- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sgr_A: Számítógépeim aktualizálása cseréje
- hmzs: Fujitsu Futro S920 csúcsra járatva
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sh4d0w: Tökéletes töketlenség
-
LOGOUT
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Crondore
tag
válasz
sad_Vamp #33394 üzenetére
Ha lehetőség van EFI-t kell használni(könnyebb efi, kext driverek cseréit próbálgatni) - legalább is nekem és az ismerősi körben mindenkinek bevált, én javaslom a hackintosher telepítési útmutatótját, a hozzátartozó alap clover configgal. Azzal nekem még minden elindult, igaz lehet utánna faragni kell rajta de megy(pl nekem a memóriát hibásan többnek ismerte fel de ezt egy efi driver cserével megoldottam a Cloverben), és ha a gépen elconfigolom a Clovert ezzel mindig betölt. Clover config összerakáshoz kell az alaplapod hardware -ének az alapos ismerete, hasonlóan mint annak idején a linuxos ősidőkben, pláne ha valamilyen egzotikus hardware -d van. Mondjuk nem kell annyire mélyre ásni ez igaz.
Az hogy a hacklidon nem mennek ezek vagy azok a hardwarek az clover driver és config fuggő. Az USB-hez pl Mojave alatt más patch kell mint sierra alatt.
Boot elkeffentés - a Windows egyes alaplapokon csak a legelső SATA -ra hajlandó felmenni telepítéskor - boot-olni boot-ol már mindenhonnan. Nvme esetén a biosban az M.2(intel nvme-n van a Mojave) módot a win telepítésének idejére SATA-ta át kellett állítanom mert a win telepítés hibás forrásra hivatkozva elhasalt.
Vannak chipset sémákra épülő clover configok, amiket a sikeres telepítés után közzétesznek. Érdemes lenne keresni egy olyat ami olyan vagy nagyon hasonló mint a tied, és azzal próbálkozni.
Ha nem vagy biztos a dolgodban, a driver sorrendekben csak az éppen telepítendő ssd legyen aktív a gépben, vagy lehúzod, vagy boisból letöltöd.
Bios - CMS modult az ajánlások szernt le kell tiltani. Ezt azonban dedikált videó kártyák nem biztos hogy jól viselik. Ez nálam most egy RX580-asnál jött elő. Szóval a CMS-nek 3 szekciója van nálam, ezek a hálózatra a storage-ra és a videó Rom -ok módjára vonatkoznak. A videónak legacy -ba kell lennie a jó működéshez.
Az fentiek Z97 -es chipset környezetre vonatkoznak, de általánosan használhatók bárhol.
Szerintem a Mojave jó -legalább is nekem/nálam - eddig semilyen problámával nem találkoztam. Elég komoly szoftwarek-et haszálok alatta, a performanciára sincs egyenlőre panaszom.
Azonban eredeti Apple géppel a fent leírtak valóban nem sokat érnek.
Üdv.
cro
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! 3Dconnexion SpaceMouse Enterprise egér garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 3 db érhető el (130/131/132) - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- BESZÁMÍTÁS! 3TB Western Digital WD RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5300 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest