Hirdetés
- New Game Blitz - 2024
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Egy korszak vége
- Ingyen kellene, de tegnapra
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Freezee
senior tag
https://gadgetynews.com/edifier-5-1-multimedia-speaker-review-s760d
Hát ez sem ér ennyit mint amibe kerül. De egyszerűen szar a forint, és minden drágább lett ennyi a Z906-ára. Szóval a 100.000-120.000 FT manapság nem összeg. Az a genius amit belinkeltél azért kiadni 50-85.000 FT-ot, na azok nem érnek annyit... -
koppasz1986
aktív tag
A haveromnak pont ez a 6000es genius van, a z906hoz képest egy darab szar :D Veregeti neki azt sehol semmi csak nevetek olyankor rajta :D Az a mély a logitechez képest inkább kopogásnak tűnik... Én biztos, hogy hamarabb adnék a z906ért még 120 ezret is, mint azért a geniusert akár 30-40et
-
Peace
nagyúr
A teljes igazsághoz hozzátartozik, hogy mielőtt a PC-re kötöttem, lefuttattam ezt az öntesztet, amitől a reddit-es arcnak megjavult a rendszer. Szóval a teljes igazságot már sosem tudjuk meg, mert akár ez tette helyre, akár más, a lényeg, hogy működik. És nem nyúlok hozzá soha többet!
-
Peace
nagyúr
Ezt sem akarnám elhinni. Pont úgy szállítódik hozzájuk mindig, hogy ott jó legyen? Tényleg az agyam elszáll az egésztől, nem találok magyarázatot. Még ha hangrendszer bekapcsolásnál pukkant volna egyet vagy valami, de hogy film közben hallgasson el a 4 hangfal.......erre szervizben meg kutya baja.......
-
Peace
nagyúr
Fel sem merült 3 hangkártya után, hogy géppel lenne gond. Miután mindhárom kártya kottára ugyanazt a hibát generálta. De igazából most nem vagyok előrébb. Mert semmi ötletem. Náluk működik, videó is van róla. Innentől nem igen érdekel, hogy másnál működik-e. Nálam kéne mennie, ahogyan előtte 1,5 évig minden hiba nélkül működött.......
[ Szerkesztve ]
-
-
gxyb
aktív tag
Nem akartam ragozni.
Nem csak z906-om volt elötte, mellette, közben.
Évekig tartott míg eljutottam ehhez a rendszerhez.
Nekem is volt egydobozos cuccom, használt ilyen-olyan erősítőm, hangfalam.
Most itt tartok, szerintem egy darabig marad, jelenleg ezzel elégedett vagyok.
Gyerekkorom óta hobbim, én erre gyűjtögettem, más kocsit vett discoba járt vagy amihez kedve volt.
Haladó házimozi topikba beleolvastok látjátok, hogy az én rendszerem azért még nagyon nem a csúcs.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Én nem akartam hűteni, csak itt mindenki panaszkodik rá, itthon meg volt ilyen hűtőm így beállítottam mögé.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
djszido
tag
Ezt gyakorikérdéseken olvastad? Megvan még fizikából az R=U/I és a P=U*I képlet, ugye?
A rendszer ellenállása adott hőmérsékleten állandó, de a hőmérséklet növelésével egyenesen arányosan nő az ellenállás is. Ha te a gyártó által megadott 65W teljesítményt szeretnéd kihozni a szatelitekből, és az erősítő képes is leadni ezt a 65W teljesítményt, de a 20AWG vastagságú gyári kábel (~0.5mm2) hővé alakít ebből jó 15W-ot, az azt jelenti, hogy 50-et tudsz kivenni. Ezzel a legnagyobb probléma, hogy nem csak a maximális teljesítménynél van ilyen veszteség, hanem kisebb teljesítményeknél ugyanígy jelen van. Tehát ha te félhangon hallgatod a ledek szerint a rendszert, akkor kb 2/5 hangerőt ad ki a maximálishoz képest. Ergo az erősítő is extra munkát végez, mert egy része a teljesítményének elveszik. Mivel az ideálishoz képest nagyobb teljesítményen működik, ő is több hőt fog generálni, és előfordulhat, hogy egyes alkatrészek ezt nem fogják bírni.
Szóval az állításod, hogy "ha egy erősítőre minél nagyobb impedanciájú terhelést kapcsolsz, azaz 8 vagy 16 ohm-os hangfalat akkor pont hogy "halkabban" fog szólni és nem terheled annyira" egy ordas nagy hülyeség. Az erősítő ugyanúgy fog dolgozni, az egyetlen dolog, amit te is érzékelsz, hogy halkabban fog szólni... -
H.Tamás
csendes újonc
Nem a jobb hangról volt szó, feljebb a megégett alkatrész(ek) lassú égés áldozatai lettek. A vastagabb kábel az ellenállást csökkenti, így az alaplap dolgát könnyíti meg. Így talán tovább bírja a rendszer a strapát.
Azért azt tegyük hozzá, hogy ezt én így értelmeztem ha esetleg valaki hozzáértő, és nem így van/jobban tudja, ne tartsa magában -
Freezee
senior tag
True! sokszor le lett már itt írva, sőt le is rajzoltuk mi hogyan működik ilyenkor. Optikán nincs különbség mert a Z906 ban lévő DAC fogja végezni a vissza alakítást tehát mindegy miből jön az optika. Ha jó hangkártyád van nemoptikával kösd össze mert effektív kiiktatod a rendszerből a hangkártyát
[ Szerkesztve ]
-
Freezee
senior tag
Nem kell meszire menned itt a forumban is volt már erről szó sokszor(cikekkel, rajzokkal magyarázattal) miért nekem kötelező beraknom cikket stb? Ha érdekel, utánakeresel és tudni fogod/fogjuk és ha már ott jársz belinkeled azt biztosan megköszönik.
Röviden: optikán a Z906 DAC fog neked "dolgozni" analógon pedig a hangkártyád fogja végezni. Nos minőségben ég és föld a kettő , gondolom sejted melyik javára.
Azt azért remélem nem kell bebizonyítanom hogy egy jó hangkártya mennyivel jobb/több mint egy z906 általános DAC ja?
ui.: Milyen táp zaj? Ahova az optikát bedugod ( z906 oldalán ) abban szerinted nincs táp? Vagy a TV-től egészen a hangfalig optikán viszed közvetlenül? -
Adonimus
senior tag
Köszönöm. A másik oldalárol nincs véletlen?Mert látok egy üres 3 szálas foglalatot.
Esetleg ismer valaki szerelőt aki megcsinálná? Ismeretlen előéletű. Se kép se hang.
[ Szerkesztve ]
adonimus felhasználónak 41 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! - http://www.phmegbizhatosag.atw.hu
-
djlolo
tag
Nos nemreg lecsereltem a hangfal kabeleit. Es maskepp szol! Az elejen kisse eles,faraszto volt de egy ido utan eszrevettem hogy kezd ugy szolni mint azelott de jobban kiemeli a csipogo hangokat es basszus is melyebb lett. Reg hallgatott szamoknal pedig uj hangokat velek felfedezni.Es nem placebo.
Ami a koncertet illeti sajnos sok olyan koncerten voltam hogy onnan hazajovet meghallgattam nehany dalt PC-Logi parositasban hogy elvezni is tudjam a zenet. Igen,sokkal szebben szolt mind a koncerten. Tudom, nem minden koncert szol egyforman.[ Szerkesztve ]
-
Rasiel
senior tag
Elfogadom a véleményedet, de nem értek egyet vele. Megkérdezhetem, hogy tapasztalatból írsz?
Tesztet? A legtöbbet (hardver, kiegészítő, stb.) érdemes fenntartásokkal kezelni, abba most ne menjünk bele, hogy miért. A legjobb teszt, megoldás az, ha magadnak beszerzel egyet és otthon meghallgatod. Kérheted kipróbálásra, ha nem tetszik, a megadott időn belül nyugodtan visszaküldheted, a vételárat visszakapod, "csak" a szállítási költséget bukod. Viszont, ha van lehetőséged személyesen intézni a boltban, akkor csak idődbe kerül az egész. Kábelcsere esetén nem 1-2 e Ft-os darabokra gondolok, de természetesen túlzásokba sem szabad esni, az adott rendszer értékéhez viszonyítva normális áron kell beszerezni egy megfelelőt. Illetve fontos az, hogy időt kell neki hagyni, amíg eléri a végleges hangképet a rendszer az új kábellal. Az általánosságban mondható, hogy rézkábel esetén kevesebb ez az idő, mint az ezüstnél.
Nem tesztek alapján, hanem tapasztalatból írom azt, amit. Pár évvel ezelőtt váltottam le egy 2.0-ás rendszerre a Logitech Z-2300-amat (főképp zenehallgátásra használom a hangfalaimat), amelynél a jack-RCA kábelt cseréltem egy normálisabb darabra. Már a bekötés után lehetett hallani a különbséget, amely komolyabb használat után a napok múltával jobban kicsúcsosodott. Számomra komoly előrelépés volt hangminőségben az a kábel. Persze az olyan típusú embereknek, akik azt mondják, hogy "mindegy csak szóljon valami", na azoknak teljesen felesleges kábelt cserélni, mert úgysem fognak az egésszel foglalkozni.
De mondok még egy dolgot a kábeltémán túl: egy normális állvány, illetve ahhoz tartozó tüske is tud a hangon javítani vagy egyes esetekben rontani. Vagy, hogy a témánál maradjunk, kábelek esetében pl. egy jobb, minőségibb tápkábel is bele tud szólni a hangba részletek, dinamika, tér, stb. tekintetében.
Tehát nem kamu az egész, van létjogosultsága a normálisabb, komolyabb kábeleknek még olcsóbb rendszereknél is. Ahogy már írtam a gyáritól nem kell és nem is szabad sokat várni.[ Szerkesztve ]
-
MrM94
addikt
Szerintem nem arra érti...Hanem hogy drágább a postaköltség mint az egész távirányító..
Egy kérdés mindenkihez...Valaki azt észrevette már hogy Analog jackekre van dugva input 1,és ha kihúzom pl a Sub/Center jacket még mindig van mély?Miért van ez?
Az alvástól megéhezek,az evéstől elálmosodok.Így Macskasztikus az élet.
-
-
csendes tag
-
tylerddd
veterán
Igazából az erősítőkhöz kötött subokat sem az erősítő hajtja, az mind aktív sub általában, beépített erőlködővel.
Csak mert láttam egy másik fórumon egy tök hasonló rendszert, aminek a hangfalait ki lehetett kötni erősítőre, a subot is, egyszerűen csak a sub kimenetre rákötötték a ládát egy RCA-val.
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
Fury10
újonc
Hát az igazság az hogy nincs alaplapi optikám. De venni akarok egy hangkártyát ami van optikai kimenet. Akkor ne is vegyek drága hangkártyát? Elég egy nagyon olcsó is, csak legyen rajta optikai kimenet?
Milyen jó minőségü optikai kábelt ajánlotok? Én keresés közbe mindenhol a Toslink optkai kábelt találom, Az jó? vagy optikai kábelek között nincs is hangzásbéli külömbség? -
XtremLor
őstag
Arra amire aram01 hasznalja, jatek elmegy, de zenere, filmezni nem szabad megvenni..
Ilyen celra nalam volt edifier 1900-as meg egy modecom 80-as, mind a ketto ajanlott a modecom vadulos, rock, meltal, disco az edi klasszikus zeneken jo porteka."Legen...Wait for it...Dary"
-
semetka
őstag
Van olyan zene szám amit nyugodtan feltolhatsz max hangerőre,de a tuc-tuc pont nem ilyen. Mély nem bírja szerintem maxon a tuc-tucot. Nem egy ember írta már h fura szag lett ha meghajtotta, valszeg a mély nagyon a határon volt.
De amúgy igazad van abban ha erősebb a hangszóró akkor nem megy tönkre.[ Szerkesztve ]
==Gigabyte Z170X Gaming 3 Core i5-6600 2x4GB DDR4 2666MHz Kingston HyperX Fury with Intel HD Graphics 530==
-
Jeep1
tag
a fene tudja, lehet hogy ilyen az egész széria, vagy csak én nyúlok bele mindig.... a rosszba....
1-2 hét után mindig megadja magát...
ez végett vettem már tulfesz védelmes elosztót, új hangkártyát, új konnektort a falba, nehogy azok végett legyen a probléma, de ez sem oldotta meg idáig a problémákat.
Minden esetre most hogy felvettem a logitech központtal a kapcsolatot, duplikálták a honlapjukon az eseményt, várom a fejleményeket.... remélem mihamarabb kapok egy másik szettet, 3 hónapja csak kínlódás van a szettekkel. Meg is látszik hogy "Made in China" van a hátulján...[ Szerkesztve ]
Attól, hogy valakit nem értenek meg, még nem művész!
-
TibChee
tag
Tessék: [link]
Ehhez kell egy eredeti driver, és abban kell kicserélni a megadott fájlt, de minden szépen szerepel a leírásban. Én a 6.0.1.7004-es verziót használom, de látom van újabb, kipróbálom.Mondjuk lett egy olyan opció, hogy "Dolby Home Theatre", ami pont azt csinálná, amit akarok (a 2.0-t felkeveri 5.1-re), de egyelőre nem hallok semmi( változás)t.
-
-
Hopo82
tag
csak a gond ott van h ugye a dolby és a dts az csak optikán meg analógon nem :S és ha engedélyezem a gépen az alaplapi kártyát és arra kötöm oiptikával az x-fi titániumra meg rca-val? akkor sok macera váltogatni a filmeknél a hangal?
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt. Csak más a fogása...
-
TibChee
tag
Mondjuk nem vagyok egy kifejezetten vájtfülű emberke, de néha azt érzem, mintha a hátsó hangszórok nem szólnánaak olyan tisztán, kicsit mintha víz alatt szóla, halkabb és tompább, mint kellene lennie.
A hangzás "3D-re" (azaz 5.1-re) van állítva. A jel forrása a PC.Egy T-s set-top-boxra is rá van kötve, ahol sok csatornánál eleve csak stereo jel jön, amit a hangfal kever fel 5.1-re, ott érthető(bb) ez a jelenség.
Rendes, 5.1-es DTS filmeknél is ez a helyzet... 4.1-ben már jó, de ott meg csak annyi történik, hogy az első és hátsó hangszórókból is ugyanaz szól, tehát lényegében stereo.
Nem tudom erre megoldás lenne egy normálisabb hangkártya? Vagy ideiglenesen az analóg jack kábel(ek) használata? (Jelenleg optikai kábellel van rákötve a gépre, részben azért, mert a körülmények miatt így egyszerűbb volt megoldani.)
Illetve a konzolon az inputoknál az auto-nak nem az lenne a funkciója, hogy arról a bemenetről adja a hangot, amelyik be van dugva (és jel is jön rajta)? Tehát több eszköz esetén magától átválson arra, amelyik ténylegesen szólna is?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- World of Tanks - MMO
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Háztartási gépek
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen monitort vegyek?
- Hisense LCD és LED TV-k
- Bittorrent topik
- További aktív témák...
- Xbox Series X Black 1TB dobozos konzol
- Fehér Villám új GAMER PC 2év garancia / NVIDIA GTX1660Super / Ryzen5 / 16GB DDR4 /
- ASUS ROG Zephyrus G14 -14" WUXGA IPS 144Hz -Ryzen 7 6800HS - 16GB - 512GB - RX 6700S 8GB - 1 év gari
- HP Elitebook x360 G6 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
- HP Elitebook x360 G7 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest