Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- oriic: A TOP 10 legtöbb hozzászólással rendelkező PH! felhasználó
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- GoodSpeed: ASUS TUF Gaming VG27AQ - finomhangolása
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
#56474624 #3026 üzenetére
Csak sikerült hasraütésszerűen, csak a diszkriminánsra vigyázva olyat adnom, ahol x^2 -re az egyik negatív.
Sebaj, az előző hozzászólásban megadott egyenlet viszont jó példa erre (mindkettő gyök pozitív x^2-re), hogy azt a bizonyos definíciót nem szokás véresen komolyan venni.
(#3037) pisti666:
Szerintem ez nem jó. A mínusz egyet én úgy hoztam ki, hogy a lépcső fokainak a számába nem vesszük bele a legfelsőt. Ha belevesszük, akkor osztható 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal (ebből kell a legkisebb), és levonjuk a mínusz egyet.
-
HuMarc
veterán
válasz
PindurAnna #3036 üzenetére
Ja jó, akkor olyanban nem segítettem, amivel megelőzhetnének valamilyen versenyben
Én hatodikos vagyok és idén már 5 matekversenyre neveztem. De ezeket a feladatokat még nem láttam. De jó ötlet, hogy ide feltegyem a kérdéseket.... Majd a következő beküldős fordulóknál
-
Ruszki
senior tag
2.nél én is térfogatot számoltam
0,1192m3
De felszínt kell! -
ngabor2
nagyúr
válasz
PindurAnna #3021 üzenetére
nekünk ezek jöttek ki:
1: 59
2: 192 dm3
3: 4
4: 40
5: 12
6: 9
+1: 9363584 -
PindurAnna
Közösségépítő
válasz
Apollo17hu #3025 üzenetére
Nem gépeltem, meg van pc-n.. S már meg van oldva, de hárman három féle eredményt számoltak a fiúk
Versenyfeladatsor lenne sajnos..ezért kértem a segítséget..
-
törölt tag
válasz
Apollo17hu #3024 üzenetére
Oké, akkor oldd már meg a következő egyenletet kérlek: x^4 + 2*x^2 - 8 . Ide vezesd le szépen az összes valós megoldást. (Négy lesz.) De lehetőleg úgy add meg azt a négyet, hogy nálad négyzetgyök x az mindig nemnegatív, ha már ennyire csőlátású vagy.
-
Apollo17hu
őstag
válasz
Bocs, de szerintem mire begépelted, a felét meg is tudtad volna oldani... Vagy legalább foglalkoztál volna velük.
-
Apollo17hu
őstag
válasz
#56474624 #3022 üzenetére
Lehet csodálkozni, de így van: a (valós) négyzetgyök definíciójakor kikötik, hogy az eredmény legyen nemnegatív.
négyzetgyök x - re nézve másodfokú, és négyzetgyök x -re ebből az egyik megoldás negatív
Akkor az nem megoldás. Ha nem tetszik, várj egy olyan választ a fórumban, ami a te elméletednek ad igazat.
-
Ruszki
senior tag
válasz
Az utolsó.
„Rendszere koordináta”
Ebből már kiderült! -
törölt tag
válasz
Apollo17hu #3019 üzenetére
Te ezeket most komolyan írod? Úgy érted, hogy elméletileg nem lehet egy szám négyzetgyöke negatív?
Másodfokú egyenletnél a megoldásnál szerinted hogy jött a négyzetgyökjel elé a +- ? Úgy, hogy megfeledkeztünk a definícióról szándékosan.
És ha van x^2 - re nézve egy másodfokú egyenleted (ami x-re nézve negyedfokú), pontosan ugyanígy kell eljárnod gyökvonásnál, különben nem kapod meg az összes valós megoldást.Nem tudom pontosan idézni az egyenletet (nincs nálam), a lényeg az, hogy négyzetgyök x - re nézve másodfokú, és négyzetgyök x -re ebből az egyik megoldás negatív. A kérdés az volt, hogy ilyenkor az megoldás-e, ez pedig definíció kérdése, nem pedig elméleti lehetetlenség.
-
PindurAnna
Közösségépítő
Sziasztok, ezekben kellene a segítség
1. Matyi egy hosszú lépcsőn szalad fel. Ha kettesével lép, akkor egy lépcsőfok marad ki, ha hármasával lép, akkor kettő, ha négyesével, akkor három, ha ötösével, akkor négy, ha pedig hatosával, akkor öt lépcsőfok marad ki. Legalább hány foka van ennek a lépcsőnek?
2. Egy kocka éleinek hossza 5dm. Mindegyik lap közepén egy-egy 1dm oldalhosszúságú négyzetes lyukat vágunk a szemben lévő lapig. (a lyukak élei párhuzamosak a kocka éleivel). Mekkora az így keletkezett test felszíne?
3. Hány olyan hatjegyű pozitív egész szám van, amelyben a harmadiktól kezdve mindegyik számjegy az előző kettő összege?
4. A szomszéd bácsi megkérdezte Matyi anyukájától, hány éves. A kérdést az anyuka udvariatlannak találta, ezért így válaszolt: „ Ha 100 évig fogok élni, akkor mostani életkorom háromnegyede egyenlő a hátralévő éveim számának felével.” Hány éves Matyi anyukája?
5. 4 golyót, Pirosat, Fehéret, Zöldet és Kéket sorba rakunk. Hány olyan sorrend lehetséges, amelyben a Piros megelőzi a Fehéret?
6. Matyi nyáron libákat legeltetett néhány napig, és közben a következőt figyelte meg: 7-szer esett az eső délelőtt vagy délután. Ha délután esett, akkor délelőtt nem esett. Összesen 5 esőtlen délután és 6 esőtlen délelőtt volt. Hány napig tartott a legeltetés?
+1. A ráadás feladatokban egy-egy híres matematikust kell kitalálnotok, és egy hozzájuk kapcsolódó feladatot megoldanotok:
1. A barokk kor első nagy matematikusa
2. Vizsgálta az egyenletek megoldhatóságát, és foglalkozott görbékkel és érintőikkel
3. „Rendszere koordináta”
4. Legismertebb filozófiai műve: Értekezés a módszerrőlKi ő?
Feladat:
Ő találta meg azt a barátságos számpárt, melynek egyik tagja a 9437056.Mi a számpár másik tagja?
( Két szám barátságos számpárt alkot, ha összeadva az egyik szám önmagánál kisebb osztóit a másik számot kapjuk, és fordítva. A legkisebb barátságos számpár a 220 és a 284)
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- PlayStation 5
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- GTA VI
- NBA és kosárlabda topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Xiaomi Mi 9 Lite - kilencre érdemes lapot húzni
- sziku69: Szólánc.
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac 27" 2020 i7 128GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i7-8G I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- 12 Részletre BANKMENTES KAMATMENTES ASUS Vivobook 15 X1504ZA-BQ856W laptop további tulajdonsága
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest