Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Egy korszak vége
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- New Game Blitz - 2024
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tknof1871
őstag
válasz tornas #60803 üzenetére
Egyébként meg vannak 7 vagy 10 év gyártói garanciák is,
Igen, a 7 éves gari már a platinum kategóriásoké. Valaki írta, bronzenál jobb (pl.: silver) már nem költséghatékony tápegység, csak az elvakult zöldek veszik. Meg az már tényleg riasztó, hogy ugyanakkora teljesítményű táp platinum (84 hónap garancia) 2x drágább a bonzehoz (60 hónap garancia) képest.
A csudába (Bocsánat!) nálam kihalnak a gépek, az utolsó közel járt a 10 évhez. Most nem jut eszembe semmi, amit cseréltem a desktop házban. Ha lejár a gari egy minőségi táp10 évesen is úgy hal meg, hogy nem rántja az egész hardvert, ami a desktop házban van, ugye?Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
vhw
addikt
válasz tornas #60487 üzenetére
Igazából csak vissza-vissza nézek pár havonta/fél évente a topikba, hogy képben legyek éppen milyen tápegységek ajánlottak.
(Szerencsére még bírja a jelenlegi típus, bár már ~4 éve húzza az igát sose lehet tudni...)Aztán amolyan szívügyem lett az említett márka, csak érdeklődöm felőle, ha úgy alakul, akkor újra nyugodtan válaszhatom-e.
"Mi' csinálsz apa? Kapcsold ki a gépet!"
-
kovi166
tag
válasz tornas #60289 üzenetére
Igen most egy Gigabyte 460w táp van benne és érdekes dolgokat csinál a vidikari.
Ugyan is a másodlagos kijelzőnél mindig dob egy csikot nagy terhelésnél lassu mozgásnál nem csak gyorsmozgásnál. Ha a monitor a másodlagos akkor annál ha a TV akkor meg annál, érdekes.
Már mindent probáltam állitgatni a catalystben de nem lett jó ez az utolsó lehetőség.
A régi konfigban is ez a vidi kari volt ott tökéletesen ment.Kovi
-
Graphics
Jómunkásember
válasz tornas #59919 üzenetére
Oké, de pl ahova ez menne, lásd a gazdája nem is akar gépet cserélni... Értelemszerűen nem fogom a barkácsolás javasolni...
Persze ha vállalkozó kedvű akkor nincs gond... de úgy éreztem inkább ADDA
plusz ha már későn fog neki és kikopik a tengely úgy, hogy már a "zsírbarakás" se segít rajta, akkor indul a szopóroller... FSP Bluestorm II-vel jártam így... túl későn vették észre a bajt, megragadt a venti...
[ Szerkesztve ]
-
steve24
aktív tag
válasz tornas #57780 üzenetére
Köszi a tanácsot. kb fele arányban lenne terhelve. jelenleg egy 500W fsp van betéve erre a célra,
Nagyon jól teljesit csak 12V on. hiba nélkül, de tartaléknak kellne ez a N-power.
Visont az FSP megvan osztva 2 csatornára és külön külön ad 12V ot. azért jó..
majd szétszedem megnézem.----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-
tornas
őstag
válasz tornas #57745 üzenetére
Ezen linkek szerint viszont a 2.-es verziójú Modu82+-ban és a Pro82+-ban is dual ventik vannak SpeedGuard vezérléssel valamint plusz venti adnak hozzá gyárilag.
"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."
-
syberia
veterán
válasz tornas #56622 üzenetére
Köszi az infot, tehát ha áram alatt nem pörög fel a venti a zöld-fekete zárására, akkor a gépet sem fogja indítani?
(#56624) tornas és ha túl magas hőmérsékleten-magas terhelésen megy, akkor is hamarább veszíti el a gyári értékét pár kondenzátor, legalábbis a 450-es fsp tápom teapo kondijai erről tanúskodnak
[ Szerkesztve ]
https://howbad.info/
-
-
Graphics
Jómunkásember
válasz tornas #55563 üzenetére
Én szeretem halkan a gépet, egésznap zakatol minden, este odaülök és némaság.
Alapból úgy vettem a dolgokat, de nem több pénzt ráforditva. Igy megvan a teljeditményem is, meg a nyugi is..nem játszok
Aki játszik az mrg fülessel nyomja, vagy hangrendszerrel, neki tökmindegy mekkora a hangja... sztem, vegyen jo cuccokat, de játék közben semmi se halk
De ez nem mindig a táp...
Vehet valaki halk tápot, ha nem tudja a BIOS/UEFI-t jól beállitani a procihütéshez... vagy szar vinyoja van ami erös motorhangu...
[ Szerkesztve ]
-
pdev1811
tag
válasz tornas #54878 üzenetére
Igen, de nem is kell a kártyának annyi, de azért írnak 750et mert a gagyi 750 adja le azt ami kell. Így kivédekezik a sok panaszt h a kártya csak 150 W-ot eszik mégsem bírja a 300-as csing-csong tápom...
Másrészt meg nem tudja a gyár h milyen proci van mellette meg egyéb dolgok.
-
zolee0307
őstag
válasz tornas #54860 üzenetére
Köszi!
Az XFX teljesítményben jobbb, de sajna drágább is, ahol tudok ott spórolnék, így valszeg marad az FSP. Most is FSP tápom van, teljes mértékben meg vagyok elégedve vele.
Csak azt nem értem miért írnak egy vga-hoz 750 W-os tápot, mikor 250 W a tdp-je?
///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
MMIX
addikt
válasz tornas #54777 üzenetére
A CWT és AcBel gyártmányokat a legegyszerűbb felismerni, rájuk van írva. Az AcBel-nél a trafóra van írva mindig, hogy API (AcBel Polytech).
Ez valamelyik ismeretlenebb kínai kis tigris gyár gyártmánya szerintem.
Van ezekből CWT is valóban. A táblázatos még nem fedezte fel a változást.----------------------------------------
Még nyomozni való, akiket érdekel az ilyesmi.A Thermaltake digitális csatorna lefolyójának a belseje.
Tough Power DSP Gold (TPG-0850D)
www.tweaktown.com
A táblázatos kolléga sem ismeri, nekem se ismerős, pedig elég jellegzetes.[ Szerkesztve ]
-
Zsolty001
tag
válasz tornas #54758 üzenetére
Viszont ez a tápegység teljesen új, 2 napos, hogy "morzsolódhatott" le? A "kilengés" kicsi, de azért látszik.
Egy CM GX450-es tápegység és nem értem miért ilyen hangos, egy mély búgó hangot hallok folyamatosan. Annyira lehet nem az, hogy garanciába emiatt visszavegyék, viszont egy idő után megfájdul tőle a fejem. Az a baj, hogy úgy rendeltem és most nem tudom, hogy ilyen hibára visszacserélik-e egyáltalán.
-
syberia
veterán
válasz tornas #54728 üzenetére
Nem semmi, olvastam hasonló "tápokról" hogy a ház rázott tőlük. És ezeket lehet nálunk forgalmazni, mert a fogyasztóvédelem itthon 0
(#54730) kmisi99 Nagyon jó táp a 350-PNF, a konfigod meg alig fogyaszt
(max 150w körül) hatásfokban ugyan 70% körül jár, ha ez zavar Gigabyte 420 C2 85%[ Szerkesztve ]
https://howbad.info/
-
bluyoo
nagyúr
válasz tornas #54728 üzenetére
Én annyit sem adok értük messzire elkerülöm a hasonló műszaki csodákat.
Csak a Coolink SWIF2 ventin akadt meg a szemem. 2db is van a gépemben évek óta szolgálnak. Na az megéri a pénzét (újonnan 2,5K).szerk.: Bár jelenleg van egy 450-es Mercury a polc alján ... egy "ügyfél" kért meg hogy tüntessem el.
Tápcsere után (350-es FSP) azonnal megszűntek a Pc gondjai ...[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
MMIX
addikt
válasz tornas #53845 üzenetére
be quiet! system power 7 450W +
Aurum belsős matricázott tápok
Seasonic G, S12II 50-es végűek
seasonic S12G, X és P
In win Green me
Enermax Triathlor 385+
FSP EGN
Raider OEM változatai (FSP ERN és ARN 88+, 300W-tól kezdődnek)
FSP Aurum Xilenser
Corsair TX 550/650W (a legutolsó CWT PUQ(B)-s verzió
Corsair GS 600 (a CWT PUQ(B)-s utolsó verzió, 80+Bronze)
Corsair CX 750, az ára miatt.Ha a feszültség szabályozás miatt érdekes (cross load), akkor oda jók az indy tápok is. A három kimeneti oldali tekercsesek.
Angolul hívják indy-nek (Independent regulation röv. gondolom szóvicc az Indiana Jones után, beceneve Indy)
A magyar független feszültség szabályozásnál tuti rövidebb az "indy".
A hátrányuk, hogy 80+Silver már kész csoda belőlük. Általában maximum 80+Bronzok.
A csoportos feszültség szabályozás meg "group" .
A DC-DC, és a LLC resonant+DC-DC meg egyértelmű, minden nyelven.-------------------------------------------
Akiket érdekel még a belsőkről szóló gyorstalpaló alapozó:
A Detailed Look Into PSUs, TechPowerUp[ Szerkesztve ]
-
Potzee
addikt
válasz tornas #53839 üzenetére
Az XBOX tápjairól tudom, hogy HTPC ill. passzív konfig építési célokra is használható...valószínű, hogy a PS3 tápját is lehet használni, hiszen - ahogy írtad - a konzolok is egyfajta HTPC.
...de a forrasztásoknál nagyon észnél kell lenni...én még nem vagyok ennyire vállalkozó szellemű, de ha ilyenre rászánod magad, akkor feltétlenül tájékoztass a fejleményekről!PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
addikt
válasz tornas #53513 üzenetére
Épitkezés van itthon,emiatt kapott egy kis port.
Nem akarom sokáig húzni,de szétszedtem és nem láttam amatőr szemmel semmi durvát(kondi,zárlat).Javítani nem tudom,hogy lehet.De kölcsönkérni sem tudok,hogy teszteljem.Csak tippelni tudok.Keret az a gond nem tudom milyen árban mennek most.10k körül képzelem el az árát.+/- 3k az elképzelés,de gagyi nem kell.Akkor inkább költök még.
[ Szerkesztve ]
-
steewcv65
őstag
válasz tornas #53435 üzenetére
Köszönöm!
Nem tudtam,hogy a sirtecbe milyen venti van!Gyártó oldalán nem találtam róla információt.
Köszönöm a választ!Így akkor ő lesz a kiválasztott!!
#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
törölt tag
válasz tornas #53318 üzenetére
Azok
Felajánlott egy ilyen cserét Chieftec 500W GPS500A8 12cm BOX 80 de nem fogadtam el.
Ez a smart series egy félresikerült darab nem?
-
Reggie0
félisten
válasz tornas #53193 üzenetére
Igen, kvaziszinuszrol mennek, de igazi negyszogrol nem. En is gondoltam a PFC atkotesen, csak sajnos az nem feltetlen ilyen egyszeru, mert a halozati zavarszuro reszekent fel szokas hasznalni, igy azt akkor potolni kell. Meg azert nem artana, ha a gari maradna az eszkozon.
-
MMIX
addikt
válasz tornas #53130 üzenetére
YL is van a főtrafóján. A LEPA tápoknál feltűnt egy új kínai gyártó: Yue-Lin Electrical Technology
A LEPA-nak és az ENERMAX-nak vannak közös részlegei, lehet velük gyártatta az ENERMAX.LEPA MaxBron series
MaxGold series
[link]
Persze lehet, hogy az YL egyezés véletlen.LEPA Announces Three New Power Supply Series, TechPowerUp
[ Szerkesztve ]
-
tornas
őstag
válasz tornas #52909 üzenetére
Megtaláltam azt a bontott tápot (Akyga vagy M-tech lehetett Linkworld belsővel), aminek a főtrafóján láttam a YC jelölést. A hasonlóság nem teljes a trafó jelölését illetően, így nem mondanám első blikkre, hogy ebben az Enermax-ban Linkworld belső lenne.
Más:Most bontottam egy Logic 500 W-os (nem Modecom Logic) tápegységet, ami kétágas 12 V-al rendelkezik. A legszebb a dologban, hogy a CPU 12 V-ját egyetlen egy darab 470 mikroFarad-os, KSC márkájú kondi szűri, valamint a másik ágat is szintén csak egy darab 470-es KSC puffer szűri. Mondanom sem kell, hogy semmi köze az 500 W-hoz, meg aztán a panelján is ott díszeleg a 300 W-os jelzés is. Egyébként is teljes egészében alul van méretezve a tápegység, SG6105ADZ vezérlővel ellátva. Az elektronika gyártója számomra ismeretlen, valami CQC lehet.
Eléggé "lerobbant" állapotban (eredetileg 2009.07.28.-án gyártották le a panelt) került hozzám: a nyák erősen megbarnulva-->megpörkölődve, a teljes kondi készlet megpupulva. Javítható lenne, de a hitvány (meg a megbarnult nyák miatt is) minőségére hivatkozva inkább elbontottam.
"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."
-
atti_2010
nagyúr
válasz tornas #52916 üzenetére
Még neve sem volt csak hogy 450W Power Suply Green P, a shottky körül elszenesedett a nyák és a trafónak is erősen amper szaga volt. Most az M Tech meg az MS-Tech az ugyanaz vagy más.
[ Szerkesztve ]
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
atti_2010
nagyúr
válasz tornas #52909 üzenetére
Egy fullos kínai noname 450W tápban láttam YC főtrafót de az a táp megsült egy 170W konfiggal, szerencsére csak a táp.
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
moha21
veterán
válasz tornas #52608 üzenetére
Nem tudom szabálytalan- e, de tényleg elég takony forrasztás és mint ilyen ellenállás szempontjából sem a legjobb. Azt se tudom mennyire melegszik így ez a rézsodrony minden szellőzés nélkül a táp panelja alá besúvasztva és lövésem sincs mennyi áramot kell elvezetnie.
Mindenesetre elég érdekes, bár ha valami béta csak akkor nincs gond azért béta. :-)
Érdekes látni azért a 13V-ot mikor csak az 5V van terhelve, bár szélsőséges terhelés, de akkor sem túl jó látni és a többi érték is éppen benne van a határban az évek múlásával ez pedig csak romlik.Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Filmvilág
- BestBuy topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 9. nap: Hot Wheels Unleashed