Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
-Nomad-
tag
válasz Synaptic #71199 üzenetére
Nálam ilyen gond nincs F-secure IS-t használok. Ahogy Semplar leírta nálam ki van kapcsolva a gyors indítás és így pár másodperc amíg kikapcsol a gépem. A rendszerindításkor azonnal megjelenik a tálcán az ikon. Dumi86:milyen fórumon panaszkodnak belinkelnéd?
[ Szerkesztve ]
-
junior11
veterán
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
UserX
addikt
BD TS Promo:
-
Szellem.
Topikgazda
-
Pano
addikt
válasz Szellem. #71211 üzenetére
Új meló helyemen a cégesen McAfee van.
Kukába való szemét az egész. Konkrétan a nap felében teljesen legyilkolja a notit. Dolgoznék, erre 100%-on megy a proci és 20 percig nem tudok hozzányúlni. Még leállítani se tudom, mert kb semmihez nincs jogosultságom a gépen. Ha meg restartolok, folytatja ott ahol félbeszakítottam.[ Szerkesztve ]
-
ƵøŁĭ
veterán
Használjátok a gépet arra amire vettétek. Felejtsétek el az egész témát, mert fölösleges rajta pörögni. Aki depressziós a vírusok miatt az ne gépezzen. Ha bejött egy termék és szánsz rá pénzt akkor hajrá. Ellenkező esetben figyelj oda és elég a Defender. Kiberbűnözők mellett a gyártók is ugyanolyan "gengszterek".
Az erő legyen veletek.
Az utolsó zárja már be az ajtót.
[ Szerkesztve ]
(ง'̀-'́)ง(ง'̀-'́)ง
-
Pano
addikt
válasz csaba1203 #71219 üzenetére
Jeleztem a tech support felé a dolgot, hogy a nap harmadában nem tudok tőle dolgozni és értékes munkaórák esnek ki, vagy cseréljék le, vagy konfigolják be rendesen (én ugyanis nem férek hozzá).
Kettőt találhatsz mennyire érdekelte őket... Legalább lesz mire mutogatnom, ha kitolódik a határidő. Lehet ezért kapott év terméke díjat.[ Szerkesztve ]
-
UserX
addikt
Egyetértek veled, mióta betáraztam F-SECURE SAFE promokból engem sem izgat a dolog. A fórumot olvasgatom. Új felesleges és pénzégető hobbit, hóbortot találtam magamnak, a VPN szoftverekkel való kísérletezgetést!
Egy új példa az 'Antivirus maffia' szükségtelen, bullshit produktumaira. Akinek mégis kell vegye meg, most nagyon megéri!!!
-
gregory91
senior tag
Én egy jó ideig használtam a windows/linux kombót' de lemondtam a windows használatáról és csak a linuxon maradtam.Erre meg nincs nagyon védelem(leszámítva a rescue live rendszerek) előtte eset volt az meg megszűnt létezni,a comodo meg rendszergyilkos.Androidra meg most avg free van.
Remélem itt elfér - https://sites.google.com/site/geriprojekt/ - https://github.com/kgregoryan - Az ember téved,a gép hibázik.
-
UserX
addikt
válasz gregory91 #71224 üzenetére
A Linux vs. Win. örök vitatéma marad, nem ebbe a topikba való. Én az idős szomszéd házaspárnak raktam fel Sparky-t, miután meguntam, hogy 3 havonta újra kellett raknom. FB-re (kapcsolattartás a külföldön dolgozó gyerekekkel, unokákkal) és passziánszra tökéletes! Már kb. 1 éve stabilan megy!
Most a fiam kisérletezik, összerakott magának egy működő Gentoo-t! Az olyan kérdéseire, hogy: 'Miért bootol be a teljes rendszer 7 mp alatt?' vagy 'Miért elég neki alapjáraton 400-500 mb ram, amikor a Windows 11 4-5 gigát kér?' nehéz értelmes választ adni...
Ennyi OFF!Majd jön a Panda System32 Secure Deleter és az mindent megold!
-
gregory91
senior tag
"A Linux vs. Win. örök vitatéma marad, nem ebbe a topikba való."
Nem annak szántam,csak felvázoltam hogy milyen védelmek(bye eset) vannak linux alatt,illetve ide soroltam a rescue live rendszereket amiket a vírusírtók készítői kreáltak.[ Szerkesztve ]
Remélem itt elfér - https://sites.google.com/site/geriprojekt/ - https://github.com/kgregoryan - Az ember téved,a gép hibázik.
-
Pano
addikt
"Miért elég neki alapjáraton 400-500 mb ram, amikor a Windows 11 4-5 gigát kér?' nehéz értelmes választ adni..."
Totál más a két rendszer memóriakezelése.
A W11 szándékosan tömi a memóriát (nem azért, mert konkrétan a rendszernek kellhet), hogy az user által indítani kívánt folyamatokat a lehető leghamarabb ki tudja szolgálni (memóriából). Gyorsabb onnan, mint háttértárból. Ez nem jelenti azt, hogy az a mennyiség onnantól statikus, ha kell akkor ürít akár 1 giga foglalásra is.
Na de off vége, ennél jobban nem megyek bele. -
veterán
Egy kérdéssel szeretnék hozzátok fordulni.
PC: LGA775 - Q9400 proci, 6GB ram, P35-DS3 Gigabyte alaplap
Net: 1000/100
Vírusírtó : Avast freeA fenti konfiggal azt tapasztalom ,hogy a vírusírtó visszafogja a gépet, azaz 500/60MB/s-et tud a gép a gigabit helyett. Jelenleg melyik a kevésbé erőforrás igényes vírusírtó?
Vagy biztonyos esetekben elegednő lehet a win 10 beépített írtója is?Csak egészség legyen, meg térerő!
-
Cs1csó
félisten
válasz gyuri81 #71228 üzenetére
Nekem is ez van és nem érzem, hogy lassítana,
- mely modulokkal telepítetted - elég az alap a minimális telepítés a fájl-,web,viselkedésvédelem
- alap beállításokkal használod ha nem akkor mit módosítottál pl. nem feltétlen hoz előnyt a "megerősített" módHa ezen túl vagy akkor érdemes az Avast Removal Tool-t letölteni és azzal törölni - csökkentett módban kér majd újraindítást - és utána egy-két napig használd a beépített Defender-t ha ez sem jön be akkor kipróbálhatod a Kaspersky Free-t.
Ezek után esetleg fizetős F-Secure vagy ESET - ezt ajánlani szokták - de ez utóbbi elég drága a többihez képest.A lényeg, hogy a saját hardver és szoftver környezeteden kell tesztelni és persze saját magadnak, hogy TE hogy ÉRZED.
Van SSD a gépben? legalább a rendszer alá kellene egy olcsó akár SATA3-as 2,5"-os SSD.
+ sajnos ez a proci akármennyire is "quad" meg minden, de már 14 éves!!
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Cs1csó #71229 üzenetére
Köszönöm a válaszod! Kipróbálom amiket írtál
Igen, van benne sata3-as ssd.
+ sajnos ez a proci akármennyire is "quad" meg minden, de már 14 éves!!
Na igen, nem egy mai gép, de mivel szerencsére már nem játszom a gépen, inkább pénzt keresek vele, arra amiket futtatok bőven elég Majd ha végleg tönkre megy, akkor veszek egy korszerűbbetCsak egészség legyen, meg térerő!
-
veterán
válasz Cs1csó #71229 üzenetére
Köszönöm srácok a sok segítséget, siker!
Az Avast fogta meg ezt az ősrégi gépet! Letöröltem az eltávolítóval és mondom csökkentett módban nyomok egy parancssoros speedtestet és láss csodát, jön a gigabit.Így elsőnek kipróbálom a Kaspersky Free-t. Ezzel most jön a gigabit.
[ Szerkesztve ]
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
Vertigo18
addikt
Érdekelne, találkozott-e már valaki a "robotdemo.exe" nevű miner vírussal? Pár napja sikeresen bekaptam, azóta már fel is ismerte a Malwarebytes, de hiába helyezi karanténba (magát a futtatható állományt), én meg manuálisan letörlöm az egész könyvtárat, a következő indításnál egyből azt írja a Malwarebyte, hogy ismét karanténba tette és ellenőrzés után megint látom az egész könyvtárat.
Volt teljes vizsgálat is már, akkor is ezt az egy filet teszi karanténba, ami indításkor újra odakerül. Csökkentett módban még nem volt módom teljes vizsgálatot futtatni.Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
Vertigo18
addikt
válasz Mikulásbá #71234 üzenetére
No, ennek utánanézek, köszi a tippet! Megírom kedden mi lett az eredmény. Egyébként ki szokta ez teljesen purgálni a vírust? Mivel a Malwarebytes láthatóan csak és kizárólag a futtatható részét teszi karanténba, de valahol máshol is elrejtőzött a kis szemét, ha minden indításkor újrateszi magát...
Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
gregory91
senior tag
válasz Vertigo18 #71233 üzenetére
"Csökkentett módban még nem volt módom teljes vizsgálatot futtatni."
Pedig muszáj lesz,vagy kaspersky rescue disk vagy nod32 rescue disk használata ajánlott.
"de valahol máshol is elrejtőzött a kis szemét, ha minden indításkor újrateszi magát"
Win+r>"msconfig">Automatikus indítás fül.
Vagy regedit: Local_hkey_maschine\Microsoft\Windows\Currentversion\Run kulcsában rejtőzhet valami gyanús bejegyzés(lassan updatelni kellene windows ismereteimet mert régóta nem használtam win-t).[ Szerkesztve ]
-
Vertigo18
addikt
válasz gregory91 #71236 üzenetére
Egyik helyen sem találtam semmit, ez a legaggasztóbb. Ezeket ellenőriztem. Sőt, utánanéztem kicsit ennek a minernek, mindenhol az volt, hogy a Feladatkezelőt megnyitva látszik a "robotdemo.exe" fájl processzorhasználata, nálam, amint megnyitottam a feladatkezelőt (vagy bármilyen másik, futó folyamatok monitorozására szolgáló programot), rögtön visszaesett a processzorhasználat 1-2%-ra, ergo, addig nem futott, amíg ezen ablakok nyitva voltak.
AIDA-t megnyitva, Feladatkezelőt bezárva, az összes szál rögtön felugrott 100% használatra.Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
HugóBoss
tag
F-Secure mellé mit javasoltok? Ad-Block prémium van még fönt, meg persze a defender
-
-
-
ƵøŁĭ
veterán
(ง'̀-'́)ง(ง'̀-'́)ง
-
Cs1csó
félisten
-
törölt tag
-
-
Szellem.
Topikgazda
válasz #68216320 #71247 üzenetére
Fent az AVG és úgy telepíted fel az F-Securet? Ezt most nem mondod komolyan?
Alap szabály, hogy sosem rakunk fel 2 vagy több AV terméket egy gépre egy időben, függetlenül attól, hogy az egyik inaktív vagy sem. Beleeszi magát a rendszerbe az AV és olyan módosításokat csinál, ami miatt mind a kettő meghülyülhet.
Ha barátilag javasolhatom, csak az F-Secure legyen fent a gépeden egy időben.[ Szerkesztve ]
-
Dumi86
senior tag
Akit érint: nem szűnt meg mégsem a Kaspersky Free [link]
Nemrég már volt arról is szó hogy megszűnt. Mondjuk a 21.5ből már elvileg nem lesz Free. Csak arra vagyok kíváncsi aki Free-t használ azzal mi lesz ezután?Mobil: Samsung Galaxy A41 DS (2020) Android 12.0 PC: Asus K31AN , Samsung 8GB DDR3L Ram , Crucial BX500 480GB SSD , Gigabyte 720 GT 1Gb , Windows 10 Home 21H2 (19044.2075) OEM , Vivaldi 5.3.2679.61 , Eset Nod32 Antivirus 15.2.11.0
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Elemlámpa, zseblámpa
- Diablo IV
- Telekom mobilszolgáltatások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- PC játékok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest