Új hozzászólás Aktív témák

• Piftuka

veterán

válasz FőDudu #1236 üzenetére

Úgy látom, téged nem zavar az, hogy mennyi és milyen típusú vegyszer van a medencédben... :D

Azért én óvatosabb vagyok ilyen szempontból. És hát a manóba is... másfél hónapig az enyhe klórozással tökéletes volt a víz.

Most pedig másfél hete csak szívok vele.

Amúgy nemrég jöttem be a medencézésből... Levettem a ponyvát; kristálytiszta víz fogadott. De továbbra se volt enyhe klórszaga sem.

Megmértem a PH-t... hát bizony bíbor színű lett a teszter. De mi a franctól ment fel tegnap óta ennyire a PH? Hozzá sem nyúltunk.

Ráadásul a medence belső falán, több ponton nyálkás volt. Azt végigdörzsöltem, amitől a víz enyhén zavaros lett.

És utána még durvább dolog történt. Vettem vizet a teszterbe megint; frankó enyhe narancsárga lett. Mondom "remek, tökéletes"...

A klórszint persze magas, de hát jó sok klórt kapott most 3 nap alatt.

Aztán csobbantunk egyet (és 10 perc múlva jöttünk ki, mert a klór elkezdte irritálni a karomat).

Közben pedig a mérőben a halvány narancssárga víz sötét bíborra váltott!!! Ez mi a fene, de komolyan?

Én már nem értem. (A teszter, a tabletta jó... raktam egy kis PH mínuszt a tégelybe még ugyanabba a vízbe, azonnal kisárgította a vizet.)

Most adtam neki még 500 gramm PH mínuszt (ha a teszter jó, akkor bőven 8.2 felett volt a PH), 50 ml pelyhesítőt, 100 gram klórgranulátumot....

Visszatakartam. Ha holnapra is ilyen lesz a víz, akkor leeresztem.

De egyszerűen nem értem, mi történt 1,5 hete, amitől folyamatosan ennyire "elmászik", és hogy mi a fene ez az egész a PH értékkel!? :F :(

Új hozzászólás Aktív témák