Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
TromF
tag
válasz Turbolada II #99844 üzenetére
En ugy emlekszem, ez egy nagy OEM gyarto, tobb marka arulja ezt a markaneve alatt; Thermaltake, Flowerpower, FSP talan, de a google majd megmondja
-
TechN7ne
nagyúr
válasz Turbolada II #99841 üzenetére
Nem értek hozzá sajnos ,komolyan mondod?
Remélem.... -
PuMbA
titán
válasz Turbolada II #99827 üzenetére
A legújabb kis FSP-k viszont tényleg halkak. Nekem FSP350-60APN 85+-om volt és ha egy objektummal a ventilátor útját elzártam nem lett szinte semmivel csendesebb a gép, mert a szintén WD Blue HDD-m vibrált és rezegtette a házat.
[ Szerkesztve ]
-
TechN7ne
nagyúr
válasz Turbolada II #99819 üzenetére
25k ig az FSP gagyi ventivel szereli a tápokat!
Ezt jó lenne belerakni az összefoglalóba is!
Személyes tapasztalataim vannak színte már az összes itteni ajánlott olcsóbb tápokról.Sokan ajánlanak csak ,én meg már sajnos kiprobáltam az összeset kb. 20k ig!
De idegbe jövök azt veszek egy sima 80+ os EVGA t 14k ért él lesz@rom ,lehet az lesz a legjobb ,védelem van bennük ,lehet a venti is halk ,többi meg nem nagyon érdekel.[ Szerkesztve ]
-
Hunork
veterán
válasz Turbolada II #99787 üzenetére
Csak itt mindenki, vagyis sokan nagyon ajánlották az FSP tápokat, Hyper S vagy M szériát bőven. Én is vettem egy 700S fajtát, nekem is zörgött, nem ilyen hangosan. Új házban oldalt áll a táp, így előre kipróbáltam, és mióta oldalán fekszik az FSP, azóta kussol. Na, erre legyen értelmes magyarázat... Mert ha venti, akkor mindegy kéne lenni. vagy nem értek semmit...
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
TechN7ne
nagyúr
válasz Turbolada II #99793 üzenetére
Persze hogy van 5 év még legalább ,most lett véve 2 hete....
-
TechN7ne
nagyúr
válasz Turbolada II #99787 üzenetére
Ventit ki kell cserélnem ,csak még mindig nem kaptam egyértelmű venti ajánlatot az adott topikban sem ,ahány válasz annyi fajta venti....
Zsírozzam ,ahhoz szét kell szednem a tápot ,vagy hogy gondoltad pontosan?
-
Humbucker
senior tag
válasz Turbolada II #99650 üzenetére
az lenne a jó ha a lehető legzajtalanabb lenne, mivel 0-24-be menne a gép továbbra is
-
Humbucker
senior tag
válasz Turbolada II #99643 üzenetére
Akkor még a 300-as is bőven sok nekem?
-
jacint78
addikt
-
jacint78
addikt
válasz Turbolada II #99410 üzenetére
Épp azért, mert nem volt FPS limit, de biztos, hogy a tápsípolt?.
type your text here..
-
BudaiZoli
tag
válasz Turbolada II #98933 üzenetére
Köszi Turbolada II, akkor Hexa+ 400 win.
-
C4mp3r
addikt
válasz Turbolada II #98935 üzenetére
az igen, ennyire fos lenne? hihetetlen, hogy boltok nyugodt szivvel raknak ossze egy viszonylag jo konfigot es tesznek ala egy ipari hulladekot. mindig a tapon sporolnak...valahogy rabeszelem majd, hogy minel elobb vagja ki a gep erdekeben, de eleg eros a "jo az eddig is ment rendesen" hozzaallas. van egy FSP550-60PLN tapom regrol, csak nem nagyon merem hasznalni, mert nem tudom, hogy mukodik e rendesen illetve van benne egy pupos kondi ahogy neztem.
-
kalozhun100
őstag
válasz Turbolada II #98331 üzenetére
Akkor aRégi Hexába, ha beleteszek egy ilyet jó lesz? Mert épp van itthon
Xiaomi Mi 11 Ultra
-
jim bcs
nagyúr
válasz Turbolada II #98331 üzenetére
Felénk egy nagy taslitól elhallgatott és köszöni azóta is csendben teszi a dolgát.
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
kalozhun100
őstag
válasz Turbolada II #98329 üzenetére
Hangorkán???? Csak mert a milyen számítógépet vegyek topikban ajánlják a Hexa tápokat.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Mi 11 Ultra
-
Sörike
tag
válasz Turbolada II #98079 üzenetére
Nem jó sajnos így se
-
Sörike
tag
válasz Turbolada II #98079 üzenetére
Rendben
-
Sörike
tag
válasz Turbolada II #97958 üzenetére
És egy Chieftec CTG-500W elbírná? erre is alig maradt pénz. de ezt talán valahogy kispórolom. Ennek 400W a 12v-os ága
[ Szerkesztve ]
-
Sörike
tag
válasz Turbolada II #97953 üzenetére
Ha összeraknám és elindítanám a gépet akkor nem történne semmi baj? Vagy egyáltalán bekapcsolna? Vagy mi történne?
-
Sörike
tag
válasz Turbolada II #97950 üzenetére
Sajna ez a táp most nincs hardverapro-n, és nekem sürgős lenne
Mostani biztosan nem jó?[ Szerkesztve ]
-
Sörike
tag
válasz Turbolada II #97930 üzenetére
Azért csak a cx600 meg a gs700 játszik, mert őket személyesen át tudom venni
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz Turbolada II #97817 üzenetére
Nem rád értettem, a többiek hozzászólásai hamar elmehetnek személyeskedő stílusba, és ezt meg szeretném előzni.
-
jacint78
addikt
válasz Turbolada II #97814 üzenetére
Így is kell, ha halk tápot akarsz, akkor olyat kell venni ami arra lett tervezve, hogy halkan tudjon járni. Amúgy igen jellemző indulófeszültség a 4V, amivel a gyáriak már 3-500rpm fordulaton pörögnek, amíg egy drága tuingventilátor épp próbálgat elindulni (sok ilyet láttam házilag megkókányolva megbarnult nyákkal). Igazából nem is abból van a baj, hogy a ventilátor amit beleraknak kevesebb levegőt szálítana például, hanem a karakterisztikával, ahogyan reagálnak a különböző feszültségekre. A tápok gyári ventilátorai kezdetben sokat gyorsulnak, majd ahogy elérik a csúcsfeszt már kevésbbé, de a puccos tuningventilátorok épp ellenkezőleg dolgoznak, tehát alacsony fesszel a fordulat is nagyon alacsony (ha elindul egyáltalán), ezért nem jók tápba. Nekem van 2 rekesz ventilátorom én is cserélem a ventilátort minden tápomban, de így is úgy kell válogassak sok közül és mérem, ellenőrzőm, hogy a tápban nem-e melegszik valami túl, ráadásul úgy választom meg a tápokat is, hogy alul legyenek terhelve, így nem okoz gondot. a ventilátor csere, de egy CTG-ben ami alapban is nagyon pörög, veszélyes a ventilátor csere, pláne,ha laikus csinálja még akkor is, ha valaki segít neki!
Mondjuk járható út lehet esetleg, kivezetni a tápból a ventilátor kábelét és az alaplapra kötni, de akkor megintcsak nem a táp hőmérsékletéhez lesz szabályozva az ventilátor.
[ Szerkesztve ]
type your text here..
-
Beretvás
veterán
válasz Turbolada II #97781 üzenetére
én megértem amugy... én is egy olyan tápot cseréltem ami tökéletes volt bár ö már 6 éves .. csak hogy a lelki békém meglegyen...
-
Ispy
veterán
válasz Turbolada II #97756 üzenetére
Sima hexa, de végül a BQ pure power lett megrendelve.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
jacint78
addikt
válasz Turbolada II #97166 üzenetére
Úgy-úgy a GPS volt annó delta, akkor szerzett nevet a csíftek, de azóta csak a név maradt, a színvonal csúnyát süllyedt.
type your text here..
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Turbolada II #97166 üzenetére
Nem, az a GPS-xxx A/AA/AB volt.
@jacint78: Ezt kb az összes "brand" eljátszotta már, szóval nem újdonság. Ebből szoktak profitot termelni, aztán ha a geek réteg rájön, akkor keres másik olyan márkát, aki jobbat kínál. Ennyi. Ez nekünk jó, nekik meg valameddig.
Ennyire viszont nem lehet általánosítani, mert a Chieftec-nél azokat a belsőket használják, amiket máshol is meg lehet kapni..
[ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
válasz Turbolada II #97136 üzenetére
Pedig elég lenne.
BGyulaHUN Milyen kártyát tervezel? Tápra keret? Erősebb kártyához új proci is kell.
[ Szerkesztve ]
-
bigyo108
aktív tag
válasz Turbolada II #96937 üzenetére
Köszönöm.
Hexa a legjobb a listámból?
Ha jön egy 5870 később, bírni fogja 2*6 pinen ?Halálom ha a táp zizeg vagy zörög.
Thx
A PC visszafelé MINDIG kompatibilis lesz,.... MINDENRE!! :)
-
ló úr
őstag
válasz Turbolada II #96939 üzenetére
A Raider 650 elvileg elég hangos amúgy is
A Hyper 600 is elég lenne a 2db gtx 970hez, de mivel csak 1 van belőle 400 w is sok a gépéhez[ Szerkesztve ]
"Ha meg kell baszódni, akkor meg kell baszódni"
-
Grave_444
nagyúr
válasz Turbolada II #96937 üzenetére
Ha tuningolja a kártyát is elég akár egy minőségi 400-as.
-
Zyelor
aktív tag
válasz Turbolada II #96749 üzenetére
Szuper, köszönöm szépen!
-
hemaka
nagyúr
válasz Turbolada II #95229 üzenetére
Akkor jó, kipróbálom az olajozást.
Egy másik 12centis ventire is kicserélhetem egyébként?[ Szerkesztve ]
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
Televan74
nagyúr
válasz Turbolada II #94885 üzenetére
Majd megpróbálom lebeszélni őket róla.
Melyik a legkisebb moduláris táp,aminek még vállalható a minősége is?Közben megjött a válasz! THX MMIX!
Be Quiet Pure Power 9 400W CM találtam a varázslónál.22.593Ft.
[ Szerkesztve ]
Mindenbe beleugatok!!!
-
IMIIKE1998
őstag
válasz Turbolada II #94879 üzenetére
4k 2 év garival. Most vigyem vissza a szag miatt, vagy annyira nem gáz? Mint említettem nemrég, majdnem a gép bánta az é
előző Sesonicot.[ Szerkesztve ]
-
Televan74
nagyúr
válasz Turbolada II #94883 üzenetére
15e-18e. Tetszik nekik a szalagkábel, meg a modularitás.Mondtam,hogy ott a FSP HyperM,de annak nem tetszik a kábelezése.
Mindenbe beleugatok!!!
-
diegho
nagyúr
válasz Turbolada II #94879 üzenetére
Ez kb 150w leadására képes kb 2000et ér, de gépbe nem raktam volna.
-
IMIIKE1998
őstag
válasz Turbolada II #94877 üzenetére
A régi is kínai volt, mégse volt ilyen szaga.
-
IMIIKE1998
őstag
válasz Turbolada II #94870 üzenetére
Bocs, pontosítok: Elfelejtettem, hogy felsőtápos a ház, így inkább olyan 20 centi az a fél méter.
-
IMIIKE1998
őstag
válasz Turbolada II #94868 üzenetére
Kb. olyan fél méterről.
-
diegho
nagyúr
válasz Turbolada II #94864 üzenetére
Akkor minden világos.
-
Pete55555
addikt
válasz Turbolada II #94715 üzenetére
Még kitalálom, lehet megoldom másképp. Öcsémnek kellene, egy N power táp helyett.
Ő megkapná az enyémet, én meg előbb utóbb áttérek erre: LINKEhhez kapcsolódóan lenne egy elvetemült ötletem: LINK Egyedi házat készítenék, és a tápot megfosztanám a ventilátorától, és a burkolattól. Vagy a képen látható helyen, vagy esetleg közvetlenül elöl kapna helyet, ahol a 20 cm-es venti hűtené. Szerintetek életképes a konstrukció?
Mindenképpen meg szeretném valósítani, teszt jelleggel, legalábbis, vmilyen módon lemérem eredeti állapotában, majd átalakítva a belső hőmérsékletét, de kíváncsi vagyok a véleményetekre.
...Szeretem leracsniztatni...
-
anthee
csendes tag
válasz Turbolada II #94708 üzenetére
Köszi, fsp raider 650 és hyper m600 közül inkább akkor a raider? A hyperekkel van valami gond mert Sehol se említi őket senki?
-
anthee
csendes tag
válasz Turbolada II #94704 üzenetére
Köszi. Esetleg típusokat tudsz ajánlani, mert nem akarok selejtet venni?
-
turbokappa
senior tag
válasz Turbolada II #94691 üzenetére
Hi
Itt lehet nézelődni,hasonlítgatni :http://www.hardwaresecrets.com/fsp-raider-650-w-power-supply-review/A semmiért vállalom a felelősséget!
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Turbolada II #94691 üzenetére
Yate Loon
-
vilcox
újonc
válasz Turbolada II #94687 üzenetére
Köszönöm!
Valamiért nem is gondoltam volna, hogy 400W elég lehet.
A két 12V ágra kell egy átalakító és az megy a GTX-re, jól gondolom?Ha esetleg cserélem a gyári hűtést, és nem akarom hogy a táp fölöslegesen hangos legyen, van még esetleg még egy másik amit ajánlani tudtok?
-
ló úr
őstag
válasz Turbolada II #94687 üzenetére
Nemhiszem, h számítana a hangerő a gyári AMD hűtés miatt az FX6300-on. Az játék közben ígyis úgyis maradandó halláskárosodást okoz. A HEXA-t szerintem hallani se fogja abban a gépben soha
-
umkumiut
csendes tag
válasz Turbolada II #93519 üzenetére
Helló,
Define S házban van nekem is egy hasonló teljesítményfelvételű konfiguráció, EVGA 550GS táppal. Csendes, a leghangosabb alkatrészem a merevlemez. Seasonic belsős, 5 év garancia van rá. -
x64emulator
tag
válasz Turbolada II #93516 üzenetére
Igen, ez is már kiderült CM GX-550W RS-550-ACAA-E3.
Akkor tehát a táp. Engem az érdekelne, hogy mitől van? Ajánlottatok 550W alatti teljesítményű tápokat a konfigomhoz amik tényleg sokkal jobb minőségűek, de nem értem ezt, mert akkor kb. a helyzet az hogy a jelenlegi CM GX550 tápom nem is akkora teljesítményű?
-
ló úr
őstag
válasz Turbolada II #93456 üzenetére
Oke, de akkor mit tudsz neki ajánlani? Most érted, mindenki dobálózik itt a 10-12 ezrekket, h jujj nagyon jólegyen,mert látják, h lehet venni 6k-ért is 500w-os "
tápegységet" Szóval amíg az emberek ezen akarnak spórolni nem tudsz mit tenni. 2-3 ezerrel kéne megtoldania a keretet, vagy max 5-el, ami szerintem nem olyan nagy érvágás, és kapna normálisat. De ennyiből más normális ami halk is meg minőség is egyszerűen nem jön ki"Ha meg kell baszódni, akkor meg kell baszódni"
-
DopeBob
addikt
válasz Turbolada II #93456 üzenetére
350-APN-ből rengeteget használtunk céges gépekben, hangtalanok, ezért vettem ilyet, de holnap viszem vissza, hogy kenjék a hajukra, és teljesen elbizonytalanodtam... mivel új, nem akarom bontani.
MZ/X
-
szezso15
addikt
válasz Turbolada II #93441 üzenetére
Köszönöm! Nem, a Bridzsnél megáll a tudomány...
*Hajrá Loki!* i15+
-
Dr.F.E.R.I.
addikt
válasz Turbolada II #93437 üzenetére
Nem, mert a régi hibás kártya volt még benne. Csak azt akartam elsőnek lecsekkolni, hogy működik-e a táp. De a kártya nem okozhatta ezt, mert a régi tápnak sem lett baja tőle, csak járt a gép üresben fekete képernyővel. Sima teszthez viszont jó lett volna így is.
Két lehetőség közül mindig a harmadikat válaszd
-
szezso15
addikt
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Turbolada II #93437 üzenetére
Na legalabb ezt is megtudtam mibe volt
Amugy tenyleg halk, idle-ben latom a ventit is olyab szep lassab forog HTPC lesz majd vmikor , ez kerul bele
[ Szerkesztve ]
-
Dr.F.E.R.I.
addikt
válasz Turbolada II #93434 üzenetére
A régi tápom meghalt, az helyett hozattam ezt. Bootolni nem tudott a PC, mert hibás volt a Slot1 kártya benne, de járni járt rendesen, ha bekapcsoltam. Most vettem bele új Slot1-FCPGA átalakítót, plusz a tápot, hogy új életet leheljek belé, de a táp meg füstölni kezdett néhány másodperc járás után. Amíg nem halt meg, addig a régi sok évig jó volt. Talán két tápot használtam el 14 év alatt, pedig valami alsó kategóriás szutyok volt mind a kettő (talán Codegen volt az utolsó).
Két lehetőség közül mindig a harmadikat válaszd
-
access_denied
senior tag
válasz Turbolada II #93431 üzenetére
Nagyon
-
Graphics
Jómunkásember
-
lenox
veterán
válasz Turbolada II #93080 üzenetére
A pure power, straight power, dark power mind halkabb, mint a system power az en tapasztalatom szerint. Persze, ha a 400 watt keves (360 watt a pp 12 V-os agan), akkor jo lehet az SP S7 450, mert olcsobb, mint a tobbi FSP-s. De legtobb gephez eleg a PP L8 400 watt.
-
ló úr
őstag
válasz Turbolada II #93105 üzenetére
Te vmiféle BQ szaki vagy? Mindig mindenhez ezt az egy tápot ajánlgatod
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Turbolada II #93085 üzenetére
Ventik, meg 5 HDD és a 280x mellett nem lesz halksági kérdés.
A BQ kétágas, és kicentizni is kár a teljesítményt. 2 év garival láttam mindenhol. Ezért az árért ez kevés
@MMateV:
Cooler Master G550M - 5 év garival
Thermaltake London 550 - 3 év garival / Gold belsővel
FSP Hyper 500M: [link][ Szerkesztve ]
-
MMateV
csendes tag
A kíváncsiság miatt - konfig:
Ház:
Cooler Master Silencio 550 (alsó tápos)Belsőségek:
i5 2400s; Asus r9 280x; ASrock h77 pro4 m; (meg 5 vinyo és hangkártya.. nomeg a ventik)Tervek:
1-2 éven belül - combosabb i5/i7 (esetleg platformváltással) és erősebb videokártya, (tuning nem). -
Grave_444
nagyúr
Túl drága a 400W-os verzióhoz képest. 20k körül talán jobbat is kapni.
Attól, hogy kicsit hangosabb a másik még bőven a halk kategória. -
Graphics
Jómunkásember
Konfighoz ajánlunk
Értelek, halk. De a korulmenyeket is illik tudni. Nem lehet mindenre az a valasz, hogy Be Quiet S7 450...
No mindegy , én mára befejeztem.
@MMateV: Milyen konfighoz szeretnéd, ház alsó , felsőtápos?
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Turbolada II #93076 üzenetére
Persze , jó, de nem csak ez az egy táp letezik, es ár-ertekben sokkal jobb tapok is vannak.
A dontes es valasztas lehetoseget adjuk meg mindenkinek!
A teljes terhelesen 700rpm nem egeszen igaz szerintem.
Ár, Garancia, hatásfok Kérdező keres egy CTG utódot. Ilyenkor a kérdeés , milyen konfighoz, mik a tervek a konfiggal a jovoben
Igy ajanlunk ra vmit
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Turbolada II #93074 üzenetére
Én pl meg azt mondom érdemes megvárni az L9-est ,mert lesz 400-as modularis, ami pl FSP belsős lesz.
Megcserélik , a System Power kap HEC belsőt, és a Pure Power CM lesz FSP belsős.
-
ló úr
őstag
válasz Turbolada II #93008 üzenetére
Hagyjad. Hiába mondod neki. Már másik topicban is elmondták neki 8-an, ott ugyanezt művelte. Vegyen csak vmi ipari hulladékot, és majd mikor kuka a gép megtanulja
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Turbolada II #92987 üzenetére
Minden heten leirod
Protechnic. Egyik legjobb.
Taicon kondi? Hat passz.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Turbolada II #92799 üzenetére
PNR meg ugye regi passziv pfc-s, aztan nincs akkora hatasfoka, ezert is porog.
Dr amugy siman mehetne alacsonyyabban, szerintem fix fordulatos, nem vezerelt
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Turbolada II #92793 üzenetére
Nagyon ajanlod?
Ilyened van?
-
psychocska
tag
válasz Turbolada II #92793 üzenetére
Fél moduláris pcx kínálatból szemezgettem. Ez pont nincs náluk jelenleg, ezért nem is néztem. Az ajánlott CM G550 M-hez képest jobb ajánlat?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest