Hirdetés
Aktív témák
-
Davidof92
senior tag
Szerintetek mibaj evvel a táppal? : 400w codegen 12 centis ventivel
rövidzár védelem meg túlmelegedésvédelem van benne, feszeket is tartja eléggé stabilan pedig már 3 éves lassan, sokmindent ki is bírt már( tápkapcsolós reset) kodik nem púposodnak, annak ellenére h egy prescott van rárakva -
syC
addikt
1 gyors kérdés: tényleg ennyire 'fekáliák' a NorthQ tápok, mint amiket írtatok róla eddíg a topikban? Akkor mitől ilyen drágák??
•
-
Dusee
őstag
válasz venember83 #23561 üzenetére
Nembaj, hogy nem válaszoltál, nemis azt mondtam
Mostmár beis került a gépbe, eddig megvok vele elégedve -
venember83
nagyúr
Nem csak olcsón lehet sz@rt eladni meg venni. Sajnos tényleg azok, ami pedig még rosszabb, hogy gyártanak vízhűtéses tápot is, tudtommal, legalábbis múltkor azt hiszem azt "értékelte" pár sorban és pár keresetlen szóval Csaba_20_. tts azonban tuti nem fog objektív véleményt írni, egy kereskedőnek minden eladó.
Dusee: Örülök, hogy elégedett vagy, használd egészséggel.
[ Szerkesztve ]
-
GejzaR
tag
válasz venember83 #23583 üzenetére
köszi a válaszokat!
-
FTE
csendes tag
Sziasztok! Szerintetek az alábbi géphez elegendő a mostani Codegen 400W-os táp?
Alaplap: Gigabyte EP31-DS3L
Proci: DualCore Intel Pentium D 920, 2800 MHz
RAM: Kingmax 2 x 1024 MB DDR2/800
VGA: Gigabyte NX96T512H nVidia 9600GT 512MB PCIe
Vinyók: SAMSUNG SP0812C SCSI Disk Device (80 GB, 7200 RPM, SATA) és
SAMSUNG SP2014N (200 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/133) -
elfelejtette
veterán
Hy!
Az a 400W-os Codegen 180W-nál megfexik. Meg amúgyis nélkülöz minden féle-fajta védelmet. Én nyugodt szívvel egy T**** Gazdaságos villanykörtét sem mernék rábízni, nemhogy ilyen jó kis gépet.
Ha gondolod, vegyél egy 350W-os FSP PNF tápot 7k-ért. Márha megér neked ennyit a géped...
Üdv."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
Mantin
aktív tag
hát nem tudom mi van itt de a colorsit 450W tápról csak annyit akarok mondani hogy a computerbrothers rakta bele a gépbe és ők nem tudnak olyanról hogy szar lenne
ja és a VGA dobozára az van ráírva hogy minimum 450W power supply
[ Szerkesztve ]
GTX 1060 - Ryzen 3 1200@3,85Ghz - Corsair 3200mhz - ASRock AB350M Pro 4 - Cooler Master Masterbox Lite 5 RGB
-
venember83
nagyúr
Codegen maximálisan nem ajánlott. Gyenge, védelmek hiányában nem képes külső vagy belső feszültségingadozásoktól vagy semmi váratlan eseménytől megoltalmazni a géped. 12 volton jó ha 200 wattot le tud adni, de inkább 180 a reális.
Javaslom egy FSP PNR, PNF vagy CRG beszerzését. Olcsók, biztonságosak és le is adják a rájuk írt teljesítményt, ezért egy 300-as is bőven elég a te gépednek.
Mantin: Te kereskedőként leszaroznád a terméked?
[ Szerkesztve ]
-
elfelejtette
veterán
-
Mantin
aktív tag
válasz elfelejtette #23617 üzenetére
jó de mégis tehetett volna bele 3x drágábbat rá volt bízva
elfelejtette: egy liket ha kérhetek erről a tesztről
[ Szerkesztve ]
GTX 1060 - Ryzen 3 1200@3,85Ghz - Corsair 3200mhz - ASRock AB350M Pro 4 - Cooler Master Masterbox Lite 5 RGB
-
elfelejtette
veterán
válasz venember83 #23616 üzenetére
Állítólag ABU-ék teszteltél le, hogy a 400W-os Csodagány ÖSSZESEN 180W-ot tud leadni.
Meg megmérték a 650W-os Q-tek csodát is, abból 270W jött ki csőgázon."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
Traxx
őstag
válasz Mantin #23615 üzenetére
Személyes Colorsit tapasztalat.
Az előttem szólónak igaza van: kereskedő csak akkor mondja valamiről, hogy szar, ha látja, hogy értesz hozzá...de még akkor se ilyen egyértelműen, mert akkor burkoltan elismerné, hogy a vevővel való kicseszés miatt árul olyat
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
Dyno
veterán
válasz Mantin #23618 üzenetére
Az az pont ne a boltosokba bízz, egy kezemen megtudom számolni hány olyan boltossal volt dolgom aki vágta a témát, és nem éppen a szart akarta rámnyomni, ja meg azt üzenném, hogy nem szoktál erre járni, írásodat tekintve nem vagy egy tápszaki, van itt egypár "öregmotoros", de a legjobb ha Stol, vagy Didyman kollégát felkeresed és kérdezel vagy a legjobb fogod használod a keresőt, és nem kéne vitázni, ha szar amid van akkor szar ezen nincs mit szépíteni.......boltosoknak meg 90%-a sajna tisztába nincs azzal hogy melyik táp a frankó, velem is történt ey ilyen történet, havernak kellett összeállítanom egy gépet, de aztán szereztek egy boltos emberkét, ezért nálluk állították össze, úgy elsőre egy ilyet tett volna neki össze Gigabyte G43-S2H,E7300,2*1GB samsung,500GB samu(HD503LJ),giga 9500GT !!1024MB!!DDR2, és codegen ház 400W-os táppal, aztán ezt annyiba hozta volna neki, hogy én mondtam összeállítok egyet ami jobb, Gigabyte G31-S2L,E5200,2*1GB CSX,500GB samu ugyan az mint a fentebb említett, Giga 9800GT,CM RC331 ház, FSP-PNR 400W, erre haver mondta tud ilyet hozni az ipse, mondtam jólvan király kiderült útólag 10K-val drágábban hozta mint én vettem volna neki és FSP-t nem kapott az emberke ehelyett került bele 420W-os TRUST havernak 2nap útán ki is nyírta az alaplapot meg a ramokat.....mákja volt hogy 3napon belül.....és hogy nem égtek emg a cuccok.
[ Szerkesztve ]
-
szumo
senior tag
Isten mentsen meg a Trust 420 tól!
Tegnap voltam egy gépet csinálni, és mikor kibontottam ott volt a csoda 420-as. Az alaplap meg be se csippant. Mivel nem én csináltam, első kérdés garanciapapírok? erre a válasz, hogy a srác nem adta ~~~grrr mondtam. Na mindegy.Más: Ha valakinek aki kompetens, és a kezébe kerül egyike ezeknek kukucskáljon már bele, mert egyre több szaladgál belőle a frissen összerakott gépekben.
Van bolt ahol már nem is árulják
De kíváncsi lennék olyan emberre aki belenéz, mert messziről jött weblapszerkesztő azt ír le amit nem szégyel.
Minden apró probléma kis türelemmel, megoldhatatlan gonddá fejleszthető!
-
Dusee
őstag
Hogy kicsit Én is bekapcsolódjak a témába, fél éve rakattam össze egy közeli boltban az általam összeállított gépet (ma már teljesen mást építettem volna), és nem nagyon vágtam még ezt a táp témát, de annyit megkérdeztem az eladótól, hogy bírni fog-e a belerakott táp (LC Power 420W) egy izmosabb vga-t. Válasz erre, hogy természetesen
Szerencsémre, hogy nem került bele vga, és hogy azóta felfedeztem a PH!-t, mostanra egy FSP BlueStromII 500W figyel benne, így bármilyen vga belekerülhet.Az LC Power csodáról a tapasztalatok:
Szerencsémre nem szart be (kopkopkop), csak sípol, pedig egy Phenomot hajtott, igaz vga még nincs benne, de örülök hogy kikerült ez a "táp" belőleTehát nem ajánlatos senkinek, igaz, nekem nincsenek negatívumjaim vele kapcsolatban (kivéve azt amikor elkezdett sípolni, és majd kifojt az agyam ), de én nem bíznék rá semmit hosszútávon!
Remélem nem túl off!
Üdv, és B.U.É.K. Minden Kedves PH! tagnak! -
Valty
aktív tag
válasz Mantin #23615 üzenetére
Anno a Mercurymra is rá volt írva, hogy 350W power supply, aztán egy éjjel szépen elfüstölt, pedig be sem volt kapcsolva a gép. Gyorsan szereztem egy 400W-os "olcsónahavertól" névnélküli tápot, fél évig húzta, aztán játék alatt, szépen kijött belőle a füst. Most van ez a BS, és már nem egyszer megmentette a gépet.
szerk.: a haveromék házába tavaly belecsapott a villám, a TV kiégett, a mikró kiégett...a 350es FSP táp is kiégett, viszont a gép megmaradt
[ Szerkesztve ]
-
gyáliSanyi
őstag
Újra.
Ennek a tápegységnek nem tudjátok a zajszintjét? Sehol se találom. (400 PNF)
Live poor, die rich.
-
zsolt1129
addikt
válasz gyáliSanyi #23628 üzenetére
-
stage69
csendes tag
Hello!
Lenne egy kissé fura kérdésem.
Nos, adott egy konfig:
939 A64 3700+, 2GB DDR, x1800xt-pe 512MB DDR3, meg 1-2 apróság,mint tv-tuner, 160as hdd.
Ehhez mekkora az ajánlott táp? Elviszi mondjuk egy 350W-os táp? Vagy 400, vagy 420as kell hozzá?A másik. A mostani gépemet, egy gyengébb(2600+ A64, 2GB DDR, Ati 9550 128MB) egy Codegen 400W-os táp hajtja, már 2-3 éve, teljesen hibátlanul. Ez a táp megfelelő lehet-e az első konfighoz?
A harmadik : Hallottatok-e már a SinoTech tápokról? Valami rémlik, hogy hasonló a bejsejük, mint a TT-knek, de jól jönne egy kis help
Mert találtam egy ilyen eladó tápot,egész meggyőző adatokkal:
+3,3V 28A,+5V 35A,+12V 18A 380WMinden válasz nagy segítség! Nincs pénzem most jelenleg tízezres tápokra, egy gyors, és megfizethető megoldás kellene...
A segítségeteket előre is köszönöm!
BÚÉK
><(((°>......><(((°>......<°)))><......<°)))><
-
jabá
tag
válasz venember83 #23596 üzenetére
Ezzel a táppal mi újság? Ez passzív de ha túlmelegedne, bekapcsol a vész venti.[link] Tud valaki valamit róla?
[ Szerkesztve ]
-
Dyno
veterán
válasz stage69 #23630 üzenetére
Nem kéne rákötni a Codegent, SinoTech meg számomra ismeretlen, TT-n belül a thermaltkera gondolsz akkor az ugyan csak nem a legjobb menny biztosra és vegyél egy ilyet ez a táp késöbb is elegendő lesz.
-
FTE
csendes tag
válasz elfelejtette #23614 üzenetére
Köszi a választ. Ilyen tápot ismertek: Spire SP-ATX-350WB 120mm? Milyen? (6200 Ft)
-
gyáliSanyi
őstag
válasz South Velen #23634 üzenetére
Jól beszélsz.
Én annak idején vettem a 450W-os mercury tápot 6000 ezerért az új gépemhez mert a régi gépemnek az alkatrészeit egy olcsó (vargáné) táp tette tönkre.
Mikor elkezdett kerregni a táp akkor mondtam, hogy inkább rádobok pár ezerrel többet, minthogy megint úgy járjak ahogy akkor.
Nem bántam meg mert lett egy halk tápom ami 100 ezer óra élettartamú és áll mögötte egy jó pár neves teszt és mikor villámcsapásnál az egész ház erektromos cuccai szállnak akkor a gépbe csak a táp megy el megkímélve a drága alkatrészeket, persze ehhez jó táp kell és nem mindegy, hogy geforce 280 vagy egy Q proci elszáll valakinek a gépébe,mert az nem kis pénz.Szóval szerintem az ember nem bánja meg idővel,hogy ilyet vesz, nekem is itt ajánlották a fórumba.
Döntse el mindenki, hogy jobb ha valahol most spórol 3 ezret és később ennek a sokszorosát veszíti.Live poor, die rich.
-
South Velen
addikt
válasz gyáliSanyi #23635 üzenetére
Sajnos az az általános, hogy mindenki a tápegységen spórol.
Még ennél is általánosabb, hogy nem a táp márkáját, hanem a ráírt teljesítményt nézik. -
gyáliSanyi
őstag
válasz South Velen #23636 üzenetére
Én is így voltam vele, mert új gépet kellett összerakni és nem is nagyon értettem a hardverokhoz.
Live poor, die rich.
-
gyáliSanyi
őstag
Itt egy LINK a GeForce jelenlegi szuper videokártyáihoz ajánlott tápokról.
Azért a márka listát érdemes megnézni, hogy mit ajánlanak egy dupla GeForce GTX 260-as videokártyák meghajtásához. Csak olyan márkákat válogattak amivel megbízhatóan lehet kezelni ezeket.Live poor, die rich.
-
Traxx
őstag
válasz gyáliSanyi #23638 üzenetére
Vannak azért benne néhol érdekes, és nem egészen odaillő ajánlások És hogy 800W kelljen minimum 2 GTX260-hoz...hát nemtom...irreális szvsz.
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
Traxx
őstag
válasz stage69 #23640 üzenetére
Vagy egy Seasonic beles Corsair CX400, ha mindenképpen nagyon halk kell. De ahhoz a konfighoz bőven elég egy 350-es FSP is...és úgy fele pénzből megúszod Egy 350-es FSP PNR meg van olyan 5K körül. (hmm, iponék meg leszedték a Corsair-eket meg a PNR-t is a listáról )
Összehasonlításképpen: a tesóméknál húzott X2-t és Radeon 3870-et visz egy 350-es Chifi. A kártya nincs húzva, de amikor felnyomta, akkor se pampogott a táp Tehát minőségi 350-es elég...a Codegen meg nem minőségi.
-
FTE
csendes tag
válasz South Velen #23634 üzenetére
Nem, dehogyis. Veszprémi vagyok, az itteni boltok honlapjait néztem át tápügyben, és csak noname tápokat találtam, meg Codegent, valamint ezt a Spire típust.
Léci segítsetek még abban, hogy itt hogyan (kitől) rendelhetek általatok ajánlott típust. -
04ahgy
nagyúr
Tényleg leszedték. Hova tűnhettek? Most a legolcsóbb, minőségi táp 8000 felett kezdődik, még az iPonban is.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
CptMisi
őstag
Helló!
kéne egy táp ehez a konfighoz: Intel core 2 duo E7300+Sapphire Radeon HD4850 512MB PCIe+2gb 1066Mhz DDR2 ram+ asus p5q pro alaplapon(+vinyó+dvd+ventik)
néztem az FSP Bluestorm II 400wos tápot és a Gigabyte SuperB 460w....
én személy szerint inkább az fspt venném de ahogy 04ahgy nevű (?!) forumozó írta a: ha a kettő közül kell választani, akkor oly mindegy, mivel a két táp gyakorlatilag megegyezik, a külső borítást kivéve, mivel a gigabyte a belsőt az FSP-től vásárolja. Innentől a kérdésed pedig értelmetlen, hiszen csak annyiban térnek el, amit kérdezés nélkül is meg tudsz ítélni, hogy neked melyik a jobb. a gigabyte az olcsóbb ami most nem számít de ha tényleg nincs különbség a kettő között akkor nem kell pénzt kidobni...vagy ha szerintetek ezek nem jók ajánljatok egy másik tápot?You reap what you sow, Artyom: force answers force, war breeds war, and death only brings death. To break this vicious circle one must do more than act without any thought or doubt.
-
04ahgy
nagyúr
válasz CptMisi #23645 üzenetére
Mindkét táp teljesen korrekt, mindkettő ajánlott vétel. Mind a Bluestorm II 400W-os, mind a Gigabyte Superb 460 az FSP ATX-400PNF aktív PFC-vel felszerelt, kicsit javított hatásfokú belsejét kapták.
A Bluestorm szép kék, kötegelt, UV aktív kábelekkel és csatlakozókkal rendelkezik, 400W névleges teljesítményű, melyet tartósan, stabilan le is tud adni. A ventilátora halk, azonban egyes fórumozók kisebb fordulatoknál morgó csapágyhangra panaszkodtak, sajnos ez az erős motor és a golyóscsapágyazás kombinációjából következik. Plexis-UV-s gépházakba jó választás.
A Gigabyte Superb 460 is 400W névleges teljesítményre képes [link], talán a ventilátora valamivel hangosabb. Nincs kék doboza és kábelkötegelése. Ha arra kell, amire egy tápegység való, akkor talán az olcsóbb mivolta nyomhat a latba.
04ahgy nickű, HGyu aláírású, adatlapon szereplő nevű fórumozó. És ezt írta. Egyébként semmi gond, azért igazítottalak útba, hogy a jó topikot találd meg. Itt egyébként is nagyobb a sürgés-forgás.
HGyu[ Szerkesztve ]
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
Cheater666
csendes tag
hello mindenkinek!szeretnék venni egy intel core 2 e7300-as procit és nem tom marathat-e a tápegységem.a gépem Chieftec Gps-500 (500w),160gb,250gb vinyo,asus p5b,2db házhütő,2db neon,1db dvd iro lg,asus en 8800gts 320mb,4x1gb ram, és egy intel pentium d805 ezt a procit akarom lecserélni mert visszafogja a gépem eléggé.eddig a gép jól meg volt a táppal de ez az uj proci nem tom mennyit fogyaszt.a választ előre is kössz.
-
Traxx
őstag
válasz Cheater666 #23647 üzenetére
Jóval kevesebbet fog enni az E7300, mint a mostani D805. Szóval nem kő új táp. A P5B-nek meg lehet kelleni fog egy friss BIOS, hogy normálisan kezelje az E7300-at, nem mai lap már.
[ Szerkesztve ]
-
Davidof92
senior tag
Helosztok, találtam valami érdekeset:
"A noname 'tápok' legnagyobb problémája az, hogy a matricájukra írt dolgok nagyrészt túlzóak, tekintve pl. a 400W-os Codegent, ami a müterheléses tesztek szerint 180W-nál többet nem tud leadni."
a 180 wattot most az egész tápra értik vagy csak a 12-es ágára? mert 12-es ágán tényleg csak annyit bír leadni, viszont ha a teljesre írták, akkor sztem valami hibás volt, nekem a procim eszik 90 wattot, meg a többi alaktrész, igyhát megkérdőjelezendő ez számomra, meg nem értem, ha tényleg ennyire szarok lennének, és ezt az eladók is tudják, akkor mért forgalmazzák? -
hubandika
tag
Sziasztok! BUÉK!
Ehhez vajon mekkora tápot kellene vennem?
Proci: E8400, lap:EP35 DS3 videókari: HD 4850 , 640-es vinyó. 4 GB mem.
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest