Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
YAS-dude
őstag
válasz Vismajor01 #5295 üzenetére
Az komoly. Több, mint egy kilowattot megeszik óránként? Ott valami más lesz, nekem forgató (5-6m3/h)+hőszivattyú(4kW) nem fogyaszt ennyit.
-
-
robag93
aktív tag
válasz Vismajor01 #5303 üzenetére
Sajnos ennek a jó napelemes világnak már (pl. nekünk) vége
-
Vismajor01
addikt
válasz robag93 #5304 üzenetére
Nekünk még van 9 évünk benne, elvileg. Aztán lehet h holnap elkaszálják...
Most 6500 kwh pluszban vagyok, szörnyen túl lett tervezve. Ez van ha akkor kell csinálni amikor még házad sincs aminek a tetejére fogod rakni.
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
andrisms
aktív tag
Sziasztok,
Jövőre lecserélném a 306x76-os medencét és a vízforgatót.
366x122cm-es kör medence kellene, egyelőre ezt találtam:Medence:
Intex Rondo 366 x 122 cm fémvázas medence
Van ennél jobb opció, ezt a típust ismeritek? Van Bestway is, de általában az Intexet javasolják, árban kb párezer a különbség.Vízforgató:
Steinbach Speed Clean Comfort 50 homokszűrős vízforgató
Intex KrystalSand 26646
Intex Krystal Clear 26648Ezek közül melyiket érdemes?
Lényeg, hogy okoskonnektorról szeretném napi többször elindítani.
Azt láttam, hogy a Steinbach szűrőnek elemes a memóriája, így gondolom megoldott, ha a 24 órás üzemet választom nála, akkor áram megszakítás után nem felejti el.
Ebben van beépített védelem/fi relé vagy simán bedugós?Intexnél 12 órás és "FP" van, viszont nem ír memóriát, és Facebookon panaszkodtak páran, hogy okoskonnektorról a beépített védelem/fi relé miatt nem megy az időzítés.
Teljesítményfelvételük mekkora? Steinbach 6m-re 450W-ot ír, az Inttex ugyanakkorára 250W-ot. Ott a 8m3-es fogyaszt 450W-ot. Nyilván ez a maximális fogyasztás, de mivel lehet számolni?
Kinek milyen tapasztalata van ezekkel?Mikor érdemes venni? Most ősszel vagy tavasszal/szezon előtt?
köszi -
j.bravo
addikt
válasz j.bravo #5296 üzenetére
#5297 FőDudu, #5287 Vesa:
Hát, az alján a berohadt rész nem is olyan kicsi, de némi nátrium-hipoklorit ezt a problémát akár még meg is oldhatná; a nagyobbik probléma hogy a fotózott részt kivéve, nem a lenti fotón látható egyirányú nyúlás, hanem furcsa gyűröttség/dimbesdombosság jelentkezett az aljfólia kerülete mellett 10-15cm szélességben (mintha mondjuk gyöngykavics ágyra raktam volna a nyárra, pedig nem), illetve mintha ridegebb, merevebb is lenne az anyag az aljzat közepéhez képest, ami teljesen lágy, ahogy kell.
Szóval lehet hogy búcsú lesz ebből, pedig a vázszerkezet és az oldalfólia szinte teljesen épek.Whatever.
-
YAS-dude
őstag
válasz Vismajor01 #5306 üzenetére
Ugyanez van itt is, a fogyasztásunk alapján ki lett matekozva mennyi napelem kell, aztán mindkét gyerek kirepült...
-
kosmoo81
tag
sziasztok,
iden picit nagyobb medencere sikerult upgradelni a 3,66os atmerobol lett egy 5,5x2,75x1,2 femvazas, kb 17000 liter vizzel. [link] ez az pontosan.
Most lenne az elso tel amikor nem engednem le a vizet, ebben kernek segitseget.
jelenleg "dugot" keresek a csatlakozasokhoz, hogy le tudjam kotni a szurot rola
sosem csinaltam ilyet, a cel az lenne hogy minel tobb viz bent maradjon, a szurot termeszetesen viszem le majd a pincebe, viszont a tobbi reszeben varnek segitseget, otleteket.elore is koszi!
-
-
FőDudu
veterán
Birjak, ha tesz bele teliesito anyagot. De a labai szet fognak rohadni, mert azok nem arra vannak tervezve, hogy teli koorulmenyek kozott hasznaljak. Hosszu tavon rozsdasodni fog - amitnek a teli paras idoszak csak felgyorsitja a hatasat.
Kivulrol festett (vagy porszort) a lab, de a belseje csupasz fem. Onnan szepen kirozsdal.
Nekem az 5 eves medence most ment a kukaba. A test meg talan birta volna, de a laba ilyen lett.Lab teteje:
Lab alja:
Es ez kb most az utolso szezonban lett ilyen. Ha lattam volna az osszeszerelskor a rozsdat, akkor eszembe sem jut ilyet hasznalni.Szoval ha teliesitenek, akkor eloszor is vennek cink spray-t es azzal a labak aljat es tetejet korbe fujnam BELULROL jo 10-20 cm magassagban. (a kozepe nem fog elrohadni, ott nem all meg a para). A cink spray lehet vagy 3-4e Ft, egy uj medence viszont nekem 400-500 Euro lesz (minimum).
Masik opcio a mosogato szivacs martasa es azt vegig huzni a csoben. Egy fel napos melot meger, ha ezzel tovabb birja.
A kepek egy 5 eves Bestway 407x107cm-es medencerol keszultek. Mediterran kliman (Adriai tengernel elunk). (nincs az a dogleszto meleg, mint Budapesten - nap kozben van 30-35 fok, ejjel meg 20-22 nyaron is, mert nalunk mindig fuj a szel a teraszunkon ahol a medence van).
Ha sobontos vizkezelest tervezel, az szerintem meg fel is gyorsitja az ilyen rohadast.
A labakon levo muanyag talpat mindenkeppen furd ki, hogy ki tudjon folyni belole a viz.
Elkepzelhetonek tartom, hogy nalam megallt benne a viz.[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
kosmoo81
tag
csatlakozokat most rendeltem, mert ezt nem tudom ledugozni.
a lab nalam mas kialakitasu, elvileg nem kaphat vizet, az alja meg teli:
megy bele a teliesito folyadek aztan majd jovore kiderul mit rontottam el
annyit pluszban megprobalok, hogy a tetejere teszek pluszban ponyvat, mert a sima takaro folia eleg gyengenek tunik -
FőDudu
veterán
válasz kosmoo81 #5316 üzenetére
Ez ugyanaz az 'elbaszott' konstrukcio ami a szomszedomnak eldurrant.
A sarkaiban levo L alaku resz nagyon kenyes, hajlamos kicsuszni. Ha ott szetcsuszik, akkor az isten mentsen meg. Azt ugyanis semmi nem rogziti az elekben vegig futo kerethez. Es siman elhasad a labakat tarto reszen. Szerintem ez nagy hiba.
En onkenyesen meghosszabbitanam azokat az L alaku reszeket, hogy veletlenul se tudjanak kicsuszni. (10-10 centi toldat mar eleg lenne).Nagyon figyelj, hogy hogyan allitod fel, nem toleral semmilyen egyenetlenseget. Tokeletesen vizszintben kell lennie.
Szomszed 7,32x3,66x1,32 meteres medencejebol 33m3 viz omlott ki az ejszakak kozepen. Senki nem hasznalta a medencet es se foldrenges se egyeb esemeny nem volt.
[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
FőDudu
veterán
Amit el tudok kepzelni, az az, hogy az egesz hosszanti elet 10-20 centit el lehet tolni, mert ha a labak nem kozepen vannak a foldon levo tartokban (pont ahogy a kepeden a jobb also lab), nos akkor a sarkokban az L idom az egyik reszen jobban bent, a masikon viszont alaig lesz bent a csoben. Innen mar eleg egyszeru levezetni, hogy ha nem egyenletes az L alaku reszek becsuszasa a hosszanti es kereszt tartokba, akkor valamelyik akar ki is tud csuszni. Tehat nagyon figyelj arra, hogy a szarkokban az elek vizszintes tartoi egyenlo tavolsagra legyenek egymastol. Marmint a 2 elleentetes oldal tavolsaga egyezzen meg.
Ellenkezo esetben a medence csale - nem kozepen vannak a hosszanti es kereszt tartok (az elekben levo csovaz).Felallitas nelkul marha nehez ezt beallitani, mert viz nelkul csulkik ossze a vaza es meg hajlik is befele. De amikor a foldon van es nincs benne viz, akkor probald meg a osszes labat az ot tarto muanyag kellos kozepere rakni. A kepeden az a jobb also lab nagyon jol lathatoan nincs kozepen.
[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
Vismajor01
addikt
Nemtom szomszédnak milyen volt, de nem lesz azért szar konstrukció mert éppen szomszédnál szétszakadt.
Nekem is mozog benne a sarok elem, nem véletlen, de hogy te azt ki nem húzod onnan amikor tele van vizzel az tuti Teljesen esélytelen. Ha meg szétakar esni akkor szétfog, lásd szomszédod.
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
FőDudu
veterán
válasz Vismajor01 #5320 üzenetére
Pedig de. Ki tud csuszni.
Elozo szezonban is kicsuszott neki - akkor leeresztes nelkul, a vazat hidrulikus emelovel megemelve sikerult vissza dugni.Nem szarozni akarom amit vettel, inkabb tanacsot adnek, hogyan ne jarj ugyanugy.
Aztan majd az elet megmondja...FőDudu
-
j.bravo
addikt
válasz j.bravo #5309 üzenetére
Na, oda jutottunk, hogy kis mozgatásra (ennél nagyobb hajtás kellene az elpakoláshoz) az alj szélén a merevebb-ridegebb rész ki is szakadt egy helyen, nyilván több követi majd.
Párom egyértelműen a medencétől való könnyes búcús leselejtezés felé hajlik.
Van bármi esély aljfóliát cserélni, vagy a medencefóliás (pl. beton/zsalukő medencébe a vízhatlan bélést fóliából méretre hegesztő) cégek csak fix építésű medencékbe(n) csinálnak ilyet? Vagy mindegy is, mert többe kerülne mint egy új csővázas medence?(van a családban amúgy egy másik, egy vagy két szezonban beüzemelt, jelenleg nem használt medence, de az 300x200x66-os szögletes, szerintem nem hozza majd ugyanezt az élményt, de tulképp nem kéne rögtön újat venni)Ha a selejtezés a gazdaságilag racionális út, mi a helyes módja ennek, hogyan kell hulladékként kezelni? (simán a műanyagos szelektív kukába? Elvinni valamely spec. hulladékudvarba? Vagy lomtalanításkor kellene kitenni?)
Whatever.
-
j.bravo
addikt
válasz YAS-dude #5323 üzenetére
Nálunk is a csak vízszigetelő funkciót betöltő alsó fóliával van gond (ott a súlyt ugye az aljzat/talaj tartja), az oldalfal, aminek meg kell tartania a víztömeget, teljesen rendben van. Ezért is van rossz érzésem kidobni
Most hogy mondod, a múltkori, felfújható hurkás medencét mi is akkor tettük ki, de nem tudom ez-e a szabályos módszer. Illetve, a következő ilyen alkalom augusztus végén lesz; ha valahova szabályosan le lehet adni mostanában, akkor oda vinném. Utánanézek az FKF-nél illetve a hulladékudvarok listájánál.
Whatever.
-
Vesa
Topikgazda
válasz j.bravo #5322 üzenetére
Kuka! Valójában, ezeknél úgy kell kalkulálni, hogy max. 2 év, aztán minden egyes szezon amit esetleg még kibír, az bónusz. Nem tartós megoldások. Nekem a max. amit egy ilyen kibírt, az 3 szezon volt, de volt olyan is, ami csak egyet. Pedig masszív alapon vannak, szintben, köztes szigetelőréteggel.
Az a 0.25-ös papírvékony fólia ennyit tud. Dirket csinálják így kínai barátaink, nehogy véletlenül tartós legyen.A tudomány a valóság költészete!
-
j.bravo
addikt
A felfújható hurkásról pedig azért álltunk át a csővázasra, hogy tovább tartson - végülis mondhatjuk hogy sikerült, azon kb második vagy esetleg harmadik nyáron egy idő után már nem találtam meg az összes, darazsak által szúrt lyukat, és minden este/reggel pumpálni kellett.
Ennek a mostaninak ez legalább a negyedik nyara volt, az is lehet hogy ötödik.
A vékony fém hengerpalástos változatok se bírják tovább? (Mondjuk ha azt le kell ásni, akkor mindegy; azt vsz nem fogjuk tudni megtenni)Whatever.
-
turcsikg
csendes tag
Egy 4,6m átmérőjű fémpalástos medencénk van, első idény lenne a teleltetése.
Korábban irta valaki, hogy vízzel félig töltött műanyag flakon a legolcsóbb megoldás A téliesítésre, hogy a fagy ne okozzon kárt a fóliában. Ezt hogy kellene elképzelni? Nem probléma hogy a flakonban is megfagy a víz? De ha megfagy, akkor hogy veszi fel a víz nyomását? Vagy viz helyett homok, hogy valamennyire lehúzza, es a levegőt préselné a megfagyó víz?
Illetve ezeket a flakonokat rögzíteni kellene a medence széléhez? Vagy összekötni őket, és rögzíteni úgy, hogy keresztbe legyen a medencében és ne mozduljon el?
Mennyi flakont célszerű használni, mert gondolom ezek alló helyzetben lesznek a vízben.[ Szerkesztve ]
-
YAS-dude
őstag
válasz turcsikg #5327 üzenetére
"Medence fagytest" a kulcsszó, aminek olvass utána, ha nagyon bizonytalan vagy. A bolti fagytest szerintem ahogy írod homokkal van félig töltve. Egy lapos, fél méteres műanyag cucc, egymással össze lehet őket kapcsolni. Nekem csak 3 méteres a medencém, azt mondták a boltban (és ezt is tapasztaltam), hogy nem kell keresztbe is egy sor, hanem összesen egy sor elég belőle (pedig duplaannyit is eladhattak volna). Kb. 2000 Ft darabja, én nem szarakodtam petpalackkal, ezt tuti egyszer kell megvenni. A sor két végére kötöttem valami zsinórt, azt lerögzítettem a medence széléhez (ragasztószalaggal) és kész
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest