Hirdetés
Aktív témák
-
wwhy
veterán
Az AVG Anti_malware mellé feltettem a beta2-es NOD3 Smart Sec.-t; egyelore szepen megvannak, habar a NOD-nak kell szinte 2 perc, amíg betoltődik boot után, addig ugye semmit sem lehet csinálni
[Szerkesztve]ELADÓ <<Dell 7440 laptop>><<Újszerű, garis>><<i5-1345U, 16GB RAM, 256GB vagy 1TB SSD>>
-
fagy53
nagyúr
válasz h_143570 #150 üzenetére
Most az utolsókat rúgó Nortonnal együtt megy a NOD32 próbaverzíója, a Norton késésben van, úgy kell rásegíteni a felállásnál, de úgy néz ki simán elviselik egymást.
Ha végleg el szeretném távolítani a Nortont akkor az egyszerűen megy, vagy van valami trükk, hogy maradéktalanul töröljem a rendszerből? Ez csak egy hónap múlva aktuális. -
zsoi
senior tag
válasz h_143570 #139 üzenetére
mintha rémlene olyan hogy windows intallkor (98/2000 ) a boot alatt megkérdezte a rendszer hogy jóváakarom-e hagyni az MBR változást...y/n
Szomorúnak tartom hogy egy ilyen ALAP és JÓ funkciót azért kellett kivenni a BIOS-ból mert a felhasználók egy része nem képes/nem tudja átállítani a biosb-ban telepítés előtt:enabled, után: disabled...
ja, maradna a funkció ha ezt valahogy beletudnák ''írni'' a telepítő médiába. -azt meg kihasználná egy csomó feltört XP virus terjesztésnek. felhasználói kényelem... nehogy már gondolkozni kelljen egy kicsit... nem... telepítsen minden hülye XP-t boot védelem nélkül. AHHH. felháborítónak tartom!!!A PC olyan mint a nő: nem lehet kiszámitani hogy reagál 5 perc múlva... :)
-
phare
aktív tag
Egyébként a 2008-as Nortonnak sokkal kevesebb a rendszerigénye, kevesebb memóriát foglal, gyorsabb a keresése. Nem muszáj megválnod a Nortontól, csak frissíts 2008-as verzióra.
Ami jó vírusirtó még, az a Avira szerintem, a NOD32-nek nagyon kicsi adatbázisa. Nem beszélve arról, hogy az Avira Premium olcsóbb mint a NOD32. Már ha pénzt akarsz költeni vírusirtóra. -
bnss
veterán
Sziasztok. Úgy látom ez a legaktívabb vírusokkal fogllakozó téma, ezért bátorkodtam ide elkövetni ezt a postom. Lenne egy kis problémám, mégpedig: valamiféle kártevő befészkelt hozzám, az asztalomra rak mindig 3 ikont (webcímre mutatnak, error cleaner, vmi spyware clener, meg még egy, de arra nem emlékszem), és folyamatosan dobál egy hibaüzenetet, hogy spyware van a gépen, majd ie-ben szertne egy odlalt megnyitni, de csak szeretne. Már próbáltam elég sok mindennel (AVG Antivirus és Spyware, Spyware Doctor ez talált is néhány apróságot, Spyware Terminator). Igazából már kifogytam az ötletekből. Valaki egy kis tippet adna, az nagyon jól jönne, nem szeretnék formázni, mert elég sok munkám van a gépen, ami sajnos még nem lett kiementve. Köszönöm előre is!
Ui.: ha kell esetleg képi dokumentáció, az is megoldható.
[Szerkesztve]"Ép hardverben ép szoftver..."
-
zsoi
senior tag
-
zvaragabor
senior tag
Aztán ha még mindig nem tűnt el, akkor jöhet egy HijackThis log ide.
Innen: [link] leöltöd, telepíted, elindítod, kiválasztod a ''do a system scan and save the lofgile''-t, és vársz, majd a logfile tartalmát feltöltöd ide nekünk.I put a joke into the joke so you can laugh while you laugh,
-
h_143570
addikt
A nod32 motorja foleg heurisztikan es viselkedes elemzesen alapul, igy az adatbazis bejegyzes szam nod32 eseteben nem nagyon alkalmazhato. Egyebkent ha van kedved osszeszamolhatod az adatbazis nagysagat, majd utanna ved figyelembe, hogy egy virus osszes variansa altalaban csak 1 bejegyzeskent szerepel az adatbazisban, nem pedig mind kulon kulon, mint nehany gyartonal. [link]
A nod megoldasanak van egy hatranya visszonylag nehez neki megtanitani egy teljesen uj kartevot. Visszont a mar meglevonek a variansait altalban adatbazis frissites nelkul felismeri. Illetve nagyon pontosan kepes felismerni a mar ismertek mutacioit is.
Egyebkent 95% follti felismeres zoo mintak eseteben ugy hogy pl az av-comparatives oldalan lefolytatott 2 tesz kotott eltelt 6 honapban a mintak szam megduplazodott, egyaltaln nem nevezheto rossz teljeseitmenyek. -
bnss
veterán
válasz zvaragabor #161 üzenetére
Rendben, de remélem sikerül megoldanom.
"Ép hardverben ép szoftver..."
-
fagy53
nagyúr
Köszönöm a gyors segítséget és tanácsokat, h_143570-nek és phare-nek
Az eltávolítót már elmentettem, az Avira és a NOD32 közül majd kiválasztom az egyiket.
Kiskutya: eddig a Norton sem talált semmit, és így járt a NOD32 is. -
ertz
aktív tag
Sziasztok!
Hosszú gondolkozás után rájöttem, hogy ha léteznek ingyenes tűzfalak (pl. Comodo), akkor létezniük kell az ingyenes vírusírtóknak is.
Szóval a kérdésem ezirányban lenne, hogy tudnátok-e ajánlani olyan ingyenes vírusirtót, ami felveszi a versenyt pl a NOD32-vel? Előre is köszi. -
zsoi
senior tag
válasz h_143570 #163 üzenetére
igen, de HA már bios szinten +lehet(ne) fogni az ilyet... azért azt egy k*rva jó dolognak tartom!
Tegnap olvastam egy cikket hogy Amerikában egy cég hw-es vírusvédelmet tesztelt (videókártya ''üres'' kapacitása+kaspersky av motor) elképesztő hatékonysággal... (scan: kb. 730Mb/sec!!!)
//tudtam hogy van már vagy 1 éve, kártya rootkit ellen -hw védelem- de ez azért komoly.... (a tendencia)
szerintem 2 év múlva már ez lesz a ''normális''
ha érdkel megkeresem a linket.A PC olyan mint a nő: nem lehet kiszámitani hogy reagál 5 perc múlva... :)
-
bnss
veterán
Megtaláltam a gazfickót, vagyis nem én, hanme a spysweeper. Kis naivan azt hittem, hogy az ingyenes spysweeper minden funkciója használható, ám nem így van, sajnos. Pont a legfontosabb rész, az írtás nem működik, de gondolom ti ezt tudjátok. Kérdésem, van valami hasonló ingyenes, ami legalább annyir ahasználható, mint a spysweeper? Adaware és spybot van most gépen, de ők nem találják azt, amit a spysweeper.
-
zvaragabor
senior tag
Kisvinyóra poénból ráuszítottam egy rakat vírust.
Comodo tűzfal, és antivírus, mindkettőből a béta.
A tünetek kisebb fagyások, újraindulás, nem akart a gép leállni. Bár nem indítottam el olyan sokat, ráadásul volt egy pár, amit felismert az antivirus és automatice karanténba zárta. Másik néhányat vagy az antivirus, vagy a űzfal hipsével nem engedélyeztem. Ha csak az adatbázisból való felismerést nézzük, hát még van mit fejlődnia az antivirnek e téren. Bár korábban írtam is hogy 260 ezres még csak. Hétvégén megint elindítok néhány(sok) vírust.I put a joke into the joke so you can laugh while you laugh,
-
zvaragabor
senior tag
AVG Anti-Spyware Free. Ennek 30 napig még működik a valós idejű védelme és az automatikus frissítés. Utánna leáll a real time scaner, és csak manuálisan lehet frissíteni. De nagyon jó.
Ha fontos lenne a valós idejű védelem is, akkor Spyware Terminator, és mellette az előbb említett AVG termék. ;)
[Szerkesztve]I put a joke into the joke so you can laugh while you laugh,
-
h_143570
addikt
A boot virusok egyenlore eleavultak es a vedet uzemmodu oprendszerek miatt maximum csak a bebbotolast tennek lehetetlenne. A hipervisorba betelepulo rootkitek visszont lehet, hogy fel tudnak hasznalni, hogy elinduljanak.
A 730Mb jo de 30nal tobbel a vinyo es a filerendszer fizikai es technikai korlatjai miatt nem nagyon fog tudni menni.
A hw rootkit kartja jo megoldas, de az nem csak a hipervisor retegbe betelepulok ellen jo? A linket megkoszonnem. -
h_143570
addikt
Nos kijott az ESS es a NOD32 v3 RC1es valtozata.
[link] -
wwhy
veterán
Teszem is fel az AVG mellé
ELADÓ <<Dell 7440 laptop>><<Újszerű, garis>><<i5-1345U, 16GB RAM, 256GB vagy 1TB SSD>>
-
LLam
senior tag
egyszerűen nem hiszem el hogy a trend micro 2007 több mint 100 MB ird és mond SZÁZ MEGABÁÁÁÁJT memóriát eszik! uh normális ez???
Stay hungry!
-
wwhy
veterán
Mindenki mást és mást. Sok minden számít Én pl. AVG Anti_malware- (hálózati) használok, (ezt vette meg a cég), mellette most a CounterSpy fut, kipróbáltam a ZA, Jetico (elég sokáig), és most majde felteszem az RC1-es Eset-et.
ELADÓ <<Dell 7440 laptop>><<Újszerű, garis>><<i5-1345U, 16GB RAM, 256GB vagy 1TB SSD>>
-
zvaragabor
senior tag
Avira megint akciót hirdet, 6 hónapos licensz igényelhető ingyenesen a Premium-hoz.
[link]I put a joke into the joke so you can laugh while you laugh,
-
ertz
aktív tag
válasz zvaragabor #193 üzenetére
Na nekem pont egy ilyen akció kellett. Legalább ki tudom próbálni, hogy mit is tud ez az Avira Pro. Köszi a linket.
-
bnss
veterán
Köszönöm én is a linket, egy próbát megér!
-
phare
aktív tag
Köszi az infót. Igényeltem is licenset az Avirától. Nagyon egyszerű, beírod a neved és a mailcímed és küldik is a license key-t. Most miért használjam a warez license keyt, ha az 4 hónap múlva lejár? Mostmár legálisan használom az Avirát. Ajánlom mindenkinek.
PS: Tesztelgetem a Jetico Personal Firewall 2.0.0.35-öt. Ez a verzió már nem béta, kijött a végleges. Nagyon jól szerepel a matousec leak tesztjén, csak a Jetico v2 és a Comodo szerezte meg az excellent minősítést. Nem tetszik viszont hogy a HIPS része túl sokat nyaggat, de biztos csak az elején, be kell állítani a tűzfalat és utána békén hagy. Fut XP-n Vistán, x64-en, egyszerűen minden windows operációs rendszeren fut. -
zvaragabor
senior tag
#196, #197 szivesen
Sajnos Win98-on nem fut, pedig még azt is sokan használják még. Bár engem ez nem érint, nekem Experience-m van. : )I put a joke into the joke so you can laugh while you laugh,
-
Vakegérke
félisten
Én is köszönöm szépen.
Azt hiszem, Comodo tűzfal, Avira vírus-, és valamilyen (talán az is Comodo) spyware kergető fogja védeni a tegnap telepített kétezresemet.Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Sweet.tv - internetes TV
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bluetooth hangszórók
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Autós topik
- Milyen SSD-t vegyek?
- További aktív témák...
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs