- lovag05: Híradó
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sirandrish: Dohányzás Vége(!?)
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 ajánlható?- Puskill PSK-D5M6400BH-16G
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- weiss: Pant* rant
- Banyasz papa: segitség kérés
-
LOGOUT
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
tvamos
nagyúr
-
CollectoR
aktív tag
válasz
Matska #10134 üzenetére
Heliosok helyett jól használható nem full-frame gépeken ha kell a csavarodós boka
Olcsóbb, kisebb és a bázistávolsága a C mount miatt kellemesebb tükör nélküli gépen, nem kell böhöm nagy adapter hozzá.
Csak fel kell készülni rá hogy a kép szélét le kell vágni az erős vignettálás miatt.
[CCTV] -
jjeahh
nagyúr
válasz
Matska #10128 üzenetére
Természetesen szokni kell, de szvsz nincs gond a sony menüvel, asszem csak az zavart, hogy az első tárcsa rekesz állításra van és nem testreszabható, így manuális obival fölöslegessé válik. De lehet rosszul emlékszek
. Én az olympus menüt nem tudtam megszokni anno, de legalább a gyormenüjük nagyon rendben van.
tvamos: Nikon 1 után minden lassú lesz, max az új e-m1 II tudja azt a gyorsaságot. Mondjuk attól függ mit értesz a gyorsaság alatt, az újabb gépek már mindenre elég gyorsan reagálnak, a puffer is általában rendben van, de durva slowmotion videókat meg 60fps sorozatot ne várj...
-
80hun
addikt
válasz
Matska #10122 üzenetére
Izlés dolga. Sztem elsőre mindegyiknek fura a menüje.
1-2hét és bármit megszokokNekem nincs gondom az átláthatósággal, van olym van sonym. Most a pana az új ezt is szokni kell.
Annó a nikont is meg kellett szoknom meg a fuji is fura volt elsőre.Sztem mind jó csak nem szabad feladni, új szerzeményt mindig sokat nyomogatom este lefekvés előtt
-
Rapid136
őstag
válasz
Matska #10122 üzenetére
Miután vannak rajta custom gombok és a többi gomb is programozható, igy azért nem olyan bonyolult.
És van egy funkció menü is, amibe a fotózáskor leggyakrabban használt opciók vannak belesűritve.
A menü szét van bontva almenükre, fotózási alapbeállítások, kamerabeállítások stb.
Aki Sonys volt annak átlátható, de nyilván én is hülyét kapnék más gép menüjétől és szidnám mint a bokrot.
Meg kell érteni a logikáját és akkor nem problémás. Szinte csak a távvezérlő engedélyezése miatt kell belemennem, minden más a gombokról állítható (ugyanis ha az be van kapcsolva akkor nem megy standby állásba a gép). Ja és a standby időzités miatt, ha akció van akkor hosszabbra veszem. -
MrChris
nagyúr
-
fefe9
tag
válasz
Matska #10088 üzenetére
Keress rá gugliban, én láttam több összehasonlítását a MIR-nek, meg a Flektogon-nak, úgy emlékszem optikailag van is közük egymáshoz.
Más téma, általánosságban:
Peaking: még nagyobb szentségtörés, és nincs is összehasonlítási alapom, de én elégedett vagyok eddig a Panasonic GX7 peaking tulajdonságaival, manuálokkal kereső + peaking elegendő, ritkán kell csak a belenagyítás. (biztosan van jobb, használhatóbb, de nekem bevált) -
80hun
addikt
válasz
Matska #10079 üzenetére
Nem fogja hozni azt a minőséget mint egy A7.
Az enyémre 5év gari van mire lejár már jó öreg gép lesz.Nem rossz dolog a reducter de azért csodát ne várj tőle.
Se szenzor teljesítményben se a többiben nem fogja helyettesíteni az A7-et.
Pl az x-e1 v. e-m10 keresője a közelében sincsa az A7-nek manuálozásra. A focus peaking is csak a sony-n használható normálisan.
Nem azt mondom hogy vegyél A7-et de azért más világ mint a cropos vázakA porosodásra körtepumpa a megoldás, sok manuálom van ezzel még nem volt gondom pedig sokat cserélgetek obikat a vázakon.
-
daniduke
tag
válasz
Matska #10039 üzenetére
Teljes mértékben. Most így visszanézve elég riasztóak a tesztképek
Viszont vegyétek figyelembe, hogy a sima adapteres képek is trágya minőségűek nyitva (bár ez a fás téma eléggé kiemeli a képi hibákat a széleken), kvázi ez az objektívek hibája, nem a focal reducerét. Ha van egyáltalán, akkor számomra elhanyagolható a camdiox hatása a képminőségre a kennex és a zeiss esetében (képernyő méretre fotózok), az exaktar meg a pentacon esetében viszont még szebb végeredményt is kapok a focal reducerrel.
Egy szó mint száz, ~50 rugóért van egy olyan szettem, ami kvázi tudja a "FF bukét", teljesen kihasználja a régi obik képét, és még egy FÉ-t is nyerek, mindezt apró kivitelben. Engem megvett -
80hun
addikt
válasz
Matska #10029 üzenetére
Jopár volt nekem is mint írtam ,de csak egy maradt.
44-2ből volt kettő Zebra is abból ez egyik iszony éles volt de vmi nagyon ramaty állapotba volt sajnos.
8-10db zenit váz még van itthon ezenkívűl kb 5db-ot már szétbontottam a kiscsavarok miattSajnos tényleg a gyártásí szórástól függ hogy milyet fogsz ki.
Bár ha van egy szép 44-2-d azt kár eladni, pár ezerért mert örök darab
-
-
daniduke
tag
Itt is ez a helyzet, azonban rövid használat után arra jutottam hogy ez a minőség romlás habár tény, nem olyan vészes, továbbra is nyitva fogom használni az obikat végtelen esetén is. Viszont csak a végeredményt látva nem lehet eldönteni hogy ez az objektív vagy a focal reducer hibája. Ehhez össze kéne lőni fej fej mellett egy FF vázzal. A helios meg csak simán szar
ferq68: erről sajnos nem tudok semmit, lévén Sonyn használom, nincs már Olympusom .
Szerk : Amellett hogy a szélek gyengébbek, rekeszelessel rohamosan javulnak is, tehát nem zárnám ki a tájképelést sem a kepletbol.
-
jjeahh
nagyúr
55-ös revu feneke pont annyira lóg ki mint a heliosé
Amúgy több verzió van, lehet eltérőek, nekem ilyen van. Hogy meg vagyok-e elégedve? Nehéz kérdés
.
Az 55-ös nyitva lágy, CA van bőven, F2-től egész jó, bokeh apsc meg ff szenzoron már örvénylik, rekeszelve szögletes, képe enyhén barnás, vinyettál is rendesen... Szal nem egy képminőségbajnok, de én szeretem, mert karaktere az van, ilyen flare-t is tudItt az összes nyilvános képem vele.
A 135-ös ami érdekesebb, mert normál adapterekkel életem legsz*rabb obija volt, focal reducerrel viszont imádom. Szal fogalmam sincs jó üveg-e, annyit tudok, hogy sima adapterrel m4/3-on nyitva kb. használhatatlan és kettőt rekeszelve is CA-zik, semmilyen rekeszen nem valami éles. Focal reducerrel viszont nyitva sem vészes a CA és beretva. Az ellenfényt mondjuk ez sem bírja... Képek erre.
faki_: Hát kéne de kva drága...
-
MrChris
nagyúr
Ami az EF után van az elvileg felmehet arra az adapterre, csak kell hely, hogy még a további adapter is beférjen. Az is egy érdekes kérdés, hogy a reduktor lencsének muszáj e ott lennie. Ha lehetne játszani az előre-hátra toligálásával vajon növelhető lenne a reduktor és az obi közti távolság, mert akkor akár az FD, MD, AR is játszhatna, persze az egész adaptert átalakítva...
-
80hun
addikt
Sajnos a Minolta MD és a Canon FD se jó EOS vázra. Van hozzá adapter de nem lesz végtelened.
A takumar 1.4 már olyan 35e kötül van , a pentax meg 25e..
Az SMC pentaxok a takumárokat váltották egyébként
Eladhatóság szempontjából meg az kel el amit ép keresnek v. nagyonjó az ára.De mivel beköszöntött a milc korszak így minden manuál drágább lett
-
jjeahh
nagyúr
No, most értem haza a napi túráról
.
Nekem Camdiox m4/3-M42 van, eddig ezekkel a vázakkal próbáltam, mindegyiken műkszik: e-p1, g3, gh2, g6, gh4.
Meg ezekkel az obikkal: Domiplan 50mm F2.8, Helios 44-2, Revuenon Special 135mm F2.8, Auto Revuenon 55mm F1.4, természetesen ezekkel is szépen műkszik. Ha esetleg valamelyik érdekel összemérhetem a s*ggét is a helios-al. Amúgy végtelenem nekem sincs, de ezt úgy kell elképzelni, hogy nagyon-nagyon távolra nem lehet teljesen élesre belőni nyitott rekesszel, de szerintem ez nem valami nagy hátrány, nem igazán tudom elképzelni, hogy valaki régi olcsó manuállal tájképeljen tágra nyitvaArra még a kitobi is sokkal jobb...
-
Muerte68
addikt
nem gond ha leírod mit tapasztalsz,elég sokan gondolkodunk focal reducer beszerzésén -de EM 10-nél állítólag a szenzorba ér bele vagy az aknába ütközik a lencse.
Sajna fizikálisan még nem tudtuk megnézni,sajna nincs a közelben senkinek
Addig meg rizikós a vétel azért nem túl olcsó.
Azt sem árt tudni ha valamelyik obi nem kompatibilis -
80hun
addikt
Nem
Ha a helios 44-2 jó akkor sokminden rá fog menni.
Arra kell figyelni hogy ne vegyél a helios 44-2-nél hosszabban kilógó hátsólencsetagos obit
Nagyonsok obiból szinte ki sem lóg a hátsó lencsetag.A jupitert csak a chrome verzió miatt szeretnéd? Én a 37A-t ajánlanám inkább.
A takumar 1.4 meg elég drágák abból én a SMC Pentax-M 50/1.4-et venném, dehát kinek miNekem SMC Pentax-M 135/3.5 van , ez is megteszi
-
80hun
addikt
Igen most már látom a problémát
Én vennék másfajta 50/1.7 v inkább 50/1.4 obit az reducterre. A yasi meg maradna sima adapterhez.
Van választék bővenAnnyira nem drága obi hogy ehez leceréljem a reductert egy FX-M42-re , de sztem abba is beleérne , túlságosan kinyúlik a lencsetag.
Persze ez egyéni véleményem
jjeahh
Nemsok ilyen obi van ami ennyire kinyúlik. A maradék választék meg elég nagy -
80hun
addikt
Mit jelent az hogy koppan?
Az adapterben belül megakad 2m-nél v. kézbevéve adapter nélkül is megakad?
Vagy megakad akkor is ha az eos-m42 adaptert rakod csak rá?
A yahsi m42-es v. c/y?
Ha a helios nem koppan fel a focalreducterben akkor fura ha a másik igen mert a helios 44-2-nek igencsak kilóg a hátsó lencsetagja végtelenre tekerve.
-
MrChris
nagyúr
Ok, egy xmount-EF focalreducer adapter és arra pedig egy EF-M42 vagy EF-OM... Persze Canon FD már nem játszik, mert annak szándékosan rövidebb a bázistávja. Így marad egy kis lehetőséged játszani a foglalatokkal. Alulra a kitobi viszont mindent ver minőségben. 135-ösnek etalon a Sonnar 3,5-es.
-
H2o-pok
senior tag
Szia. Na igaz hogy jó kis obi ez a Yashica?Nincs már meg a számod sajna. Ha érdekel van egy patika M42 ,35mm es obim. Meg egy Takumar 55 f1.8 is. Mind 2 gyűjtői db. Hivj fel ha gondolod, neked "óccsón" számolom!
Amúgy m4/3 on próbáltam simán egy pentacon 29mm est. Sokkal több "fér bele" mint az 55 be. Le is mondtam a 24 ezres focal reducer ről. Ez + obi már túl sokban van. Annyiért máí kapok egy m4/3 30mm est pl a sigma.
-
jjeahh
nagyúr
A Lens Turbo II-ről pont nagyon pozitívak a neten fellelhető vélemények
. Nekem Camdiox van jelenleg, néhány példánynál előfordulhat, hogy nincs végtelen, képsarokban nem valami éles, de cserébe olcsó. Ez is megnöveli a látószöget meg nyersz 1FÉ fényerőt, képközépen élesebbek lesznek az obik. Itt egy példa kb. mennyit változik a látószög/mosoda, itt meg pár kép, amit eddig vele lőttem m4/3 gépen.
-
MrChris
nagyúr
Melyik csavart? Milyen adapterről? Ha a pici M3-as imbusz hernyó akkor olyat lehet kapni. Pl Bp1en a Dessewffy utcában az Adriánus csavarboltban. Vagy Fabory, ők drágák, de ez nem fog falhoz vágni, kérdés van e nekik, mert pár hónapja viccessen erős árakon mindent rendelésre akartak.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Keresünk dokkolókat
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest