2023. február 7., kedd

Gyorskeresés

Magisk gyorstalpaló ha egy app nem akar indulni root / módosított rendszer miatt

Írta: | Kulcsszavak: Magisk . bank . app . nem akar indulni . root . módosított rendszer

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Magisk kérdésekre [ITT] lehet választ kapni, a fórumtémában még válaszolok is nagyon szivesen - de ezt a blogbejegyzést felejtsétek már el.. alapvetően okay DE az általam nyitott Magisk topik és annak az összefoglalója folyamatosan frissítve lesz (én vagyok a topikgazdája).
Magisk gyorstalpaló ha egy app azt mondja root-olt a telefon és nem akar menni:

Ha a CTSProfile és a basic integrity is bukott a teszten
de biztosan nem piszkáltál semmit (SELinux permissive pl..)
és a ROM fejlesztője szerint működnie kellene a Magisk-al a SafetyNet-nek,
akkor flash-eld ezt a modult ami ebben az XDA hozzászólásban van csatolva:
Universal-safetynet-fix-v3.zip vagy megtalálod a Mega tárhelyemen (MAGISK > Banking_not_working_-_FIX és közvetlen link - vagy lehet szöszölni hogy saját magadnak választod ki melyik készülék fingerprint-jét hazudja be a Magisk (Busybox modul & MagiskHide Props Config modul Magisk Manager-ben feltelepít és restart majd egy terminál appban su -c props (OFF)(vagy su majd props, ki hogy szokta meg..)(/OFF) paranccsal lehet is válogatni az 1-es Edit device fingerprint majd f és "ismert készülékek" pont alatt, w.miki-nek kösz a video-t - ugyanúgy ugyanaz a vége mint a SafetyNet patch csak te választod ki mit hazudjon be..)

A lényeg: először az általad használt ROM legyen egyenes, addig szerintem nincs értelme se belekezdeni abba hogy a banki app működik-e vagy nem Magisk használata mellett mert ha a SEPolicy miatt hasal amúgy is a ROM vagy valamiért a SafetyNet (pl. CTSProfile fail) alapból se megy akkor nincs igazán értelme továbbmenni mert nem tudhatod milyen ROM maintainer csontvázak esnek ki a szekrényből. (OFF)(Fel is jött így említeném külön is: Xiaomi Developer ROM-ok nem mindig mennek át alapból se a teszten valamint a SafetyNet patch vagy a MagiskHide Props Config használata ugyan megoldás de csak workaround, ezeket a problémákat ROM fejlesztői oldalról kell - és illik is - megoldani.).(/OFF)

Ha a CTSprofile OK és a basic integrity is OK akkor ezek az ajánlások vannak:
!!! Minden új app indítás előtt töröld az app adatait teljesen vagy telepítsd újra Play-ből !!!
(OFF)Az appok elmentik ha találtak root-ot..(/OFF)
1, Beállítások -> Telepített appok -> Google Play Services -> vedd el a Telefon jogot. Keresd meg az appot ami problémás, töröld az adatait mindenestül, Magisk Manager-ben rejtsd el a root-ot az apptól root és utána indítsd el
2, Ha ezután se megy, akkor az elsőt csináld meg újra majd a Magisk Manager-ben a beállításokban válaszd ki a Magisk Manager Hide-ot (OFF)(ez nem a Magisk hide hanem a Magisk Manager Hide, ezzel a Magisk Manager appot úgy telepíti hogy egy teljesen véletlenszerű neve lesz így a nem működő app nem fogja látni hogy van Magisk Manager (mert nyilván csak akkor van telepítve Magisk Manager ha van Magisk és így van root. Ezt azért írom le külön, mert Magisk Manager update után ha nem vonod vissza a hide-ot akkor utána két Magisk Manager app lesz a telefonon ami zavaró lehet meg nincs is értelme.. Magisk Manager update előtt a Magisk Manager Hide-ot ki kell kapcsolni, ezzel eredeti néven visszatelepíti a Magisk Manager-t és utána a frissítés már mehet rendesen majd utána megint bekapcsolod a Magisk Manager Hide-ot ha kell.)(/OFF)
3, Ha ezután se megy, akkor az a második lépést csináld meg megint (vagyis az elsőt és a másodikat) és flash-eld a liboemcrypto zip-et amit eredetileg itt találsz vagy a Mega tárhelyemen (MAGISK > Banking_not_working_-_FIX és közvetlen link)

Ha már működik akkor a Google Play Services-nek vissza lehet elvileg adni a Telefon jogot.

Egyes custom kernelekbe eleve beépítenek SafetyNet bypass-t (OFF)(Sultanxda @XDA írta magát a bypass-t).(/OFF) de ez persze nem segít ha maga a ROM nem egyenes..

Egyes modulok is bezavarhatnak (egyszer pl.a (L:https://github.com/Magisk-Modules-Repo/terminalmods)Terminal modifications(/L) modul miatt volt bukta, meg egyes appok már a busybox-ra dobják, hogy biztosrootoltminekkénenekedbusyboxhanincsroot-ottvanazalaptoolboxmindenreelégrootnélkülis) úgyhogy gond esetén mindet le kell tiltani és úgy próbálni megint (és|vagy core mode használata.)

Ha ez se akkor Canary Magisk build-et kell megpróbálni
(OFF)(Magisk hibajelentéshez amúgy is az a kérés hogy Canary-n is teszteld le mert a problémád már lehet javítva van csak nincs még kint se beta (se stable) build-ben még).(/OFF)

Ami még zavarhat: az appfejlesztők természetesen nem hülyék, ha a telefonon van olyan app ami biztosan csak root-al fut jól és fel van telepítve akkor feltételezhetően van root, még ha a magisksu meg a manager el is van rejtve. Mivel az appok könnyen lekérhetik a telepített appok listáját így nincs nehéz dolga a fejlesztőknek hogy közkézen járó "rossz alkalmazás" lista alapján szűrjenek és utána ne induljanak el az appok ilyen-olyan hibaüzenettel ("root megléte", "módosított rendszer", etc..). Ilyen appok a teljesség igénye nélkül.: Lucky Patcher, CreeHack, Freedom APK, AppSara, IAP Cracker APK, Leo PlayCard, IAPFree, SB Game Hacker download, GameCIH, Cheat Engine.. De a sor gyakorlatilag kvázi végtelen.. Valamint sok app nézi pl. hogy van-e fent Titanium Backup, Root Checker, Logcat app, a listában szűrnek arra a szóra hogy root, szűrik a kernel "tuningoló"/beállításmódosító appokat, szóval olyan appokat amikről tudvalevő, hogy csak root-al működnek helyesen. Egy remek app amit Play Store-ból is letölthetsz amolyan ellenőrzésképpen: RootBeer Sample - ez kb ugyanúgy körbenéz mint a banki meg egyéb appok és megmondja mit talált.. így könnyebb esetleg tenni ellene (mármint a root-oltság felfedezhetősége ellen).

Hozzászólások

(#1) Oldman2


Oldman2
veterán

Köszi!

(#2) zeon.hu


zeon.hu
nagyúr

Felment mindét zip, minden a leírás szerint (elvileg), de a Raiffeisen csak nem megy.
Mit tehetnék még?

?#@*&%!

(#3) zeon.hu válasza zeon.hu (#2) üzenetére


zeon.hu
nagyúr

Annyi kiegészítés, hogy egyel korábbi verziós Raiffeisen se működik, ami korábban ment.

Vajon egy Magisk frissítést segítene?
(Viszont nem biztos, hogy a rom-nak tetszene.)

[ Szerkesztve ]

?#@*&%!

(#4) WhiteWalker válasza zeon.hu (#3) üzenetére


WhiteWalker
nagyúr

Nekem a legfrissebb van fent ( Magisk) és a 2. módszerrel működik a legfrissebb Raiffeisen app.
(Custom Romon)

[ Szerkesztve ]

(#5) zeon.hu válasza WhiteWalker (#4) üzenetére


zeon.hu
nagyúr

Holnap frissítem akkor, legfeljebb visszateszem, ha a rom visít miatta.

?#@*&%!

(#6) WhiteWalker válasza zeon.hu (#5) üzenetére


WhiteWalker
nagyúr

Nem tudom hogy mennyire számít a Magisk verzió , mert MIUI EU DEV romon az első 3 módszerrel sem ment. Bár lehet én voltam béna , de nem hiszem , hiszen Custom romon minden gond nélkül fut a 2. módszerrel , nem egy nagy varázslat a leírás szerint.

[ Szerkesztve ]

(#7) zeon.hu válasza WhiteWalker (#6) üzenetére


zeon.hu
nagyúr

Global 9.2.15 beta-n vagyok, mert ez az egyetlen, ami könnyen rootolható és rendesen megy rajta a Magisk is.

?#@*&%!

(#8) crok válasza zeon.hu (#3) üzenetére


crok
nagyúr

Hogy mennyire számít? Nagyon. Itt most nagyon. A V18.1 az februári... .. . Azt gondoltam evidens hogy a legfrissebbel próbálkozik aki próbálkozik mert az app dev-ek is nyilván látják a friss Magisk forrást mert ugye nyílt.. úgyhogy a régiben ha nincs meg valami új védelem (nyilván nincs..) akkor az app elhasal. De ez szerintem triviális.

A V18.1 annyira régi, hogy még nem imageless, még a nagy májusi takarítás előtti, amikor ráparancsoltak a modulfejlesztőkre hogy Május 1-ig mindenki lesz szives átállni az új template-re (nem volt nagy kaland amúgy, volt vagy 5 perc az egész de meg kellett csinálni mert ha nem akkor törölték a modulom.. az akkor kiadott Magisk a V19.1 egyébént). Na, most ha ezt frissíted akkor vagy bootloopol majd a baromirégi modulok miatt vagy nem de az biztos.

Csinálj egy teljes TWRP mentést. Írd fel milyen modulokat használsz aztán nézd meg hogy a repo-ban bent vannak-e még egyáltalán. Aztán a Magisk Uninstaller zip-el takarítsd le a mostani Magisk verziót és tedd fel a V19.3-et. Majd kezdd elölről. Ha cseszekedik a Magisk installer vagy bootloopol akkor vagy simán dirty flash-eled a ROM-ot vagy a ROM ZIP-ből kiszeded a boot.img-t és felflash-eled TWRP-ből install-al csak kiválasztod hogy image, betallózod a boot.imt-t és mikor kérdezi akkor /boot-ra flash-eled.. és Magisk V19.3 installer.

Ja, nem tudom az első ZIP-et miért tetted fel, nem írod hogy amúgy maga a ROM simán Magisk-el hasalt-e a CTSProfile és|vagy a basic integrity SafetyNet check-en de CSAK AKKOR KELL flash-elni ha a ROM alapból olyan szarul van összetákolva hogy nem megy át alapból (ami amúgy nagyon cink, pl. a ROM-ban a SELinux permissive..).

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#9) crok válasza zeon.hu (#7) üzenetére


crok
nagyúr

Akkor Xiaomi valami a telefon?

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#10) zeon.hu válasza crok (#8) üzenetére


zeon.hu
nagyúr

Kösz!

Twrp mentés tényleg kéne, de most nincs megfelelő kártyám hozzá, belsőre meg most nem menteném. Talán flashdrive szóba jöhet, az van még pár.
Baj az, hogy nics időm egy esetleges bootloop miatt újrahúzni mindent, belakni meg pláne (közben dolgozom is rajta/vele).
(Tartalék teló csak egy régi P7 van, többit elkobozták a gyerkők... :D )

?#@*&%!

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.