Hirdetés

2024. május 6., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1393) vezérmű


vezérmű
csendes tag

Sziasztok!

Engem kedden műtöttek, és ma reggel (csütörtökön) haza is jöhettem a kórházból.

Nekem elég profi doki csinálta, szépen össze is égette a torkom felületét a műtét alatt (forrasztópákával ami az orvostudományban használatos), meg mindkét félmandula kivétele után még esztétikailag csinosított rajta (szedett ki darabokat a torkomból) és ma említette hazaengedés előtt, hogy nagyon szépen gyógyul. Gond nem valószínű, hogy lesz vele.

A műtét nem volt kellemes, én nagyon nehezen viselem, ha ingerlik a torkomban a dolgokat, többször is volt hányásom műtét közben, de nyilván csak az inger volt mert nem volt mit kirókázni ugye a műtét előtt evési ivási tilalom miatt. Ezt megelőzni nyugodt lélegzéssel és leengedett vállal lehetne elvileg.
Tiszta vér volt az egész műtét, nekem 1 óráig tartott műtét után a vérzés. Műtét után két órával kaptam farba egy fájdalomcsillapítót, valamint már akkor elkezdtem inni a teát, egyből megittam szép lassan 1 pohárral nagy kínok közepette.
Másnap már ettem is, és sok teát megiszok egy nap (kb 2-3 liter), 3-4 jéggel poharanként.

Ma a 3. napom és már érzem hogy fülemre is jön a fájdalom. Cataflam nélkül tényleg k.rva sz.r lenne, így is megeszek 3-4 darabot egy nap belőle, és még most jön csak a neheze elvileg.
6.-7. napra ígérték a sebleválást.

Amit nagyon fontosnak tartok mandulaműtét után:
Minimum fél-negyedóránként igyál jeges teát(3-4 jégkocka egy pohárban), hogy a seb összehúzódjon tőle, és nedvességben is tartsa a sebet (a szárazságtól kirepedezhet, és megindulhat az idő előtti vérzés ami senkinek nem jó), valamint vizes alapú jégkrémekkel esetleg sikerülhet a fájdalomcsillapító hatását kitolni időben.
Fürdeni csakis hidegvízbe a felsőtestnél (értsd mellkastól felfele), alsótestnél pedig langyos.

Nekem eddig ezek a dolgok beváltak, valamint rengeteget segít lelkileg, hogy itthon vagyok, és boldog szerető családban élek.
24 éves férfi voltam.

Üdv.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.