- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Nagyon szépen kérek mindenkit, hogy aki tud segítsen!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Digitális Állampolgárság Program
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Milyen mosógépet vegyek?
- Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Tanári fizetések: magas béremelést jelentett be az államtitkár - és a VALÓSÁG
Aktív témák
-
-
c.s.f.
csendes tag
még egy kérdésem volna:lehet a tápokban venti cserélni?
mikor új volt a csifim annak sem volt hangja de most pfff. -
Darkmilka
csendes tag
Sziasztok,
Létezik olyan tápelosztó, amivel lehetséges lenne 4db 12V-os ágból, 6db 12V-os ágat csinálni?
(a kártyám lefoglal 2db helyet a 4-ből, és még van 2 winyó, amit betennék a gépbe, de emiatt nem lehetséges )Ha van erre megoldás, akkor kérlek írjátok meg
(nem szívesen cserélnék tápot )Előre is köszönöm,
[ Szerkesztve ]
Az okos emberek megoldják a problémákat, a zsenik pedig megelőzik őket.
-
Carvus
senior tag
Hali!
Uprade-elem gépem sapphire 4670+e5200+cm hyper tx2-ra és gondolok tápcserén, mer ahogy látom még mindig nem szeretitek lc power-t(nekem már elég yo ideje megvan, és eddig nem volt bajom vele KOPP-KOPP)
na szal mien tápot ajánlottok 10-15e körül?
elöre is köszi
divi#2208
-
c.s.f.
csendes tag
kösz a gyors választ.
-
c.s.f.
csendes tag
na ez gyors volt
hát ez lehet, hogy hülyeség amit gondolok: nagyobb tápot kevésbé tudom terhelni nem melegszik=csendes marad.
meghát négymagos procit szeretnék+9800gtx és ki tudja?
most egy chieftec 400-sal nyomtam de már nagyon hangos volt, nem vicc beleraktam egy codegen-t és harmad akkora hangja van. -
c.s.f.
csendes tag
helló!
milyen tápot ajánlanátok 20k körül ami a lényeg, hogy csendes legyen, ill. minimum 550w?
néztem a Super Flower atlas 580w van róla valami vélemény?
kösz. -
elfelejtette
veterán
Örülne a 400W-os Csodagány annak a 200W-nak, mivel az inkább csak 180W!
Üdv."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
venember83
nagyúr
-
DirtyFREE
tag
OKOK
Nagyon köszönöm a gyors választ!
"A siker létráját nem lehet zsebre tett kézzel megmászni" by AS
-
Traxx
őstag
válasz DirtyFREE #21576 üzenetére
A 400W-tal nincs gond, csak a Codegennel, ami olyan 200W terhelésnél kiköpi a tüdejét.
[link], [link], [link] így első körben. Vagy akár egy 350-es PNF, PNR is elég.
[ Szerkesztve ]
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
DirtyFREE
tag
Üdv nagy dilemmában vagyok
Sajnos szerintem a tápegységem lesz a ludas
(400WCodegen)
Most raktam össze az új rendszeremet:
AMD5200+;2x1giga OCZ ram;ATI4670;120G+30G HDD;CD+DVD író;A monitor kikapcsol & aztán a hdd is;csak az egyik ramot tudom beletenni,mert be sem indúl
Ha túlmelegszik ismét kikapcsol a monitorÉn a tápra gyanakszom...
Szerintetek mekkora táp szükséges egy ekkora rendszerhez?
Én 550W-ra gondoltam
Előre is a választÜdv FREE
"A siker létráját nem lehet zsebre tett kézzel megmászni" by AS
-
dave118
senior tag
OK
kösz a (meglehetősen gyors) választ[ Szerkesztve ]
... Ami ami, az az.
-
Traxx
őstag
válasz karika26 #21572 üzenetére
"2 optikai meghajtó,2 vinyó,és egy mai videokari mellé 450w minimum kell"
Nézz akkor meg 1-2 PH-s tesztet, abban vannak fogyasztási adatok. A 4850-es Radeonnak is vígan elég egy négymagos mellett egy minőségi 400W-os táp, nyilván full terhelés mellett
"de ez nem azt jelenti hogy a kisebb nevü,vagy nem ismert,nevesincs tápok szarok,de kevesebb a bizalom ezen tápok felé,de ez mindig pénztárca függö dolog."
Ha kijönne egy 400W-os Csingcsacsung táp 8K-ért, és mondjuk Seasonic belső van benne, akkor szerintem (ha szükségem lenne rá), csapnék le bőszen, mint a vércse. De amíg névtelen vagy low cost belső lapul döntő részben ezekben, addig fölösleges őket ajánlani, mert ha megdöglik, akkor csak a júzer fog szentségelni, meg a boltos örülni, hogy pár alkatrész halála miatt jut egy kis plusz zséhez. Jó példa erre az előbb említett FSP 4-5K-s áron, ami azonos nagyjából a Codegen-Mercury vonal áraival. Minőségileg viszont a földbe döngöli őket.
Dave118: ha rommá is húzod, akkor is vígan elég lesz a 350-es is. Sem a proci, sem a vidkari nem nagyétkű jószág.
[ Szerkesztve ]
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
dave118
senior tag
helló
p35 ds3, e2180, galaxy8600gt, csx800 2x1Gb ram, 1 vinyó (max 2 később) konfighoz ahogy olvastam az előzményeket elég egy FSP 350-400W PNR táp. A kérdés, hogy ha egy kis tuningot kapna a proci mennyire bírná a táp, vagy esetleg nagyobb kellene? Sajna nincs túl nagy anyagi keretem rá, de a jelenlegi codegent le kellene cserélni.
előre is kösz. üdv... Ami ami, az az.
-
karika26
csendes tag
attol függ kinek mi van a gépben,miket kell meghajtania
2 optikai meghajtó,2 vinyó,és egy mai videokari mellé 450w minimum kell,ahhoz hogy gond nélkül menjen,de ha izmos videokari van akkor egyértelmü hogy erösebb táp kell.
én biztos hogy ismeretebb megbizható gyártó tápját tartom elönyben,és venném azt inkább és valószinü hogy drágábban.
de ez nem azt jelenti hogy a kisebb nevü,vagy nem ismert,nevesincs tápok szarok,de kevesebb a bizalom ezen tápok felé,de ez mindig pénztárca függö dolog.
szerintem[ Szerkesztve ]
-
VIBO
őstag
iPhone 14 pro, Buds Pro, Apple Watch Ultra, MK7 GTI, Zenbook i7
-
Oczu
senior tag
Üdv, A Sweex tápokat milyen osztályba lehetne sorolni? Jók, rosszak? Hol helyezkednek el a ranglétrán?
-
Georg!
csendes tag
Sziasztok!
Ehhez a konfighoz milyen teljesítményű tápot ajánlanátok:
GA-MA78G-DS3H
Phenom 9500
Radeon HD4870
GEIL Black Dragon 2GB 1066Mhz
1 HDDKöszönöm!
-
Dyno
veterán
válasz Blaze71 #21559 üzenetére
Figyelj sajnos fájdalmas az igazság, nekem most egy 400-as Seasonicom van elötte volt egy 550-es Csifim, ugyan azt tudja a két táp...csak a csifi hangosabban, nem le szóljuk, de sajnos nem éri meg az árát, sokkal jobb vételek annak azon az áron.Gagyi kategóriába meg senkise sorolta és senki soha nem is fogja ameddig minőséget gyártanak....illetve minőségi beleket vesznek a tápjaikba.
[ Szerkesztve ]
-
Blaze71
őstag
Ne szóljátok már le a Chieftec tápokat ennyire, mert mindjárt sírok. Az rendben van, hogy nem olyan halk, meg az is, hogy nem egy új konstrukció, de annyira azért nem rossz. Sőt!
Lassan kezdem azt érezni, hogy már besoroljátok a gagyi kategóriába.
[ Szerkesztve ]
DualBios, DualCore, DualChannel, mindenem Dual, csak az Everestem Trial. :D
-
Traxx
őstag
válasz petike123 #21549 üzenetére
Én meg Nyiscsák helyében gondolkodás nélkül a Corsairt venném. A 450-es Chieftec ellenében pláne. Halkabb, erősebb, újabb, jobb.
daa-raa: köszi a kiigazítást
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
Dyno
veterán
-
petike123
csendes tag
vettél már tápot?
-
Nyiscsák
aktív tag
Ehhez a konfighoz kellene egy táp:
Ezeket néztem: CORSAIR CX PSU-400CX , FSP 400W ATX-400PNF Passive PFCGigabyte s775 GA-P31-ES3G
Intel s775 P4 DualCore E5200 2,50GHz
Pioneer DVR-215D SATA
Samsung SATA2320GB 7200rpm/16MB
Kingmax 1066MHz1024MB
Kingmax 1066MHz1024MB
CM RC-331-KKN1-GP Elite 331 Black
SAPPHIRE PCIe HD3870512MB GDDR3
Logitech OEM Internet 350 HU Black
Logitech OEM RX300 Black Opt. (R) -
Traxx
őstag
válasz dmenyusd #21541 üzenetére
A sokat ajánlott Giga Superb 460W, vagy egy kicsit még inkább a Corsair CX400 tökéletes lesz.
Sulep: a 12V-os ágak kombinált terhelhetősége 580W, ami 48A. Nem mindig adható össze az egyes ágak ereje - ahogy most sem. Amúgy jó az OCZ, kérdéses, mennyibe kerül, mert lehet van, ami annyi pénzért jobb vétel.
[ Szerkesztve ]
-
sulep
senior tag
Bocs nem így akartam a képet betenni
-
sulep
senior tag
Na mondtam havernak inkább vegyen ilyet:
Ez már jó minőségű igaz? Lehet Én si veszek egy ilyet aztán akkor egy darabig nem lesz gondom a tápkérdéssel mégha gépet cserélek akkor se.
4*18A=72A
-
dmenyusd
csendes tag
Hello! Ehhez a konfighoz melyik tápot javasolnátok ami nem csillagászati összegű és teljesen biztonságosan fog futni a gép?
GIGABYTE GA-EP35-DS3
Intel Core 2 Duo 3160/1333 Mhz LGA775 6 Mb E8500 Box
Geil 4GB DDR-II 1066Mhz Ultra Dual Channel (2x2GB
GIGABYTE HD4850 1GB DDR3 PCIE GV-R485MC-1GH
Western Digital 500GB 7200rpm SATA-300 16MB
Pioneer DVR 216D DVD-writer SATA drive Fekete OEM -
henesa
aktív tag
holnap átteszem arra köszönöm a segítséget
Gamertag: CoverlessAtol72 By xbox one
-
henesa
aktív tag
hali itteni tanácsra vettem egy giga superb 460 tápot tök jó hangtalan jó vétel ha valakinek ien van mondja már meg hogy van rajta egy oan csati ami pont 9600 gt.m be passzolna az direkt videokarinak van? nem merem addig arra rakni még valaki rá nem mondja az amment
Gamertag: CoverlessAtol72 By xbox one
-
Traxx
őstag
válasz danntora #21531 üzenetére
Nem tanultak meg. Inkább ezt vedd helyette.
-
danntora
tag
Hali!
Erről tudtok valamit mondani?Tápegység Codegen 400W Low Noise 12CM dobozos 1 év gar: 3900,-
Gianninál láttam és egy nforce430-as lapot, x2 3600-as procit, egy vinyót, egy optikait, és esetleg egy 7950 gt-t kellene meghajtania.
Tudom hogy "Codegen" ami semmit sem ér a szemetekben, nekem is egy Corsair van, de talán már megtanultak tápot építeni és elbírna egy ilyen konfigot. -
Henker2
addikt
Üdv! Most vettem egy 600W-os Cooler Master tápot. Elég hangos a ventije. A kérdésem: Lecserélhetem-e a ventillátorát? Ha igen milyet tehetek a helyére? Milyet ajánlotok?
12-es ventiről van szó.
KösziXiaomi Redmi Note 12 Pro 5G
-
kanmajom
tag
sziasztok!
a cooler master extreme power 460 w jónak mondható? ma vettem előtte olvasgattam az 1 hsz-t de abba nem találtam rá utalást, csak a real powerrre de az ajánlott. remélem nem csesztem el a vásárt.egy -állítólag- linkworld stability power 550 w-os tápot cseréltem le vele, mert ez utóbbiról sok horror dolgot olvastam. az everest szerint se valami stabilan adta le a feszültségeket. azért állítólag ez a márkája mert a matricán semmi márkanév nem volt (eredetileg gigabyte-ot rendeltem de azt nem tudtak hozni ezért beszélték rám azt a noname tápot, gyanús volt egyből az 5k-s ár egy 550w-os tápért)
Szeretne ingyen pókerezni? Nem kell mást tennie, csak regisztrálni, befizetni huszonöt dollárt és már kezdheti is!
-
Traxx
őstag
válasz Geza26 #21524 üzenetére
Egy normális tápban van OVP, tehát túláram elleni védelem. Szóval ilyenkor lekapcsol és csókolom, a gép meg a táp él és virul. Na ez az többek között, ami megkülönbözteti őket a gagyitól. Mert azokból a védelmeket elég szépen kispórolták.
gooool: lett volna erősebb táp is, nagyjából ugyanennyiért 16A 12V-on...háááát...nemsok.
[ Szerkesztve ]
-
gooool
őstag
Helló!
Az előbb vettem ezt a tápot.Jó vásárt csináltam?Mert úgy tom,hogy az Enermax nagyon jó tápokat gyárt.Egy régebbi Celeron D-s konfigot kéne hajtania.Jól döntöttem?Üdv, Balázs
-
Traxx
őstag
válasz Geza26 #21521 üzenetére
Olvassgass a témában, akár itt is, vagy mondjuk itt, lesz olyan ember, akinek egész gépe szállt el. Én is láttam már döglött Mercury-t, ami csak a floppy-t hagyta élve
"...azt mondta, hogy ha elszáll egy táp akkor esély sincs arra, hogy vigye az egész gépet. A gagyi tápoknál egyedül a védelem hiánya ill a stabilitás hiányozhat!"
Nem érzel itt valamilyen ellentmondást? Vajh miért nyírja ki pont a gagyi táp az alkatrészeket?
-
Geza26
senior tag
Én tudatlan vagyok ebben a témában, de nekem villamosmérnök barátom, (aki ráadásul nagy teljesítményű tápokat szokott készíteni egy cégnek) azt mondta, hogy ha elszáll egy táp akkor esély sincs arra, hogy vigye az egész gépet. A gagyi tápoknál egyedül a védelem hiánya ill a stabilitás hiányozhat!
Ettől függetlenül én is most cseréltem Gigabyte tápra!
Géza
-
Traxx
őstag
válasz darál0w #21518 üzenetére
Ha elromlik a Kodegány, akkor elég szép eséllyel az fog történni a géppel, ami az aláírásodban olvasható. Tehát csere.
sulep: ha meg a haverod mindenáron hulladékot akar venni, hajrá, mi szóltunk. De aztán ne jöjjön a garancia topicba sírni, vagy ide, hogy új táp kéne... NORMÁLIS tápot olcsóbban kaphat, ami minden tekintetben jobb: halkabb, erősebb, megbízhatóbb. Mi a náthás túróért tart még ki akkor az LowCost power mellett?
-
darál0w
Jómunkásember
hali.
egyik haverom összerakatott egy gépet.6000+x2,9600gt,500Gb HDD samsung,2Gb ram.
lényeg.vett egy codegen házat,amiben volt egy 400as codegen táp.
a gép jelenleg tökéletesen megy.én mondtam neki cseréljen,mert sztm kevés.
elég lesz ez neki?és ha igen akkor meddig?mert szerintem nemsokáig fogja huzni.[ Szerkesztve ]
Aki viszkető seggel fekszik, az büdös ujjal ébred... :]
-
Embi
csendes tag
hello mindenki !! nemrégiben vettem meg a tápom : chieftec GPS 450AA-101 A
vegyek túlfeszültségvédő -t vagy vagy elég az ami bele van építve a tápba ??előrre is köszi a választ
-
Dyno
veterán
Már bocsi, de haverod ennyire érthetetlen?Azt írtad hogy az a gánytáp amit venni akar 11K, annyiért már kap 460-os Gigát FSP bélel, és nem kell ilyeneken izgulni.Azt meg ideje felfogni hogy az az ipari rom nem fog leadni 34A-t.Az amúgy egy biztosíték,már ha az amire gondolok, de azt a táp elé tudja max tenni.....de én már azt mondom hogy reménytelen....
-
sulep
senior tag
Korábban amit Én írtam LC-Power 6550G (550W 12V1 16A 12V2 18A) tápot haverom lehet megvenné.
Elmondtam nek a véleményeteket de erre Ő azt mondta hogy neki van a gépében valami tápfeszvédő kis fekete kütyü ami elvileg megvédi a gépét ha tönkremenne a táp. Ez igaz hogy ha ilyen van benn a gépében akkor picit nyugodtabb lehet? Én ilyen kütyüről még nem hallottam csak Ő mondta ezt nekem.Az Ő gépe is hasonló mint az enyém csak neki újabb VGA-ja van:
P4 3GHz
2GB memória
3DVD-író
9600GTEhhez eléglenne neki?
-
Geza26
senior tag
Most raktam be a Gigabyte Superb 460 tápom a gépbe! Rájöttem, hogy milyen hangos a vinyóm!
Tökéletes választás volt számomra!
Köszönöm mindenkinek aki segített a kiválasztásában!Géza
-
redstar16
tag
Egy Asus 500Wattos táp elég egy Sapphire 4870-es vga-nak és egy Q6600 @ 3,2ghz-nek 4x1gb-os memóriának 1 hdd és egy plextor dvd van még és mondjuk 5-6 usb eszköz.
Csak mert játékok alatt néha belaggol aztán felgyorsul mintha kevés lenne neki a szufla.T9400 World Record 2: http://bit.ly/bdryHP | Eladó cuccaim: http://bit.ly/3bpsfY | Megbízhatóságom: http://bit.ly/buSffu | Rule #1 of buying laptops: The best time to buy a laptop is always 6 months from now.
-
-
14adam
addikt
válasz DerStauner #21501 üzenetére
Nemfogsz benne csalódni
-
Nyiscsák
aktív tag
válasz DerStauner #21501 üzenetére
Várjuk a véleményed a tápról!
-