- Gurulunk, WAZE?!
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Argos: Szeretem az ecetfát
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bohus
aktív tag
A 90-30GB első közelítésben jó arány a Win és Mint között. A Win szeret idővel terpeszkedni, a Mint estén 10GB-ba sokminden belefér (persze erősen felhasználó függő mindkét rendszer estén a lemezigény). Ha a meghajtó SSD akkor a swap felejtős, HDD esetén én betennék egy 4GB-os swap partíciót közvetlenül a Win után, ezt követné amit a Mint-nek szánsz, a többi a meglévő közös. Ha ezt a közöst a Mint is eléri - vélhetően NTFS - akkor nem foglalkoznék külön home partícióval, hiszen azt Win alól lenne macerás elérni.
Nálam most 96GB-n van 8.1 és Mint mindkettő 36gb-on, maradék 17GB közös NTFS. Windows szűkölködik, de nem hízik tovább mert alig használom. -
King Unique
titán
Ne erre még én is tudok válaszolni.
Igen jó, elég neki 30 bőven. Ha van elég RAM a gépben, akkor nem muszáj swap, de én biztos, ami biztos alapon adtam neki 2 GB-ot.
Illetve az még a nagy kérdés, hogy a 2 db Windows rendszerbetöltőjét le akarod-e cserélni a GRUB-ra, mert ha utána netán visszakoznál, akkor van egy kis meló a helyreállításával?? Ha meg csak szimplán kiváncsskodni akarsz, akkor virtuális gépen próbálgasd (Virtualbox / VMware Player). Meg lehet oldani, hogy a GRUB-ot a Mint partíciójára telepíted és akkor utána Win alól EasyBCD-vel hozzáadod a Mintet. Nemrég próbáltam, működik, illetve kezdős topikban is leírtam [link]Többiekhez:
Viszont ezzel a módszerrel második Linuxot már nem tudtam hozzáadni, mert hiába telepítem ugyanígy a GRUB-ot az új jövevény partíciójára és adom hozzá Win alól, bott menüben kiválasztva az elsőt indítja el...ha annak a partíciójára telepítem a második rendszerbetöltőjét, akkor is. Erre tud vki valamilyen megoldás, hogy elinduljon mind2 Linux a saját rendszerbetöltőjével
Tudom lehetne alapból a GRUB-ot használni az összes rendszerhez, vagy vmi USB-meghajtóra telepíteni a betöltőt, de más helyi megoldás érdekelne. -
Szia! MINT- et használok főleg, de nem volt még több felhasználóm, így nem ismerem a megoldást ( Manjaro alatt kipróbálni se tudom most ), de a kezdő Linuxos topicban nagyobb pörgés van, ez meg nem MINT specifikus dolog amúgy sem. Tedd be oda a kérdésed! Hamarabb kapsz választ.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Microsoft Excel topic
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Vírusirtó topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Goddess of Victory:Nikke
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Parkside szerszám kibeszélő
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 15 Pro Max 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged