- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ric4m0nd
aktív tag
Kösz a tippet! Valóban jó megoldás a Scientific Linux, korábban telepítettem már. Mint-et másodlagos rendszerként használom a Windows-ból telepítve Mint4Win programmal. SL-ben sajnos nincs ilyen opció, azt külön kéne telepíteni, partíciónálva stb. Ahhoz kevés az SSD, hogy két teljes rendszer foglalja a helyet rajta. Majd próbálkozok munkára bírni a projektet.
-
rum-cajsz
őstag
Chromeban:
chrome://settings/languagesbal odlalt kiválasztod a magyart és jobb oldalon két gombnak kell lennie.
Mindkettőt nyomd meg. -
rum-cajsz
őstag
Megjegyzem, hogy az Ubuntum, azóta kicsit gyorsabb lett, amióta újratelepítettem.
Disztro váltás előtt adhatnál neki egy utolsó esélyt. Kendek progijával lemented a mostani állapotot, csinálsz egy szűz telepítést, és visszaállítod a mentésed.Ezen kívül érdekesnek tűnik a shadow által az ubuntó fórumban tegnap belinkelt disztro: Zorin OS. (de nem próbáltam ki, csak olvasgattam a honlapjukat)
-
rum-cajsz
őstag
én úgy oldottam meg, hogy csináltam egy közös partíciót és ott tárolom a home könvtáram fontosabb cuccait. A home könyvtárakat létrehoztam midnen telepített disztrib alatt, és csak a valóban közös (documents, zene, dropbox, stb..) linkeltem a home-ba. Így a beállítások nem keverednek, és mégis közös valamennyire a home.
-
fradi81
veterán
Hát igen, elvileg ez azért van így hogy a mintesek még tudják javítani a csomagokat, és amikor már biztosen működik akkor kiadják. Szerintem ez nem rossz stabilitás szempontból. De asszem lehet a régi módszerrel is használni, tehát hogy a debian repókból frissítsen csak a sources.list fájlt kell átírni/úgyhagyni. A régi home mappád ne használd fel, mert kavar lenne belőle, hozz létre más névvel felhasználót, vagy előtte nevezd át másra. Majd telepítés után átmásolod a régiből az újba azt ami kell.
-
chab7
addikt
Lenne is egy kérdésem rögtön. Ha van külön /home partícióm, akkor megadhatom a Mintben is ugyanazt, és akkor a programok beállításai, adatai megmaradnak, vagy inkább formázzam és építsem fel újra? Mert ugyanazon disztrón belül működik így, de azt nem tudom másra váltva okoz -e gondot ha ugyanzt a home partíciót használnám mint eddig.
(#246) fradi81: Ahhham, szóval akkor már nem teljesen gördül mert packokkal frissíthető? Ha elég gyakran jönne ki hozzá akkor nem gond.
Az oldalakat ismerem, már hónapok óta olvasgatok amúgy a témában , mert nehezen tudom eldönteni mi is legyen az utód. Ami biztos az ubi repül.
De még az LMDE és Scientific között nem tud eldőlni melyik is legyen a nyerő.
Az LMDE áll icipicit jobban a rolling miatt, de akkor ez nem teljesen az. -
fradi81
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- PlayStation 5
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Formula-1
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G9 - Ryzen 5 6650U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
- AKCIÓ! FEHÉR ipad pro 13" M4 billentyűzet, VADIÚJ! EU-MAGYAR átvilágítós (lézeresen)
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Precision 5530 - i7-8850H I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I P1000 I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo ThinkPad X13 Yoga i5-10310U 16GB RAM 256GB SSD 13.3 FHD Touch 2in1
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest