- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
-
LOGOUT
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
naja
aktív tag
válasz
Senator #37840 üzenetére
Az OP szerintem inkább úgy értette, hogy vannak a 10gen-nél újabb dolgok, azok mégsem szerepelnek az ajánlottak között.
Azt még jelezném a kérdezőnek, hogy a 10. gen volt az utolsó Inteles Macben, ezért nincs és nem is lesz az újabbakra támogatás. Ezért nem ajánlottak. Vannak ugyan különböző mókolások mindenre, de azt senki nem fogja bátran ajánlani.
-
gabber_79
csendes tag
válasz
Senator #37657 üzenetére
Megvolt a hiba oka hátha segit valakinek ez is. Amit hibakódnak hittem ez egy HP elitedesk, ha átállitod/kikapcsolod a secure boot-ot a biosban utána be kell neki irni és ugy hagyod jóvá a változtatást (Most már bootol a clover is és az open core is ). Egy lépéssel közelebb
-
fiATHaLON
őstag
válasz
Senator #37509 üzenetére
Ahogy látom, minden jó, csak ne Samsung...
Egy ADATA Legend 750 került bele, meg használatba került a már benne lévő
Corsair 480-as (tudom is én milyen), és tökéletesen megy minden.Az volt a mókás, amikor vásárolni mentem, és az eladó úgy érezte, meg kell
világosítania, amikor kértem tőle, hogy bármit adjon, csak ne Samsungot.
Kikerekedett szemmel hápogta, hogy "de hát a Samsung a legjobb".
Mondom "lehet, de nekem most akkor sem az kell, bizonyos paraméterei
nem felelnek meg a célzott a használatra". "Ugyan milyen paraméterek, hamar
mondjam meg neki, mert a Samusng a legjobb"! -
szocsaba
csendes tag
-
-
RaZroX
addikt
válasz
Senator #35949 üzenetére
Ez a rendszer (Catalnia) még áprilisban lett felhúzva egy Windowson készített internet telepítővel egy HDD-re. Onnan át lett rakva SSD-re carbon copy cloner-rel, majd kapott pár updatet a Catalina és most nem rég upgradeltem Big Sur-re.
USB-k működnek mind, de ezen a lapon ha jól emlékszem nincs is 3.0.
Mindjárt ránézek az ssdt próbákra, csak nem rég értem haza. Egyelőre felrakom ezt az oc-t a clover helyére, az ssd-re, az már úgy sem kell és akkor a pendriveon lévő oc-t próbálgatom, hogy hogy lesz jó. -
RaZroX
addikt
válasz
Senator #35946 üzenetére
Most, hogy minden a helyén, észrevettem, hogy megint eszi a procit a kernelmanagerd folyamat. Ez Clover alatt is probléma volt, de olyan kextek okozták amik nem voltak jók a géphez (pl SMClightsensor ha jól emlékszem). Szóval miután töröltem, el is múlt egyből, most viszont nincs semmi fölösleges kextem.
Az SSDT-EC és SSDT-UIAC azok nem sajátok, de csak ezeket találtam ivy bridge-hez. Talán ez lehet a ludas.
Mára viszont ennyi időm volt erre, holnap este neki esek az intel power gadgetnek -
BossBoss
őstag
válasz
Senator #35652 üzenetére
Közben sikerült minden. Eddig minden működik. iCloud is. Dual boot is win10-el.
Érdekes az 0x59120000 nem jó(lila kép volt), ellenben a Clover/Grapics listában szereplő deskop 650-hez való 0x59270000 jó.
Még az irodai 4K monitoromra leszek kiváncsi, remélem azzal is megy.
Köszönöm a segítséget mindenkinek!
BUÉK!
-
szaboo41
csendes tag
válasz
Senator #35486 üzenetére
Köszi a segítséget egy isten vagy! Megoldódott azóta a probléma, túl sok kext ütközött és a Device-id az a Desktop Intel Gpu-kódja volt és nem a Mobile verzió. Plusz a buffer mem parancsot is beleírtam ami megint egyet kavart ott. Köszi mégegyszer, az intel wifi fix nekem valamiért nem megy.
-
fiATHaLON
őstag
-
kushwavez
senior tag
válasz
Senator #35497 üzenetére
HDD-ről bootolás nekem simán tud 2.5 perc is lenni Mac-en, igyekszem mindig IS kerülni mert még tesztelésre sem tudom használni olyan lassú.
emlékszem a régi szép időkre amikor még nem volt SSD-m és még Legacy gépek voltak...reggel felkeltél, bekapcsoltad a gépet, elmentél kávét főzni, készülődni stb, azt mire visszaértél bebootolt, de még az alkalmazások betöltésére még mindig várni kellett. -
kushwavez
senior tag
válasz
Senator #35422 üzenetére
próbáltad a FileVault-ot OpenCore-ral? Be akartam bootolni egy encrypted HDD-t vele, de kidob egy hibát "OCB: StartImage failed - aborted". Clover-rel bebootol, de valami iszonyat sokat kell várni vele mire a jelszó kéréséhez érkezek, fogalmam sincs miért.
EDIT: ahogy írtam nem sokkal meg is találtam, config.plist->UEFI->ProtocolOverrides->FirmwareVolume és HashServices-t kellett kepacsolni. Egyből be is dob a jelszókéréshez, Clover-nél nem értem miért vár éveket
-
general
addikt
válasz
Senator #35296 üzenetére
nem ismerem ezt az fstab-ot, nem tudom mi ez, de majd ránézek, köszi!
viktor001 ok, akkor úgy látszik, ez ilyen, valszeg nem véletlen, hogy minden Mac-ben 1 meghajtó van...
ez az eltűntetés ez ugye nem végleges, tehát azért amikor kell, tudom használni? bocsi, nem értem, pontosan mire gondolsz.
-
kushwavez
senior tag
-
kushwavez
senior tag
válasz
Senator #35257 üzenetére
Nálam megállt a tudomány miért csinálja neked BS alatt ezt a ramzabálást, Catalina alatt meg miért nem...
Szoftveres bug, memory leak, rosszul kezeli a Ram-ot a Safari. De mondom ez csak egy bizonyos oldalon történik ahol 1080p HEVC (x265) 10-bit videók találhatók (~25 perces egy videó). Egy szintén másik oldalon ahol 1080p HEVC 8-bit-es videók vannak nem jelentkezik a probléma (a lent csatolt kép alapján ez már nem támogatott, de ennek nem szabadna ekkora problémákat okoznia). Az is előfordulhat, hogy egyszerűen az oldal van szarul optimalizálva, sok oldalt nem tesztelnek Safari-n szimplán azért mert nincsen nekik Mac-jük, így néha előfordulhatnak anomáliák kisebb oldalakon. (bár ez szintén nem magyarázza Catalina-n miért jó akkor).
A telefon syncnél valóban lehet hálózati hiba de akkor felmerül a kérdés, hogy utána miért tér észhez pár perc elteltével?
Gondolom az eszköz egy idő elteltével érzékeli, hogy nincs kapcsolat és újrakapcsolódik, de nem tudom amúgy, majd megnézem a logokat.
Ez azon a gépen történik ahol ki kell kapcsolnod a BT-t a csatlakozáshoz?
Mindkét gépen csinálja, a 3.-on (Lenovo) még nem próbáltam.
Ha igen időközben eszembejutott, hogy saját usb mappingot használsz vagy usbinjectall-t? Mert a native bt+wifi kártyán pl a bt meg sem mukkan addig amig normálisan meg nem csinálod az usb mappingot, csak a wifi része megy.
Az asztalin nem kell USBInjectAll, működik minden simán, az Acer notimon viszont kellett hozzá SSDT patch is, csak úgy működik a BT valóban. Ezt most fogom majd újracsinálni mert alvás után megváltozik az egyik portomnál az USB3.0 kiosztása és nem tudom használni azt a portot (vagyis de, csak USB 2.0 módban).
Visszatérve a BigSur RC1 vs. Safari youtube video problémára én az előbb kipróbáltam, 3db 4k video + 1db fullhd két külön monitoron ablakban persze ezt az eredményt produkálja nálam. A vas egy Dell 5060 Micro i7 8700T 32GB Ram, UHD630. Ennek a té gepeden sem kellene sokkal rosszabbnak lennie. Csak az a rohadt jó kérdés h mi... Ennyire szarul lenne támogatott a HD530? Azért az vér ciki...
Yep, elég gáz. A tied Coffe Lake, azon támogatott a YouTube VP9 dekódolása, ezért tudsz 4K videókat nézni.
Pont nézegettem, azóta több chipset is bekerült a képbe:A képen látható, az enyém Skylake és csak HEVC (x265) dekódolás a max. Nos ez jó is lenne mert elképesztően jó minőséget tud, viszont a YouTube ilyet nem használ. Így ez bad luck. Az asztalim meg azért tudja Skylake procival, mert van benne egy RX 5700 ami támogatja. Szóval marad a szoftveres dekódolás ami sokkal erőforrásigényesebb. Ezt bekapcsolva nekem is van 4k Safari-n, viszont búcsút inthetek az akkumulátoridőmnek (ami amúgy is rossz már). A Google egyszerűen nem akarja alkalmazni az x265 HEVC kodeket, mert nem tudom miért.
Nem a világ vége, nincs 4K monitorom, viszont még az 1080p videók is mérföldekkel szebbek VP9 kódolással.
Ja igen, rendszereim:
Noti 1: Acer Aspire V5-591G: i5-6300HQ, HD 530 & GTX 950M, 16 GB DDR4
PC: Z170-Deluxe, i7-6700K, HD 530 & RX 5700 8 GB, 16 GB DDR4
Lenovo T440: i5-4300U, HD 4400, 8 GB DDR3 -
kushwavez
senior tag
válasz
Senator #35249 üzenetére
OC-n is csinálta sajnos a telefondobálós dolgot, úgyhogy ezen a szinten már megnézem majd az otthoni hálózatot is, hátha ott blokkolja valami a telefont.
Haverom ha ráér megkérem ugorjon át a MacBook Air-jével, azzal a legbiztosabb a próba. Ha ott is dobálja akkor ez biztos hogy nem a Mac hibája hanem valamit a telefon művel (főleg, hogy már így is 2 gépről nem megy) vagy a LAN hálóm (azt hogy fogom debugolni azt nem tudom..😅)A RAM zabálás meg Big Sur probléma mert Catalina alatt nem csinálta. Ez csak egy bizonyos oldalon történik ahol 1080p x265 (HEVC) 10-bit videó van, máshol nem. A bootloader ilyen dolgokat nem tud befolyásolni, de majd ha kijön a release akkor csinálok 1 teljesen új OC loadert aztán tesztelem az egyikkel és a másikkal is egy darabig. 😊 Régebben is használtam egy darabig az OC-t de semmilyen különbséget nem vettem vele észre, így visszatértem a megszokottra. Most meg már ugye az OC integrálva van a Clover-be (v5124-től), szóval igazából majdnem ugyan az a kettő. Clover-nek a GUI-ja a régi, majd a meghajtó választása után átadja a dolgokat az OC-nak.
Main gépen most sajnos nincs fent a Big Sur, pedig jó lenne ott is megnézni. A másik Lenovo laposomon viszont Beta 9 van, majd felfrissítem és megnézem ha ráérek. Csak legtöbbször nem én használom mert nekem csak teszt masina, így keveset van nálam.😅Egyébként egy nagyon hasznos dolog, ha valakinek több bootloader-je van és tesztelgetne: https://github.com/jief666/BootloaderChooser (egyik Clover fejlesztő készítette)
-
kushwavez
senior tag
válasz
Senator #35244 üzenetére
Az asztalimmal is ezt csinálta amiben egy OOB működő BCM94360HMB van, macOS Catalina-val.
Ez történik:
Rányomok a telefonra Finderben, tölt, majd behozza a "kezdő" képernyőt a telefon infóival, log:Finder: Synching iTunes device list
Majd a sync-re kattintva, várakozás, ledobja. Log:sok-sok connection timeout és not found error.
Jelenleg meg sem jelenik már egy ideje.
Olyan mintha nem is a Mac-en lenne valami probléma, hanem a telefon dobná el a csatlakozást. -
BeZol
őstag
válasz
Senator #35203 üzenetére
BCM94360CD
2-2,5 hónap alatt meg is jött, szóval ha látsz eladót idehaza, inkább úgy vegyed sztem.
Plug&Play
Kipróbáltam a sync-es témát, még mindig nem rakta át mobilomra a 2 üzenetet.
Közben miattatok ránéztem én is a hardveres dekódolásra, piros volt a H.264 és HEVC is VideoProc-ban, átraktam imac19,1-ről macpro7,1-re, most zöld minden, cserébe memory warning van bebootolás után, remélem később nem ugrik fel az ablak, mert úgy amúgy 24/7 megy a gép és újraindítani is max vmi update miatt szoktam
FinalCutPro-ban akartam ránézni, hogy megy-e a gpu-s munka, de nem értek a programhoz. -
BeZol
őstag
válasz
Senator #35198 üzenetére
1monitorozok csupán.
Displayporton keresztül megy 144Hz-es kép+hang (integrált és dedikált gpu-val is), mert beépített hangfalas a monitor, a fejhallgatóm jackdugós, az is megy.
HDMI-t nem próbáltam, mert azon keresztül csak 60Hz-et tud ez a monitor.
Szóval igazából előlapi USB-k nem mennek (de talán mehetnének), és a messages frissítésével nem vagyok elégedett. A 15:09kor mac-ről kiküldött, majd utána kapott válaszüzenet még mindig nincs a mobilomra syncelődve...
Vettem még bővítőkártyás wifi-t, az is megy, vagyis a net sebessége is jó, és az airdrop is működik, nem tudom tudhat-e többet is, mert nekem csak ennyire volt szükségem.
Tök jó dolog a mobilon lőtt képeket pikk-pakk gépre airdroppolni, chrome-ban a chromecast-ot kikérve (teljes asztal-ra) egyből mutogatni a képeket/videókat a TV-n, ill. innen már seperc alatt mentem fel őket a google drive-ba. Mondjuk a hang az nem megy át ilyenkor (bár sztem 1szer vhogy működött), de nem fogok még apple TV készüléket is venni, nekem ez így már megfelel -
kushwavez
senior tag
válasz
Senator #35199 üzenetére
Jobban utánanéztem.
Nincs itt semmi gond a HW decoding/encoding-ommal.
Annyi a helyzet, hogy a Skylake egész egyszerűen nem támogatja a VP9 decodingot. Azért van az, hogy a Safari nem tud 1080p fölé menni, mert nincs bekapcsolva a VP9 SW decoding, így csak a HW decodingra hagyatkozik, így a Youtube nem tud följebb menni mivel 1080p fölött már csak vp9 formátumú videói vannak ami, mint kiderült nem támogatott.
Chrome-ban meg azért van, mert ott be van kapcsolva a VP9 SW decoding, ezért ugye a procit eszi.
Neked azért működik, mert Coffe Lake (?) iGPU-d van.
Ez Out of Luck amíg a yt nem használ mondjuk HEVC formátumot, nektek meg szerencsétek van, élvezhetitek a sokkal jobb minőségű videókat. 😎 -
BeZol
őstag
válasz
Senator #35191 üzenetére
Ref. kártya sapphire (110-ért vettem márciusban hardverapróról).
Windows-ban leteszteltem: olyan szinten throttlingol tartós nagy terhelésnél, hogy majdnem sima RX 5700 szintet tud csak. Undervoltinggal már jobb a helyzet (gyárilag összes ilyen kártya túl sok feszt kap!), viszont egy 45+ perces game-session esetén elmelegszik így is és visszább veszi az órajeleket. Kb. 5-10% teljesítménytől esik el így a kártya.
Lehet h "fura", de mac-en wow-ozok, 1440p 10-es grafikán 75%-on terheli a kártyát 145fps-es maximumra állítva. (144Hz-es g-sync-es monitorom van amd kártyával, így igazából nincs képtörés)
Ahhoz már nem volt kedvem, hogy bios szinten állítsam be a feszültség és órajel-értékeket, hogy mac-en is optimalizálva legyen a kártya, akadásmentes a játék, nekem nem kell több
Civilization V-tel nyomultam még egy darabig online, kiderült h mac-en csak mac-esek ellen rak össze, és mindenki 2013 körüli iMac-ről nyomta, esélyük sem volt, kb. mire betöltötte nekik az új kört, én mindennel léptem(aki nem ismerné a játék online részét, kb. az a lényeg, hogy a kör elején kinek a lépését adja be előbb a rendszer, ezért én csak clicking-game-nek nevezem...)
A lag, amiről "beszélhetsz", én azt az UHD 630-nál éreztem. Elsőre jó, de közben mégsem.
-
BeZol
őstag
válasz
Senator #35187 üzenetére
Mondjuk én pont azért szántam rá magam a hackinthoshításra, mert a 2014 mid 13" macbook Pro belassult/akadós lett 3-4 chromeablak után + Xcode-ban bazi lassan töltött be egy szimulátort is, de alapvetően ha a háttérben akár csak 1 youtube meg volt nyitva, akkor is érezni lehetett h "baj" van.
Tudom, ismerős is megmondta, ne chrome-ozzak mac-en...Én egyébként semmilyen lassulást nem tapasztaltam eddig, 20+ nyitott chrome ablakot is simán kezel a gép (@4.7GHz 8700K, 2x8GB DDR4 3866MHz CL16-18-18, RX 5700XT, 1TB Samsung 960 EVO SSD). Egyszer éreztem h belassult, megtelt a 16GB memória, de kiderült h nyitva maradt háttérben legalább ugyanennyi ablakkal egy másik chrome, szóval vhol 30+ nyitott ablaknál jártam, aminek a fele youtube volt. Az egyetlen igazán "akadozós" téma az volt, amikor még UHD 630-al használtam, na úgy félig-meddig 2014-es mbpro kategória volt majdnem, ezen pedig kardcsapásra változtatott az RX 5700XT bepattintása.
Néztem 4k60fps-es videót, 20%-on terhelte a cpu-t, gondolom itt is megy a hardveres kódolás (nem értek hozzá).
Az biztos, hogy kihagyom az első pár verzióját a big sur-nak, mert ha jól olvasgattam, catalina is csak pár verzió után lett igazán használható, az okos ember pedig mások tapasztalataiból tanul, úgyhogy keep up the good work!
Jelenleg csak az iMessage bosszant. Ha megnyitom a Messages-t, és itt írok, az nem szinkronizálódik át a mobilomra, de még az ilyenkor kapott üzenetek sem.
Közben most nézem, azóta megjelent mobilon is a dolog, na akkor csak vmi 10+ perces szinkronizációs dolog lehet... Ezek szerint sikerült beállítanom, de nem ilyen működést várnék el tőle. -
RaZroX
addikt
válasz
Senator #35178 üzenetére
Én se váltanék már át. 10.5 Leopard óta követem a MacOS-t (OS X-et), akkor még csak rövidebb időkre volt fent de rengeteget nyomkodtam, akkor is nagyon szerettem már. Most már teljesen elsődlegesen használom, csak arra van fent egy w10, hogy tudjak gamelni. Ha idővel eltűnik a hacklizás akkor be is fogok ruházni egy macbookra vagy egy mac mini-re.
-
kushwavez
senior tag
-
kushwavez
senior tag
-
kushwavez
senior tag
válasz
Senator #35164 üzenetére
Ja, nekem is felment, sokkal jobb lett a performance mint a Beta 10-en, viszont a #35145 hsz-ben leírt hibák még mindig megvannak.
Annyi változott, hogy a Safari-ból kikapcsolták a VP9 HW decode-t, tehát jelenleg megint nincs 1080p60-nál nagyobb felbontású videó. Persze ez nem mindenkit érint, ez szintén megvan real Mac-nél is.
Szépen küldözgetem a bugokat a Feedback Assistant-ba, remélem a köviben már fixálják. -
kushwavez
senior tag
válasz
Senator #35146 üzenetére
Én egyszerűen nem tudok megválni a Clover-től, nagyon meg vagyok vele elégedve, multi-boot szempontjából nekem tökéletes és a GUI is elég kényelmes config.plist szerkesztése szempontjából, OpenCore-ban mindenféle anomália volt multi-bootkor, a Linux boottal nagyon sok baja volt, meg néha a Windows-nak volt problémája néha a Linux-nak teljesen random, meg még random leresetelte az NVRAM-ot is ami teljesen összezavarta a bootot.
Nem néztem geekbench-t, de szerintem nekem is szép eredményeket produkálna.
-
kushwavez
senior tag
válasz
Senator #35144 üzenetére
nekem elegge rosszul megy a Beta 10. sok minor bug, es par eleg nagy bug:
- Safari uj VP9 decoderje nem mukodik (sok real mac hasznaloknak sem), youtube videok ezaltal nem mennek. Van ra workaround de ez egy eleg nagy bug. (intel GPU-kat erinti, koztuk vagyok en a HD 530-ammal, AMDs gepemen mukodik).
Nekem available a HEVC is meg a H.264 is, nem csinaltam vele semmi extra dolgot Cata ota szoval ja, ez is egy Apple bug lehet, vagy csak kozmetikai bug es amugy mukodik.
- Ha streamelek egy videot Safarin a kernel_task egyszeruen felzabalja a 16 GB RAM-om. Ami meg erdekes, 45 GB RAM-hasznalatot ir ki () amikor ez tortenik, kb hasznalhatatlan a gep amig ki nem lepek az adott oldalbol.
Minor:
- Ujrainditas utan ha ramegyek, hogy jegyezze meg a megnyitott alkalmazasokat Safari-n megjegyzi, hogy nyitva volt, viszont az ablakaim csak akkor jonnek elo ha rakattintok az ikonra, es melle megnyit egy uj ures ablakot ami idegesito.
- Valamikor elfelejti a fenyerobeallitasomat es feltolja maxra, illetve alvas utan a hangero es fenyero csuszka mindig csutkan van, holott nincsen maxon egyik sem
Meg meg van egy par minor bug pl a hatterkepekkel, interfeszekkelDe amugy az overall sebesseg az eleg jo, egyedul Safarin idegesit nagyon ez a dolog, emiatt konkretan Chrome-ot kell hasznaljak (legfokepp a RAM zabalas miatt)
Beta 9 nekem jobb volt sokkal.Nagyon vartam amugy, de inkabb kesobb jojjon es kapjunk jobb rendszert mostmar ugy vagyok vele... a bootloaderek keszen allnak ra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H370 i5 9500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG be quiet! 650W
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged