- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- No Voice in the Galaxy
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
radi8tor #251493 üzenetére
Benzinesnél szerintem nem is érdemes, tank gőzeit kezelő cuccokban kárt is tehet ha túlcsordul oda az anyag
Ford sapka nélküli cuccoknál próbálkoztam sokat csurig rakni (dízel), de nagyon kevés ment bele, aztán lehetett mosatni ahogy foltot csinált a tanksapka fedél körül, jó lesz oda egy kattanásig
-
-
Szada85
aktív tag
válasz
radi8tor #251373 üzenetére
Mindegyik E-jelü, ha a gyári lámpát lefújja azon is rajta marad (sajnos) az E-jel, az Irmscher pedig ugyanazzal az SWF céggel gyártatta ezeket a sötétített darabokat, amelyik cég az összes F Astra hátsó lámpát készítette. Így minden szabványos jelölés, E-jel, de még a házon a belsö oldalon a GM logó is rajta van az Irmscher lámpáján:
Más kérdés, hogy az otthoni vizsgabiztosokat (nem meglepö módon) az E-jel sem gyözi meg, simán rámondták az Irmscherre, hogy "le lett fújva", hiába volt nálam eredeti TÜV papír, és stimmelt minden szám is rajta.
-
Puma K
nagyúr
válasz
radi8tor #251308 üzenetére
De csak azért mert jön a szeretet ünnepe
És autóval együtt akarják körülölelni a másik autóstMa előttem egy Subaru Outlander (2020) anyatankos nő akkorát bólintott a Szubin, hogy azt hittem orra áll
Az életben nem tudtam volna elképzelni ha nem látom a saját szemeimmel, hogy ha annyira hirtelen
fékezneksatuznak vele akkor ekkorát bólint -
macilaci78
nagyúr
válasz
radi8tor #251018 üzenetére
Ipari környezetben meg tudják oldani a kábelek mozgását, akár egy autómosóban is. Egy műszerfalvan ugyanazt kell csinálni, csak kisebb méretben. De ez nem mikrotechnológia, a műszerfalban lenne hely hasonló kábelmenedzsmentre. Egyszerűen csak úgy ítélték meg, hogy a piac nem fizetné meg a tartóst megoldást, vagy a gyártónak áll anyagi érdekében a tervezett avultatás.
Ma meg már a szélessávú vezeték nélküli technológia is adott, simán meg lehet csinálni, hogy a kijelző csak áramot kap vezetékről, adatot meg wireless. Már vannak is ilyen kütyüsített modellek például Mercedes hátsó üléssorának kezelőpanelje. Médiavezérlés, ülésállítás, árnyékolók, fények, klímavezérlés, stb egy kivehető tabletről mennek. Semeddig nem tartana mellé tenni a navigációt és helyet csinálni a műszerfalon. Esetleg a dizájn szempontjából igencsak elmaradott vastag kávába dedikált gombokat tenni. -
válasz
radi8tor #251018 üzenetére
Minden csak akarás kérdése. Az akarás vége meg ott szokott lenni, hogy a tuti megoldás nem fél bele a 3 jurócentbe... Ha az állandóan tekergetett kormányon sikerül 10-20 évig működni a gomboknak, akkor egy kinyitható kijelző stabilitása is csak akarás kérdése. Nyilván, kormányszalag is szokott kimúlni...
-
macilaci78
nagyúr
válasz
radi8tor #250990 üzenetére
Előre bukik és becsúszik a műszerfalba. 1 DIN hifi is van 7" kijelzővel ilyen megoldással. Egy időben nézegettem a Passatba tolatókamerához, de az autó forgalmi értékében könnyen kifejezhető költségvonzata alapján könnyen megtanultam, meddig ér a kocsi segge.
tboy93: a normális használat alapfeltétele, hogy a kezelőszerveket el tudjam könnyen érni. Márpedig ezt az érintős lóf@szt előre dőlve is csak nyújtott kar újjbegyével érném el. Mondhatni, az ergonómia csúcsa, mint a normál asztali PC-hez a 32"+ érintős monitorok.
Ha meg eltűntetem a kijelzőt, azzal együtt a kezelőszervek nagy része is ugrik. -
Szada85
aktív tag
-
-
tboldi
nagyúr
válasz
radi8tor #250799 üzenetére
Azelőtt is úgy voltak berendezkedve (a Bárdival egyetemben), hogy a szerelők 48%-os kedvezményével van normál áron az alkatrészek zöme, ezen nem változtatott semmit a covid. 🤷♂️
De vannak dolgok, amik igenis olcsóbbak, mint máshol, utána kell nézni minden alkalommal, és nem szabad általánosítani, plusz a helyi kirendeltséggekkel a szállítást is meg lehet úszni, valamint ha gebasz van, általában kérdés nélkül visszaveszik.
Vagy ha valami hirtelen kell, pl. egy csomag patent, valami folyadék, szerelési segédanyag… Nem mindenki él BP-n, hogy egy karnyújtásnyira legyen 30 féle autós bolt.
És ha gyári alkatrészre van szükség egy idősebb autóhoz, amihez már nem állnak hegyekben minden bokorban a cuccok, rajtuk keresztül a legegyszerűbb hozzájutni. -
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
radi8tor #250751 üzenetére
A még lehúzósabb VW-hez meg minden apróság van alin, mert létezett kínai verzió
Bár ha így nézzük, BMW-hez is szokott lenni ilyen módon rengeteg dolog… Grande Punto is szerintem azért annyira filléres, mert indiai változat is létezett, az meg végképp árérzékeny piac, meg persze gyártás olcsó, egyszerű alkatrészek, stb. Megint más kérdés, szerelők mit vállalnak/ismernek jobban 🤔
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
radi8tor #250751 üzenetére
Egy Fabia fenntartasa nem veszes azert talan. Bar egy Jazz-el jobban jar minden szempontbol.
Nalam is ezek voltak versenyben:
Polo, Ibiza, Fabia, Punto es a Jazz. Ha nem szrt volna le az ertekesito a Fiatnal akkor a Puntot vettuk volna meg. A Hondanal meg tart karokkal vartak. A vag meg mar akkor sem vt komoly tenyezo nalam de viszonyitasi alapnak jo vt.
-
-
-
-
kisza25
félisten
válasz
radi8tor #250517 üzenetére
Nem azért cserélem, mert jaj de mennyivel jobb lesz, hanem, mert válla van a féktárcsának és akkor már új betéteket is kap. Ez egy közepes minőség, csak viccből írtam.
Az egész megvan 65-70eFt+ a csere, szeretem, ha rendben van minden az autón, pláne a fék és a gumik -
-
válasz
radi8tor #250153 üzenetére
Én szeretném, de nem tudom, mert egyből megelőznek, meg a seggembe jönnek mert mi az hogy én követési távot tartok. Közben ugyan annyival megyek, mint az előttem menő. Akkor kivág a jobb sávba hogy megelőzzön, én meg ilyenkor padlógáz és nem engedem megelőzni, pedig nekem baromi stresszes a másik seggében menni és folyamatos fékkészenlétet tartani.
-
kisza25
félisten
válasz
radi8tor #250155 üzenetére
Majd megyek ebéd után
Macilaci78: múlt szombaton éjjel vittem reptérre ismerősöket az autópályán a középső felfestést ből kettő csík látszódott utána semmi az már megfelelően nagy köd? Ott is mentek világítás/ködlámpa nélkül
Amúgy a telefon optikája többet lát, meg amíg a boltban voltam kisütött a nap, úgyhogy ez a köd már semmi ahhoz képest, mint amikor mentem a boltba -
-
válasz
radi8tor #250058 üzenetére
köszönhetően annak, hogy ez egy kurvára piackárósító intézkedés, aminek a következménye a hiány, aminek a következménye a pánik. be sem szabadott volna vezetni. ez lesz majd szépen a tojással, cukorral, mindennel. de hihetetlen, hogy te ennyire nem akarod ezt megérteni.
-
tboldi
nagyúr
válasz
radi8tor #250001 üzenetére
Marmint tenyleg tetszene-e? Igen, total szurkeben - mint amilyen a korabban linkelt piros C30-e is - eleg uncsi, sokat dob rajta a fa es a bordo bor.
brumi1024:
-
tboldi
nagyúr
válasz
radi8tor #249998 üzenetére
Ha mar Volvo, nem valoszinu, hogy ennyit osszeszedunk rovid ido alatt, de ez a belter tetszene.
Viszont kepbe kerult az Alfa Mito is. Ezt nem nyulnam le, de a Volvot minden bizonnyal.
-
brumi1024
veterán
válasz
radi8tor #249992 üzenetére
Jaja, 6030D mar kiszurt.
-
barnam_
nagyúr
válasz
radi8tor #249857 üzenetére
Na jó, de egy éve megy a rögzített ár, eddig mindig meghosszabbították. Szóval hinni nem lehet nekik, csak ha tényleg kimondják, hogy végleg vége
"Kb mint a Black Friday. Sokan csak azért vásárolnak, mert olcsó. Nem azért mert szükségük van rá."
Akkor majd erről is leszoknak az emberek(legalábbis engem már nem hat meg a black friday, pár évvel ezelőtt új volt még itthon, akkor mindig nézegettem az akciókat)
-
brumi1024
veterán
válasz
radi8tor #249857 üzenetére
Ezt nem mondtak. Csak annyit mondtak, hogy dec 31-ig marad a korlat, utana barmi lehet.
#249856 barnam_: Hat ha szavazni kell, akkor toroljek el tegnaptol, hogy minel hamarabb visszaalljon az import.
#249858 K Norbi: Sok szo volt rola, nincs import, igy egy labon all az egesz orszag ellatasa, ami most nem tudott mukodni. Eddig azert volt, mert a tartalekokat eltuk fel, bufferkent. Csodaorszagunk az egyetlen, aki egy energiavalsag kozepen megnovelte a fogyasztasat a rendkivul alaposan atgondolt intezkedeseknek hala.
-
barnam_
nagyúr
válasz
radi8tor #249827 üzenetére
Pontosan: ez a kereslet nem általános, ezt semelyik hálózat nem tudja lekezelni időben. Illetve lehetne, de mért akarna a MOL extra erőfeszítést tenni, ha amúgy ez a pánik az ő malmára hajtja a vizet?
Amúgy utoljára ilyen benzinkútnál kígyózó sorokat Puerto Ricoban láttam 2020-ban. De ott az akkor egy hónapja tartó kisebb nagyobb földrengések miatt alakult ki. Mivel az elektromos hálózat amúgy is gyenge volt a hurrikánok miatt, ott mindenki benzines vagy gázolajos áramfejlesztőt használ.
-
válasz
radi8tor #249794 üzenetére
ezt szerintem rosszul látod, vagy nem akarod látni. ha nem tudok venni valahol x helyen akkor hiány van. ezt nehéz megmagyarázni pánikvásárlással. biztos van ennek is hatása de közel sem akkora, hogy 10 kútból 3 működjön csak, ahol valamelyiknél nincs csak dízel, a másiknál meg csak benzin.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óvodások homokozója
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Politika
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen légkondit a lakásba?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS!ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS1000W
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest