Új hozzászólás Aktív témák

• Amazonas

senior tag

Sziasztok,

VirtualBox-os tesztelgetés után úgy döntöttem, hogy a Manjaro KDE lesz a fő rendszerem (leginkább a friss kernel-ek és a rolling release miatt, valamint addig is ismerkednék az Arch világával), miután úgy néz ki, hogy az általam használt programok mellett megtaláltam minden Oxygen-es dolgot a kinézethez is.

Másfél éves Mint KDE használat után váltanék, és az alábbi kérdéseim lennének:
    - Az ablakok áttetszősége jelenleg nem állítható be, mert a kompozitor nem támogatja, de gondolom ez csak a VirtualBox miatt van így?
    - A root-nak eddig 20 GB-ot adtam, de 10-11 GB-nál igazából sosem használt többet. Igaz, terminálból időnként takarítottam a cache-et, illetve a régebbi kernel-eket is rendszeresen leszedtem. (Ahogy látom, ezeket a Manjaro KDE-n GUI-ból is el lehet intézni az Octopi-ban.) Maradjon továbbra is a 20GB-os partíció a root-nak, vagy beéri kevesebbel, pl. 15GB?
    - A Mint-et swap nélkül használtam, sosem sírt, lassult be vagy fagyott le miatta, még VirtualBox-használat mellett sem. (8 GB RAM van a gépben.) Mehet fel a Manjaro is swap nélkül?
    - Ha érintetlenül meghagyom a home partíciómat, tud belőle konfig file-okat olvasni a Manjaro vagy inkább clean install menjen?

Köszi.

Új hozzászólás Aktív témák