Új hozzászólás Aktív témák

• Chal

addikt

válasz xedos #27328 üzenetére

Én úgy 2-3 héttel ez előttig használtam dual bootos OSX-et és Win10-et 1db ssd-n. Ahogy biztosan meg tudod oldani: a win10-et telepítsd normál módon, értelem szerűen GPT-re. Az EFI partícióra mehet a clover ezután, nem fogja bántani a windows ott levő loader cuccait (az egy külön Microsoft könyvtár a gyökérben). Ez után telepíts egy osx-et egy másik diskre, és CCC-vel, vagy dd-vel másold be a Windows mellé a szabad helyre, és gól. Rengeteget szoptam azzal, hogy megpróbáljam telepíteni az OSX-et a win10 mellé, vagy a win10-et az OSX mellé, nem igazán jött össze, valami mindig keresztbe állt, vagy éppen az OSX sírt, hogy nem lesz bootolható a Win, emiatt nem engedi lefutni a telepítőt.

Egyébként én folyamatosan szívtam vele, valami miatt az UEFI nvram bejegyzését felülírogatta a windows, ilyenkor kézzel kellett varázsolni bcdedit-el hogy újra legyen Clover, vagy egy pendrivra telepített standalone Cloverből kellett neki nyomogatni az "add all clover entries" opciót.

Aztán meguntam és vettem egy saját ssd-t a win10-nek, azóta minden kisimult :) Tudom, nálad ez nem megoldás, de esetleg gondolkodj el a win virtualizációjan, azzal ki tudnád húzni a méregfogát az egész problémának.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés