először anyám irodájába IR1600 aztán idehaza 3400 most meg 4300 és minden cucc kiválóan müködik.../
De pl a HP 4350es gépe anyámnak az szörnyü siralom.. semmire nem jó.
Ez persze csak az én szubjektiv utálatom a HP-vel szemben, lehet atto lmég hogy tud jót IS csinálni, én még ilyennel nem találtam.
Sztem ha fényképező gép akkor a Casio meg HP etc másra szakosodott gépeket hanyagolni lehet, ott a Pana, Sony, Canon, pentex, fuji , kodak..
[Szerkesztve]HAAAAAKUNA BATATA "Mert ha nekem szar, neked jó, tipikus ember morál..."
-
pepepupu
csendes tag
LEnne egy kérdésem. Mi a véleményetek a HP 850ről???
-
pepepupu
csendes tag
keresnék fuji s5000-et 27ért.!!!!!!!
-
oak
tag
Fuji F30-hoz nincs vkinek magyar használatija?
-
Mosómedve
tag
válasz Dare2Live #1570 üzenetére
Az az igazság, hogy ha a Canon-t veszem sem fogom csak úgy zsebben hordani, mert féltem. Azt is mindenhová tokkal-vonóval vinném a kis tokjában, akkor meg már úgyis bejátszik a hátizsák, ha meg már ott a hátizsák, akkor abba Fuji is belemegy...tehát nem igazán zavarna a nagyobb gép, ha tényleg van olyan jó képminősége (nem csak RAW esetén!), mint a Canon-nek. Olvastam egy tesztet a Fujiról, abban elmarasztalták a sorozat-felvétel funkcióját, ez tényleg gyenge v. csak átlagos (a Canon jobb ilyen téren?).Tehát a leírásotok alapján közel azonos szinten vannak funkciókban, asszem kicsit a Fuji felé hajlok már...
Többen is írtátok, hogy van nekik ilyen Fuji...elárulnák nekem, hogy ha USB-vel dugom rá a gépre, akkor látja a Windows külső meghajtóként szoftverek telepítése nélkül is? -
orbano
félisten
válasz kopi.dll #1571 üzenetére
''Majd kinyomtattam egy a haverom által készített képet (DSC R1), és eldöntöttem, hogy megtanulok fényképezni!''
Vegyél ilyen szonit
S9500 helyett pedig inkább pana fz30/fz50 szerintem.
gaia.hu-t ajánom, bár fujijuk nekik nincs múltkor europarkos saturnban is egy kedves hobbifotós lány segédkezett nekünk 30d/d80 próbálgatásban, persze ott is jó nagy szerencse kell kifogni egy ilyetA vér nem válik VAZZE!™
-
kopi.dll
tag
Hi!
Úgy látom sokan favorizálják az s5600-at. Én is most próbálok keresgélni gépet. Ha a pénz ''annyira'' nem számít akkor szerintetek megéri inkább az s9500-at választani?
köszi
Még 1: Tudtok olyan üzletet ahol vannak hozzá értő eladók és szívesen válaszolnak egy kezdő hülye kérdéseire?
üdc
[Szerkesztve]kopi.dll
-
_seth_
veterán
válasz Mosómedve #1568 üzenetére
Szerintem a Fujit válaszd (szólok, hogy elfogult vagyok!).
Én 50-60 között keresgéltem digitgépet bár bezavart pár napra még a 80-as határ is egy S9500 személyében de végül az 5600 lett a nyerő pedig sokáig úgy nézett ki, hogy vmilyen Pana gép lesz megaois képstabival de miután kipróbáltam inkább úgy döntöttem, hogy még fejlődjön egy kicsit a stabilizátor mert elmosott képet stabi nélkül is tudok csinálni (kipróbáltam és 10x zoomnál a pana gép sem szerepelt fényesen hiába volt benne stabi...).
Fényes nappal, 10x zoomot is lehet használni akár kézből is de azért nem árt ha fixen megtartja az ember a gépet egy állvány pedig még jobb, szép fotóhóz úgy is kell.
Videója jó az 5600-nak de ha nagyon fontos akkor pl a TZ1-es pana 10x odaveri a majdnem digitkamera minőségével.
Beállítások: 50-ért simán hozza a jóval drágább gépek beállítási lehetőségeit
Memkari: 1 gigát beleraksz és nincs gond vele utána hacsak nem videózni akarsz vele (1gb: 640x480: 15 perc, 320x240: 30 perc), Én 7720 forintért vettem bele 1 gigás kártyát ami valóban nem olcsó pl az SD, CF kártyákhoz képpest de az 5600-ba xd megy így nincs mit tenni.
Képminőség: RAW-ban kell fotózni és utána géppel csinálni a zajszűrést... eleinte nem tulajdonítottam nagy jelentőséget a gépes zajszűrésnek csak elmentettem tiffbe majd jpgbe de néztem pár 5600-al készült képet és az enyém a nyomába sem ért utána jött a noiseninja plugin (ld 5600 topic) és vmi csoda amit a képekkel művel Éles, zajmentes teljesen profi fotók...
Ez egy nagy gép (fizikailag) szal arra nem jó, hogy beteszem a zsebembe és ha kell akkor esetleg előveszem de nem is arra találták ki hanem arra, hogy tudatosan használják, a csóró profin fotózni vágyóknak való Ha megfogod a kezedben máris érzed a különbséget az 5600 és egy átlagos kompakt gép között. 5-700 képet sem tudnak általában csinálni a digitgépek de az 5600 tud, eddig mindig töltögettem az elemet most meg.... 3 garnitúra elemem van ebből 2 a táskában pihen már vagy 2 hete... egyszerűen nem akar lemerülni ami benne van.
(Méret: persze nekem is jó lenne egy kis gép is mert régebben a fuji a345-öt elvittem magammal bringázni is, elfért a nyeregtáskában, az 5600-nak min egy táska kellene a kormányra, hogy elférjen... utána gondolkoztam azon, hogy veszek egy 2-3MP-es gépet amivel fotózok de inkább marad a telefonom ha vmit nagyon le kell fotózni elég lesz az a 2 MP is bár a kép amit egy mobil csinál inkább csak emlékeztetőnek jó).Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
Mosómedve
tag
válasz Hydra SR #1567 üzenetére
Ez lesz az első gépem, tehát számomra még csak a kép-minőség a legfontosabb. Melyikkel lehet szebb képeket csinálni...amúgy felhasználási terület: tájképek, városi-képek(ha utazok vmerre) és sport-fotó (extrém sportok). Ami lényeges különbség a két gép között:
Fuji előnye: óriási zoom, többféle vaku opció, több beállítás, videoban elég jó, vaddisznó kinézet
Canon: sorozatképekben mintha jobb lenne, picit több pixel, kevesebb helyet foglal
Tehát a szememben most még kábé egyenlőnek tűnnek...talán egy picit a Fuji felé hajlok: vaku-papucs nem téma, képstabilizátort is majd megoldom (nem mindig fogom úgyse maxra húzni a zoom, ha igen, meg nekitámaszkodom egy fának...) Egy kérdés azonban azonnal eldöntheti a helyzetet: az MP3 lejátszómnak van USB Host funkciója: vagyis ha összekötném a fényképezővel akkor ki tudnám menteni rá a képeket (valszeg 20 GB elég lesz ), így csak egy 512 MB-os karit kéne vennem. A kérdés az, hogy vajon melyikkel tudnám összekötni ( a lejátszó IRiver H320, még én is utánanézek...), azzal amelyik Plug and Play...mondtátak a Canon nem látja külső meghajtóként, tehát az nem működne vele, de ha a Fuji-val megy, akkor már el is dőlt, ha azzal sem, akkor marad a további filózás...
Ja, ha van érdembeli javaslat, várom azokat is, de 50 fölé nem sűrűn tudok menni, ezért a Kodak is élből kiesett...
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Hydra SR
addikt
válasz Dare2Live #1566 üzenetére
Azért a Fuji másban is jó, nem csak zoomátfogásban amúgy meg nyáron napsütésben azért ki lehet használni, bár az emberek 99%-a nem teszi. Egy DCR-250-essel telemakróra is jó, a gyík meg az egér nem engedi, hogy az arcába told a gépet.
Persze ha fontos, hogy zsebben elférjen akkor S5600 kiesett, esetleg kertésznadrággal még oké
Ha a képstabi kell és a képminőség meg pár apró hasznos dolog kevésbé fontos akkor meg jó az a Kodak, csak drágább jóval.
[Szerkesztve]A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.
-
Dare2Live
félisten
válasz Mosómedve #1564 üzenetére
szerintem
ultrazoomot bazi nehéz kihasználni stabi nélkül, inkább A5xx de méginkább A630.
a legolcsobb stabis UZ ez: [link]
ultrazoomon kívül van mégegy óriási előnye amit én nagyonnagyon hiányolok az canonokbol. mpeg4.don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Hydra SR
addikt
válasz Mosómedve #1564 üzenetére
Tőlem megszokott módon ismét én reagálok a Fuji bridge-ekre
S5600: Tényleg ennyire olcsó a tudásához képest, nincs benne igazán csalás. Vannak hiányosságai amiket a rovására írnak, ezeknek egy része jogos, másik részét azért nem érzem annak mert a másfél-kétszer annyiba kerülő gépekkel vetik össze. Például a képstabilizátort szokták hiányolni. 50-ért 10-szeres zoomátfogású, korrekt objektívű, jó fogású stb stb gépet nem lehet kapni képstabilizátorral. A másik a vakupapucs hiánya, detto ugyanez a helyzet. Hátránya számomra leginkább az irdatlan zajelmosása magas fényérzékenységen, de ez is kiküszöbölhető RAW-ban. Előnye a sok manuális beállítási lehetőség, jó fogás, jó objektív, jó energiakihasználás, szép színek és végül a tetszetős kinézet. Szokták még hátrányaként írni, hogy XD kártyát eszik ami a legdrágább. Hát nem tudom, ki milyen gyakran vesz memóriakártyát a gépbe és valóban döntő szempontnak érzi, hogy egyszer megspórolhat 3-4000 Ft-ot a kártyán miközben ennek a többszörösét bukja el a gép árán, avagy a minőségén...A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.
-
Mosómedve
tag
válasz Zoli bácsi #1562 üzenetére
Akkor még megfontolom a 2 közti döntést, de becsusszant a képbe egy 3. esélyes is:
http://www.edigital.hu/product.php?productid=21539&pack=838060#
A tulajdonságait/véleményeket végignézve erősen esélyesnek tűnik. Számomra ez a nagy objektíves profi külcsin annyira előnyös, amennyire hátrányos (több helyet foglal, de a kinézet kárpótol érte). Egy picit gyanúsnak tűnik, hogy ennyire olcsó, meg ez a 10x-es zoom...tényleg olyan szépek a képei mint írják? Tényleg tartós lesz, jó funkciókkal? Ez most erősen megkavarta az egyértelműnek tűnő helyzetet...
Tehát kérnék érveket pro és contra erre a 2 típusra:
- Canon PowerShot A540/A530 (majd idővel elválik)
- Fujifilm FinePix S5600
??? -
Szten Márs
nagyúr
válasz Zoli bácsi #1562 üzenetére
''- Zársebesség előválasztás:''
itt ugye az adott zársebességhez választ a gép rekeszértéket a fénymérés alapján. Ennél a gépnél ez - ahogy írtad is - két érték. Biztos ez is hasznos funkció -
Zoli bácsi
őstag
válasz Mosómedve #1561 üzenetére
''A530-ban már sok funkció nincs benne'' Egy A530-as gépem van, kollégámnak meg A540-es. Alaposan megnéztem a kollégámét...utána megvettem a kistestvért. Hogy mivel tud többet az 540?
- Blende előválasztás. Két érték közül választhatsz. Kövezzetek meg, de szvsz. fölösleges.
- Zársebesség előválasztás: Ez jó lehet, de az 530-asnak is van manuál módja.
- VGA videó, 30 fps: Jó dolog, csak kellene hozzá 10 GB-os memóriakártya.
- Nagyobb kijelző: Nekem pixelesnek, és fakónak tűnt.
- +1 Mp: Szinte mind1.
Ha USB-vel dugod rá, akkor a windows beépített kezelőprogramjával tudod leszedni a képeket, nem ismeri fel a számítógép meghajtónak. A hozzáadott cd-n is van valami progi, de én nem tettem föl, annak örültem volna ha meghajtóként látom a mem.karit. -
Mosómedve
tag
No, akkor egyenlőre úgy néz ki, hogy a Canon Powershot A540-es a befutó, mert az A530-ban már sok funkció nincs benne, míg az A550 meg fölösleges a maga 7,1 megapixelével...de ha tudtok jobbat ilyen kategóriában, hallgatom!
Egy kérdésem lenne, ami nem derül ki a leírásból:
Ha USB-vel dugom rá a gépre kell vmit telepíteni v. ilyen Plug and Play cucc...ez elég fontos lenne...előre is köszi a választ meg a segítséget. -
bandus
veterán
-
Zoty4
őstag
Sziasztok, valaki lätott mär fuji A610-es fenykepezogepet?
Ha igen legyen kedves es irja le a velemenyet, mert itt nemetbe 99€ a saturnban, koszi
mert vagy ezt, vagy otthon egy olympus f170et veszek, igaz mar olyat vettem karacsony tajan is, de megse akarok 2 ugyanolyat a csaladnak. Itt meg nem nagyon kapni olympust
[Szerkesztve] -
ISZOLE
senior tag
válasz sandokan66 #1551 üzenetére
A full manuál azt jelenti, hogy a gép nem állít semmit, mindent kézzel állíthatsz oda ahova akarod (talán innen a neve ). Az előválasztásnál csak az egyik paramétert állíthatod kézzel a másikat a gép állítja a fénymérés alapján.
Semmi papagája hogy kalibabráljuk az oszcilloszpókkal!
-
werttzui
addikt
válasz sandokan66 #1551 üzenetére
Ő arra értette,hogy külön van záridő és külön van rekesz előválasztás is mint pl az fz 30-on a régi kompaktokon csak vagy automata vagy manuál mód van .
PENTAX
-
somé
őstag
Tehát mondhatjuk,hogy 4,5 mega/s maximálisan az írás.De ugye ez függ az adott gép szoftverétől is....
(Annyi azért leszűrhető nekem,hogy ez a sebesség megfelelő a max 3MB-os képméretnek,amit a jelenlegi gépem full felbontásban és minőségben produkál.RAW,TIFF más tészta)
Köszi az infót.Tech-No-Logical World.
-
_seth_
veterán
Asszem ott is 150kb/sec az alapegység jah és ELMÉLETBEN
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
somé
őstag
Mivel az ''azonnali''-ban nem válaszolnak,bátorkodom itt feltenni a kérdésem,mert sürge lenne:
Megköszönném,ha valaki aki tudja leírná,mit jelent-pontosabban mekkora írási sebességet jelent-egy SD kártyánál a 30x-os sebesség.
Thx.Tech-No-Logical World.
-
adik
őstag
válasz Mosómedve #1539 üzenetére
képminőségben nincs különbség a kettő között (elvileg az 540 zajosabb, gyakorlatilag nem tudom, hogy tényleg látszik-e, sztm nem szembetűnő, az 550 7.1 mpx-e már egy kicsit sok, igazából a 6 is sok majdnem), viszont nem csak full manuál, de rekesz, meg záridő előválsztás is van, szóval igazad van, nyerőbben tűnik.
Casiot én messziről elkerülném, nekem csak rossz tapasztalataim voltak vele (színek, vaku, zaj, ca, meg tulképpen minden más is. az egyetlen jó dolog az volt benne, hogy nem adtam érte pénzt, és csak kölcsönbe volt nálam)
Sony ebben az árkategóriában nem sok kézi beállítást enged, ha ez szempont.
[Szerkesztve]Kettő, csipkebokor vessző!
-
-
pepepupu
csendes tag
Szívesen cserélnék pda-t fgépre. Fuji S5000-re meg S3500ra, meg az ien nagyobb kategóriás gépekre amik S-el kezdődnek Amugy sztetek Mien az S5000
-
Mosómedve
tag
Elég sokat böngésztem őket a neten, és végül nekem ez a típus jött be talán leginkább:
http://www.edigital.hu/product.php?productid=24098&cat=258&page=2
Látom te a Powershot A530-ast javasoltad...majdnem eltaláltam véletlenül...
Akkor legalább normálisat néztem...
Nem éri meg az A530-ashoz képest azt a plusz 10 rókát? Vagy esetleg ha futja ruházzak be az 550-sre, vagy az a plusz 1,1 megapixel nem jelent sokat.
Elsősorban a kép minősége a fontos számomra...amúgy amire használni fogom: extrém-sportfotók, tájképek, bulik-fotók, meg ha utazok vmerre csak úgy. Szóval a tökéletes átlagfelhasználó lennék, bár elképzelhető, hogy nagyon megtetszik a fébnyképezés, és szerelem lesz belőle, de sztem ilyen célokra tökéletes lesz kezdésnek egy ilyan A5xy, igaz?
Amik még tetszettek, a Sony-k és Casio-k, vagy ezek nem olyan nyerőek?
Köszi az eddigi segítséget... -
adik
őstag
válasz Mosómedve #1533 üzenetére
én Fuji s5600 vagy Canon powershot a530, ráadásul utóbbit most 40ért megkapod (+ memkártya, + táska)
a Panák mostanában nem nagyon jeleskednek (ebben az árkategóriában) kézi beállításokkal
Ezen felül vannak még jó fényképezőgépek, feltéve,h ogy nem érdekelnek a kézi beállítások, mint olyanok, innentől a kép viszont úgy néz ki, ahogy a géped akarja.Kettő, csipkebokor vessző!
-
emitter
őstag
válasz Mosómedve #1533 üzenetére
Nekem a Panákat nem ajánlották itt.. eléggé zajosak a képeik. Én Fuji vásárlására készülök.
mod: és nézd meg a CCD méretét, ha lehet 1/1.7''-osat vegyél, ne 1/2.5''
Minél nagyobb ez a szám, annál jobb minőségű az érzékelő, tehát nem lesz annyira zajmosásos a kép. És bőven elég 5-6 Mpixel, az afölöttiekkel ebben az árkategóriában csak rosszabbul jársz.
[Szerkesztve] -
föccer
nagyúr
válasz Mercutio_ #1534 üzenetére
Kösszi az ajánlatot, küldem egy privit ezzel kapcsolatban.
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
Mercutio_
félisten
Az én 5600-asom dslr-re váltás miatt eladó, ha érdekel nézz be az topicomba ahol hirdetem
Dare2Live: Jah, láttam azt az obi-t, de most nincs pénzem, viszont tuti, hgy előbb-utóbb begyűjtök egyet, de előbb megnézem a kitobi mit tud, mert állítólag az egyik legjobb a különböző márkák kitobijai kozottEladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Mosómedve
tag
Úgy néz ki, hogy digitális fényképező-vásárlás előtt állok. Elősször is azt szeretném letisztázni, hogy milyen márkákat nézegessek. Kompakt gépet keresek, hobbi szintű felhasználásra olyan 50 000 körül majd...máshol azt mondták, hogy például a Sony nem túl nyerő. Igaz, hogy a legjobban a Canon v. Panasonic v. Fuji-val járok?
E közül a 3 közül bogarásszak ? -
föccer
nagyúr
Most nézem, hogy csa 1 gbig fogad a gép.
Az 1 gigás kariknál csk 3500ft a különbség. A kérdés továbra is adott.Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
föccer
nagyúr
Kezd alakulni az elképzelés
Asszem mégis egy S5600 fuji lesz a végén a választottam.
Nézegettem a kiegészítőket, és a következő kérdésem az xD kártyával kapcsolatban lenne.
Olympus 2 GB xD, vagy Fuji 2 GB xD kártya? (videókat is szeretnék készíteni, azért kell a nagyob.. )
Az egyik lényegesen drágább a másiknál. Kérdésem, hogy megbízhatóságban, kompatibilitásban van-e akkor akülönbség a 2 tipus között, hogy megérje +5k-t rádobnom a fuji kártyára?
köszönöm a segítséget.
föccerÉpítésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
Dare2Live
félisten
válasz Mercutio_ #1528 üzenetére
ja láttam. Többiek is követik 2-3hét. D80 is eset 12kt. D200meg tmfotonal 309.000brutto.
De ezmég rebate elötti forinterösödés, már van elég k10d áresése, most a rebate miatti áresést várom.
Meg vizsgaidőszak elött pont egy ilyen kéne még.
btw k10d+ pentacon ''filléres'' macroobi.
egy ilyen ocsó macrot márcsak a hülyéskedés miatt is kell vennem.
[Szerkesztve]don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
laceeek
aktív tag
válasz Szten Márs #1502 üzenetére
bocsi mindenkinek h nem tok irni tipust me én sem tom tesommal pedig nem beszéltem 4napja
de valoszinu h egy márka és tipuson belül vannak
ja és thx mindenkinek
[Szerkesztve] -
Mercutio_
félisten
válasz Dare2Live #1523 üzenetére
K10D már megindult lefelé, legalább is pixmánián már esett, gondolom a komolyabb cégek is majd követik a trendet
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
TexT-BoY
addikt
válasz kopi.dll #1525 üzenetére
Szia!
Szerintem elég általános a kérdésed és a ráforditott kerted is, összegezve a dolgot, elöször is el kell döntened mire szeretnéd hazsnálni, ennyi pénzért vagy belépő szintü DSLR-t vagy egy jó Bridge gépet érdemes venni.
Amire figyelned kell hogy egy bridge/komapkt gépnél számolnod kell táskával, aksival etc. Szóval javaslom hogy kicsit olvasgass bele a topicba illetve talált ki pontosan mire kell a gép.HAAAAAKUNA BATATA "Mert ha nekem szar, neked jó, tipikus ember morál..."
-
kopi.dll
tag
Sziasztok!
3 év után eljutottam oda, hogy kinyomtassak 1-2 képet a DSC P8-al készített képek közül. Bár ne tettem volna . Szín semmi, fakó stb. Majd kinyomtattam egy a haverom által készített képet (DSC R1), és eldöntöttem, hogy megtanulok fényképezni! Itt jönnétek Ti akik segítenétek abban, hogy megvegyem azt a gépet ami sokáig örömömre szolgálna.
kb.100.000 Huf.-ig
Várom segítségeteket.kopi.dll
-
TexT-BoY
addikt
Vissza olvasva az igényeidhez nem lesz jó neked a D40 mivel az DSLR és tudtommal a DSLR aka tükörreflexes gépek azok nem képesek videó felvételére , illetve néhány kivételen kivül nem is használható az LCD keresőként csak infók kiirásához és a meglévő képek böngészéséhez. Amugy szerintem a legolcsobb fuji full jó, ha én nem fertőzödtem volna igy meg orbano miatt akkor valószinüleg én is vagy egy S5600at vagy egy A640et szorongatnék hevsen...
HAAAAAKUNA BATATA "Mert ha nekem szar, neked jó, tipikus ember morál..."
-
Dare2Live
félisten
Elindult a Canon 20éves az eos rebate.
egyet emelnék ki, a sokbol:
EOS 400D váz 20000HUF
link:
http://canonlensacc2007.onlinerebates.com/
orbano: örölünk?
[Szerkesztve]don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
orbano
félisten
Attól függ mire kell.
A d40 az s9600-hoz képest ebben a szetben kevesebb szolgáltatást nyújt, de azt jobb minőségben, valamint bővíthető, tehát időtállóbb.
az s5600 pedig ugye teljesen más kategória, de lehet neked az is elég, ehhez tényleg kéne tudni mit akarszA vér nem válik VAZZE!™
-
föccer
nagyúr
Ő: [link] 150k-ért,
vagy Ő: [link] 50k-ért,
vagy Ő: [link] 80k-ért.
Kérdés: mégéri-e azt a + 100k-t az első, vagy mennyivel tud többet/kevesebbet a másik kettő.
Köszönöm.Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
Dtomi
őstag
válasz (Kolombusz) #1515 üzenetére
Reálisan 15-18 Mázlisan 20-25 Bár én ha jól emléxem 2005 tavasznán adtam el 25ért 128 as karival tokkal miniálvánnyal. De ennél nem hiszem, hogy nagyon sokkal esett volna az ára. szóval talán 20körül még elviszik.
"Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."
-
T-Nagyon
tag
válasz Zoli bácsi #1503 üzenetére
Ami az XD kártyát illeti az engem nem zavar, mert az már van (ha nem élményt akarok megörökítemi, akkor egy fuji s7000-t használok, így ha kell akkor átrakom és kész).
[Szerkesztve]Fotóim: http://flickr.com/skublics_gergely
-
(Kolombusz)
veterán
Mennyiért lehet eladni ma egy canon a70est, 128as karival?
-
Peetry
senior tag
válasz Szten Márs #1513 üzenetére
énis erre gyanakodtam, de azért az Olympus gépekre nem kéne egyértelműen ilyen kritikát rásózni. Az FE sorozat tény hogy melléfogás, de azért vannak ott jó gépek, kompaktban is...
-
Peetry
senior tag
''illetve egy márkát szoktam kiszúrni, hogy homályosabbak a képek (Számomra). Nem akarok márkát említeni, annyit mondanék hogy XD kártyát használ, de nem Fuji.....''
Pedig ezek után már említhetnél. Kiváncsi lennék melyik márkát húzod le a többitől. (mivel egyértelműen márkát húzol le) -
Hydra SR
addikt
-
föccer
nagyúr
válasz Hydra SR #1509 üzenetére
kb 2-3 cm magas ''ólom katonákat'', amiket összerakok, majd kézzel kifestek.
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
Hydra SR
addikt
Boltban is lehet már kapni akár 3-as kitben is úgy 7000-től, használtan kevesebb. 55mm-es kell a gépre ami viszonylag olcsó. Azért egy átlag tulipánfejet előtétlencse nélkül is lehet vele makrózni, csak jóval kisebb dolgokhoz kell, pl ha bogarakat akarsz fotózni.
[Szerkesztve]A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.
-
föccer
nagyúr
válasz Hydra SR #1507 üzenetére
És az előtét lencse, az mit kóstál? A makró funkcióval szeretnék szép képeket csinálni
-
Hydra SR
addikt
Továbbra is a Fuji S5600 a sláger gép, majdnem mindennek megfelel amit írtál, egyet kivéve: a makró képessége előtétlencse nélkül nem túl fényes, de azért nem is borzalmas csak kicsit átlag alatti a kategóriában.
Valamint nem tudom, mit értesz színegyensúly alatt. Ha a manuális fehéregyensúly állítás lehetőségét akkor azt tudja.
''Három lábra állítani'' csak állványról lehet minden gépet, ehhez állványmenetre van szükség ami minden valamirevaló gépen van, ezen is. A menet szabványos, egyetlen egy fajta létezik csak a mostani gépek között, szóval ezzel nem lesz gond. Régen is csak a nagyon elfajzott példányoknak volt speciális.
Ára néhány helyen már 50000 alatt van újonnan.
5 megapixel, 10-szeres zoomátfogás (38-380mm ekv.)
Akksikkal kifejezetten jól bírja, használat stílusától függően többszáz exponálásig, egyesek szerint 5-600-at is bír jó akksikkal. Legjobb tudomásom szerint a videónak csak a kártyaméret szabhat határt.
Időzíteni 2 vagy 10 másodpercre lehet, de ezt nem jegyzi meg, minden exponálás előtt újra be kell állítani.A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.
-
föccer
nagyúr
Üdv.
Sikerült megegyeznem a kedvesemmel, hogy vegyünk (vegyek ) Egy digit fényképezőgépet. Igaz van egy, de az öred, kicsi, nem igazán elégíti ki az igényeinket. A kérdés mostmár csak az, hogy milyet.
Ha tudnátok nekem segyteni abban, hogy a adnok néhány tippet pro és kontra, akkor azt nagyon megköszönném.
Szóval, az igény, mindennemű sorrendiséget mellőzve:
- optikai zoom: 6x-8x körül teljesen elegendő.
- 4-5 Mpixel.
- Jó makró képesség
- Színegyensúly
- Ne egye nagyon az aksikat
- Idő korlát nélküli videó felvevés (azaz, amíg fér a kártyára, vagy ha korlátos is, legyen legalább 10-15 perces felvételi idő...
-3 lábra lehessen állítani
-időzítő
- Ár: mindez legyen elérhető két forintból
-Komolyan: milyen áron lehet, elérni? Hol milyen árakat talál az ember?
Köszönöm a segítséget.
Üdv.: föccerÉpítésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
Zoli bácsi
őstag
válasz Szten Márs #1504 üzenetére
Tudom. És ott a végén a szmájli.
-
Szten Márs
nagyúr
''Illetve azt szinte 100%-ban megmondom exif adat nélkül is, amit a Nikonnal lőttem.''
Azért ugye azt tudod, hogy egy dSLR-t hasonlítassz egy (két) ultrakompakthoz? Meg dSLR-hez szokva jó, hogy az ultrakompaktok gépe gagyi lesz. Ennyit tud ez a kategória. Az A530 sem tud csodákat, a Fuji sem, de a kategóriájukon belül egyik sem rossz.
[Szerkesztve] -
Zoli bácsi
őstag
válasz T-Nagyon #1497 üzenetére
Nekem Fuji A350 volt, nekiadtam a lányomnak. Most kattintgatós gépnek egy Canon A530-ast vettem (Fényképezni Nikon D50-est használok ). Szóval: Összahasonlítottam a Canon, és a Fuji képeit, azok után, hogy mennyire dicsérik a Canon gépeket, és mennyire kevés szó esik a Fuji ''A'' sorozatról.... Nagyobb külömbségre számítottam. A Fuji beltéri, vakus képei, és a makrók nekem néha jobbnak tűnnek mint a Canoné, illetve úgy mondanám hogy egyforma minőség. Kültéren a Canon élesebb fotókat készít, de nincs nagy eltérés, inkább az a baj, hogy a Fuji néha túlexponált képeket készít. Szóval én meglepődtem, mert azok után, hogy ebben a topikban minden második ember Canon gépet ajánl, másra számítottam. Jó a Canon, csak ebben a topikban még nem nagyon láttam, hogy Fuji A-s gépet ajánlottak volna. Egyvalamiben határozottan a Fuji jobb, ez pedig a kijelző. A Canoné sajnos kültéren napsütés nélkül is alig látható, a Fuji csak rásütő napnál volt láthatatlan. Hogy a kérdésedre válaszoljak: Semmiképpen nem kukába való! A gond inkább az XD kártyák ára. Most jött ki az új Fuji sorozat, az A800-as és az A600. Ezek már SD kártyát is fogadnak, és magyar menüjük is van, sőt, szerintem az áruk is baráti, nagyon! Visszatérve az A700-ra: Ennyi pénzért nem hiszem, hogy más gyártó ad olyan gépet, amiben a szokásos 1/2,5''-nál nagyobb az érzékelő, tehát kevesebb a képzaj. HA valakinek nem kellenek manuális beállítások, akkor nem rossz gép az. De én az SD kártya miatt inkább az újabb sorozatból választanék.
Mielőtt még valaki megorrolna rám a fenti összehasonlítás miatt, gyorsan le is írom, hogy ez csak az én személyes benyomásom, egy Fuji A350, és egy Canon A530-as használata után. Mindegyik jó gép, de arra vártam, hogy a Canon egy látványosan jobb gép lesz. Az exif adatok nélkül legtöbbször nem tudom megmondani, melyik géppel készült a kép. Illetve azt szinte 100%-ban megmondom exif adat nélkül is, amit a Nikonnal lőttem.
Hosszú lére eresztettem, bocs. Egy mondatban: Nem rossz gépek a Fujik, méltatlanul kevés szó esik az ''A'' sorozatról.
Mod: Átolvastam újra, amit itt egy lendületben leírtam. Annyit szeretnék hozzátenni: Sok digitális képet láttam, ismerőseimnek van a sulinetes HP-ktől kezdve szinte mindenfajta kompakt. Azt kell hogy mondjam, hogy az azonos időben azonos árkategóriájú gépek közt képminőségben monitorméreten nézegetve nem láttam észrevehetően jobb vagy rosszabb minőséget....illetve egy márkát szoktam kiszúrni, hogy homályosabbak a képek (Számomra). Nem akarok márkát említeni, annyit mondanék hogy XD kártyát használ, de nem Fuji.....
[Szerkesztve] -
Szten Márs
nagyúr
válasz laceeek #1499 üzenetére
Lsd: előttem szólókat.
Többnyire ugyanazon sorozatba tartozó (sőt ugyanazon kategóriás) készülékek között a több megapixel inkább rosszabb, mint jobb képminőséget takar, mert ugyanakkora érzékelőre zsúfolnak rá +1 millió pixelt, vagy amennyit...
Ennek mellékhatása a zajosodás, vagy erősebb zajmosás, ha ezt palástolni igyekeznek, ellenben a részletgazdagság nem lessz nagyobb. Sőt az előbbiek miatt kisebb.
De tényleg tudni kéne konkrétan milyen gépről van szó.
[Szerkesztve] -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Google szolgáltatás (GMS) Huawei telefonokra
- MIUI / HyperOS topik
- Steam topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Politika
- Hisense LCD és LED TV-k
- Crypto Trade
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest