- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Argos: Szeretem az ecetfát
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- GoodSpeed: Ugrás 32 GB RAM-ról 64 GB RAM-ra: Corsair Vengeance CMK64GX5M2B6000Z30
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
#33164544 #9613 üzenetére
Hát pedig ebben igaza van, illetve első körben ilyenkor egy dual-boot megoldást szokás összehozni és majd később elválik, hogy hogyan tovább. Az pedig egy dolog, hogy árulnak FreeDOS kivitelben, vagy akár Linuxszal előtelepítve is laptopokat, de attól még eleve Windowszal előtelepített a legtöbb. Ráadásul a leírt esetnél elvileg már megvásárolt laptopokról van szó, sőt eleve Windowszal lettek megvásárolva, szóval a licencre amúgy sem kell költeniük... Max. egy SSD-re, ha csak az van bennük, de az manapság minden desktop OS-nél jól jön. A Linux, illetve azon belül a Mint ugyan valamivel gyorsabb a Windowsnál egy ilyen 5400 RPM-es drive-on, de olyan sokkal azért nem és az sem fog repülni, tapasztalat. SSD-vel viszont sokkal gyorsabb lesz mindkettő, használom őket dual-boot felállásban is laptopoknál. Sőt, ha SSD a háttértár, akkor már alig van különbség köztük, mert mindkét rendszer feltűnően gyors lesz. Az pedig, hogy egy átlagos usernek melyik OS elég, felel meg inkább, az szubjektív is, az ő saját igényeitől függő. Szóval attól, hogy itt valaki most leírt egy ilyet, az még nem általánosítható, pláne nem globális szinten. Ennyi erővel én is telepítettem már ilyen átlagos felhasználóknak a gépére Linuxot és volt akinek opció volt, volt akinek nem. Illetve olyan is, akinek max. dual-boot megoldással. Úgy használom többnyire én is, pl. Mint Cinnamon + Windows 10 és mindkettő bejövős, az utóbbi meg alapból.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Vásárolj okosan, fizess kényelmesen!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged