Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csabee.
nagyúr
A végén Volt-ot berakhatták volna a templomba az apjával.
-
Buldozer99
senior tag
srácok nemtom mibajotok vele, jó ezt mondták az írók is hogy van akinek tetszeni fog van akinek nem, nekem baromira tetszett, és még sokaknak rajtam kívűl
-
Kanczy
veterán
SP
Nem igazán értem, hgy mi nem egyértelmű. A sziget valódi, a 2004-es alternatív valóság pedig egy afterlife, amit a szigetesek találtak ki maguknak a halálukkor, hogy összejöjjenek, és együtt lépjenek tovább. Mindenki különböző időben, máshol halt meg, de az afterlife-ban újra megtalálták egymást. Jack, Jin és Sun ugye a szigeten (tengeralattjárót beleértve) halt meg, Hurley és Ben ottmaradtak, akik felszálltak a géppel, azok pedig életük folyamán később. Szóval tényleg lezuhantak, tényleg megtörtént az egész sorozat, csak a 6. évad alternatív idővonala volt a túlélők kitalációja, hogy együtt léphessenek tovább.
-
Csabee.
nagyúr
Nagyon király volt a befejezés!!!!!!!!!!!!! Első sorozat amit igazából elejétől végéig néztem, csak közte még beficcent egy szökés! Igaz az más kategória! Annak hamarabb vége volt, az is nagyon jó volt, de ez is kegyetlen jó!
-
pethYeti
addikt
válasz
KillHates #5394 üzenetére
Te is mást vártál befejezésnek és én is. Mást is kaptunk, én úgy érzem sokkal többet te pont fordítva. És ez a szép benne, hogy beszéd témát ad. A Prison Break lezárása ehhez képest egy nagy kalap... Ott minden le volt zárva. És már szinte senki se emlékszik rá. A LOST-ról pedig évek múltán is lehet beszélgetni, akár újra nézni, ás bizonyos jelenetek mellé + tartalmat képzelni!
-
eziskamu
addikt
Spoiler? :
Annak se volt akkor értelme, hogy az évad első részében a sziget víz alatt volt. Vagy Hörli valamit nagyon elbksizott abban a 600 évbenKillHates: na pont emiatt nem jött be nekem az első évad, hanem én is a bunker és a visszaszámlálás miatt tartottam ki a sorozat mellett.
-
Woodslave
félisten
azt mondják, a vége előre meg volt írva. Ezt el is hiszem, csak a közbenső 4, vagy még a 6-odik az utolsó részt kivéve nem.
Teljesen értelmetlenné vált minden, Dharmástól gombnyomkodáson át a hidrogénbombáig, Wildmorig, minden.
Nem vártam mindenre magyarázatot, de ez a csöpögős befejezés (nem mondom, mint film jó volt, én is elérzékenyültem párszor) nem elég
Ja és qrva nagyot csalódtam
-
válasz
Motion_Blur #5383 üzenetére
Bennem akkor űrt hagyott az utolsó rész, hogy magával rántotta az egész sorozatot.
Arra gondoltam, hogy majd az elejéről végignézzük a feleségemmel HD-ben és majd milyen jó lesz neki, mert ő abbahagyta a negyedik évad végén, de tuti kikészülne ha két hét (és nem két év) LOST-ozás után ezt a zárót kellene megnéznie.
Úgyhogy most megyek letöltöm a BSG-t és azt nézetem meg vele. Annak legalább jó vége van ( igaz, ott is tele lehet bőgni egy 10-es pzst)
-
eziskamu
addikt
Spoiler!!!!:
A jó K. nénikéjüket, aztat!
Pont tegnap néztem a 2008-as Százakárhanyadik utast azzal a bigével a Neveletlen hercegnőből. Az a film dettó ugyanez, mint amit most lenyomtak a végére. Nagyobb csattanót vártam volna és nem ilyen művészkedő baromságot, amit mondom már meg is fílmesítettek pár éve.Spoiler PS:
109. utas a címe -
pethYeti
addikt
-
Motion_Blur
félisten
Kicsit féltem tőle, hogy ilyen lesz a vég.
De most, hogy láttam, asszem örülök is neki.
Méltó és megható befejezés volt. -
-
Woodslave
félisten
nem olvasok vissza, mert most fejeeztem be,
legyen sp aki nem akarja nem olvassagondoltam hogy nagyot nem tudnak dobni, de ez egy kalap xar volt
-
Jhonny06
veterán
Ez a "The Final Journey" a 6. évad kezdésekor már volt? S06E00-nak írják, de nem emlékszem rá, hogy találkoztam volna vele.
Én amúgy valahogy úgy értelmezem a sztorit, hogy le se zuhantak, ami a szigeten volt az csak amolyan "álom" és a való élet az a sík, amikor repülőre szálltak és sikeresen földet értek. Ez megmagyarázza azt, hogy hogy lehetett ott mindenki és azt is, hogy Ana meg Echo miért nem volt ott, hiszen ők nem az Oceanic-el utaztak. Nem vagyok egy nagy fan, nem sok részletre emlékszem, javítsatok ki, ha rosszul írtam valamit, de szerintem ez elég logikusnak tűnik.
-
SP
Én tök megértem Oracle kérdéseit! Szerintem nem minden ilyen egyértelmű, mint azt sokan feltételezik.
1, Ha lezuhanáskor meghaltak már, akkor a szigeten (vagy egyesek utána) még egyszer meghaltak?
2, Hogy halhattak meg mikor a repülő le sem zuhant? Mert az egyik síkban a repülő minden gond nélkül leszáll. És márpedig ők abban a síkban találkoztak a végén, ahol Jack apja mondja, hogy meghalt! Na de ha már akkor halottak voltak, mégis mitől haltak meg? Mégis csak lezuhant a repülő? Akkor meg milyen élet volt a szigeten, ha attól már meghaltak?Najó már belebonyolódok én magam is a gondolataimba...
Az viszont igaz, hogy nem feltétlen történt a két történet egy idősíkban! Tehát Hugo és Ben ha később meghalt, ott lehettek a találkozón.
-
Csabee.
nagyúr
Nah elkezdem nézni ..
-
Armahun
addikt
Gyerekek ez elég szar lett.
Sp:
Vegyük ki az utolsó évadból a haláluk után játszódó alternatív szálat. Mert legyünk őszinték ez egyáltalán nem illik illetve igen csekély módon kapcsolódik az eredeti sorozathoz.
Mit kapunk? Semmit! Egy bugyután lezárt történetet ,kihúzzuk a dugót, megöljük, visszadugjuk, meghalunk.
Igazuk volt azoknak akik azt mondták, hogy a készítők sem tudták mit akarnak. -
Ijk
nagyúr
SP
Olyan lett ez a befejezés, mintha szóltak volna az íróknak pár hónappal ezelőtt, hogy most már be kéne fejezni gyorsan. Számomra elég értelmezhetetlen lett így a vége.
Az egész évadban azt hittem, hogy a hidrogénbomba miatt párhuzamos világ jött létre, és a végén vagy egyesülni fognak, vagy két szálon ér véget a történet. Mindegy, még emésztem.
Az 1. évad volt a legjobb, a megmagyarázhatatlan titokzatossága miatt. A végén ez átment teljes bugyutaságba. -
Motion_Blur
félisten
válasz
Motion_Blur #5348 üzenetére
720p-hez a sub: [link]
-
Oracle
senior tag
Sp
Ez ok de minek történne ilyen a halál után? a másik idősík is a halál után van de az mégis nyugis hétköznapok akkor hogy is van ez? két halál utáni életük van?
Meg minek mutatták be mib és jacob történetét ha ez az egész az utasok halál utáni élménye
A szigeten lévő templomban élők kik ha ez az egész nem is létezik?
Persze egyszerű megmagyarázni hogy ez purgatórium meg megbékélés és fogadjuk el hogy nincs válasz semmire de nem hiszem hogy csak én vagyok kíváncsi arra rengeteg kérdésre amit nyitva hagytak.
Másik észre vétel Ben nemvolt a repülőn mikor lezuhant és eleve csak a halálutáni szigeten találkoztak vele mégis ott van a megbékélés helyszínén fura...
-
LOTR
addikt
sp
mert ha a szigeten történtek a halála után játszódnak, akkor az megmagyaráz minden ott történt természetfeletti (pl füst) vagy csak szimplán furcsa (pl jegesmedve) dolgotamúgy meg, hogy ki mit akar odaképzelni vagy csak máshogy gondolni, azt a készítők is mindenki saját fantáziájára bízták, ami a nézőnek a legjobban tetszik azt kell elképzelnie, jobb befejezés ennél talán nem is lehetett volna
-
Oracle
senior tag
SP
Lehet én vagyok túl hülye hogy megértsem de minek megbékélni? Azt nem tudom hogy Jack élete vagy halála utáni történtekre emlékszik de a halál után mégis mire emlékezne? Mindenki csak a szigeten történtekre emlékszik vissza mikor "megvilágosodik" de ha ez a halál után volt akkor minek kellet ez sok story és misztikum miért nem békéltek meg rögtön? Szerintem bugyuta vége lett kb Boby álmodta szint.. de ez szigorúan szvsz!!!
-
LOTR
addikt
sp
valószínű akik nincsenek ott azok nem vállalták el a szereplést - vagy fel sem kérték őket
honnan tudod, hogy ami Jack-kel történt az élete során, vagy a halála után történt?
nem feltétlen Jack halálakor vannak ott, ezt el is mondja: Well,there is no now (itt tart egy kis hatásszünetet) here. - a here azt a halál utánra érti, azt meg, hogy nincs most, arra, hogy ha halott vagy nincs idő, tehát feltételezhetjük, hogy akkor gyűltek össze amikor már mindenki meghalt, mivel Jack a főszereplő így az ő megbékélése áll a középpontban, és ahhoz az kellett, hogy összegyűljenek a barátaival, a barátainak meg éppen Jack kellett -
Yooha
aktív tag
Hat ez nagyon szivfacsaro lett, viszont semmit sem tudtunk meg.
-
Oracle
senior tag
Sokan nincsenek ott akik meghaltak.
Jack apja azt is mondja hogy "minden valós ami valaha veled történt" ezek szerint a misztikus sziget is valós? Meg ha Kate elrepült és később halt meg akkor csak úgy pont Jack halálánál összegyűltek a lelkek egy megbékélésre?? Nekem nagyon nem tetszik ez
-
keIdor
titán
válasz
Buldozer99 #5358 üzenetére
Michael azt hiszem mondta is, hogy "itt ragadt".
A sok ottragadt lelkek suttognak. Valószínűleg Ana és Eko is ott van.
De hol lehet Walt, azt nem tudom... mármint azt, hogy ő miért nincs a templomban a végén. -
LOTR
addikt
válasz
Buldozer99 #5358 üzenetére
sajnos nálam csak 104 perces, gondolom a végefőcím lehetett a +4perc
-
Nálam megrendelhető a
"Miről is akart szólni a LOST?" 1 oldalas tájékoztató
illetve a
"Ami a LOST-ból kimaradt"
című 24 kötetes enciklopédia! -
Buldozer99
senior tag
találtam egy másik forumon egy fasza kis írást!
SP
Honnan szeditek ezt a mindenki halott hülyeséget?
a válasz:
mondjuk onnan, hogyChristian
egyértelműen elmondta?!
sokak halálát láttuk már, Jack-ét pl. pont a fináléban. Hurley, Ben a szigeten haltak meg, akik elmentek az Ajirával (pl. Kate), azok is meghaltak mind-mind, csak ugye jóval később. arról szólt az ALT, hogy ez a saját kis purgatóriumuk. ahhoz, hogy továbblépjenek, emlékezniük kellett életük legfontosabb mozzanataira: arra, amikor együtt voltak. visszaemlékeztek, megtudták, hogy halottak, de mint látható, ezt egyáltalán nem bánták, egyszerűen azért, mert életükben ott voltak egymásnak, és most megint együtt vannak -> megbékélés.
pl. Ben-nek ennél több kell, egy bocsánatkérést már letudott (Locke), maradt még pár neki
Michael, meg Eko félék talán más helyre kerültek, talán csak olyanok, mint Ana-lucia, és még nem jött el az ő idejük
eleve azért alakult minden olyan szépen (Locke újra jár, Jack apa), mert az egészet csak elképzelték. azért lehetnek együtt, mert ez az egész az ismert idő felett áll, nem számít, hogy ki, mikor, hogyan, miért halt meg
aki egy Lost finálétól azt várta, hogy elmondanak minden kis "titkot", választ adnak mindenre, az egy Segal filmtől epikus monológokat és filozofálgatást remél?
egyvalamivel foglalkoztak 108 percben, azzal, ami mindvégig a sorozat lényege volt: a szereplők
-
keIdor
titán
Ők is meghaltak, később. Egyszer ugye mindenki meghal. Szóval hiába repültek el, egyszer vége.
Jack átadta Hurley-nek a "feladatot" a végén, Ben pedig a szigeten maradt. Úgy értette gondolom, hogy most Ben ugyanazt a feladatot látja el, mint Richard annak idején.
Egy kis "űr" bennem is van, de nekem tetszett ez a befejezés. Rád van bízva, hogy te mit gondolsz, ez a szép benne.Persze ahogy olvasom a külföldi fórumokat nem mindenkinek tetszik, de hát nem lehet olyat csinálni, ami mindenkinek tetszik, mindig lesznek elégedetlen emberek.
-
Nem megmondtam, hogy az egészet csak Jockey álmodta!
-
Oracle
senior tag
válasz
Buldozer99 #5352 üzenetére
SP
Hugo miért lenne Jacob, Ben meg Richard?? Richard elrepült a géppel ő nem lehet Ben
Kate is a gépen volt meg Sawyer mégis ott voltak a templomban a végén akkor ha ők is halottak mégis hova repülnek? És az hogy az életükre emlékeznek sem teljesen helytálló mert a szigeten történtekre emlékeztek csak... Szerintem Te sem vágod csak próbálsz megbékélni ezzel az "egyszerű" befejezéssel
Jhonny06: Azért 6év izgalmát csak így lezárni hogy puff mindenki meghalt és higgyen a néző amit akar nekem ez minden csak nem zseniális. Túl sok minden történt ahoz hogy ez ne történjen meg mi értelme volt az egésznek ha meg sem történt???
-
Jhonny06
veterán
SP
Valóban az apa-fiú beszélgetés a leglényegesebb a végén, azt a pár mondatot mindenki úgy értelmezi, ahogy akarja, ez a legszebb benne. Hihetetlen, hogy nem különösebben kedveltem a sorozatot (talán csak nem értettem, de most sok választ kaptam), de ez zseniális és megható lezárás volt.
-
LOTR
addikt
sp
...mielőtt megválaszolnék olyan dolgokat amikre még a készítők sem adtak választ, azért leírom, hogy szerintem:
ott már mindenki halott volt amikor találkoztak a templomban, Christian meg is mondta Jacknek amikor megkérdezte, hogy miért vannak most itt (But why are they all here now?), erre Christian válasza az volt, hogy nincs most (Well,there is no "now" here.) -ez mondjuk egy jókora baki a fordítótól, mert a magyarban itt-et ír a most helyett- tehát, miután meghaltak akkor már nincs idő, így egy pillanatnak tűnhet Jack számára bármennyi a valóságban eltelt idő, hiszen ő halott
Jack amikor felfele nézett Lapidusékat látta elrepülni, de az eddigi évadok alatt minden ami történt az szinte lényegtelen, az a lényeg, hogy a végén akik ott voltak őket ismerte mindegy honnan, mindegy mikor, ők voltak fontosak az életében és amikor meghalt -majd a barátai is- akkor továbbmehettek -
Buldozer99
senior tag
SP
Hugo(Jacob) és Ben(Richard) ott élt tovább a szigeten és valószínűleg ők is meghaltak valamikor.A végén mindenki meghalt. Arról is szolt az ALT hogy ez a saját purgatóriumok, és a továbblépéshez emlékezniük kelett az életükre.Ugye visszaemlékeztek,megtudták hogy halottak,de mint látható volt nem bánták meg mert egész életükben ott voltak egymásnak, és most megint együtt vannak(megbékéltek).Jack az Ajiras gépet látta amivel Lapidusék elrepültek.
nembiztos hogy érthető, de én vágom a lényeget
-
Oracle
senior tag
SP
Hát én sem értemMinek gyűltek össze a végén? Mi történt Hugoval, meg Ben-el ők ott maradtak de a "másik" síkban is ott vannak. A végén melyik gépet látta Jack a 815-öst vagy amivel Lapidusék elrepültek??? Meg eleve most mi a fene történt velük, létezett ez a szigetesdi vagy sem
Nekem túl nyitott maradt minden...
Új hozzászólás Aktív témák
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- One mobilszolgáltatások
- Formula-1
- Tempest Rising teszt
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Ukrajnai háború
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja