Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• King Unique

titán

válasz #33164544 #9613 üzenetére

Hát pedig ebben igaza van, illetve első körben ilyenkor egy dual-boot megoldást szokás összehozni és majd később elválik, hogy hogyan tovább. Az pedig egy dolog, hogy árulnak FreeDOS kivitelben, vagy akár Linuxszal előtelepítve is laptopokat, de attól még eleve Windowszal előtelepített a legtöbb. Ráadásul a leírt esetnél elvileg már megvásárolt laptopokról van szó, sőt eleve Windowszal lettek megvásárolva, szóval a licencre amúgy sem kell költeniük... Max. egy SSD-re, ha csak az van bennük, de az manapság minden desktop OS-nél jól jön. A Linux, illetve azon belül a Mint ugyan valamivel gyorsabb a Windowsnál egy ilyen 5400 RPM-es drive-on, de olyan sokkal azért nem és az sem fog repülni, tapasztalat. SSD-vel viszont sokkal gyorsabb lesz mindkettő, használom őket dual-boot felállásban is laptopoknál. Sőt, ha SSD a háttértár, akkor már alig van különbség köztük, mert mindkét rendszer feltűnően gyors lesz. Az pedig, hogy egy átlagos usernek melyik OS elég, felel meg inkább, az szubjektív is, az ő saját igényeitől függő. Szóval attól, hogy itt valaki most leírt egy ilyet, az még nem általánosítható, pláne nem globális szinten. Ennyi erővel én is telepítettem már ilyen átlagos felhasználóknak a gépére Linuxot és volt akinek opció volt, volt akinek nem. Illetve olyan is, akinek max. dual-boot megoldással. Úgy használom többnyire én is, pl. Mint Cinnamon + Windows 10 és mindkettő bejövős, az utóbbi meg alapból. ;]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés